Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Κ14: Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002-Ένωση 2010 0-0

Μετά από ένα αρκετά δυνατό ματς μεταξύ δυο σχεδόν ισοδύναμων ομάδων Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 και Α.Ε. Μακρακώμης/Σπερχειάδας 2010 παρέμειναν στο ισόπαλο 0-0.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στο γήπεδο Τυμφρηστού, ξεκινώντας στις 3. Ήταν στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου του πρωταθλήματος Κ14 τη ΕΠΣ Φθιώτιδας και τον παρακολούθησαν περίπου 40 θεατές.
Η Ακαδημία των Δημήτρη Αντωνίου και Χρήστου Καλαμπάκα ήταν αρκετά καλή στο πρώτο ημίχρονο . Ήθελε τη νίκη, για να βελτιώσει και άλλο τη βαθμολογική της συγκομιδή. Η παρουσία τη στην πρώτη φάση του θεσμού ήταν αν μίτοι άλλο ικανοποιητική και ενθαρρυντική. Οι Καρπενησιώτες τερμάτισαν δεύτεροι με 13 πόντους(4 νίκες-1 ισοπαλία-1 ήττα) και ατενίζουν το μέλλον με αρκετή αισιοδοξία.
Η Ένωση 2010 των Γιώργου Καραγεώργου και Δημήτρη Λιάσκα δικαιολόγησε τη βαθμολογική της θέση και ολοκλήρωσε την πρώτη φάση αήττητη στην κορυφή, συγκεντρώνοντας 16 πόντους(5 νίκες-1 ισοπαλία). Στην επανάληψη είχε πολύ καλή παρουσία, ευκαιρίες και ακυρωθέν τέρμα με τον Λεωνίδα Νικολόπουλο.
Οι δυο ομάδες συνεχίζουν στη 2η φάση του θεσμού, έχοντας αρκετές πιθανότητες για πρόκριση στην 8αδα του πρωταθλήματος, καθώς οι βαθμοί τους μεταφέρονται. Θα δώσουν από έξι παιχνίδια(Τρία εντός-τρία εκτός).

Φίλαθλοι εκατέρωθεν
Tο ντέρμπι του ομίλου παρακολουθήσαν φίλαθλοι και από τους δυο νομούς. 


Αναβολή στο άλλο
Δεν πραγματοποιήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο το ματς ανάμεσα σε Ακαδημία Ποδοσφαίρου Λαμίας Β΄  και Αναγέννησης Δυτικής Φθιώτιδας.

Σφύριξε ο Κολοκώτσιος


Τη συνάντηση σφύριξε τελικά ο Λάμπρος Κολοκώτσιος(Φωτογραφία), αντικαθιστώντας τον Δημήτρη Κουρλό.

Μεταφέρουν τους βαθμούς
Οι δυο ομάδες συνεχίζουν στην επόμενη φάση, που θα αρχίσει το 2019. Θα μεταφέρουν τους υπάρχοντες βαθμούς, έχοντας αρκετές πιθανότητες πρόκρισης.
Η Ακαδημία θα αγωνιστεί στον Θ΄ Όμιλο ως δεύτερη με 13 βαθμούς, ενώ  Ένωση θα τοποθετηθεί στον ΣΤ΄ Όμιλο, ξεκινώντας στην κορυφή με 16 πόντους. Την πρόκριση στους «8» θα πάρουν οι δυο πρώτοι των ομίλων, που θα αποτελούνται ο καθένας από τέσσερις ομάδες.

Τεχνικό δίδυμο
Και οι δυο ομάδες έχουν τεχνικό δίδυμο στον πάγκο. Τους γηπεδούχους καθοδήγησαν οι: Δημήτρης Αντωνίου και Χρήστος Καλαμπάκας και τους φιλοξενούμενους οι: Γιώργος Καραγεώργος και Δημήτρης Λιάσκας. Οι δυο ακαδημίες διαθέτουν εξαιρετικές σχέσεις.

Α΄ Μέρος

Καλή παρουσία Ακαδημίας
Οι Καρπενησιώτες είχαν αρκετά καλή παρουσία στο πρώτο 35λεπτο, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα γκολ. Το ημίχρονο έληξε ισόπαλο με 0-0.

Δραστήριος ο Γυφτομήτρος


Ελάχιστα άουτ έφυγε το σουτ του Κώστα Γυφτομήτρου(Φωτογραφία) στο 22ο λεπτό. 


Οι καλύτερες φάσεις
17΄: Ο Σερπάνος σούταρε εκτός περιοχής μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Νέλλα.
22΄: Ο Γυφτομήτρος ξεμαρκαρίστηκε και σούταρε μέσα από την περιοχή ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι της Ένωσης.
33΄: Σέντρα του Τσίφτη από δεξιά, ο Κατσίκας δοκίμασε σουτ, που έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι της Ακαδημίας.

Β΄ Μέρος

Ανώτερη η Ένωση
Οι Φθιωτοί με κύριους εκφραστές τους Γιώργο Καθάργιο, Γιώργο  Νιώρα και Περικλή Τσίφτη είχαν την υπεροχή στην επανάληψη, ωστόσο δεν βρήκαν δίχτυα.

Ακυρώθηκε το γκολ

 












Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν το 52΄ με προβολή του Λεωνίδα Νικολόπουλου(Φωτογραφία αριστερά), μετά το χτύπημα κόρνερ του Γιώργου Καθάργιου από δεξιά. Ο ρέφερι κ. Κολοκώτσιος ακύρωσε το γκολ για επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα Χρήστο Τριανταφυλλόπουλο(Φωτογραφία δεξιά). Η Ένωση 2010 διαμαρτυρήθηκε έντονα για την απόφαση αυτή, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ζήτησε πέναλτι σε χέρι αμυνόμενου, με τον διαιτητή να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι.





Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Χτύπημα φάουλ του Γυφτομήτρου από πλάγια αριστερά απέκρουσε με τις γροθιές ο Νέλλας.
51΄: Ο Νιώρας έδωσε στον Καθάργιο, το σουτ του δεύτερου εκτός περιοχής κόντραρε και κατέληξε σε κορνερ.
63΄: Σουτ του Νιώρα από θέση δεξιά μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Τριανταφυλλόπουλους.
64΄: Σέντρα του Καθάργιου από δεξιά, ο Τσίφτης σούταρε και ο Τριανταφυλλόπουλος μπλόκαρε.
65΄: Σουτ του Καθάργιου εκτός περιοχής κόντραρε στα σώματα και ο πορτιέρο των γηπεδούχων απέκρουσε σε κόρνερ στη γωνία του.

Κίτρινες Κάρτες
Τσίφτης

Διακριθέντες
Α.Π. Καρπενήσι 2002: Γραβιάς, Γυφτομήτρος, Κελεσίδης
Ένωση 2010: Κατσίκας, Καθάργιος, Τσίφτης

Συνθέσεις Ομάδων

Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002  (Δημήτρης Αντωνίου& Χρήστος Καλαμπάκας): Τριανταφυλλόπουλος, Κρασιάς, Γραβιάς, Κελεσίδης, Δροσίνης, Σερπάνος, Σταμούλης Δ., Γυφτομήτρος, Γιαννιώτης, Τσιγαρίδας, Μουρτογιάννης(Ρεσίτης, Πιστιόλης, Σταμούλης Θ., Μπομποτσιάρης, Τσιάρας, Κουδουνας, Καρδαμπίκης)

Ένωση 2010 (Γιώργος Καραγεώργος& Δημήτρης Λιάσκας): Νέλλας, Κουτσολέλος, Δρόσος, Βάρσος, Τιμπλαλέξη, Στογιάννι, Κατσίφας, Κατσίκας, Τσίφτης, Καθάργιος, Νιώρας(Δεληγιάννης, Πολύμερος, Νικολόπουλος, Λιασκώνης, Σπανός, Γριτσίπης, Μυλωνάς)

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

Η βαθμολογία του 3ου Ομίλου
Ομάδα
Βαθμοί
Ν-Ι-Η
Τέρματα
Αγώνες
Ένωση 2010
16
5-1-0
24-5
6
Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002
13
4-1-1
20-7
6
Αναγέννηση Δυτικής Φθιώτιδας
3
1-0-4
9-25
5
Ακαδημία Ποδοσφαίρου Λαμίας Β΄
0
0-0-5
8-24
5










































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος