Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Κ14: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Εύβοιας 0-9

Σκόραρε κατά «κύματα» η ανώτερη ΕΠΣ Εύβοιας, που επικράτησε εύκολα με 0-9 της ΕΠΣ Ευρυτανίας στο πρώτο ματς της ημέρας. Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δυο ενωσιακών ομάδων ήταν τεράστια και αυτό αποτυπώθηκε και στον αγωνιστικό χώρο.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 12 και 30. Ήταν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 7ου Ομίλου του Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Κ14 και έγινε με βροχή σε αρκετό διάστημα της.
Η Ευρυτανία του Δημήτρη Αντωνίου δεν κατάφερε να αποφύγει το βαρύ σκορ απέναντι σε μια δυνατή Ένωση. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές προσπάθησαν φιλότιμα, επηρεασμένοι και από την αποχή. Οι γηπεδούχοι παρέμειναν χωρίς βαθμό και χωρίς γκολ, γνωρίζοντας την πιο βαριά τους ήττα.
Η Εύβοια του Παναγιώτη Ελευθερίου κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και ήταν μπροστά στο σκορ με 0-4 από το 9ο κιόλας λεπτό, παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο. Ο Νίκος Πάνου πέτυχε δυο γκολ, ενώ οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές σημείωσαν από ένα γκολ. Μάλιστα ο προπονητής της έκανε όλες τις αλλαγές του από το πρώτο κιόλας μέρος. Οι Ευβοιώτες έφτασαν τους 13 βαθμούς και είναι μόνοι πρώτοι στην κορυφή, έχοντας εξασφαλίσει φυσικά την πρώτη θέση.
Για την 6η και τελευταία αγωνιστική στις 13 Φεβρουαρίου η Ευρυτανία θα αγωνιστεί εκτός έδρας με τη Φθιώτιδα, ενώ η Εύβοια θα παίξει στον Βόλο με τη Θεσσαλία για την πρωτιά, την οποία κατακτά και σε περίπτωση ισοπαλίας.

Βροχή στο πρώτο
Το παιχνίδι διεξήχθη με αρκετή βροχή στο πρώτο του 35λεπτο.


Αναζητά γκολ
Η ομάδα της Ευρυτανίας δεν έχει καταφέρει να πετύχει κάποιο γκολ στις μέχρι τώρα αναμετρήσεις της. Παρόλα αυτά στα προηγούμενα ματς είχε κάνει καλύτερες εμφανίσεις.

Αήττητη η Εύβοια
Το συγκρότημα του Παναγιώτη Ελευθερίου πραγματοποιεί πολύ καλή πορεία και βρίσκεται στην 1η θέση, απολαμβάνοντας πλέον τη «μοναξιά» της κορυφής σε συνδυασμό με το 1-0 της Φθιώτιδας επί της Θεσσαλίας.

Παρουσία Αντιδημάρχου
Μέρος του παιχνιδιού παρακολούθησε και ο Αντιδήμαρχος Δήμου Καρπενησίου Ταξιάρχης Κουτρομάνος, υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού. 


Α΄ Μέρος

Άνευ κριτικής
«Περίπατο» έκανε η ομάδα του Παναγιώτη Ελευθερίου, που προηγήθηκε από το πρώτο κιόλας μέρος με 0-1.

Μόλις στα 30΄΄


Με τέρμα του Νίκου Πάνου(Φωτογραφία) στο 30ο δευτερόλεπτο η Εύβοια έκανε το 0-1.



Στα 4 πριν το 10λεπτο
 

Ασταμάτητοι ήταν η Εύβοια. Στο 3΄ ο Βασίλης Μπρατσιώτης(Φωτογραφία αριστερά) πέτυχε το 0-2, ενώ ο Θανάσης Συκάς(Φωτογραφία κέντρο) με άψογο σουτ έκανε το 0-3 στο 7΄. Με κεφαλιά του Χρήστου Ντούρμα(Φωτογραφία δεξιά) στο 9ο λεπτό έγινε το 0-4.






Δεύτερο προσωπικό
Μετά από φάση διαρκείας ο Νίκος Πάνου στο 16΄ έκανε το 0-5. Ο Βασίλης Μπαρτσιώτης είχε δοκάρι στο ξεκίνημα της. 





«Οβίδα» Μυτάκη


Ένα λεπτό πριν αντικατασταθεί ο Κώστας Μυτάκης(Φωτογραφία) πέτυχε με πανέμορφο σουτ το 0-6, με το ποίο τελείωσε το ημίχρονο.


Μαζικές αλλαγές
Στο 26ο λεπτό της συνάντησης ο προπονητής των φιλοξενούμενων Παναγιώτης Ελευθερίου έκανε έξι αλλαγές, μοιράζοντας τον χρόνο συμμετοχής.

Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Ο Πάνου κατέβασε μέσα στην περιοχή και με σουτ στη δεξιά γωνία της Ευρυτανίας σημείωσε το 0-1.
3΄: Ο Μπαρτσιώτης εκμεταλλεύτηκε λάθος στην αντίπαλη άμυνα και με πλασέ πέτυχε το 0-2.
6΄: Ο Μπαρτσιώτης επιχείρησε σουτ, το οποίο απέκρουσε ο Τριανταφυλλόπουλος.
7΄: Προσωπική ενέργεια και διαγώνιο σουτ του Συκά κατέληξε στη δεξιά γωνία των γηπεδούχων(0-3).
9΄: Σέντρα του Μπαρτσιώτη από αριστερά, κεφαλιά του Ντούρμα εξ επαφής(0-4).
16΄: Σουτ του Μπαρτσιώτη προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Τριανταφυλλόπουλου, νέο σουτ του Κικίδη απέκρουσε ο πορτιέρο της Ευρυτανίας και ο Πάνου με σουτ στη δεξιά γωνία του Τριανταφυλλόπουλου «έγραψε» το 0-5.
24΄: Ο Συνοδάκης επιχείρησε σουτ από δεξιά, με τον Τριανταφυλλόπουλου να αποκρούει.
26΄: Με ωραίο σουτ εκτός περιοχής ο Μυτάκης έστειλε την μπάλα ψηλά στο αντίπαλο τέρμα(0-6).

Β΄ Μέρος

Σε χαλαρούς ρυθμούς
Τρία ακόμη τέρματα σημείωσε η Εύβοια στο δεύτερο ημίχρονο η Εύβοια. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν, αποφεύγοντας τουλάχιστον τον διψήφιο αριθμό γκολ.

Έμεινε με 10


Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 ποδοσφαιριστές, καθώς στο 45΄ ο αρχηγός του Τάσος Συνοδάκης(Φωτογραφία) πέρασε εκτός γηπέδου.


Σκόραραν οι αλλαγές


Οι φιλοξενούμενοι σε ρυθμούς ρελαντί πέτυχαν ακόμη τρία γκολ. Σκόρερ χρίστηκαν οι: Ανέστης Μπεληγιάννης(Φωτογραφία αριστερά) στο 38΄ , Χρήστος Πόγκας(Φωτογραφία κέντρο) στο 44΄ και Δημήτρης Χατζηλάμπρου(Φωτογραφία δεξιά) στο 54΄. Ο δεύτερος είχε και δοκάρι. 







Οι καλύτερες φάσεις
38΄: Ο Μπεληγιάννης έκανε ατομική ενέργεια από δεξιά και με σουτ ψηλά στο κέντρο της αντίπαλης εστίας σημείωσε το 0-7.
44΄: Σέντρα του Συκά από δεξιά, ο Πόγκας με πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-8.
47΄: Ο Μαστροκώστας σέντραρε από δεξιά και το πλασέ του Πόγκα απέκρουσε ο Τριανταφυλλόπουλος.
54΄: Σέντρα από τον Πόγκα, ο Χατζηλάμπρου με πλασέ στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων έκανε το 0-9.
57΄: Ατομική ενέργεια και πλασέ του Πόγκα προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι του Τριανταφυλλόπουλου και έφυγε άουτ.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Ευρυτανία: -
Εύβοια: Πάνου, Συκάς, Μπρατσιώτης, Πόγκας

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Ευρυτανία): «Ήταν το προτελευταίο μας παιχνίδι. Σίγουρα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη κριτική, με την έννοια ότι εμείς έχουμε τα δικά μας σημεία αναφοράς. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν τεράστια και αυτό το δείχνει και το αποτέλεσμα. Η παρουσία μας στο μέτρο του εφικτού με βάση τις δυνατότητες των παιδιών θα λέγαμε ότι είχε κάποια θετικά στοιχεία, που μπορούμε να τα κρατήσουμε. Τα γνωρίζω πάρα πολύ καλά, καθώς και τα παιδιά. Εμάς ο στόχος μας συνεχίζεται στο πρωτάθλημα της Φθιώτιδας, στη δεύτερη φάση, που αντιμετωπίζουμε το Φραντζή, καθώς ακολουθεί και το τελευταίο παιχνίδι με την ΕΠΣ Φθιώτιδας. Κοιτάζουμε κάθε φορά να κρατάμε τα θετικά στοιχεία, τα οποία ενδεχομένως είναι σημείο αναφοράς να βελτιωθούμε περισσότερο. Θέλει υπομονή και επιμονή και ελπίζουμε ότι στο τέλος θα κερδίσουμε από όλη αυτή την προσπάθεια, που σίγουρα έχουμε κερδίσει και το καθένα από τα παιδιά και γενικά ως ομάδα της ΕΠΣ Ευρυτανίας, γνωρίζοντας και τις δυνατότητες μας και τη δυναμική που υπάρχει. Εύχομαι πάντα υγεία και τα καλύτερα στα παιδιά και να τους συγχαρώ για την προσπάθεια, όπως κα όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.»

Παναγιώτης Ελευθερίου (Εύβοια): «Πρωταρχικός στόχος της ομάδας μας ήταν να προκριθεί στην επόμενη φάση, αυτό επετεύχθη βαθμολογικά από την προηγούμενη αγωνιστική. Ο επόμενος στόχος μας η πρώτη θέση, αυτός θα μας δώσει και το αβαντάζ της έδρας. Η ομάδα μας θεωρώ είναι πάρα πολύ ποιοτική, πάρα πολύ καλή, πέρα από το σημερινό παιχνίδι που δεν χρήζει σχολιασμού. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Ευρυτανίας, κάνει μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια σε δύσκολες συνθήκες, το κατανοούμε. Εύχομαι η δική μου ομάδα να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Δημήτρης Αντωνίου): Τριανταφυλλόπουλος, Γραβιάς(14΄ λ.τρ Τσιάμης), Τσιγαρίδας, Κελεσίδης, Δροσίνης, Κουτούμπας, Σερπάνος, Ρεσίτης(36΄ Σταμούλης Δ.), Πιστιόλης(55΄ Μπομποτσιάρης), Γιαννιώτης(48΄ Τσιάρας), Μουρτογιάννης

Εύβοια (Παναγιώτης Ελευθερίου): Αγγελής, Συκάς, Αλαφάκης, Ελευθερίου(26΄ Βρακάς), Ντούρμας, Αργυρίου(26΄ Μαστροκώστας), Πάνου(26΄ Τοκπασίδης), Μυτάκης(26΄ Χατζηλάμπρου), Μπρατσιώτης(26΄ Πόγκας), Συνοδάκης, Κικίδης(26΄ Μπεληγιάννης)

Διαιτητής: Βασίλης Τσιγαρίδας(ΕΠΣ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Χρήστος Δόσκορης(ΕΠΣ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Σπύρος Δημητρίου(ΕΠΣ Φθιώτιδας)




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος