Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Παίδες: Γ.Σ. Άτλας-Έσπερος Λαμίας 81-45

Το «τρένο» του Άτλαντα δεν εκτροχιάστηκε, με τους Ευρυτάνες να μετατρέπουν το ντέρμπι κορυφής με τον Έσπερο σε «περίπατο», κερδίζοντας με το εντυπωσιακό 81-45.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου σε αθλητικά πλαίσια, ξεκινώντας στις 2. Ήταν στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του Ε΄ Ομίλου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ, παρουσία αρκετών θεατών. 
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και με πολύ ωραίο μπάσκετ έφτασε άνετα στη νίκη. Είχε πολύ καλή επιθετική και αμυντική απόδοση. Ο Γυμναστικός «κλείδωσε» την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ βρίσκεται «αγκαλιά» και με την κατάληψη της πρώτης θέσης, καλύπτοντας το -7 του πρώτου αγώνα. Ο Δημήτρης Σεριανάι σημείωσε 33 πόντους με δυο εύστοχα τρίποντα, κάνοντας μια ακόμη εκπληκτική εμφάνιση. Οι Καρπενησιώτες είναι μόνοι πλέον στην κορυφή με 7 νίκες και 1 ήττα.  
Ο Έσπερος του Μάνθου Σοφογιάννη πάλεψε στο πρώτο ημίχρονο, βρισκόμενος κοντά στο σκορ. Στην επανάληψη έχασε την επαφή με το σκορ, γνωρίζοντας την ήττα.  Ο Δημήτρης Μαντζούκας έβαλε 14 με 43ποντα και δεν βρήκε κενούς χώρους από την πολύ καλή άμυνα των αντιπάλων. Οι Λαμιώτες έχουν 6 νίκες και 2 ήττες και θα διεκδικήσουν με τον Άρη Αμφίκλειας τη δεύτερη προνομιούχο θέση.
Οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν ξανά στις 5 Ιανουαρίου του νέου έτους για την 9η αγωνιστική. Ο Άτλας θα παίξει με την Π.Α.Κ. και ο Έσπερος στη Σπερχειάδα με τον τοπικό Άρη.

 Συμπαράσταση κόσμου 
Για ένα ακόμη εντός έδρας ματς ο Άτλας είχε τη συμπαράσταση των φιλάθλων του, που ενθάρρυναν τους νεαρούς αθλητές να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα. 




Μια ακόμη εκπληκτική παρουσία


Εκ του ασφαλούς οδήγησε τους νικητές ο αρχηγός Δημήτρης Σεριανάι(Φωτογραφία), σημειώνοντας 33 με δυο εύστοχα 3ποντα. Δεύτερος σκόρερ ήταν ο πολύ καλός Παύλος Ανδρέου, που πέτυχε 15 με τρία τρίποντα



«Τρένο» ο Άτλας 
Οι Καρπενησιώτες σημείωσαν την έβδομη συνεχόμενη νίκη τους και «κλείδωσαν» την πρόκριση τους στην επόμενη φάση, έχοντας υψηλές βλέψεις. Εξαιρετική η δουλειά των προπονητών του παιδικού τμήματος Άγγελου Σαμαντά και Δημήτρη Λερογιάννη. 

Διπλή αποστολή 
Οι διαιτητές Μαρία Ζαφείρη και Θανάσης Χουσιάδας, καθώς και οι κριτές Θανάσης Γιαννόπουλος και Δημήτρης Γλωσσόπουλος ορίστηκαν την ίδια ημέρα και στο παιχνίδι του ίδιου ομίλου Άρης Σπερχειάδας-Μώλος. Μάλιστα οι ρέφερι αγωνίστηκαν με νέα στολή. 

Περιόρισε Μαντζούκα


Η πολύ καλή άμυνα των παιχτών του Άτλαντα κατάφερε να περιορίσει σημαντικά τον πρώτο σκόρερ του ομίλου Δημήτρη Μαντζούκα(Φωτογραφία). Ο ποιοτικός αρχηγός του Εσπέρου πέτυχε 14 πόντους με τέσσερις τρίποντες «βόμβες». Ο Μαντζούκας είναι μέλος της ανδρικής ομάδας, που συμμετέχει στη Β΄ Εθνική. Ο Θανάσης Χαρίλας ακολούθησε με 13 και δυο εύστοχα 3ποντα. 

Με προστατευτική μάσκα

Ο Μανώλης Κάππας(Φωτογραφία) των γηπεδούχων είχε υποστεί κάταγμα στη μύτη στο εκτός έδρας με τη Σπερχειάδα και αγωνίστηκε με προστατευτική μάσκα. 

Μπήκε δυνατά 
 Ο Άτλαντας ξεκίνησε αρκετά καλά στο παιχνίδι και προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 25-16.

 Διαφορά ασφαλείας 
Κατά τρεις πόντους ανέβασε τη διαφορά η ομάδα του Άγγελου Σαμαντά. Με ένα επιμέρους 15-12 στη δεύτερη περίοδο έφτασε στο 40-28.



Συνεχές ανέβασμα 
«Κλείδωσε» τους δυο πόντους ο Άτλας στο τρίτο δεκάλεπτο, στο οποίο με ένα επιμέρους 20-11 έφτασε στο 60-39 επί του Εσπέρου. 



Εντυπωσιακό τέλος 
Με πολύ όμορφο μπάσκετ οι Ευρυτάνες κυριάρχησαν και στο τελευταίο δεκάλεπτο σε επίθεση και άμυνα. Έκαναν ένα επιμέρους 21-6, φτάνοντας στο τελικό +36(81-45).



Σε όμορφο κλίμα 
Δίδαξαν το «ευ αγωνίζεσθαι» Άτλας και Έσπερος, με τους μεν να χειροκροτούν και να συγχαίρουν τους δε.






Τα δεκάλεπτα
25-16, 40-28, 60-39, 81-45 

Συνθέσεις Ομάδων 

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Μπίκας 4, Κατσαρός 2, Μπούργος, Ανδρέου 15(3), Σεριανάι Κ. 9(1), Μανταλιός, Κάππας 4, Ελεζάι 2, Σεριανάι Δ. 33(2), Μήτσιος 12(1), Δροσίνης, Μπουμπουρής 

Έσπερος Λαμίας (Μάνθος Σοφογιάννης): Αργύρης, Παρούτσας 2, Λάππας, Μαντζούκας 14(4), Μπίτζας 4(1), Χαρίλας 13(2), Παπαηρακλής 6, Κεφαληνάκης, Ράρρας, Λεμονής 3, Ζαρκαδούλας 3

Διαιτητές: Μαρία Ζαφείρη& Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Γιάννης Τσάνε
Χρονομέτρης 24΄΄: Δημήτρης Γλωσσόπουλος  (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)













































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος