Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Ποταμιά-Φραγκίστα 4-0

Σκόραρε δυο φορές σε κάθε ημίχρονο η αήττητη Ποταμιά και κέρδισε με 4-0 την Φραγκίστα, που κατέβαλλε φιλότιμες προσπάθειες. Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η συνάντηση έγινε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 3. Ήταν στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη ήταν καλύτερη και παρότι δυσκολεύτηκε έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα σε ρυθμούς ρελαντί. Δυο ωραία τέρματα σημείωσε ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος και από ένα οι: Κώστας Σταμούλης και Μιχάλης Νούλας. Ο πρώτος είχε χαμένο πέναλτι, ο δεύτερος δοκάρι, προτού αποχωρήσει τραυματίας. Οι Μεγαλοχωρίτες μοιράζονται την κορυφή στους 22 πόντους με τον Αίολο.
Η Φραγκίστα του Μάκη Ζήκα πάλεψε αρκετά το παιχνίδι και παρά την έλλειψη προπονήσεων φάνηκε ως ένα σημείο ανταγωνιστική απέναντι σε έναν ισχυρότερο αντίπαλο. Μάλιστα ο ΑΠΟΔΦ θα μπορούσε να είχε σκοράρει, δημιουργώντας αρκετά τελικές. Διακόπηκε ένα σερί σερί νικών, με την ομάδα της Δυτικής Ευρυτανίας να παραμένει όμως στην 4η θέση με 10 πόντους.
Για την 9η αγωνιστική οι πρωταθλητές Ευρυτανίας θα αντιμετωπίσουν τον ΑΠΟΚ την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου και οι Φραγκιστιανοί τον Αίολο μια ημέρα νωρίτερα.

Άδειες κερκίδες
Ένα ακόμη παιχνίδι του τοπικού πρωταθλήματος της Ευρυτανίας έγινε χωρίς φίλαθλη προσέλευση. 


Ζευγάρι του τελικού
Οι δυο ομάδες θα διεκδικήσουν στον 29ο μεγάλο τελικό του κυπέλλου Ευρυτανίας το φετινό τρόπαιο.

Ο νέος Κετσιλής


Θετικό ήταν το ντεμπούτο του Αλέξανδρου Κετσιλή(Φωτογραφία) της Φραγκίστας, που αποκτήθηκε από τη Θύελλα Περιστερίου.

Δεύτερο Κολοκώτσιου
Ο διαιτητής του αγώνα Λάμπρος Κολοκώτσιος είχε σφυρίξει νωρίτερα και τον αγώνα του ΑΠΟΚ με την ΑΕΚ.

Α΄ Μέρος

Υπόθεση τρίλεπτου
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλά στον αγωνιστικό χώρο, όμως η καλύτερη Ποταμιά ανέβασε «στροφές» και προηγήθηκε με 2-0, έχοντας στη συνέχεια και δοκάρι.

Με όμορφη «λόμπα»
Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας προηγήθηκαν στο 18΄ με τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο, που βρέθηκε στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας μετά από μπαλιά του Μιχάλη Νούλα και κακό υπολογισμό αντιπάλου και με ψηλοκρεμαστό πλασέ σημείωσε το 1-0.



Αλλαγή ρόλων


Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μιχάλη Νούλα(Φωτογραφία) να χριστεί σκόρερ με σουτ, μετά τη σέντρα του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου. Οι δυο τους άλλαξαν ρόλους. Ο Νούλας σημείωσε το 3ο του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα.


Πλησίασε νέο γκολ
Ο Μιχάλης Νούλας βρέθηκε κοντά στο να σημειώσει ένα ακόμη γκολ, αλλά το πλασέ του στο 36΄ κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Χρήστου Σάλτη.


Στάθηκε άτυχος
«Πλήγμα» για την Ποταμιά ο τραυματισμός του Μιχάλη Νούλα στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους. Ο φορ των γηπεδούχων, αφού δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από τον ιατρό αγώνα Γιάννη Σβερώνη μεταφέρθηκε για περαιτέρω εξετάσεις στο νοσοκομείο Καρπενησίου.




Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Σουτ του Ζήκα από έξω αριστερά κατέληξε πάνω από το τέρμα του Καλύβα.
12΄:Ο Κετσιλής με ωραία μπαλιά τροφοδότησε τον Μάκα, ο οποίος ανακόπηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε κόρνερ από θέση τετ α τετ.
15΄: Ο Σταμούλης πάσαρε στον Νούλα, σουτ του δεύτερου έδιωξε προ της γραμμής ο Μπισμπίκη Ι.
18΄: Ο Νούλας με υπέροχη μακρινή μπαλιά τροφοδότησε τον Γενιτσαρόπουλο Α., που στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας με ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ σημείωσε το 1-0.
21΄: Σέντρα του Γενιτσαρόπουλου Α. από δεξιά, ο Νούλας με πλασέ στο πρώτο δοκάρι πραγματοποίησε το 2-0.
36΄: Βαθιά μπαλιά του Γιαννακόπουλου στον Νούλα, ψηλοκρεμαστό σουτ του δεύτερου κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της Φραγκίστας.
37΄: Σέντρα του Σταμούλη από δεξιά, σουτ του Μισύρη μπλόκαρε ο Σάλτης.
44΄: Ο Γενιτσαρόπουλος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και σούταρε, με τον τερματοφύλακα του ΑΠΟΔΦ να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.
45΄: Ο Κόγιας έκανε προσπάθεια, μετά από κόντρες το σουτ του Σταμούλη απέκρουσε με τα πόδια ο Σάλτης.

Β΄ Μέρος

Πολύ καλός ρυθμός
Στο τελικό 4-0 υπέρ της Ποταμιάς οδηγήθηκαν οι δυο ομάδες, μετά από ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Στο τελευταίο τέταρτο απώλεσε ευκαιρίες η Φραγκίστα, που ίσως δικαιούταν ένα τέρμα.

Έπιασε πέναλτι ο Σάλτης


Οι Μεγαλοχωρίτες κέρδισαν πέναλτι στο 65΄ σε ανατροπή του Λάμπρου Φλωράκη από τον Γιάννη Μπισμπίκη. Ο Κώστας Σταμούλης εκτέλεσε, αλλά ο πορτιέρο της Φραγκίστας Χρήστος Σάλτης(Φωτογραφία) απέκρουσε.



Πήρε το «αίμα» του πίσω


Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κώστας Σταμούλης(Φωτογραφία) δέχτηκε την μπαλιά του Χρήστου Λέρη και με ωραίο σουτ έκανε το 3-0. Ο «Σταμ» ανέβηκε στα 6 τέρματα. 




Το καλό για το τέλος


Ένα πανέμορφο γκολ με άπιαστο σουτ έξω από την περιοχή από μπαλιά του Χρήστου Λέρη πέτυχε ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος(Φωτογραφία) στο 88΄. Με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα σημείωσε το 4-0. Ο «Πελέ» είναι ο δεύτερος σκόραρε της κατηγορίας με 10 τέρματα.


Οι καλύτερες φάσεις
57΄:Ο Μάκκας επιχείρησε σουτ από έξω αριστερά, που κατέληξε άουτ από την εστία του Καλύβα.
60΄: Σέντρα του Γενιτσαρόπουλου από δεξιά, πλασέ του Μισύρη έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι της Φραγκίστας.
65΄: Ο Φλωράκης ανατράπηκε από τον Μπισμπίκη Ι., κερδίζοντας πέναλτι. Ο Σταμούλης εκτέλεσε αδύναμα και ο Σάλτης απέκρουσε την εκτέλεση.
69΄:Ο Λέρης έβγαλε μπαλιά στον Σταμούλη, που κατέβασε και με σουτ στη δεξιά γωνία της Φραγκίστας σημείωσε το 3-0.
73΄: Κόρνερ του Λέρη από δεξιά, κεφαλιά του Σταμούλη πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Σάλτη.
75΄: Μπαλιά του Μπισμπίκη Ι. στον Ζήκα, που έκανε προσπάθεια εκτός περιοχής και σούταρε πάνω από το τέρμα του Καλύβα.
78΄: Προσωπική προσπάθεια και σουτ του Φλωράκη έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι της Φραγκίστας.
80΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Χ. έδωσε στον Ζήκα, διαγώνιο σουτ του δεύτερου πέρασε άουτ από την εστία της Ποταμιάς.
83΄: Ο Ράπτης πάσαρε στον Ζήκα, ευθύβολο σουτ του τελευταίου κατέληξε μόλις πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
84΄: Συνδυασμός Γενιτσαρόπουλου Χ.-Ζήκα-Κετσιλή, δυνατό σουτ του δεύτερου έφυγε απελπιστικά εκτός αντίπαλου τέρματος
88΄: Ο Λέρης έκανε ωραία μπαλιά στον Γενιτσαρόπουλο Α., που με υπέροχο κοντρόλ και άπιαστο σουτ εκτός περιοχής «έγραψε» το 4-0.

Κίτρινες Κάρτες
Κετσιλής

Διακριθέντες
Ποταμιά: Γενιτσαρόπουλος Α., Νούλας, Λέρης
Φραγκίστα: Κετσιλής, Μπισμπίκης Ι.

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Ποταμιά): «Είχαμε αρκετές ημέρες απουσίας από τις αγωνιστικές δραστηριότητες, αυτό φάνηκε νομίζω στο γήπεδο. Η διαφορά δυναμικότητας όμως ήταν τέτοια που μας επέτρεψε να κερδίσουμε άνετα. Σιγά-σιγά θα πρέπει να ξαναβρούμε τον καλό μας εαυτό μέσα από τις προπονήσεις, δεν υπάρχει άλλος δρόμος, είναι ο μοναδικός, έτσι ώστε να καταφέρουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, που είναι ο σημαντικότερος στόχος της χρονιάς. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Φραγκίστας, συγχαρητήρια στα παιδιά τα δικά μου και εύχομαι περαστικά στον Μιχάλη Νούλα, που τραυματίστηκε.»


Μάκης Ζήκας (Φραγκίστα): «Καταρχάς θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία και χωρίς τραυματισμούς σε όλες τις ομάδες. Ήταν το πρώτο μας παιχνίδι μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Ξέραμε ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά από αυτό το ματς. Παρόλα αυτά πιστεύω πως σταθήκαμε πολύ καλά μέσα στο γήπεδο, δημιουργήσαμε αρκετές φάσεις για γκολ. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Ποταμιάς για την νίκη και της εύχομαι καλή συνέχεια.»




Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Καλύβας, Μπουμπουρής, Γιαννακόπουλος, Μαντζιούτας Κ., Φαρμάκης, Κόγιας(69΄ Ζαλοκώστας Ι.), Νούλας(46΄ λ.τρ Φλωράκης), Κατσαρής(46΄ Λέρης), Σταμούλης, Γενιτσαρόπουλος Α., Μισύρης(69΄ Ζαλοκώστας Ι.)

Φρακγίστα (Μάκης Ζήκας): Σάλτης, Ράπτης, Μπισμπίκης Φ.(46΄ Καμαρέτσος), Μπισμπίκης Ι., Γερονίκος, Κετσιλής Α., Γενιτσαρόπουλος Χ., Κατσαδούρος, Μάκκας(87΄ Πολύζος), Ζήκας, Ζαγκότσης(76΄ Γαλανός)

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
Βοηθός : Μαρία Χρυσαφοπούλου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιάννης Σέλελης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος