Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Φραγκίστα-Αίολος 0-6

«Εξάσφαιρος» ο Αίολος Προφήτη Ηλία,που  νίκησε εκτός έδρας την Δυτική Φραγκίστα με 0-6
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε Σάββατο(2/2) στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή και παρουσία περίπου 20 θεατών.
Η Φραγκίστα του Μάκη Ζήκα κατέβηκε με πολλές απουσίες ποδοσφαιριστών της και συμπλήρωσε 11αδα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Προσπάθησε με μαζική άμυνα να αποφύγει τη βαριά ήττα, όμως η κόπωση του τελευταίου ημιώρου έπαιξε καθοριστικό ρόλο.
Ο Αίολος του Κώστα Γουλέτα κυριάρχησε σε όλο το 90λεπτο και πήρε νέα καθαρή νίκη μετά το 5-0 του περασμένου Σαββάτου κόντρα στα Άγραφα. Ο Δημήτρης Κατσαδούρος σκόραρε «καρέ» και από ένα τέρμα σημείωσαν οι: Κώστας Καλύβας και Άγγελος Παχής. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Άγγελος Παχής είχε δοκάρι σε προσπάθεια του.
Την επόμενη (10η) αγωνιστική ο Αίολος αγωνίζεται την Κυριακή (10/2) ενάντια στον ΑΠΟΚ, ενώ η Φραγκίστα παίζει την ίδια μέρα με τα Άγραφα σε ένα πολύ σημαντικό ματς για την υπόθεση 4αδα. Ο Αίολος ανέβηκε στους 25 βαθμούς, ενώ ο ΑΠΟΔΦ παρέμεινε στους 10.

Κοντά στους 20
Το πρώτο ματς που γίνεται στο προπονητικό κέντρο για το 2019 έγινε παρουσία περίπου 20 φιλάθλων.

Χωρίς αλλαγή
Ο ΑΠΟΔΦ συμπλήρωσε 11αδα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αγωνιζόμενος με πολλές απουσίες και χωρίς αναπληρωματικούς.

Ντεμπούτο Ράμμου


Την πρώτη του συμμετοχή με την ομάδα του Προφήτη Ηλία έκανε ο νεοαποκτηθείς μέσος Νικήτας Ράμμος.

Καμαρέτσος-Γαλανός-Λαθύρης στο βασικό


Η ομάδα της Δυτικής Φραγκίστας ξεκίνησε με 3 διαφοροποιήσεις στην 11αδα της σε σύγκριση με το παιχνίδι κόντρα στη Ποταμιά την προηγούμενη Κυριακή. Στο βασικό σχήμα έπαιξαν οι: Στέφανος Καμαρέτσος (Φωτογραφία Αριστερά), Στέφανος Γαλανός (Φωτογραφία Κέντρο) και Δημήτρης Λαθύρης (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Χρήστου Γενιτσαρόπουλου, Πάνου Γερονίκου και Γιώργου Ζαγκότση (Απουσίαζαν).

2 διαφοροποιήσεις


Ο Κώστας Γουλέτα ςπαρέταξε τον φιλοξενούμενο Αίολο με δυο αλλαγές στο βασικό του σχήμα σε σχέση με το ματς του περασμένου Σαββάτου με τα Άγραφα. Ο Αποστόλης Φούκας (Φωτογραφία) κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας και ο Νικήτας Ράμμος έπαιξε στο κέντρο. Αντικατέστησαν τους: Κώστα Μπουμπουρή και Αλέξανδρο Τόλη (Χρησιμοποιήθηκαν ως αλλαγή).


Α΄ Μέρος

Εύκολα στο 0-2
Η ομάδα του Προφήτη Ηλία έλεγξε πλήρως το ματς, πίεσε τον αντίπαλο και έφτασε στο 0-2 του ημιχρόνου.

Νωρίς μπροστά


Μόλις στο 9ο λεπτό του αγώνα ο Αίολος άνοιξε το σκορ, ο Μάκης Ζήκας έκανε λάθος, ο Δημήτρης Κατσαδούρος (Φωτογραφία) βρέθηκε μόνος απέναντι στον Χρήστο Σάλτη και εύκολα με πλασέ στην αριστερή γωνία πέτυχε πολύ νωρίς το 0-1.




Πανέμορφο τέρμα «Κάτσα»
Η ομάδα του Αίολου διπλασίασε τα τέρματα της στο 34΄ όταν μετά την σέντρα του ΜπάμπηΤριανταφυλλόπουλου από δεξιά, ο Δημήτρης Κατσαδούρος από το ύψος του πέναλτι έπιασε πανέμορφο γυριστό σουτ, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Χρήστου Σάλτη (0-2).




Ένταση στο 41΄
Ένταση επικράτησε στο ματς στο 41΄ μετά από ένα δυνατό μαρκάρισμα του Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου στον Βαγγέλη Μάκκα. Το ματς διακόπηκε για δυο περίπου λεπτά, όμως τα πνεύματα ηρέμησαν και συνεχίστηκε κανονικά.



Αναγκαστική αλλαγή














Ο μεσοεπιθετικός των φιλοξενούμενων Πάνος Χρυσικός (Φωτογραφία Αριστερά) αντικαταστάθηκε στο 45΄ λόγω τραυματισμού από τον Κώστα Μπουμπουρή (Φωτογραφία Δεξιά).



Οι καλύτερες φάσεις
9΄: Μετά από λάθος του Ζήκα, ο Κατσαδούρος βρέθηκε μόνος απέναντι στον Σάλτη και με σουτ στην αριστερή του γωνία της Φραγκίστας πέτυχε το 0-1.
15΄: Ο Χρυσικός πάσαρε στον Κατσαδούρο, που σούταρε, η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
22΄: Ο Φούκας σέντραρε από δεξιά και την κεφαλιά του Κατσαδούρου απέκρουσε ο Σάλτης σε κόρνερ.
29΄: Δυνατό σουτ του Φούκα από πλάγια δεξιά πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της Φραγκίστας.
34΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος σέντραρε από δεξιά και ο Κατσαδούρος με πανέμορφο γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι «έγραψε» τ 0-2.
43΄: Εκτέλεση φάουλ του Ζήκα από αριστερά απέκρουσε σε κόρνερ ο Τοπαλίδης.

Β΄ Μέρος

Ανέβασε στο φινάλε
Ο Αίολος ανέβασε «στροφές» στο τελευταίο 25λεπτο, όπου σκόραρε τέσσερα ακόμη τέρματα, για να διαμορφωθεί το τελικό 0-6.

Χατ-τρικ από την «άσπρη βούλα»
Πριν συμπληρωθεί καλά-καλά το πρώτο λεπτό της επανάληψής ο Αίολος κέρδισε πέναλτι όταν ο Κώστας Μπουμπουρής ανατράπηκε από τον Βαγγέλη Μάκκα. Ο Δημήτρης Κατσαδούρος πλάσαρε εύστοχα πετυχαίνοντας χατ-τρικ για το 0-3.





Βρήκε δίχτυα ο Καλύβας


Ο Κώστας Καλύβας του Αίολου στο 64΄ πέτυχε ένα πανέμορφο τέρμα όταν από πλάγια αριστερά μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Χρήστου Σάλτη για το 0-4. Ο «Καλάιφερτ» σημείωσε το πρώτο του φετινό γκολ.



0-5 με Παχή


Στο 76΄ ο Κώστας Καλύβας «σέρβιρε» γκολ, σεντράροντας από δεξιά, με τον Άγγελο Παχή να χρίζεται σκόραρε για το 0-5. Έβδομο φετινό τέρμα για τον Παχή.



«Καρέ»Κατσαδούρου
Ο φορ Κώστας Μπουμπουρής δυο λεπτά μετά σούταρε, ο Χρήστος Σάλτης απέκρουσε και στην επαναφορά ο παίκτης του Αίολου σούταρε και ο Δημήτρης Κατσαδούρος με προβολή από όρια της μικρής περιοχής σκόραρε το τέταρτο προσωπικό του γκολ στο ματς για να γραφτεί το τελικό 0-6. Ο «Κάτσα» ανέβηκε στα 21 γκολ και είναι αδιαμφισβήτητα ο πρώτος σκόρερ της φετινής κατηγορίας. 



Δοκάρι για Αίολο
Δυο λεπτά πριν τη λήξη προσπάθεια του Άγγελου Παχή βρήκε στο δεξί δοκάρι της Φραγκίστας και έφυγε άουτ μετά τη σέντρα του Αλέξανδρου Τόλη από τα δεξιά.

Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Ο Μπουμπουρής ανατράπηκε μέσα από την περιοχή από τον Μάκκα κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Κατσαδούρος το εκτέλεσε εύστοχα, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 0-3.
55΄: Ο Παχής εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Μπισμπίκης πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι που έφυγε άουτ.
64΄: Ο Παρασκευόπουλος πάσαρε στον Καλύβα, που από δύσκολη θέση πλάγια αριστερά έστειλε την μπάλα ψηλά στο αριστερό «παραθυράκι» της Φραγκίστας (0-4).
66΄: Σουτ του Παχή πέρασε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
76΄: Ο Καλύβας σέντραρε από δεξιά και ο Παχής από κοντά σκόραρε για το 0-5.
78΄: Σουτ του Μπουμπουρή απέκρουσε ο Σάλτης και στην συνέχεια της φάσης ο ίδιος σούταρε και ο Κατσαδούρος με προβολή από τα όρια της περιοχής «έγραψε» το τελικό 0-6.
86΄: «Λόμπα» του Ζήκα από μακρινή θέση απέκρουσε σε κόρνερ ο Τοπαλίδης.
88΄: Ο Τόλης σέντραρε από δεξιά και σουτ του Παχή στο δεύτερο δοκάρι βρήκε το δεξί δοκάρι της Φραγκίστας και κατέληξε άουτ.

Διακριθέντες:
Φραγκίστα: -
Αίολος: Κατσαδούρος, Τριανταφυλλόπουλος, Καλύβας, Φούκας, Μπουμπουρής Κ.

Κίτρινες Κάρτες
Μπισμπίκης Ι., Μπισμπίκης Δ., Τριανταφυλλόπουλος.

Δηλώσεις Προπονητών

Μάκης Ζήκας (Φραγκίστα): «Δεν νομίζω ότι μπορώ να κάνω και ιδιαίτερο σχολιασμό για το σημερινό παιχνίδι. Οι πολλές απουσίες δεν μας επέτρεψαν να είμαστε πιο ανταγωνιστικοίσήμερα. Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στον Αίολο.»








Κώστας Γουλέτας (Αίολος): «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι από τη πλευρά τη δική μας και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Είχαμε συγκέντρωση μέσα στο γήπεδο και εφαρμόσαμε όλα όσα είχαμε δουλέψει μέσα στην εβδομάδα στις προπονήσεις και έμεινα ευχαριστημένος από τα παιδιά. Έχουμε τρομερές δυνατότητες ακόμη βελτίωσης, ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε στο στόχο μας, που δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Φραγκίστας, έκανε αξιέπαινη και μεγάλη προσπάθεια και της εύχομαι καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα.»




Συνθέσεις Ομάδων

Φραγκίστα (Μάκης Ζήκας): Σάλτης, Μπισμπίκης Φ., Μπισμπίκης Ι., Μάκκας, Ράπτης, Κετσιλής Α., Καμαρέτσος, Κατσαδούρος, Γαλανός, Ζήκας, Λαθύρης

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Τοπαλίδης, Φούκας, Παρασκευόπουλος, Ζαραβέλης X., Μπισμπίκης Δ., Τριανταφυλλόπουλος Χ., Ράμμος(54΄ Τόλης), Παχής, Χρυσικός(45΄ λ.τρ. Μπουμπουρής Κ.), Κατσαδούρος, Καλύβας

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιάννης Σέλελης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος