Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Άγραφα-Φραγκίστα 1-3

Στον τελικό κυπέλλου προκρίθηκε η Δυτική Φραγκίστα, επικρατώντας των Αγράφων με σκορ 1-3.
Ο δεύτερος ημιτελικός κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας διεξήχθη την Κυριακή(9/12) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου. Ξεκίνησε στις 2.30 το μεσημέρι, έγινε παρουσία λιγοστών φιλάθλων και κάτω από συννεφιά.
Τα Άγραφα του Δημήτρη Σερπάνου ξεκίνησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον ημιτελικό και προηγήθηκαν μόλις στο 3΄με πέναλτι του Σάκη Θεοχάρη. Η ισοφάριση ήρθε 10 λεπτά αργότερα με τον Κατσαντώνη να έχει καλή εικόνα στα πρώτα 45΄.  Στην επανάληψη όμως δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι και ηττήθηκε με σκορ 1-3.
Η Φραγκίστα του Μάκη Ζήκα ξεπέρασε την ψυχρολουσία του γρήγορου γκολ και «ανταπέδωσε» με πέναλτι του Μάκη Ζήκα στο 13΄. Στο β΄ μέρος όσο περνούσε η ώρα αύξανε την πίεση της και έφτασε δίκαια στην πρόκριση χάρις σε  αυτογκόλ του Δημήτρη Κωσταρέλου στο 70΄ και τέρμα του Ταξιάρχη Γούλα 4 λεπτά πριν το φινάλε.
Ο ΑΠΟΔΦ θα αντιμετωπίσει στον τελικό κυπέλλου που θα γίνει το νέο έτος την ομάδα της Ποταμιάς. Την Κυριακή 16/12 δίνουν εξ αναβολής ματς για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η Φραγκίστα αντιμετωπίζει το Ραπτόπουλο εκτός έδρας και τα Άγραφα παίζουν με τον ΑΠΟΚ.

Ούτε…10
Αν και το…δέλεαρ ήταν σημαντικό, δηλαδή το δεύτερο «εισιτήριο» για τον τελικό κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας το ενδιαφέρον των φιλάθλων ήταν μηδαμινό. Ο ημιτελικός έγινε παρουσία λιγότερων από 10 θεατών.

Ίδιος δρόμος
5 χρόνια πριν η Φραγκίστα τέλη του 2013 είχαν αποκλείσει ξανά στα ημιτελικά τα Άγραφα προκρινόμενοι στον τελικό κυπέλλου της περιόδου 2013-2014. Ακολούθησαν και φέτος ίδια πορεία στα ημιτελικά.

3η φορά
Η Φραγκίστα προκρίθηκε στον τελικό για τρίτη φορά στην ιστορία της. Είχε αντιμετωπίσει το 2006 και το 2014 τον Αίολο, γνωρίζοντας τις ήττες με 2-1 και 4-0 αντίστοιχα.

Α΄ Μέρος

Από 1 πέναλτι
Το ματς ξεκίνησε με δυο γρήγορα πέναλτι και ήδη στο 12΄ ήταν ισόπαλο με σκορ 1-1. Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι προσπαθήσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα, με τη δε Φραγκίστα να προσπαθεί να βγάλει επικίνδυνες καταστάσεις στην κόντρα επίθεση. Τελικές ευκαιρίες δεν υπήρχε, με το σκορ να παραμένει σταθερά στο 1-1.

Ξεκίνημα με γκολ-πέναλτι


Μόλις στο 2ο λεπτό τα Άγραφα κέρδισαν πέναλτι όταν ο Γιάννης Μπισμπίκης μάρκαρε αντικανονικά μέσα στην περιοχή τον Γιώργο Βούρτσα. Ο Σάκης Θεοχάρης (Φωτογραφία) με σουτ στην δεξιά γωνία της Φραγκίστας έκανε το 1-0.





Με το ίδιο «νόμισμα»


Δέκα λεπτά αργότερα η φιλοξενούμενη Φραγκίστα απάντησε με τον ίδιο τρόπο. Ο Ταξιάρχης Γούλας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Γιάννη Τσάκνη, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Μάκης Ζήκας (Φωτογραφία) με πλασέ στην δεξιά γωνία του Στέλιου Μεριγκούνη ισοφάρισε σε 1-1.





Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Βούρτσας έπεσε στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Μπισμπίκη Ι., κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Θεοχάρης το εκτέλεσε, σουτάροντας στην δεξιά γωνία του Σάλτη για το 1-0.
12΄: Ο Γούλας ανατρέπεται μέσα στην περιοχή από μαρκάρισμα του Τσάκνη και η Φραγκίστα κερδίζει πέναλτι. Ο Ζήκας με πλασέ στην δεξιά γωνία του Μεριγκούνη ισοφαρίζει σε 1-1.
19΄: Σουτ του Ζανιά εκτός περιοχής έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι της Φραγκίστας.
24΄: Χτύπημα φάουλ του Γούλα απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Μεριγκούνης.

Β΄ Μέρος


Πιεστική η Φραγκίστα
Με την πάροδο του χρόνου η Φραγκίστα έντεινε την πίεση της στα αντίπαλα καρέ κυριαρχώντας στο δεύτερο μέρος και φτάνοντας δίκαια στην πρόκριση στον τελικό με σκορ 1-3.

Εκτός ο Προκόπης

 












Τα Άγραφα έχασαν λόγω τραυματισμού στο δικέφαλο τον κεντρικό αμυντικό Προκόπη Γκούρλια (Φωτογραφία Αριστερά). Μάλιστα έπαιξαν από το 60΄ έως το 67΄ με παίκτη λιγότερο. Την θέση του Παλαιοκατουνίτη στόπερ πήρε ο προπονητής-παίχτης  της ομάδας Δημήτρης Σερπάνος (Φωτογραφία Δεξιά).




Αυτογκόλ Κωσταρέλου


Η Φραγκίστα στο 70΄ πήρε προβάδισμα και προηγήθηκε με 1-2 όταν ο Ταξιάρχης Γούλας σούταρε εκτός περιοχής ο Στέλιος Μεριγκούνης απέκρουσε, ο Βαγγέλης Μάκκας γύρισε παράλληλα με το τέρμα και ο Δημήτρης Κωσταρέλος άθελα του έσπρωξε με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-2.





Ζήτησαν χέρι
Στο 74΄ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι ζητώντας χέρι αμυνόμενου, ωστόσο ο ρέφερι Δημήτρης Κουρλός σωστά άφησε το παιχνίδι να εξελιχτεί.


«Σφράγισε» την πρόκριση


4 λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90΄ οι φιλοξενούμενοι «επικύρωσαν» το εισιτήριο για τον τελικό παίρνοντας «αέρα» δυο τερμάτων. Ο Μάκης Ζήκας εκτέλεσε το άουτ, ο Στέφανος Καμαρέτσος με εντυπωσιακό γυριστό σουτ στο κέντρο έβγαλε τον Ταξιάρχη Γούλα (Φωτογραφία) τετ α τετ με τον Στέλιο Μεριγκούνη, με τον φορ του ΑΠΟΔΦ να πλασάρει υποδειγματικά στην αριστερή γωνία, «γράφοντας» κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς το τελικό 1-3.




Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Εκτέλεση φάουλ του Βούρτσα πέρασε πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
70΄: Σουτ του Γούλα εκτός περιοχής απέκρουσε ο Μεριγκούνης στην αριστερή του γωνία και στην επαναφορά ο Μάκκας σέντραρε με τον Κωσταρέλο άθελα του να πετυχαίνει αυτογκόλ(1-2).
86΄: Ο Ζήκας εκτέλεσε το ελεύθερο, ο Καμαρέτσος έκανε εντυπωσιακό γυριστό σουτ, βγάζοντας τον Γούλα τετ α τετ με τον Μεριγκούνη που πλάσαρε στην αριστερή του γωνία για το τελικό 1-3.

Πανηγυρισμοί & selfie
Μετά το τέλος του ημιτελικού οι παίκτες των Αγράφων πανηγύρισαν την επιτυχία τους, φωνάζοντας στο κέντρο του γηπέδου δυνατά το όνομα της ομάδας τους, ενώ παράλληλα έβγαλαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και selfie φωτογραφία.



Διακριθέντες:
Άγραφα: Θεοχάρης, Βούρτσας
Φραγκίστα: Γούλας, Μπισμπίκης Ι., Ζήκας, Ράπτης

Κίτρινες Κάρτες
Τσάκνης, Κοράκης, Μπίκας, Μπισμπίκης Ι., Ράπτης, Γούλας

Δηλώσεις Προπονητών


Δημήτρης Σερπάνος (Άγραφα): «Είχαμε και σήμερα το γνωστό πρόβλημα της μη προσέλευσης ποδοσφαιριστών μας. Αγωνίστηκαν δυο ισάξιες ομάδες ,που θα παλέψουν και για την είσοδο τους στην 4αδα και σήμερα διεκδίκησαν την πρόκριση τους στον τελικό. Ευτυχήσαμε να προηγηθούμε με ένα πέναλτι, ανταπέδωσε με πέναλτι η Φραγκίστα, όπου και τα δυο πέναλτι κατά τη γνώμη μου ήταν καθαρά. Στη συνέχεια ήταν θέμα ποιος θα έβαζε πρώτος το γκολ. Η Φραγκίστα το ήθελε περισσότερο το παιχνίδι ήταν πιο παθιασμένη και δίκαια προκρίθηκε. Εμείς δεν αξιοποιήσαμε κάποιες ευκαιρίες που είχαμε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, για να προηγηθούμε. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε πιο δυνατά ο αντίπαλος έβαλε το γκολ και κέρδισε. Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στον τελικό και για μας καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα.»

Μάκης Ζήκας (Φραγκίστα): «Η προσπάθεια που κάνει φέτος η ομάδα μας νομίζω είναιάξια συγχαρητηρίων. Χωρίς προπονήσεις και χωρίς βοήθεια από κανέναν εμείς προσπαθούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για το χωριό μας. Πολλά ευχαριστώ και πολλά συγχαρητήρια στον Χρήστο το Γαλανό, που είναι ο μοναδικός που είναι σε όλα τα παιχνίδια κοντά στην ομάδα και μας βοηθάει, ώστε να μπορέσει αυτή η ομάδα να συνεχίσει στο πρωτάθλημα. Η σημερινή νίκη είναι μεγάλο κίνητρο, για να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, έδωσαν όλοι τον καλύτερο εαυτό τους σήμερα και νομίζω πως σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ήμασταν καλύτεροι και δεν απειληθήκαμε πό τον αντίπαλο. Αν και βρεθήκαμε σχεδόν από την αρχή του παιχνιδιού πίσω στο σκορ, είχαμε τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσουμε το παιχνίδι και να δείξουμε πως το θέλουμε περισσότερο.»

Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Δημήτρης Σερπάνος): Μεριγκούνης, Τσάκνης, Θεοχάρης, Γκούρλιας(67΄ λ.τρ. Σερπάνος), Κωσταρέλος, Κοράκης, Γκριμόπουλος, Ζανιάς, Μάκκας Χ., Μπίκας Π.(46΄ Λιάνγκος), Βούρτσας

Φραγκίστα (Μάκης Ζήκας): Σάλτης Χ., Ράπτης, Μπισμπίκης Φ., Μπισμπίκης Ι., Γερονίκος, Ζαγκότσης(71΄ Καμαρέτσος), Γενιτσαρόπουλος(92΄ Λαθύρης), Κατσαδούρος, Γούλας(90΄ Γαλανός), Ζήκας, Μάκκας Ε.(84΄ Λάμπρου)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος