Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Γ.Σ. Άτλας-Γ.Σ. Φάλαρα 49-39

Θετική αρχή στο πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ έκανε ο Άτλαντας. Η ομάδα του Καρπενησίου επιβλήθηκε στο «παραδοσιακό» γειτονικό ντέρμπι με 49-39 των Φαλάρων.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 3. Ήταν στο πλαίσιο της εξ αναβολής 2ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά έκανε αποφασιστικό ξεκίνημα στη Γ΄ κατηγορία, έχοντας υψηλές βλέψεις. Έλεγχε το παιχνίδι στα κομβικά του σημεία και έφτασε στο υπέρ του αποτέλεσμα μετά από ένα «κλειστό» παιχνίδι. Ο Ίγκλι Οσμενάι με 14 πόντους και ένα εύστοχο τρίποντο ήταν ο πρώτος σκόρε της συνάντησης.
Τα Φάλαρα του Αποστόλη Λαχανά βρήκαν αρκετές φορές λύσεις έξω από τα 6,75(7 συνολικά), όμως περιορίστηκαν από την πολύ καλή άμυνα των γηπεδούχων. Είναι μια από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν και φέτος. Ανδρέας Τσουκαλάς και Βαγγέλης Λαΐνας πέτυχαν από 8 πόντους, με τον πρώτο να σκοράρει και δυο φορές με τρίποντο. Οι Στυλιδιώτες έχουν μια νίκη και μια ήττα, δίνοντας το δεύτερο τους παιχνίδι.
Οι Καρπενησιώτες θα αγωνιστούν ξανά την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στην Ιστιαία με την τοπική Ακαδημία. Το επόμενο ματς των Φαλάρων είναι ενάντια στον Πρωτέα Λαμίας στις 17/2.

«6ος παίχτης»
Ο κόσμος του Άτλαντα έδωσε δυναμικό «παρών» και συμπαραστάθηκε στο ανδρικό τμήμα του συλλόγου.


Ντεμπούτο Μουστάκη


Νέο απόκτημα για τους Καρπενησιώτες αποτελεί ο Γιώργος Μουστάκης(Φωτογραφία). Ο Ναξιώτης γκάρντ καλύπτει και θέση αθλητή κάτω των 20 ετών. Παρελθόν από την περυσινή ομάδα αποτελεί ο Γιάννης Δροσίνης. Ο Άτλας διαθέτει έναν σταθερό «κορμό» αθλητών.

Προβάδισμα πρωτιάς
Οι δυο ομάδες αναμένεται να διεκδικήσουν την πρώτη θέση του ομίλου, ενώ δυνατός παρουσιάζεται και ο Πρωτέας Λαμίας. Η συμπληρωματική προκήρυξη θα καθορίσει τον αριθμό των ομάδων που θα προκριθούν στην επόμενη φάση.

Ξεχώρισαν Ίγκλι& Κουτρομάνος

 













Πρωταγωνιστής της συνάντησης ήταν ο Ίγκλι Οσμενάι(Φωτογραφία αριστερά) του Γυμναστικού με 14 και 1 εύστοχο 3ποντο. Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος(Φωτογραφία δεξιά) ακολούθησε με 12, έχοντας πολύ καλή παρουσία. 


3η σερί
Ο Άτλαντας συμμετέχει για 3η συνεχόμενη χρονιά στο πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ και 5η συνολικά. Επιπλέον την περίοδο 2015-2016 έπαιξε στη Β΄ ΕΣΚΑΣΕ.

«Ισόπαλοι» πρώτοι

 












Για τους Στυλιδιώτες ο αρχηγός Αντρέας Τσουκαλάς(Φωτογραφία αριστερά) και ο σέντερ Βαγγέλης Λαΐνας (Φωτογραφία δεξιά) πέτυχαν από 8 πόντους. Ο πρώτος είχε και δυο εύστοχα 3ποντα. 


Δυναμικός ο Άτλας
Οι γηπεδούχοι έκαναν πολύ δυνατή αρχή στο πρώτο δεκάλεπτο και προηγήθηκαν των αντιπάλων τους με 11-4. 


Αντεπίθεση Στυλίδας
Η ομάδα των Φαλάρων έκανε τη δική της αντεπίθεση στη δεύτερη περίοδο, όταν μετά από ένα επιμέρους 9-15 μείωσε σε 20-19. 


Αποκατάσταση τάξης
Η ομάδα του Άγγελου Σαμαντά ήταν πολύ καλή στο τρίτο δεκάλεπτο, που ήταν και το πιο παραγωγικό του παιχνιδιού. Οι «Άτλαντες» έκαναν ένα επιμέρους 20-13 και προηγήθηκαν με +8(40-32) με τη συμπλήρωση 30΄.


Διατήρησε τη νίκη
Στο πρώτο «ροζ» φύλλο αγώνος έφτασαν οι Καρπενησιώτες. Το «χαμηλό» επιμέρους του τελευταίο δεκαλέπτου έφερε το τελικό 49-39. 



Τραυματισμός Δ. Ρουκουτάκη


Στα τελευταία λεπτά της συνάντησης τραυματίστηκε ο Δημήτρης Ρουκουτάκης(Φωτογραφία) των Φαλάρων. 


 

Τα δεκάλεπτα
11-4, 20-19, 40-32, 49-39

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 8, Μουστάκης, Οσμενάι 14(1), Κουτρομάνος 12, Λέρης 5(1), Κακαβάς, Πανόπουλος, Χονδρός 7, Σαμαντάς 3, Σεριανάι, Κουρλός, Λερογιάννης

Φάλαρα (Αποστόλης Λαχανάς): Τσανής, Ρουκουτάκης Φ., Καρανίκας 4(1), Τσουκαλάς 8(2), Ρουκουτάκης Δ. 5(1), Κωστούλας 5(1), Δημητρίου 5(1), Λαΐνας Ε. 8, Καρανάιος, Λαΐνας Ι., Λουγκάη 3(1), Χρυσαφόπουλος 1

Διαιτητές: Αντώνης Πατάγιας& Μαρία Ζαφείρη (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος& Βαγγέλης(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης 24΄΄: Γιάννης Μπουμπουρής

































Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Δημήτρης Κοκοτίνης