Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Φάλαρα-Π.Α.Κ. 73-44

Με το «αριστερό» μπήκε στο φετινό πρωτάθλημα η Π.Α.Κ. γνωρίζοντας βαριά ήττα με σκορ 73-44 από τα Φάλαρα.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (23/12) στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας και άρχισε στις 12 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του  3ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.
Τα Φάλαρα του Αποστόλη Λαχανά έλεγξαν τον ρυθμό του ματς και μπήκαν νικηφόρα στο φετινό πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας μια επιβλητική νίκη με διαφορά 29 πόντων. Έχουν πρωταγωνιστικούς στόχους. Ο Ανδρέας Τσουκαλάς ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και του ματς βάζοντας 28.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου ξεκίνησε με αρνητικό αποτέλεσμα στο φετινό πρωτάθλημα χωρίς να μπορέσει να ανταγωνιστεί τον αντίπαλο. Είχε ωστόσο αρκετές απουσίες και στα θετικά ότι συμμετέχει με πληθώρα παιδοεφήβων. Εξαιρετικός ήταν ο νεαρός Βαγγέλης Μπόνιας που έβαλε 18 με 1 τρίποντο.
Την επόμενη (2η) αγωνιστική η Π.Α.Κ. υποδέχεται στο Καρπενήσι την Ακαδημία Ιστιαίας στις 12 Ιανουαρίου, ενώ τα Φάλαρα μια ημέρα μετά παίζουν και αυτά στο Καρπενήσι κόντρα στον Άτλαντα.

Αλλαγή έδρας
Στο Χαλκιοπούλειο αγωνίζονται τα Φάλαρα, αφήνοντας φέτος την έδρα του ανοικτού της Στυλίδας στο Πάρκο Λαού.

Μόνο νίκες
Τα Φάλαρα μετρούν διαδοχικές νίκες κόντρα στην Π.Α.Κ. χτίζοντας μια αξιοπρόσεκτη παράδοση. Έχουν πρωταγωνιστικούς στόχους, αποτελώντας μαι από τις πιο δυνατές ομάδες της κατηγορίας με εμπειρία και από τη Β΄ ΕΣΚΑΣΕ. Οι Ευρυτάνες από τη μεριά τους λαμβάνουν μέρος για 5η διαδοχική σαιζόν στο πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας.


"28αρης" ο Τσουκαλάς




Για τα Φάλαρα εξαιρετική απόδοση είχε ο Αντρέας Τσουκαλάς πετυχαίνοντας 28 πόντους με τρία εύστοχα 3ποντα. Ο νεαρος Δημήτρης Ρουκουτάκης πέτυχε 16 με ένα τρίποντο.

Διακρίθηκε ο Μπόνιας


Πολύ καλή εμφάνιση από πλευράς φιλοξενούμενων έκανε ο Βαγγέλης Μπόνιας(Φωτογραφία) που σκόραρε 18 πόντους βάζοντας και 1 τρίποντο. Με 10 και δυο εύστοχα σουτ έξω από τα 6,75 έκλεισε το ματς ο Ευθύμης Γραμματίκας.

Ντεμπούτο Λάνη



Την πρώτη του παρουσία με την Π.Α.Κ. έκανε ο Γιώργος Λάνης(Φωτογραφία). Μαζί με τους: Αποστόλη Πιπέρα και Γιάννη Πιστιόλη ήταν οι μοναδικοί "μεγάλοι" της Ακαδημίας. Μάλιστα την πρώτη του συμμετοχή με τους άνδρες έκανε ο 14χρονος Δημήτρης Μαυραγάνης. 

Αρχή με +11
Οι παίκτες των Φαλάρων μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με 19-8.

Διεύρυνε το προβάδισμα
Οι Στυλιδιώτες διεύρυναν το προβάδισμα τους και έφτασαν στο +17 του ημιχρόνου και στο 37-20. Το επιμέρους σκορ ήταν 18-12 υπέρ τους.

Πάνω από τους 20
Η Π.Α.Κ. δε μπόρεσε να ανακάμψει στο δεύτερο μέρος με τους γηπεδούχους να προηγούνται στο φινάλε τους τρίτου δεκαλέπτου με 53-31, κάνοντας ένα επιμέρους 16-11.

Διαδικαστικό φινάλε
Το 4ο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με το σκορ να φτάνει στο 73-44 και στο +29. Το επιμέρους σκορ του τελευταίου δεκαλέπτου ήταν 20-13.

Τα δεκάλεπτα
19-8, 37-20, 53-31, 73-44.

Συνθέσεις Ομάδων

Φάλαρα (Αποστόλης Λαχανάς): Καρανίκας 4, Τσανής 2, Ρουκουτάκης Φ., Τσουκαλάς 28 (3), Ρουκουτάκης Δ. 16 (1), Κωστούλας 7 (1), Δημητρίου, Λαϊνας Ε. 2, Καρανάιος 4, Λαϊνας Ι. 4, Λουγκάι 4, Χρυσαφόπουλος 2.

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Πιπέρας 5, Γραμματίκας 10 (2), Μπίκας, Μαυραγάνης 2, Μπακατσιάς, Πιστιόλης 4, Ντότσικας 3, Λάνης 2, Μπόνιάς 18 (1)

Διαιτητές:Αλέξανδρος Κοτσιμπός & Μαρία Ζαφείρη(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Νίκος Καλαντζής-Ανθή Τσιμπρικά-Αναστάσιος Κανδηλάρης(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)






Πηγή: www.sterebasket.gr, panevryataniki.wordpress.com