Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Sport 24 για Λιάγκα: «Αναμένεται να απασχολήσει το επόμενο διάστημα με τις εμφανίσεις του»


Ο 19χρονος, Ευρυτάνας, αμυντικός, του Λεβαδειακού βρίσκεται ανάμεσα στους πρωτοεμφανιζόμενους παίχτες στην Super League οι οποίοι έχουν ξεχωρίσει
Δεκαεννιά ποδοσφαιριστές έχουν κάνει το ντεμπούτο τους στη Super League της σεζόν 2018-2019.
Το www.sport24.gr «ξεχώρισε» τους δέκα οι οποίοι έχουν κατορθώσει στο πρώτο μισό της σεζόν να τραβήξουν πάνω τους όλα τα βλέμματα και τους παρουσιάζει.
Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Παναγιώτης Λιάγκας, ο 19χρονος, Ευρυτάνας στην καταγωγή, σκληροτράχηλος, αμυντικός της Π.Α.Ε. «Α.Π.Ο. “Λεβαδειακός”».

Το σχετικό άρθρο του αθλητικού site που έχει επιμεληθεί ο Πέτρος Παπαμακάριος:
Οι Ελληνικές ομάδες δύσκολα δίνουν χρόνο συμμετοχής σε νέους ποδοσφαιριστές, ιδίως στο ξεκίνημα της σεζόν, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι πρωτοεμφανιζόμενοι σε αγώνα της Super League μετά τη συμπλήρωση του πρώτου μισού της φετινής περιόδου να μην είναι ούτε είκοσι.
Και φυσικά αν δεν ήταν ο Παναθηναϊκός που αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές από την ακαδημία του τότε ο αριθμός αυτός θα ήταν ακόμα μικρότερος.
Το Sport24.gr σας παρουσιάζει όλους τους rookies της φετινής σεζόν και στέκεται σε όσους με την παρουσία τους έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν και να τραβήξουν πάνω τους τα βλέμματα.
Όπως καταλαβαίνει κανείς στους rookies δεν συμπεριλαμβάνεται κάποιος ποδοσφαιριστής που έχει παίξει, έστω και μια φορά, την περσινή αγωνιστική σεζόν όπως για παράδειγμα οι Μπουζούκης και Εμμανουηλίδης του Παναθηναϊκού, ο Βρουσάι του Ολυμπιακού, ο Ιωαννίδης του Λεβαδειακού και ο Δουβίκας του Αστέρα. Παίκτες που ουσιαστικά φέτος κάνουν το ξεπέταγμα τους τραβώντας όλα τα βλέμματα πάνω τους αλλά την πρώτη τους συμμετοχή στις ομάδες τους την είχαν κάνει είτε πέρυσι είτε σε κάποια προηγούμενη χρονιά.

Ας δούμε τους δέκα που έχουν καταφέρει έως τώρα να ξεχωρίσουν με βάση την απόδοση τους:

ΝΙΚΟΣ ΒΑΦΕΑΣ:
Ο 22χρονος αμυντικός του Απόλλωνα Σμύρνης πραγματοποίησε φέτος το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ομάδας της Ριζούπολης παρά το γεγονός ότι και πέρυσι, στο πρώτο μισό, άνηκε στο ρόστερ των "κυανόλευκων". Ο γεννημένος στις 21/02/1997 αμυντικός πραγματοποίησε την πρώτη του παρουσία κόντρα στον Αστέρα ενώ μέχρι στιγμής έχει καταγράψει πέντε συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

ΚΛΟΝΤΙΑΝ ΓΚΙΝΟ:
Το περασμένο καλοκαίρι ο Απόλλων Σμύρνης πήρε τον 24χρονο Κλόντιαν Γκίνο από την Παναχαϊκή με τον μέσο της ομάδας της Ριζούπολης να γίνεται με το καλημέρα βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος. Ο Γκίνο έκανε το ντεμπούτο του ως αλλαγή στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 15/09/2018 και έκτοτε έχει κάνει ακόμα εννιά συμμετοχής με την ομάδα της Ριζούπολης, της οκτώ ως βασικός.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΓΚΑΣ:
Ο 19χρονος Παναγιώτης Λιάγκας ξεκίνησε προετοιμασία τη φετινή σεζόν με την ομάδα του Λεβαδειακού αλλά μέχρι να φτάσει ο Δεκέμβριος δεν είχε κατορθώσει να κάνει το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα. Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία αλλά και κάποιες αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών των έφεραν στο βασικό σχήμα με το ντεμπούτο του να γίνεται στο ματς με τον Πανιώνιο στις 10 Δεκεμβρίου. Μάλιστα στα τρία ματς που έχει παίξει έκτοτε, συμπεριλαμβανομένου και ενός αγώνα Κυπέλλου ήταν αρκετά καλός και αναμένεται το επόμενο διάστημα να απασχολήσει με τις εμφανίσεις του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΡΕΖΟΣ:
Ο βασικός γκολκίπερ της ομάδας του ΟΦΗ στην Football League παρέμεινε στην ομάδα της Κρήτης και αν και αρκετοί περίμεναν να είναι ο δεύτερος τερματοφύλακας των κρητικών στη Super League, ο 23χρονος πορτιέρε είναι βασικός και αναντικατάστατος. Έχει ήδη πραγματοποιήσει δώδεκα εμφανίσεις με τη φανέλα του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα ενώ έχει και αρκετές σωτήριες επεμβάσεις. Το ντεμπούτο του έγινε στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο για τη 1η αγωνιστική της Super League.

ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ:
Ο Νίκος Νταμπίζας το καλοκαίρι έψαξε σε Ελλάδα και εξωτερικό για καλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Ένας εξ αυτών ήταν και ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης ο οποίος άφησε την Αγγλία και ήρθε στον Παναθηναϊκό μην έχοντας αγωνιστεί ξανά στην Super League. Ο 21χρονος αμυντικός είναι από τους παίκτες που ήδη έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν με την παρουσία τους έχοντας έως τώρα 10 παιχνίδια και δυο γκολ στο πρωτάθλημα.

ΦΑΝΗΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ:
Ένα παιδί που λίγοι περίμεναν να έχει αυτή την εξέλιξη από την αρχή της σεζόν, ακόμη και ο Γιώργος Δώνης όπως έχει δηλώσει, είναι ο Φάνης Μαυρομάτης. Ο 21χρονος αμυντικός του Παναθηναϊκού πήρε τη φανέλα του βασικού σπίτι του στην πρώτη του χρονιά στην Super League. Ο σκληροτράχυλος αμυντικός από το Άργος μπορεί να μην έπαιξε στην πρεμιέρα στην Ξάνθη και να έκανε το ντεμπούτο του στο ματς με τη Λαμία την 1η Σεπτεμβρίου 2018 αλλά έκτοτε δεν βγήκε ποτέ ξανά από την ενδεκάδα και έχει ήδη 12 συμμετοχές.

ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΑΜΠΕΤΣΗΣ:
Παρόμοια περίπτωση με αυτή του Χατζηθεοδωρίδη είναι και ο Αργύρης Καμπετσής. Ο Παναθηναϊκός χτύπησε την πόρτα της Ντόρτμουντ για να τον κάνει δικό του και να τον επαναπατρίσει με τον Έλληνα στράικερ να πραγματοποιεί φέτος τις πρώτες συμμετοχές του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο 19χρονος φορ έκανε το ντεμπούτο του και αυτός στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ με τη Λαμία ενώ ήδη το κοντέρ έχει καταγράψει δέκα συμμετοχές και ένα γκολ.

ΚΟΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΤΣΑΡΗΣ:
Μπορεί να είναι μέλος της πρώτης ομάδας του Παναθηναϊκού εδώ και πέντε χρόνια, αρχικά ως τρίτος γκολκίπερ και φέτος ως δεύτερος, αλλά ποτέ μέχρι φέτος δεν είχε παίξει σε αγώνα Super League. Το ντεμπούτο του 22χρονου διεθνή με την ελπίδων τερματοφύλακα ήρθε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" όπου πραγματοποίησε μάλιστα τρομερή εμφάνιση και σωτήριες επεμβάσεις. Ο Κότσαρης έπαιξε ένα ακόμα ματς στο πρωτάθλημα πριν επανέλθει ο Διούδης κάτω από τα γκολπόστ αλλά έδειξε με το καλημέρα την αξία του.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΒΑΣ:
Το φετινό καλοκαίρι ο Τραϊανός Δέλλας ανέβασε στην προετοιμασία του Παναιτωλικού τον 17χρονο τότε Γιώργο Λιάβα και έδειξε από την πρώτη στιγμή πως ήταν διατεθειμένος να δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής στο νεαρό αμυντικό. Ο Λιάβας ο οποίος είναι ο μικρότερος της σχετικής λίστας (σ.σ. 12/02/2001) πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Ατρόμητο και συνολικά έχει καταγράψει οκτώ συμμετοχές εκ των οποίων οι τρεις στο αρχικό σχήμα.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΛΟΥΛΗΣ:
Ο μεσοεπιθετικός του Πανιωνίου έπρεπε να περιμένει να φτάσει 24 ετών για να πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση στην Super League. Ο μεσοεπιθετικός του Πανιωνίου αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τους "κυανέρυθρους" έχοντας προηγουμένως αγωνιστεί σε ομάδας όπως ο Εθνικός Γαζώρου, η Λαμία, η Αναγέννηση Καρδίτσας και ο Απόλλων Λάρισας. Φέτος πήρε μεταγραφή στον Πανιώνιο και ήρθε το ντεμπούτο του στην Super League στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ ενώ συνολικά έχει δέκα συμμετοχές έως τώρα και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές των "κυανέρυθρων".

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΣΕΖΟΝ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ     ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ            ΟΜΑΔΑ            ΘΕΣΗ   ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Γκερντίν Χοτζάλι           05/11/1996        ΑΕΛ     Επιθετικός        1
Νίκος Βαφέας    21/02/1997        Απόλλων Σμύρνης         Αμυντικός         5
Κλοντιάν Γκίνο  13/02/1994        Απόλλων Σμύρνης         Μέσος  10
Γιάννης Βάρκας 27/03/1998        Απόλλων Σμύρνης         Επιθετικός        1
Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος 18/08/1994        Άρης     Τερματοφύλακας           1
Μάριος Βήχος   14/01/2000        Λεβαδειακός     Μέσος  2
Παναγιώτης Λιάγκας      05/11/1999        Λεβαδειακός     Αμυντικός         2
Ραφαήλ Μελισσόπουλος           19/02/1997        Ξάνθη   Μέσος  2
Γιώργος Στρέζος            06/07/1995        ΟΦΗ     Τερματοφύλακας           12
Άγγελος Οικονόμου      23/08/1995        ΟΦΗ     Μέσος  1
Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης            05/11/1997        Παναθηναϊκός   Αμυντικός         10
Φάνης Μαυρομάτης       16/01/1997        Παναθηναϊκός   Αμυντικός         12
Αργύρης Καμπετσής      06/05/1999        Παναθηναϊκός   Επιθετικός        10
Κωνσταντίνος Κότσαρης            25/07/1996        Παναθηναϊκός   Τερματοφύλακας           2
Χρήστος Σέχου  01/03/2000        Παναθηναϊκός   Επιθετικός        1
Άγγελος Τσιγγαράς       24/07/1999        Παναιτωλικός    Μέσος  2
Γιώργος Λιάβας 12/02/2001        Παναιτωλικός    Αμυντικός         8
Ευστάθιος Μπελεβώνης            06/02/1998        Παναιτωλικός    Μέσος  1
Σωτήρης Τσιλούλης        14/02/1995        Πανιώνιος         Μέσος  10