Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Παίδες: Αναγέννηση Λαμίας-Π.Α.Κ. 56-45

Μια από τις καλύτερες της εμφανίσεις έκανε η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης, η οποία δυσκόλεψε αρκετά την Αναγέννηση Λαμίας. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 56-45.
Το παιχνίδι έγινε το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στο ΔΑΚ Λαμίας, ξεκινώντας στη 1. Ήταν στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ(Ε΄ Όμιλος).
Η Αναγέννηση του Θεόφιλου Μελισσάρη έκαμψε την αντίσταση του αντιπάλου, βελτιώνοντας την απόδοση της στο δεύτερο και ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι Λαμιώτες διέθεταν την απαιτούμενη ποιότητα και έφτασαν στο «ροζ» φύλλο αγώνος. Έχουν πλέον πέντε νίκες και τρεις ήττες, διατηρώντας ελπίδες πρόκρισης. Με 19 πόντους και δυο εύστοχα 3ποντα έκλεισε το παιχνίδι ο Κώστας Παρίσης.
Η Π.Α.Κ. του Φώντα Ζαχαρόπουλου είχε αρκετά καλή παρουσία απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Οι Καρπενησιώτες μάλιστα ήταν μέσα στο παιχνίδι για αρκετή ώρα, το οποίο δεν το «παράτησαν» σε κανένα σημείο. Σημειώνεται ότι συμμετέχουν με μόλις έναν «2003αρη» αθλητή.  Ο Βασίλης Σβερώνης με 21 και δυο τρίποντες «βόμβες» ήταν ο πρώτος σκόρερ της συνάντησης. Σε 8 παιχνίδια η Πανευρυτανική δεν έχει κάποια νίκη, ωστόσο παρουσιάζεται σε κάθε ματς και πιο καλή.
Η επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση των δυο σωματείων είναι με το νέο έτος.
Συγκεκριμένα στις 5 Ιανουαρίου η Π.Α.Κ. θα αντιμετωπίσει τον πρώτο Άτλαντα και μια ημέρα μετά η Αναγέννηση εκτός έδρας τον Άρη Αμφίκλειας. 

Ηγήθηκαν δυο

 












Με 19 πόντους ο Κώστας Παρίσης(Φωτογραφία αριστερά) και με 17 ο Πάνος Κεραμάρης(Φωτογραφία δεξιά) ηγήθηκαν της προσπάθειας της Αναγέννησης. Και οι δυο σημείωσαν από δυο εύστοχα 3ποντα.

«Μπροστάρης» ο Σβερώνης


Μια ακόμη καλή εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Βασίλης Σβερώνης(Φωτογραφία), βάζοντας 21 με δυο εύστοχα 3ποντα. Διψήφιος με 10 και ο Δημήτρης Μαυραγάνης.
«Διαβασμένη» η Π.Α.Κ.
Οι φιλοξενούμενοι «αιφνιδίασαν» τον αντίπαλο τους και προηγήθηκαν στην πρώτη περίοδο με 7-13, παίζοντας πολύ καλά και στις δυο πλευρές του γηπέδου.

Ανατροπή Αναγέννησης
Η ομάδα του Θεόφιλου Μελισσάρη ανέτρεψε στο δεύτερο δεκάλεπτο την εις βάρος της κατάσταση και προηγήθηκε με το οριακό 27-24. Είχε ένα επιμέρους 20-11 υπέρ της.



Συνέχεια της βελτίωσης
Σημαντική είναι η άνοδος της Π.Α.Κ., πόσω μάλλον αν κρίνουμε και από το γεγονός ότι στο πρώτο ματς είχε ηττηθεί στο Καρπενήσι από τους Λαμιώτες με 29-81.  Τους Καρπενησιώτες καθοδήγησε ο Φώντας Ζαχαρόπουλος για δεύτερο συνεχές ματς, καθώς η πρώτη coach Κατερίνα Μπαλωμένου «κοούτσαρε» τις κορασίδες στον αγώνα της Αλιάρτου.

Κρίθηκε στο τρίτο
Η τρίτη περίοδος ήταν κομβικής σημασίας, καθώς σε αυτή η Αναγέννηση με ένα «νταμπλ» επιμέρους  20-10 «αποσπάστηκε» με +13(47-34).

Πάλεψαν οι Ευρυτάνες
Οι παίχτες του Φώντα Ζαχαρόπουλου έδειξαν μαχητικότητα μέχρι το τέλος. Μείωσαν τη διαφορά στους 11 για το τελικό 56-45. Ένα επιμέρους 9-11 περιλάμβανε το τελευταίο εκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα
7-13, 27-24, 47-34, 56-45

Συνθέσεις Ομάδων

Αναγέννηση (Θεόφιλος Μελισσάρης): Μωυσόγλου 6, Κουμπούρας, Λάμπρου, Νταβάκος 2, Λαδάς 7, Παπασταμάτης, Παρίσης 19(2), Τσουκάρας 5, Κεραμάρης 17(2), Φούντας, Δερνίκας, Νείλας

Π.Α.Κ. (Φώντας Ζαχαρόπουλος): Μπακατσιάς, Κουδουνάς, Σβερώνης 21(2), Φλωράκης, Μαυραγάνης 10, Αρβανίτης, Ντότσικας 6, Μπόνιας 8

Διαιτητές: Γιώργος Χριστοδούλου& Ευθύμιος Πετσεπές (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Αναστάσιος Κανδηλάρης-Ανθή Τσιμπρικά-Βαγγέλης Δέδες (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος