Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Παίδες: Άρης Σπερχειάδας-Π.Α.Κ. 65-61

Σε ένα ανοιχτό παιχνίδι ο Άρης Σπερχειάδας επικράτησε της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης με 65-61, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν για την ολική ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο.
Το ματς έγινε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο Σπερχειάδας και ξεκίνησε στις 3. Ήταν στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του Ε΄ Ομίλου του πρωταθλήματος παίδων της ΕΣΚΑΣΕ.
Ο Άρης του Δημήτρη Έλληνα είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος, παίρνοντας διαφορά ασφαλείας. Το εξαιρετικό για αυτόν τρίτο δεκάλεπτο του έδωσε διαφορά 23 πόντων και ήταν καθοριστικό για το υπέρ του αποτέλεσμα. Νέα εξαιρετική παρουσία για τον Σταύρο Έλληνα με 37 πόντους και δυο εύστοχα 3ποντα. Ο συντελεστής των Φθιωτών είναι 4 νίκες και 6 ήττες, βρισκόμενοι στην 5η θέση της βαθμολογίας.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου έδειξε μαχητικότητα και σθένος, κάνοντας ένα εντυπωσιακό τέταρτο δεκάλεπτο, μειώνοντας τη διαφορά στο τελικό -4. Η ομάδα του Καρπενησίου πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, τηρουμένων των συνθηκών μετά το παιχνίδι με τον Έσπερο. Με 26 πόντους έκλεισε το ματς ο Βαγγέλης Μπόνιας. Η Ακαδημία έδωσε το 10ο της παιχνίδι, μη έχοντας κάποια νίκη, χωρίς αυτό να έχει σημασία.
Η Σπερχειάδα αντιμετωπίζει στη Λαμία την Αναγέννηση για τη 12η αγωνιστική στις 10 Φεβρουαρίου. Η Ακαδημία θα παίξει σε εξ αναβολής ματς με τον Άτλαντα την Τετάρτη 30/1.

«Σούπερ» Μπόνιας


Η παρουσία του Βαγγέλη Μπόνια(Φωτογραφία) δυναμώνει κατά πολύ την Π.Α.Κ. Ο παίχτης των Καρπενησιωτών σημείωσε 26 πόντους. Ο Γιώργος Ντότσικας βοήθησε σημαντικά και αυτός επιθετικά με 19. Οι φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν σκορ έξω από τα 6,75.

Σε δυο παιδικά
Ο Ευρυτάνας ρέφερι Θανάσης Χουσιάδας είχε σφυρίξει μια ημέρα νωρίτερα και το παιχνίδι παίδων ΑΣΕ Μπούκαλη-Αναγέννηση Λαμίας.

Σταθερή αξία


Ο Σταύρος Έλληνας(Φωτογραφία) εκ των πρώτων σκόρερ της κατηγορίας πρωταγωνίστησε σε ένα ακόμη παιχνίδι του Άρη, βάζοντας 37 με δυο εύστοχα 3ποντα. Παναγιώτης Ζάχος και Κώστας Τσούμας είχαν 7(Ο δεύτερος έβαλε και 1 3ποντο).

Αναγνωριστικό δεκάλεπτο
Στην πρώτη περίοδο ο τοπικός Άρης προηγήθηκε της Πανευρυτανικής με 13-8.

Λιγότεροι από δέκα
Οι γηπεδούχοι αύξησαν τη διαφορά τους στη δεύτερη περίοδο, κλείνοντας το ημίχρονο στο 34-25. Είχαν ένα επιμέρους 21-17 υπέρ τους.

Αποσπάστηκε σημαντικά
Η ομάδα του Δημήτρη Έλληνα κυριάρχησε στο τρίτο δεκάλεπτο και με ένα επιμέρους 24 έφτασε στο +23(58-35).

Μεγάλη αντεπίθεση Π.Α.Κ.
Τα πάνω-κάτω πήγε να φέρει η ομάδα της Κατερίνας Μπαλωμένου, που έκανε μια εκπληκτική τελευταία περίοδο. Οι γηπεδούχοι θεώρησαν ότι το ματς είχε κριθεί, όμως οι Καρπενησιώτες έκαναν ένα επιμέρους 7-26. Το τελικό 65-61 έφερε τη νίκη στους Σπερχειαδίτες.

Αποβολή παιχτών
Μιχάλης Κότσιεβ και Γιώργος Ντότσικας συμπλήρωσαν 5 φάουλ για την Ακαδημία.

Τα δεκάλεπτα
13-8, 34-25, 58-35, 65-61

Συνθέσεις Ομάδων

Άρης (Δημήτρης Έλληνας): Τσούμας 7(1), Έλληνας Θ. 4, Γριτσίπης 2, Ζάχος 7, Έλληνας Σ. 37(2), Καραγεώργος 6, Φέκας, Λαμπρακόπουλος 2

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Μπακατσιάς, Σβερώνης 6, Φλωράκης, Κότσιεβ 4, Μαυραγάνης 4, Τσάνε 2, Ντότσικας 19, Φέγγος, Μπόνιας 26

Διαιτητές: Ιωάννης Ευαγγελόπουλος& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Αναστάσιος Κανδηλάρης (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Θανάσης Τσώνος
Χρονομέτρης 24΄΄: Γιάννης Λαμπρακόπουλος





Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Π.Α.Κ.