Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Φραγκίστα-Άγραφα 1-0

Νίκη 4αδας για την Φραγκίστα με 1-0 κόντρα στα Άγραφα, που απώλεσαν σημαντικές ευκαιρίες στο δεύτερο 45λεπτο.
Ο αγώνας διεξήχθη την Κυριακή(10/2) στο Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία λιγοστών θεατών.
Η Φραγκίστα του Μάκη Ζήκα ξεκίνησε καλύτερα το ματς και μόλις στο 19΄ με τέρμα του παίκτη-προπονητή της Μάκη Ζήκα πέτυχε το νικητήριο τέρμα, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα. Στην συνέχεια «οπισθοχώρησε», έκανε διαχείριση του αγώνα και παρά την πίεση του αντιπάλου στην επανάληψη έφτασε σε ένα πολύτιμο «τρίποντο».
Τα Άγραφα του Δημήτρη Σερπάνου δε ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι και μετά από ένα μέτριο έως κακό πρώτο ημίχρονο βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Παρότι πίεσαν, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος δε μπόρεσαν να σκοράρουν με αποτέλεσμα να γνωρίσουν οδυνηρή ήττα που εκτός απροόπτου τους θέτει εκτός της 4αδας των PlayOff.
Την επόμενη (11η) αγωνιστική η Φραγκίστα αγωνίζεται με τον ΑΠΟΚ την Κυριακή (17/2), ενώ τα Άγραφα παίζουν την ίδια μέρα με την ΑΕΚ. Ο ΑΠΟΔΦ είναι 4ος έχοντας 13 βαθμούς, ενώ ο Κατσαντώνης έμεινε στην 5η θέση με 10 πόντους.

Στα δάχτυλα
Το ντέρμπι του Δήμου Αγράφων που θα καθόριζε την 4η θέση των μπαράζ έγινε παρουσία λιγότερων από 10 θεατών.

Νίκη 4αδας
Η Φραγκίστα με την νίκη της αποκτά μεγάλο αβαντάζ για την είσοδο της στα PlayOffκαι αν αναλογιστούμε και τη συμμετοχή της στον τελικό κυπέλλου διανύει μια από τις καλύτερες σαιζόν της ιστορίας της.

Ντεμπούτο Γκούρλια-Ροδίτη

 












Για τους γηπεδούχους ο στόπερ Προκόπης Γκούρλιας (Φωτογραφία Αριστερά) έκανε το ντεμπούτο του με την Φραγκίστα παίζοντας κόντρα στην πρώην του ομάδα. Ντεμπούτο στο χώρο του κέντρου έκανε και ο Νίκος Ροδίτης (Φωτογραφία Δεξιά), που έκανε στην πρώτη του εγγραφή.

4 αλλαγές

 












Η γηπεδούχος Φραγκίστα είχε 4 αλλαγές στην αρχική της σύνθεση σε σχέση με το ματς του περασμένου Σαββάτου ενάντια στον Αίολο. Ο Προκόπης Γκούρλιας και ο Νίκος Ροδίτης «ντεμπούταραν», ενώ βασικοί έπαιξαν οι: Χρήστος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) και Κώστα Μπούκας (Φωτογραφία Δεξιά). Αντικατέστησαν τους: Στέφανο Γαλανό, Στέφανο Καμαρέτσο, Φώτη Μπισμπίκη (Έπαιξαν ως αλλαγή) και Δημήτρη Λαθύρη (Απουσίαζε).

Μέσα Βούρτσας-Καλύβας-Ντάλλας

 












Τα φιλοξενούμενα Άγραφα είχαν τρεις αλλαγές στην βασική τους 11αδα σε σύγκριση με το παιχνίδι ενάντια στον ΠΑΟΚ. Στην μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας έπαιξαν οι: Γιώργος Βούρτσας, Ταξιάρχης Καλύβας (Φωτογραφία Αριστερά) και Θανάσης Ντάλλας (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Σπύρου Γκριμόπουλου, Παναγιώτη Μπίκα (Μπήκαν ως αλλαγή) και Μάρκου Κουρκούνη (Τραυματίας/Έμεινε στον πάγκο).

Α΄ Μέρος

Αποφασιστική η Φραγκίστα
Η ομάδα της Φραγκίστας στο πρώτο 25λεπτο ήταν καλύτερη και πέτυχε το νικητήριο τέρμα στο 19΄.

Ακυρωθέν «Κάτσα»


Ο έμπειρος Κώστας Κατσαδούρος (Φωτογραφία) μόλις στο 7΄ σκόραρε, ωστόσο το τέρμα του δεν μέτρησε, αφού μετά από υπόδειξη του 1ου βοηθού Μίλτου Ελ Ταχάν ήταν σε θέση οφσαίντ.


«Αιφνιδίασε» με τον κόουτς


Ο ΑΠΟΔΦ πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 19΄, όταν μετά την μεταβίβαση ακριβείας του Κώστα Μπούκα, ο Μάκης Ζήκας (Φωτογραφία) μπήκε τετ α τετ στην αντίπαλη περιοχή και με πλασέ στην δεξιά γωνία του Κώστα Νικοπολίδη πέτυχε το 1-0. Ο Ζήκας σημείωσε το 3ο του γκολ στο πρωτάθλημα.





Έξω ο Προκόπης
Ο στόπερ της Φραγκίστας Προκόπης Γκούρλιας αποχώρησε στο 25΄ λόγω τραυματισμού με τον Στέφανο Καμαρέτσο να τον αντικαθιστά.



Οι καλύτερες φάσεις
19΄: Ο Μπούκας με μπαλιά ακριβείας έβγαλε τον Ζήκα τετ α τε με τον Νικοπολίδη, που πλάσαρε στην δεξιά του γωνία, «γράφοντας» το 1-0.
25΄: Σουτ του Κοράκη εκτός περιοχής απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο Σάλτης.
42΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βούρτσα πέρασε πάνω από το τέρμα της Φραγκίστας.

Β΄ Μέρος

«Κρεσέντο» ευκαιριών
Η ομάδα των Αγράφων ήταν πιεστική στο δεύτερο μέρος, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, όμως δε μπόρεσε να «παραβιάσει» την αντίπαλη εστία.

Η σημαντικότερη με Βούρτσα


Το αποκορύφωμα στις χαμένες στιγμές των Αγράφων ήταν το σουτ του Γιώργου Βούρτσα σε κενή εστία από γκολκίπερ στο 70΄, που απέκρουσε σωτήρια προς της γραμμής ο Γιάννης Μπισμπίκης. Σημαντική στιγμή χάθηκε και στο 80΄ όταν νέο σουτ του Παναγιώτη Μπίκα από κοντά σταμάτησε σε αντίπαλο.




Επικίνδυνη με Κετσιλή


Πολλά χιλιόμετρα έκανε ο ταλαντούχος Αλέξανδρος Κετσιλής της Φραγκίστας που σε δυο περιπτώσεις στο τελευταίο 15λεπτο του ματς έφτασε κοντά στο 1-2.



Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Ο Βούρτσας έβγαλε τον Ντάλλα απέναντι στον Σάλτη, που σούταρε χαμηλά και ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε σε κόρνερ από την αριστερή του γωνία.
70΄: Σουτ του Βούρτσα με εξουδετερωμένο τον Σάλτη απέκρουσε προ της γραμμής σωτήρια ο Μπισμπίκης Ι.
71΄: Σουτ του Κετσιλή από τα όρια της περιοχής και δεξιά έφυγε άουτ από την αριστερή γωνία.
78΄: Ο Ζήκας εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και το όμορφο γυριστό σουτ του Κετσιλή έφυγε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι.
80΄: Ο Ντάλλας σέντραρε από τα δεξιά και σουτ του Μπίκα αποκρούστηκε προ της γραμμής από αντίπαλο.

Διακριθέντες:
Φραγκίστα: Ζήκας, Κετσιλής, Μάκκας
Άγραφα: Ντάλλας, Κοράκης

Κίτρινες Κάρτες
Ράπτης, Κετσιλής, Ζήκας, Ζανιάς, Τσάκνης, Βούρτσας, Θεοχάρης

Δηλώσεις Προπονητών

Μάκης Ζήκας (Φραγκίστα): «Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη και για λόγους ψυχολογίας μετά τα αρνητικά αποτελέσματα, που είχαμε, αλλά και για τη μάχη της τετράδας. Στο πρώτο ημίχρονο πιστεύω ήμασταν αρκετά καλοί και καταφέραμε να σκοράρουμε. Στο δεύτερο δεχθήκαμε πίεση από τον αντίπαλο, αλλά ευτυχώς μείναμε συγκεντρωμένοι και καταφέραμε να κρατήσουμε το μηδέν και να πάρουμε τη νίκη που θέλαμε. Συγχαρητήρια στα Άγραφα τους εύχομαι καλή συνέχεια.»




Δημήτρης Σερπάνος (Άγραφα): «Ήταν ένα ντέρμπι μεταξύ των μεσαίων ομάδων του πρωταθλήματος, που θέλουν και οι δυο να μπουν στην 4αδα. Σήμερα το παιχνίδι κρίθηκε στο γκολ, θεωρώ ότι αξίζαμε τουλάχιστον έναν βαθμό, ήμασταν καλύτεροι μέσα στο γήπεδο. Στο δεύτερο ημίχρονο μια ομάδα υπήρχε μέσα στο γήπεδο και ήταν η δική μας, κάναμε τέσσερις ευκαιρίες που αποκρούστηκαν πάνω στη γραμμή από αμυντικούς και όχι από τον τερματοφύλακα. Η τύχη μας γύρισε την πλάτη, δεν ήταν με το μέρος μας σήμερα. Συγχαρητήρια στην Φραγκίστα, θεωρώ ότι μετά το σημερινό αποτέλεσμα έχουν μπει ήδη στην 4αδα, τους εύχομαι καλή πορεία στα μπαράζ. Εμείς θα συνεχίσουμε το πρωτάθλημα και θα προσπαθήσουμε για ό,τι καλύτερο για την ομάδα μας.»

Συνθέσεις Ομάδων

Φραγκίστα (Μάκης Ζήκας): Σάλτης, Ράπτης, Μάκκας, Μπισμπίκης Ι., Γκούρλιας(25΄ λ.τρ. Καμαρέτσος), Κετσιλής Α., Μπούκας, Ροδίτης(71΄ Μπισμπίκης Φ.), Κατσαδούρος, Ζήκας, Γενιτσαρόπουλος(87΄ Γαλανός)

Άγραφα (Δημήτρης Σερπάνος): Νικοπολίδης, Τσάκνης(61΄ Γκριμόπουλος), Ζανιάς, Κωσταρέλος, Θεοχάρης, Λιάνγκος, Κοράκης, Κατσαρός(68΄ Μπίκας Π.), Ντάλλας, Βούρτσας, Καλύβας

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιάννης Σέλελης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος