Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Άγραφα-ΑΠΟΚ Βελούχι 1-2

Νικηφόρα μπήκε στο 2019 το Βελούχι στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, επικρατώντας των Αγράφων με 2-1, τα οποία κέρδισαν τις εντυπώσεις.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκετην Τετάρτη(23/1) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν εξ αναβολής στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από βροχόπτωση και χωρίς θεατές.
Τα Άγραφα του Δημήτρη Σερπάνου έκαναν την καλύτερη τους εμφάνιση στο διάστημα που βρίσκεται στον πάγκο ο προπονητής τους. Η ομάδα ήταν αρκετά ανταγωνιστική, δημιούργησε ευκαιρίες και λίγο έλλειψε να κάνει την έκπληξη. Έμεινε πίσω στο σκορ στην τελευταία φάση του α΄ μέρους και παρά το γρήγορο γκολ στην επανάληψη, ο Γιώργος Βούρτσας στο 75΄ μείωσε στο τελικό 1-2.
Ο ΑΠΟΚ του Σπύρου Κολόκα κρατάει τους τεις  σημαντικούς βαθμούς της νίκης μπαίνοντας στο ματς επηρεασμένος από την μακροχρόνια διακοπή λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Ο Σάκης Τσιλίκας, αφού είχε  δοκάρι στο 39΄ με κεφαλιά, ευστόχησε στο 45΄ ανοίγοντας το σκορ. Στο 10ο λεπτό του δεύτερου μέρους ο Άλεξ Μπακαλίδης «ζευγάρωσε» τα τέρματα των «κυανόλευκων», οι οποίοι δέχτηκαν 15 λεπτά πριν το τέλος τη μείωση του σκορ.
Την επόμενη (8η) αγωνιστική τα Άγραφα παίζουν το Σάββατο (26/1) με τον Αίολο στις 3, ενώ την επόμενη μέρα στις 11 το πρωί ο ΑΠΟΚ παίζει με την ΑΕΚ. Τα Άγραφα παρέμειναν στην 5η θέση έχοντας 7 βαθμούς, ενώ ο ΑΠΟΚ παρέμεινε 3ος φτάνοντας τους 15 πόντους, μειώνοντας στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή.

Χωρίς φιλάθλους
Η αναμέτρηση έγινε κάτω από βροχόπτωση στο μεγαλύτερο μέρος της και χωρίς την παρουσία θεατών στις κερκίδες.

3η…και φαρμακερή
Το ματς είχε αναβληθεί δυο φορές κατά το 2018 εξ αιτίας κακών καιρικών συνθήκών, αλλά και ίωσης των παικτών των Αγράφων την 2η φορά.

Απέχει 4
Ο ΑΠΟΚ στο κλείσιμο του πρώτου γύρου απέχει 4 βαθμούς από την κορυφή, που μοιράζονται Αίολος και Ποταμιά.

Σε «τροχιά» 4αδας
Ο Κατσαντώνης παρά την ήττα του παραμένει σε τροχιά μπαράζ, αφού απέχει μόλις 3 πόντους από την 4η Φραγκίστα.

Συμμετοχή Μαντέκα-«11» ο Σκαρμούτσος

 












Ο ποδοσφαιριστής του Κατσαντώνη Πάνος Μαντέκας (Φωτογραφία Αριστερά) έκανε την πρώτη του φετινή συμμετοχή. Φανέλα βασικού έλαβε και ο νεαρός αμυντικός Σταύρος Σκαρμούτσος (Φωτογραφία Δεξιά). 

Ολοκλήρωση α΄ γύρου
Με το εξ αναβολής παιχνίδι των δυο ομάδων ολοκληρώθηκε και τυπικά ο πρώτος γύρος της κανονικής διάρκειας της Α΄ Ευρυτανίας.


Σερί νικών
Το Βελούχι πανηγύρισε την νίκη για 4ο συνεχόμενο παιχνίδι


Α΄ Μέρος

Αναγνωριστικά λεπτά
Τα πρώτα λεπτά του ματς ήταν αναγνωριστικά, με τις δυο ομάδες να χρειάζονται περίπου 15 λεπτά να προσαρμοστούν στο παιχνίδι έχοντας αποχή αρκετών εβδομάδων από επίσημα ματς.

Ανοιχτό το ματς
Τα Άγραφα δε κλείστηκαν και βοήθησαν να γίνει ανοιχτό παιχνίδι στο πρώτο μέρος.

Δοκάρι με Σάκη
Ο ΑΠΟΚ στο 39΄ είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Σάκη Τσιλίκα μετά από γέμισμα προς την περιοχή του Βαγγέλη Αθανασόπουλου.


Το πέτυχε στο 45΄


Στην τελευταία φάση του α΄ μέρους οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Σάκη Τσιλίκα (Φωτογραφία) να ευστοχεί στο τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, μετά την ασίστ του Άλεξ Μπακαλίδη. Ο έμπειρος άσος έφτασε τα 4 τέρματα.




Οι καλύτερες φάσεις
11΄: Ο Μπίκας πάσαρε στον Βούρτσα, που σούταρε πάνω από το τέρμα του ΑΠΟΚ.
17΄: Ο Αθανασόπουλος σούταρε, η μπάλα κόντραρε, έφτασε στον Τσίπρα, που πλάσαρε άουτ.
19΄: Ο Τσιλίκας έβγαλε στον Μπααλίδη, που εξ επαφής πλάσαρε τον Νικοπολίδη, με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της αριστερής του γωνίας των Αγράφων.
28΄: Ο Ζαχαράκης σέντραρε από δεξιά και το σουτ του Μπακαλίδη μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
31΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βούρτσα απέκρουσε θεαματικά ο Φακίτσας από την αριστερή του γωνία.
39΄: Ο Αθανασόπουλος γέμισε προς την περιοχή των Αγράφων, ο Τσιλίκας έκανε την κεφαλιά από κοντά, που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.
45΄: Ο Μπακαλίδης έβγαλε στον Τσιλίκα που από θέση τετ α τετ πλάσαρε εύστοχα τον Νικοπολίδη, ανοίγοντας το σκορ (0-1).

Β΄ Μέρος

Από ένα τέρμα
Οι δυο ομάδες βρήκαν δίχτυα από 1 φορά στην επανάληψη για να διαμορφωθεί το τελικό 1-2.

Γρήγορο γκολ «Μπάκα»


Ο έμπειρος Άλεξ Μπακαλίδης στο 10ο λεπτό της επανάληψης έκανε δυο τα γκολ του Βελουχίου όταν μετά την μεταβίβαση του Θωμά Τσίπρα πλάσαρε εύστοχα τον Κώστα Νικοπολίδη στο τετ α τετ για το 0-2. Ο «Μπάκα» ανέβηκε στα 4 τέρματα.



Μπήκαν στο ματς


15 λεπτά πριν το φινάλε τα Άγραφα μπήκαν στο ματς δίνοντας έντονο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ο Γιώργος Βούρτσας (Φωτογραφία) έκανε έξοχη προσπάθεια από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ στην δεξιά γωνία του ΑΠΟΚ διαμόρφωσε το 1-2. Αυτό ήταν το τρίτο φετινό τέρμα του μεσοεπιθετικού του Κατσαντώνη.



Διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι


Στο 82΄ οι τυπικά φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι και ανατροπή του Θανάση Τριανταφύλλου (Φωτογραφία) από τον γκολκίπερ Κώστα Νικοπολίδη. Ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος δεν είδε παράβαση, αφήνοντας το παιχνίδι να εξελιχτεί.


Οι καλύτερες φάσεις
55΄: Ο Τσίπρας τροφοδότησε τον Μπακαλίδη, που πλάσαρε υποδειγματικά στην αριστερή του γωνία τον Νικοπολίδη γράφοντας το 0-2.
57΄: Ο Καλύβας έκανε έξοχη ατομική προσπάθεια από τα δεξιά, σούταρε και ο τερματοφύλακας του Βελουχίου μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
68΄: Σουτ του Τσίπρα από πλάγια θέση απέκρουσε ο γκολκίπερ των Αγράφων.
75΄: Ο Βούρτσας μπήκε ταχύτατα στην περιοχή από δεξιά και με όμορφο πλασέ στην δεξιά γωνία του ΑΠΟΚ μείωσε στο τελικό 1-2.

Διακριθέντες:
Άγραφα: Λιάνγκος, Βούρτσας
ΑΠΟΚ Βελούχι:Τσιλίκας, Μπακαλίδης, Τσίπρας

Κίτρινες Κάρτες
Λιάνγκος, Τσιάμης, Ίβρος, Αθανασόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Σερπάνος (Άγραφα): «Θέλω ευχηθώ καλή Χρονιά, με υγεία στους ποδοσφαιριστές και σε όλους όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στην Ευρυτανία και προσπαθούν να το διατηρήσουν. Στο αγωνιστικό κομμάτι ήμασταν αρκετά βελτιωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, σε αυτό συντέλεσε ότι είχαμε αρκετούς ποδοσφαιριστές στο γήπεδο, είχαμε 18αδα, έχοντας βέβαια ορισμένες απουσίες. Θεωρώ ότι δικαιούμασταν κάτι παραπάνω από το παιχνίδι,  τουλάχιστον τον βαθμό. Είχαμε τις ευκαιρίες και πιθανότατα περισσότερες ευκαιρίες και από τον αντίπαλο. Η εμπειρία ορισμένων παικτών του ΑΠΟΚ έκανε την διαφορά, χαρακτηριστικά ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου ήταν ο Τσιλίκας του ΑΠΟΚ και ο Μπακαλίδης μετά σε δεύτερο ρόλο. Το γκολ που δεχτήκαμε στο 45΄ πιστεύω για μένα ότι εκεί έκρινε το παιχνίδι, μια αδράνεια στιγμιαία της άμυνα μας, που πιάστηκε στον ύπνο. Μπήκαμε στο δεύτερο μέρος με κακή ψυχολογία και δεχτήκαμε και δεύτερο γκολ, παρόλα αυτά αντιδράσαμε, κάναμε το 2-1 είχαμε 2-3 ευκαιρίες, δε μπορέσαμε να βάλουμε το γκολ και μοιραία ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν με δύσκολες συνθήκες σήμερα και κάτω από βροχή. Συγχαρητήρια στους δικούς μου παίκτες για την προσπάθεια που έκαναν. Υγεία σε όλους ξανά και πλέον κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι.»

Σπύρος Κολόκας (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Μετά από μεγάλη αποχή που είχαμε από αγώνες, πιστεύω ότι τα παιδιά προσπαθήσαν για το καλύτερο. Κερδίσαμε το παιχνίδι, κρατάμε μόνο το σκορ. Θα προσπαθήσουμε αν βελτιωθεί ο καιρός να κάνουμε προπονήσεις για να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στα υπόλοιπα ματς. Τέλος να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους.»






Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Δημήτρης Σερπάνος): Νικοπολίδης, Τσάκνης, Ζανιάς, Γκούρλιας, Σκαρμούτσος, Κοράκης(61΄ Κουρκούνης), Λιάνγκος, Μπίκας Π.(46΄ Καλύβας), Μάκκας, Βούρτσας, Μαντέκας

ΑΠΟΚ Βελούχι (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Πατρώνης, Τσούκας, Τσιάμης, Ιβρος, Τσιλίκας, Ζαχαράκης, Αθανασόπουλος, Τσίπρας, Μπακαλίδης(61΄ Τριανταφύλλου), Τριανταφυλλόπουλος(46΄ Κωστορρίζος)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος