Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Αίολος-ΑΠΟΚ Βελούχι 1-0

Πανηγύρισε την πολύτιμη νίκη ο καλύτερος Αίολος, καταβάλλοντας με 1-0 το Βελούχι.
Το «παραδοσιακό» ντέρμπι του νομού μας διεξήχθη την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 3. Ήταν στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες, μέσα σε αθλητικά πλαίσια και παρουσία λιγότερων από 100 θεατών.
Ο Αίολος του Κώστα Γουλέτα βελτιώθηκε αισθητά στην επανάληψη, φτάνοντας στο νικητήριο γκολ με τον Άγγελο Παχή. Μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερος στο δεύτερο μέρος, ενώ είχε και δοκάρι με τον Δημήτρη Κατσαδούρο, κερδίζοντας δίκαια. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία παρέμεινε αήττητη, φτάνοντας τους 28 βαθμούς και βρισκόμενη μόνη πρώτη στην κορυφή με ματς περισσότερο από την Ποταμιά.
Ο ΑΠΟΚ του Σπύρου Κολόκα κατέβαλλε σημαντική προσπάθεια με περιορισμένες λύσεις στη διάθεση του. Πάλεψε τον αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να πάρει σε ένα ακόμη ντέρμπι έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Το Βελούχι γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του και παρέμεινε στην 3η θέση με 18 πόντους.
Για την 11η αγωνιστική η ομάδα του Προφήτη Ηλία θα αγωνιστεί την Κυριακή 17/2 στο Ραπτόπουλο με την τοπική Δόξα. Την ίδια ημέρα ο ΑΠΟΚ θα υποδεχτεί τη Φραγκίστα.

Ηλιόλουστος καιρός
Tον αγώνα μεταξύ των δυο παραδοσιακών δυνάμεων της περιοχής παρακολούθησαν περίπου 80-90 θεατές. Ο καιρός ήταν ιδανικός για μπάλα.


Γιόρτασαν με νίκη

 












Με θετικό αποτέλεσμα συνδύασαν την ονομαστική τους εορτή οι: Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος(Φωτογραφία αριστερά) και Χάρης Ζαραβέλης(Φωτογραφία δεξιά)  του Αιόλου.

2 στα 2
Για πρώτη φορά στην ιστορία των δυο ομάδων ο Αίολος κέρδισε δυο φορές στην κανονική διάρκεια τον ΑΠΟΚ. Θα βρεθούν αντίπαλοι και στα Play Off για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Ίδια ενδεκάδα
Ο προπονητής του Αιόλου Κώστας Γουλέτας χρησιμοποίησε την ίδια ενδεκάδα με το προηγούμενο παιχνίδι με τη Φραγκίστα. Εκτός παρέμεινε ο τραυματίας Κώστας Μπόνιας. Οι «τζιαλομπλού» διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους για τρίτο σερί ματς.  

Τσιλίκας αντί Τσιάμη


Όσον αφορά τον ΑΠΟΚ ο Σπύρος Κολόκας είχε τον Σάκη Τσιλίκα(Φωτογραφία) ξανά στη διάθεση του, αντικαθιστώντας τον απόντα Δημήτρη Τσιάμη.

Α΄ Μέρος

Χωρίς τέρματα το πρώτο
Η ομάδα του Κώστα Γουλέτα είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος, όμως  καλοστημένος ήταν και ο ΑΠΟΚ του Σπύρου Κολόκα. Οι δυο ομάδες έμειναν στο 0-0 μετά από ένα κάκιστο ποιοτικά ημίχρονο.

Δυο καλές προσπάθειες


Οι κορυφαίες στιγμές των τυπικά γηπεδούχων χάθηκαν στο 21΄ με την κεφαλιά του Δημήτρη Κατσαδούρου που κατέληξε άουτ και το σουτ του Νικήτα Ράμμου(Φωτογραφία) στο 34΄, το οποίο απέκρουσε όμορφα σε κόρνερ ο Στάθης Φακίτσας.



Οι καλύτερες φάσεις
21΄: Σέντρα του Καλύβα από αριστερά, κεφαλιά του Κατσαδούρου πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Φακίτσα.
34΄: Ωραίο σουτ του Ράμμου εντός περιοχής απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΚ.
45΄+1΄: Αδύναμο σουτ του Καλύβα εκτός περιοχής μπλόκαρε ο πορτιέρο του Βελουχίου.
45΄+2΄: Πλασέ του Μπακαλίδη μετά από λάθος της αντίπαλης άμυνας μπλόκαρε ο Τοπαλίδης.

Β΄ Μέρος
Ανωτερότητα Αιόλου
Στην επανάληψη το παιχνίδι ήταν βελτιωμένο, όμως και η απόδοση του Αιόλου, που έφτασε νωρίς στο νικητήριο 1-0, το οποίο ήταν και το τελικό. Μάλιστα το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία είχε και δοκάρι. Δεν «παράτησε» το ματς ο ΑΠΟΚ, που προσπάθησε και αυτός για την ισοφάριση.

Νικητήριο γκολ Παχή


Την περυσινή του ομάδα «πλήγωσε» ο Άγγελος Παχής(Φωτογραφία) στο 57΄, σκοράροντας το 1-0 με διαγώνιο σουτ μετά τη σέντρα του Δημήτρη Κατσαδούρου. Ο αριστερός χαφ του Αιόλου έφτασε τα 8 γκολ και είναι ο τρίτος σκόρερ της κατηγορίας. 





Εξαιρετική ενέργεια & απόκρουση














Ο κορυφαίος του Αιόλου Κώστας Καλύβας(Φωτογραφία Αριστερά) έκανε καταπληκτική προσπάθεια στο 69΄, όμως με μια ακόμη εξαιρετική επέμβαση ο πορτιέρο του ΑΠΟΚ Στάθης Φακίτσας(Φωτογραφία Δεξιά) απέκρουσε σε κόρνερ. 




Άτυχος στα ντέρμπι


Σε ένα ακόμη ντέρμπι, όπως αυτό με την Ποταμιά ο Δημήτρης Κατσαδούρος(Φωτογραφία) είχε δοκάρι. Στο 72΄ η κεφαλιά του βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Στάθη Φακίτσα. Ο «Κάτσα» με 21 γκολ είναι μακρά ο πρώτος σκόρερ της φετινής Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.


Απείλησε και ο ΑΠΟΚ


Δυο κεφαλιές του Άλεξ Μπακαλίδη στο 60΄ και του Βαγγέλη Αθανασόπουλου(Φωτογραφία) στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων κατέληξε λίγο άουτ από το τέρμα του Γιάννη Τοπαλίδη. 



Ακυρωθέν γκολ


Ο Άλεξ Μπακαλίδης(Φωτογραφία) σκόραρε στο 81΄ μετά την μπαλιά του Παυσανία Μπορότη, όμως ο β΄ βοηθός Στέλιος Σώμαλης υπέδειξε έγκαιρα οφσάιντ τον «Μπάκα».



Στο νοσοκομείο ο Ίβρος


Ο αμυντικός του Βελουχίου Δημήτρης Ίβρος(Φωτογραφία) μεταφέρθηκε από τους διασώστες του ΕΚΑΒ Καρπενησίου στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου λόγω διάσεισης, δεχόμενος νωρίτερα και την περίθαλψη του ιατρού αγώνα Θύμιου Κολοκύθα. 






Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Προσωπική ενέργεια και σέντρα-σουτ του Παρασκευόπουλου από αριστερά έφυγε πάνω από το τέρμα του ΑΠΟΚ.
57΄: Σέντρα του Κατσαδούρου από δεξιά, ο Παχής κατέβασε από αριστερά και με ωραίο χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία του Φακίτσα έκανε το 1-0.
60΄: Ο Αθανασόπουλος έβγαλε την μπαλιά και η κεφαλιά του Μπακαλίδη κατέληξε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Αιόλου.
66΄: Σέντρα του Παχή από αριστερά, κεφαλιά του Κατσαδούρου κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του ΑΠΟΚ.
69΄: Ο Κατσαδούρος έδωσε στον Καλύβα, που έκανε εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια, πλάσαρε και ο Φακίτσας απέκρουσε εξίσου όμορφα σε κόρνερ.
72΄: Χτύπημα φάουλ του Τριανταφυλλόπουλου από δεξιά, κεφαλιά του Κατσαδούρου προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του ΑΠΟΚ και έφυγε άουτ.
77΄: Ο Φούκας πάσαρε στον Καλύβα, σουτ του δεύτερου από αριστερά απέκρουσε ο Φακίτσας.
86΄: Προσωπική προσπάθεια και σέντρα-σουτ του Παχή από αριστερά απέκρουσε σε κόρνερ ο πορτιέρο του Βελουχίου.
91΄: Χτύπημα φάουλ του Συγκελόπουλου από δεξιά, κεφαλιά του Αθανασόπουλου πέρασε μόλις άουτ από δεξί δοκάρι του Τοπαλίδη.
93΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, την κεφαλιά του Παχή απέκρουσε ο Φακίτσας και το νέο σουτ του Κατσαδούρου κατέληξε άουτ.

Κίτρινες Κάρτες
Αθανασόπουλος, Ίβρος, Τσίπρας, Μπόγδανος

Διακριθέντες
Αίολος: Καλύβας, Μπισμπίκης, Τριανταφυλλόπουλος, Παχής
ΑΠΟΚ: Μπακαλίδης, Φακίτσας, Αθανασόπουλος, Τσιλίκας

Δηλώσεις Προπονητών 

Κώστας Γουλέτας (Αίολος): «Σήμερα ήμασταν πάρα πολύ κακοί, δεν είχαμε καλή εικόνα μέσα στο γήπεδο. Περίμενα πολύ περισσότερα πράγματα από τους παίκτες μου, καθώς ήταν το ντέρμπι της πόλης του Καρπενησίου ανάμεσα σε Αίολο και ΑΠΟΚ. Το μόνο που κρατάω από το σημερινό παιχνίδι είναι το αποτέλεσμα και οι 3 βαθμοί. Εύχομαι καλή πορεία στον ΑΠΟΚ και στον φίλο μου τον Σπύρο τον Κολόκα.»





Σπύρος Κολόκας (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Ήταν ένα παιχνίδι τοπικού χαρακτήρα ντέρμπι και πιστεύω ότι έγινε ένα πολύ καλό ματς και από τις δυο ομάδες μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Ο Αίολος είχε περισσότερες ευκαιρίες και δίκαια κέρδισε το παιχνίδι. Να ευχηθούμε καλή ανάρρωση στον ποδοσφαιριστή μας τον Δημήτρη, τον Ίβρο. Καλή συνέχεια στον Αίολο και εύχομαι όλα τα τοπικά ντέρμπι να γίνονται μέσα σε αθλητικά πλαίσια, όπως έγινε και το σημερινό.»





Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Τοπαλίδης, Φούκας(86΄ Μπουμπουρής Κ.), Παρασκευόπουλος, Ζαραβέλης Χ., Μπισμπίκης, Τριανταφυλλόπουλος Χ., Ράμμος(68΄ Ράικος), Παχής, Καλύβας, Κατσαδούρος, Χρυσικός(46΄ Μπουμπουρής Ε.)

ΑΠΟΚ (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Πατρώνης, Τσιλίκας, Αθανασόπουλος, Ίβρος(78΄ λ.τρ Τσούκας), Συγκελόπουλος, Ζαχαράκης, Σκοπέτος(58΄ Μπορότης), Τσίπρας, Μπακαλίδης, Μπόγδανος

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)












































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος