Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Αφιέρωμα του gazzetta.gr στον Πάνο Λιάγκα


Το gazzetta.gr φιλοξενεί ένα αφιέρωμα στον Πάνο Λιάγκα του Λεβαδειακού, καθώς και στους συμπαίχτες του Μάριο Βήχο και Φώτη Ιωαννίδη.

Αναδημοσίευση του αφιερώματος:
ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ Ο ΣΑΝΙΝΟ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Ιωαννίδης - Λιάγκας - Βήχος: Το νέο «αίμα» του Λεβαδειακού

Ιωαννίδης, Λιάγκας και Βήχος αγωνίστηκαν απέναντι στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, με τον Τζουζέπε Σανίνο να τους δοκιμάζει σε επίπεδο Super League, δείχνοντας εμπιστοσύνη στη νέα «γενιά» και χρησιμοποιώντας τους ως παραδείγματα ενόψει της συνέχειας.

Σαν παιχνίδι δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, με το δραματικό φινάλε να είναι το μόνο αξιοσημείωτο στην τελευταία χρονικά αναμέτρηση της 13ης αγωνιστικής. Ο Πανιώνιος ισοφάρισε στο 95’ τον Λεβαδειακό, που έχασε μεν ένα σπουδαίο «τρίποντο» μέσα από τα χέρια του, ωστόσο «κέρδισε» τρεις παίκτες που έδειξαν ότι αντέχουν το βάρος του συναγωνισμού στο κορυφαίο επίπεδο.
Ο λόγος για τους Παναγιώτη Λιάγκα, Μάριο - Παναγιώτη Βήχο και Φώτη Ιωαννίδη, καθένας εκ των οποίων απέσπασε το χειροκρότημα για την παρουσία του στο γήπεδο. Πρώτος απ’ όλους τους χειροκρότησε ο ίδιος ο προπονητής του, που σίγουρα θα ήταν πανευτυχής αν η ομάδα του έφευγε νικήτρια από την Πλατεία.

ΛΙΑΓΚΑΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ
Ψηλός, γρήγορος, με αδιαμόρφωτο ακόμα σώμα, αλλά με προσόντα που «χτυπάνε» στο μάτι στην πρώτη όψη. Ο 19χρονος στόπερ (05/11/99) εμφανίστηκε στη βασική 11αδα του Λεβαδειακού στη Νέα Σμύρνη και με το παιχνίδι του πάνω στον Ντουρμισάι, τον οποίο περιόρισε σε σημαντικό βαθμό, ενώ γενικά πραγματοποίησε ικανοποιητικό ντεμπούτο.
Ο Λιάγκας γεννήθηκε στην Ευρυτανία, ξεκινώντας να παίζει στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 και παίζοντας ως αρχηγός στις μικτές ομάδες της ΕΠΣ Ευρυτανίας, καθώς και στην περιφερειακή. Έπειτα από δυο χρόνια στην Α’ ΕΠΣ Ευρυτανίας με τη Μυρίκη (2013/14, 2015/16), με την οποία έπαιξε 21 φορές και σκόραρε πέντε φορές, καθώς και μια με τον ΑΠΟΚ (2014/15), κέντρισε το ενδιαφέρον του Λεβαδειακού, που ως γνωστόν επιλέγει το προπονητικό κέντρο του Καρπενησίου για τις καλοκαιρινές του προετοιμασίες.
Τον Αύγουστο του 2016 ανακοινώθηκε από τους Βοιωτούς κι εντάχθηκε στην ομάδα Νέων, ενώ το φετινό ήταν το καλοκαίρι της ένταξής του στην πρώτη ομάδα. Βρέθηκε στην αποστολή την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, ενώ με τον Πανιώνιο το «Νο.44» έκανε το ντεμπούτο του στη Super League.
Νωρίτερα είχε προλάβει να παίξει ως αλλαγή σε επίσημο παιχνίδι, για οκτώ λεπτά στο Κύπελλο κόντρα στον Άρη Αβάτου, όπου μάλιστα σκόραρε με κεφαλιά! Η έφεσή του στο ψηλό παιχνίδι δείχνει την ποικιλία του και φαίνεται πως πρόκειται για περίπτωση που χρήζει προσοχής στη συνέχεια.