Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

1η συνεδρίαση του 2019 της ΕΠΣΕ- Στο «τραπέζι» το γηπεδικό

Το πρώτο συμβούλιο του 2019 πραγματοποίησε η νέα εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Η συνεδρίασε πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Ιανουαρίου στις 4 το μεσημέρι στα γραφεία της ένωσης στο Καρπενήσι και διήρκησε 1,30 ώρα.
Παραβρέθηκαν και τα 9 μέλη της εκτελεστικής επιτροπής και συγκεκριμένα οι : Γιώργος Παπαντζίμας (Πρόεδρος), Νίκος Δροσίνης, Παναγιώτης Κολλημένος, Αριστείδης Τσιούνης, Δημήτρης Αθανασόπουλος, Ηλίας Γκαλιμάνης, Βασίλης Στασινός, Γιάννης Μαντζιούτας και Σεραφείμ Κακιώρης.
Το κύριο θέμα της συνεδρίασης ήταν οι προσπάθειες που καταβάλλει η εκτελεστική επιτροπή για την κατασκευή γηπέδων με χλοοτάπητα στην Ευρυτανία μέσω της συνάντησης της με τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Άρη Τασιό, αλλά και η εξασφάλιση κονδυλίων από την Περιφέρεια για την οικονομική ενίσχυση των ομάδων.

Εγκρίθηκε η μεταγραφή
Η βοηθός Κωνσταντίνα Βλαχογιάννη μεταγράφηκε στην ΕΠΣ Ευρυτανίας από την ΕΠΣ Φθιώτιδας μετά και την ομόφωνη έγκριση της εκτελεστικής επιτροπής.

Παράταση για την κάρτα υγείας
Η έκδοση της κάρτας υγείας έχει πάρει παράταση μέχρι τις 31 Ιουλίου, ως εκ τούτου υπάρχει χρονικό περιθώριο για τα σωματεία για να κάνουν τις κατάλληλες ενέργειες.

Μείζον θέμα το γηπεδικό
Επιτροπή από στελέχη της εκτελεστικής επιτροπής είχαν  συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Άρη Τασιό, μέσα σε αρκετά καλό κλίμα, με το κύριο θέμα να είναι το γηπεδικό πρόβλημα. Η ΕΠΣΕ καταβάλλει προσπάθειες,  ώστε το γήπεδο του Γυμνασίου να κατασκευαστεί σε διαστάσεις 90Χ48, για να μπορεί να φιλοξενήσει επίσημες αναμετρήσεις, ένα έργο που θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια. Ο Αντιπεριφερειάρχης επίσης είναι θετικός, ώστε να χρηματοδοτήσει την κατασκευή γηπέδου στο Ραπτόπουλο, εφόσον έρθει άμεσα κάποια μελέτη. Αντίθετα με την περιοχή της Ποταμιάς είναι αδύνατον να κατασκευαστεί ενωσιακό γήπεδο, αφού δεν έχει γίνει οριοθέτηση του Ποταμού Καρπενησιώτη. Συνεπώς η ΕΠΣΕ θα προσπαθήσει να βρει κάποια άλλη δασική έκταση για κατασκευή ενωσιακού γηπέδου.

2ο Evrytania Cup
Παράλληλα στα «σκαριά» βρίσκεται και το 2ο τουρνουά ακαδημιών Evrytania Cup. Τα έσοδα που θα προκύψουν θα δοθούν εκ νέου για τη στήριξη των σωματείων της Ευρυτανίας, κάτι που γίνεται και την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Αμέριστη θα είναι και εδώ η βοήθεια από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Camp Εθνικών
Το διάστημα 22 με 25 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί Camp προετοιμασίας  «μικρών» εθνικών ομάδων στην πόλη μας για ακόμη μια χρονιά.

Στήριξη όλων στον πρωταθλητή
Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΣΕ θα επιδιώξει να στηρίξει την πρωταθλήτρια Ευρυτανίας, για να μετέχει στην Γ΄ Εθνική. Στόχος είναι να υπάρξει συνάντηση όλων των σωματείων, ώστε να βοηθήσουν, παραχωρώντας παίκτες στην πρωταθλήτρια, αλλά και οικονομική ενίσχυση της από την Περιφέρεια.

Κοπή πίτας
Τέλος το συμβούλιο ολοκληρώθηκε με την απόφαση να πραγματοποιηθεί στις αρχές του ερχόμενου μήνα εκδήλωση με κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΠΣΕ. Θα κληθούν όλα τα σωματεία της ΕΠΣΕ, οι διαιτητές, αλλά και παράγοντες όμορων ενώσεων. Θα γίνει προσπάθεια να παραβρεθεί και ο Πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Βαγγέλης Γραμμένος.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφία Αρχείου