Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Αίολος-Άγραφα 5-0

Κυριαρχώντας στο ματς ο Αίολος έκανε «ποδαρικό» στη νέα χρονιά και μπήκε στον δεύτερο γύρο με το «δεξί», επικρατώντας των Αγράφων με 5-0.
Ο αγώνας διεξήχθη το Σάββατο(26/1) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από συννεφιά και παρουσία λιγοστών θεατές.
Ο Αίολος του Κώστα Γουλέτα είχε την υπεροχή σε όλο το 90λεπτο δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες, σκοράροντας 5 φορές και έχοντας δυο δοκάρια. Το πρώτο μέρος έληξε με 2-0 υπέρ των γηπεδούχων χάρης στα γκολ των :Άγγελου Παχή και Παναγιώτη Χρυσικού. Στην επανάληψη ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας Δημήτρης Κατσαδούρος με δυο τέρματα και ο Παναγιώτης Χρυσικός με το δεύτερο προσωπικό του διαμόρφωσαν το τελικό 5-0.
Τα Άγραφα του Δημήτρη Σερπάνου αμυνόταν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και προσπάθησαν να περιορίσουν τον αντίπαλο. Για ακόμη ένα παιχνίδι αγωνίστηκαν αρκετοί πιτσιρικάδες, οι οποίοι παρουσιάζουν αγωνιστική βελτίωση, «τεστάροντας» τις δυνάμεις τους κόντρα σε μια δυνατή ομάδα.
Την επόμενη (9η) αγωνιστική ο Αίολος αγωνίζεται με την Φραγκίστα στο προπονητικό κέντρο το Σάββατο (2/2), ενώ τα Άγραφα θα παίξουν την ίδια μέρα στο Δημοτικό στάδιο με τον ΠΑΟΚ. Ο Αίολος βρίσκεται στην κορυφή φτάνοντας τους 22 βαθμούς, ενώ τα Άγραφα είναι στην 5η θέση με 7 πόντους.

Μια 10αδα
Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 10 θεατές.


Στην κερκίδα ο Ράμμος
Τις προσπάθειες του Αιόλου παρακολούθησε από την κερκίδα ο Νικήτας Ράμμος, που προπονείται με την ομάδα του Προφήτη Ηλία. Ο μεσοεπιθετικός αγωνιζόταν στον Ποσειδώνα Μηχανιώνας.

Χωρίς αλλαγές
Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν και στα 90 λεπτά με τους ίδιους «11», αφού στον πάγκο βρίσκονταν οι γκολκίπερ Θεοδόσης Κόκκοτος και Αλέκος Κόκκοτας.

Νέος πορτιέρο


Την πρώτη του συμμετοχή έκανε το μεταγραφικό απόκτημα του Αίολου ο πορτιέρο Γιάννης Τοπαλίδης (Φωτογραφία). O νεαρός Θεσσαλονικιός καλύπτει θέση ποδοσφαιριστή κάτω των 20 ετών και χρειάστηκε να επέμβει μόλις μια φορά, στην οποία ήταν αποτελεσματικός.

«Ντεμπούταρε» η Βλαχογιάννη


Για πρώτη φορά εκτέλεσε χρέη βοηθού σε ματς η Κωνσταντίνα Βλαχογιάννη, η οποία μεταγράφηκε στην ΕΠΣ Ευρυτανίας από τη γειτονική Φθιώτιδα, έχοντας πολύ καλή παρουσία.

4 αλλαγές




 













Ο Δημήτρης Σερπάνος παρέταξε τα Άγραφα με 4 νέα πρόσωπα σε σχέση με το μεσοβδόμαδο εξ αναβολής παιχνίδι με τον ΑΠΟΚ την περασμένη Τετάρτη. Στο βασικό σχήμα βρέθηκαν οι: Δημήτρης Κωσταρέλος (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά), Σπύρος Γκριμόπουλος (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά), Ταξιάρχης Καλύβας (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) και Σάκης Θεοχάρης (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά). Αντικατέστησαν τους: Χρήστο Μάκκα, Γιώργο Βούρτσα (Απουσίαζαν), Σταύρο Σκαρμούτσο(Μπήκε ως αλλαγή) και Βαγγέλη Ζανιά (Έμεινε στον πάγκο λόγω τραυματισμού).

Α΄ Μέρος

Υπεροχή του Αίολου
Η ομάδα του Αίολου είχε την υπεροχή στο πρώτο 45λεπτο και προηγήθηκε με 2-0.

Κεφαλιά Παχή


Η ομάδα του Αίολου άνοιξε το σκορ στο 23΄ όταν ο Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά μετά από κόντρα, μετά από φάση διαρκείας ο Δημήτρης Μπισμπίκης πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Άγγελος Παχής με εξ επαφής νέα κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0). Ο Παχής ανέβηκε στα 6 τέρματα.




Ακυρωθέν Καλύβα
Με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ο Κώστας Καλύβας του Αίολου, μετά από μπαλιά του Άγγελου Παχή σκόραρε, προερχόμενος από θέση οφσάιντ, με τη δεύτερη βοηθό Κωνσταντίνα Βλαχογιάννη να υποδεικνύει σωστά την παράβαση.



Διπλασιασμός Χρυσικού


Ο Κώστας Μπουμπουρής στο 39΄ έκανε έξοχη ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή και σέντραρε στον Παναγιώτη Χρυσικό, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Κώστα Νικοπολίδη πετυχαίνοντας το 2-0.



Οι καλύτερες φάσεις
9΄: Ο Καλύβας Κ. έκανε ατομική ενέργεια από αριστερά, σούταρε εκτός περιοχής και η μπάλα πέρασε πάνω από οριζόντιο δοκάρι.
23΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε την μπαλιά, ο Κατσαδούρος πήρε την κεφαλιά και ο Νικοπολίδης απέκρουσε σε κόρνερ κατά την έξοδο του. Το κόρνερ εκτέλεσε από αριστερά ο Τριανταφυλλόπουλος μετά από κόντρες, ο Μπισμπίκης πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Παχής με νέα κεφαλιά από κοντά σκόραρε για το 1-0.
24΄: Μακρινό σουτ του Παχή απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο Νικοπολίδης.
34΄: Ο Μπουμπουρής έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή, πάσαρε στον Χρυσικό που πλάσαρε εύστοχα γράφοντας το 2-0.
41΄: Ο Χρυσικός έβγαλε σέντρα από δεξιά και το πλασέ του Καλύβα πέρασε πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.

Β΄ Μέρος

Συνέχισε με άλλα 3
Ο Αίολος σκόραρε ακόμη 3 φορές στο δεύτερο μέρος φτάνοντας εύκολα στο τελικό 5-0.

Ντεμπούτο Τσιγαρίδα


Ο μεσοαμυντικός Ηλίας Τσιγαρίδας των Αγράφων έκανε την πρώτη του φετινή συμμετοχή στο δεύτερο μέρος.

Η «σκυτάλη» στο Κατσαδούρο


Ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας Δημήτρης Κατσαδούρος ανέλαβε δράση στο 7ο λεπτό της επανάληψης και μετά την σέντρα του Άγγελου Παχή από αριστερά με κεφαλιά διαμόρφωσε το 3-0.


Δοκάρια Παχή
Ο Άγγελος Παχής σε διάστημα 3 λεπτών είδε δυο προσπάθειες του να καταλήγουν στα δοκάρια των Αγράφων. Στο 63΄ η σέντρα-σουτ που έκανε από δεξιά χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ και στο 67΄ η απευθείας εκτέλεση κόρνερ του αποκρούστηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα και στην συνέχεια βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι.



Ξανά με «Κάτσα»
Ο Δημήτρης Κατσαδούρος στο 74΄ σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς, όταν με όμορφο τεχνικό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία των Αγράφων κάνοντας το 4-0. Ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας ανέβηκε στα 17 γκολ.


2ο προσωπικό Χρυσικού
5 λεπτά πριν την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Παναγιώτης Χρυσικός μετά την ασιστ του Αγγέλου Παχή εξ επαφής σκόραρε πετυχαίνοντας το δεύτερο τέρμα του στο παιχνίδι και το τελικό 5-0. Αυτό ήταν το 6ο τέρμα του Χρυσικού.



Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Ο Παχής σέντραρε από αριστερά και ο Κατσαδούρος με καρφωτή κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.
58΄: Ο Καλύβας Κ. τροφοδότησε τον Μπουμπουρή, που σούταρε και ο Νικοπολίδης μπλόκαρε.
59΄: Μακρινό διαγώνιο σουτ του Παχή πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι των Αγράφων.
63΄: Σέντρα-σουτ του Παχή από δεξιά χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.
64΄: Χαμηλό σουτ του Τριανταφυλλόπουλου από τα όρια της περιοχής έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι.
67΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος τροφοδότησε τον Καλύβα Κ., που σούταρε με την μπάλα να ανακόπτεται σωτήρια σε κόρνερ από την προβολή του Γκούρλια. Η εκτέλεση κόρνερ του Παχή από δεξιά αποκρούστηκε από τον Νικοπολίδη και εν συνεχεία βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
74΄: Ο Κατσαδούρος με πανέμορφο τεχνικό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Νικοπολίδη (4-0).
80΄: Ο Μαντέκας έκανε ατομική ενέργεια από αριστερά,  μπήκε στην περιοχή , σούταρε από πλάγια θέση, με τον Τοπαλίδη να αποκρούει.
85΄: Ο Παχής σέντραρε από αριστερά και ο Χρυσικός εξ επαφής σκόραρε για το τελικό 5-0.

Διακριθέντες:
Αίολος: Κατσαδούρος, Παχής, Μπουμπουρής, Χρυσικός
Άγραφα: -

Κίτρινες Κάρτες
-
Δηλώσεις Προπονητών

Κώστας Γουλέτας (Αίολος): «Καταρχάς θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλες τις ομάδες. Η διακοπή του πρωταθλήματος ήταν αρκετά μεγάλη, δώσαμε σήμερα το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς, έχοντας λίγες προπονήσεις στο ενεργητικό μας λόγω των καιρικών συνθηκών. Πιστεύω ότι παρουσιάσαμε ένα καλό πρόσωπο και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Εν μέρει έμεινα ικανοποιημένος από τους ποδοσφαιριστές μου. Θέλουμε αρκετή δουλειά, για να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο, που ήμασταν πριν τελειώσει ο πρώτος γύρος. Πιστεύω ότι με τις προσθήκες που κάναμε και θα κάνουμε στην συνέχεια θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι και πιο ανταγωνιστικοί. Καλή επιτυχία στον φίλο μου Δημήτρη Σερπάνο και καλή συνέχεια στην ομάδα του.»

Δημήτρης Σερπάνος (Άγραφα): «Παίζαμε με μια ομάδα που είναι βασική διεκδικήτρια του τίτλου, ένα εκ των δυο φαβορί για πρωτάθλημα και δεν μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι περισσότερο από το παιχνίδι. Η ομάδα έκανε την προσπάθεια της και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί, στο δεύτερο ημίχρονο μοιραία μείναμε από δυνάμεις και δεχτήκαμε τα περισσότερα γκολ. Έχουμε νεαρούς ποδοσφαιριστές και ως εκ τούτου υπάρχει απειρία. Εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα του Αίολου, να πετύχει τους στόχους της και υγεία σε όλους τους ποδοσφαιριστές της. Στη δική μας ομάδα να ευχαριστήσω τα παιδιά για την προσπάθεια, που έκαναν και θεωρώ από παιχνίδι σε παιχνίδι γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Είναι θετικό για εμάς που παίξαμε με δυο ομάδες δυνατές, για να μπορέσουμε τις επόμενες εβδομάδες, που χρειαζόμαστε τα παιχνίδια να τα κερδίσουμε και να τα διεκδικήσουμε να είμαστε σε καλύτερο επίπεδο.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Τοπαλίδης, Τόλης, Παρασκευόπουλος, Ζαραβέλης Χ., Μπισμπίκης, Τριανταφυλλόπουλος Χ., Χρυσικός, Παχής, Μπουμπουρής Κ., Κατσαδούρος, Καλύβας Κ.

Άγραφα (Δημήτρης Σερπάνος): Νικοπολίδης, Τσάκνης, Γκριμόπουλος(64΄ Σκαρμούτσος), Γκούρλιας, Κωσταρέλος, Λιάνγκος(46΄ Τσιγαρίδας), Καλύβας Τ., Μπίκας Π.(79΄ Γιαννιώτης), Θεοχάρης, Μαντέκας, Κοράκης

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
Βοηθός: Κωνσταντίνα Βλαχογιάννη (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος