Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Ραπτόπουλο-Φραγκίστα 1-2

Νίκη τετράδας με 1-2 επί του αρκετά ανταγωνιστικού Ραπτοπούλου σημείωσε η ομάδα της Φραγκίστας.
Το εξ αναβολής παιχνίδι διεξήχθη την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στο γήπεδο Ραπτοπούλου, ξεκινώντας στις 3. Ήταν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής και έγινε παρουσία 20 φιλάθλων.
Το Ραπτόπουλο πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση, ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο. Βρέθηκε πίσω στο σκορ με δυο γκολ διαφορά, όμως δεν παράτησε το ματς και έφτασε στη μείωση με τον Γιώργο Πιπέρα, διεκδικώντας τον βαθμό. Στα θετικά η επίτευξη του πρώτου γκολ για τη μαχητική Δόξα, που θα επιχειρήσει να καλύψει τους μείον πόντους.
Η Φραγκίστα του Μάκη Ζήκα με τον «αέρα» των θετικών αποτελεσμάτων στα τελευταία παιχνίδια συνέχισε με μια ακόμη νίκη, μπαίνοντας σε θέση ισχύος για μια θέση στα μπαράζ. Προηγήθηκε με 0-2 με σκόρερ τον Νίκο Γούλα στο πρώτο μέρος και τον Γιάννη Μπισμπίκη στις αρχές της επανάληψης. Παρότι δέχτηκε τη μείωσε κατάφερε να κρατήσει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, αποδεικνύοντας ότι διαθέτει ποιότητα, παρότι έπαιξε με αρκετές απουσίες.
Η Δόξα παρέμεινε στην τελευταία θέση με αρνητική βαθμολογία 5 βαθμών, ενώ η Φραγκίστα είναι μόνη 4η με 10 πόντους. Οι «ακρίτες» θα αγωνιστούν στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου με το νέο έτος απέναντι στον ΠΑΟΚ, ενώ ο ΑΠΟΔΦ θα παίξει απέναντι στην Ποταμιά, αντίπαλο της και στον τελικό κυπέλλου.

Μια εικοσάδα
Το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς παρακολούθησαν μόλις 20 θεατές από την ευρύτερη περιοχή. 


«Αέρας» 4αδας
Η Φραγκίστα σημείωσε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της(Τρεις στο πρωτάθλημα και μια στο κύπελλο) και μετά την πρόκριση στον τελικό κυπέλλου βρίσκεται σε θέση ισχύος για την είσοδο της στα Play Off του πρωταθλήματος.

Πρώτο γκολ
Το Ραπτόπουλο έκανε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση, σημειώνοντας και το πρώτο του τέρμα.

Τρία νέα πρόσωπα


Πρώτη εμφάνιση για φέτος στο πρωτάθλημα έκαναν από πλευράς Δόξας οι: Λάμπρος Τσιάμης(Φωτογραφία αριστερά), Στράτος Παπαδήμος(Φωτογραφία κέντρο) και Φάνης Παπαδήμος(Φωτογραφία δεξιά). Οι δυο πρώτοι άρχισαν στο βασικό σχήμα.

Οι πολυθεσίτες

 











Πολύ καλή εμφάνιση έκανε κάτω από τα δοκάρια της Φραγκίστας ο Κώστας Κατσαδούρος(Φωτογραφία αριστερά), ενώ πολύ καλή παρουσία είχε και ο πορτιέρο του Ραπτοπούλου Λάμπρος Παπαδήμος(Φωτογραφία δεξιά). Οι δυο τους αγωνίζονται και εκτός εστίας.

Ντεμπούτο με γκολ
Ο 19χρονος Νίκος Γούλας στην πρώτη του φετινή παρουσία με τον ΑΠΟΔΦ βρήκε δίχτυα, καλύπτοντας το κενό στο σκοράρισμα του συνεπώνυμου του Ταξιάρχη, που είναι στρατευμένος.

Οδηγίες Παπαδήμου
Προπονητικές οδηγίες από πλευράς γηπεδούχων έδινε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Γιώργος Παπαδήμος(Φωτογραφία). Ως γνωστόν η Δόξα δεν έχει εκδώσει σε κάποιο άτομο ταυτότητα προπονητή.


Ο πανταχού παρών
Από πλευράς φιλοξενούμενων δίπλα στην ομάδα ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι ο Πρόεδρος  και «στυλοβάτης» της Χρήστος Γαλανός(Φωτογραφία).


Δεύτερο «πέρασμα»
Η Φραγκίστα είχε κερδίσει πριν δυο μήνες στο ίδιο γήπεδο το Ραπτόπουλο με 0-3.


Γενέθλια με νίκη

Με θετικό αποτέλεσμα γιόρτασε τα 27α γενέθλια του ο αρχηγός του ΑΠΟΔΦ Βαγγέλης Μάκκας(Φωτογραφία)

Α΄ Μέρος

Μπροστά η Φραγκίστα
Η ομάδα του Μάκη Ζήκα έκανε δυνατό ξεκίνημα στο παιχνίδι, έχοντας τις πρώτες ευκαιρίες. Η Δόξα ισορρόπησε και ήταν αρκετά ανταγωνιστική. Τελικώς οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο ημίωρο και πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 0-1.

Ευστόχησε ο Γούλας


Η Φραγκίστα στο 30ο λεπτό πήρε το προβάδισμα. Ο Μάκης Ζήκας έκανε ωραία προσπάθεια, έδωσε στον Γιώργο Ζαγκότση, που δεν μπόρεσε από καλή θέση να πλασάρει, αλλά η μπάλα έφτασε στον Νίκο Γούλα(Φωτογραφία), με τον τελευταίο από κοντά να σημειώνει το 0-1.  Οι γηπεδούχοι ζήτησαν οφσάιντ στον β΄ βοηθό κ. Σέλελη. 






Βρήκε δοκάρι


Η σέντρα-σουτ του κινητικού αρχηγού της Δόξας Παναγιώτη Κώτσια(Φωτογραφία) στο 36΄ κατέληξε στη συμβολή των δοκαριών του Κώστα Κατσαδούρου και πέρασε άουτ.

Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Ζαγκότσης τροφοδότησε τον Ζήκα, το αδύναμο πλασέ του δεύτερου μπλοκαρίστηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
12΄: Μακρινό σουτ του Ζήκα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Παπαδήμος Λ..
17΄: Ο Μπισμπίκης Φ. έκανε μπαλιά στον Ζήκα, που πραγματοποίησε ατομική προσπάθεια και σουτ, το οποίο πέρασε μόλις πάνω από την εστία της Δόξας.
23΄: Κόρνερ του Παπαντζίμα από αριστερά, κεφαλιά του Μαραγκούλα κατέληξε έξω από το δοκάρι της Φραγκίστας.
25΄: Ο Παπαδήμος Λ. εκτέλεσε βολέ, ο Στασινός Σ. επιχείρησε διαγώνιο σουτ, το οποίο μπλόκαρε ο Κατσαδούρος.
29΄: Σέντρα του Παπαδήμου Θεοδ. από δεξιά, ο Κώτσιας δοκίμασε σουτ, που πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του ΑΠΟΔΦ.
30΄: Ο Ζήκας από αριστερά έκανε προσπάθεια και σέντρα στον Ζαγκότση, που δεν κατάφερε να πλασάρει, με την μπάλα να καταλήγει στον Γούλα, που εξ επαφής με πλασέ σημείωσε το 0-1.
36΄: Σέντρα-σουτ του Κώτσια από δεξιά βρήκε τη συμβολή των δοκαριών του Κατσαδούρου και έφυγε άουτ.
39΄: Ο Γενιτσαρόπουλος πάσαρε στον Ζαγκότση, που έπιασε όμορφο σουτ εκτός περιοχής και δεξιά, το οποίου έδιωξε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ ο Παπαδήμος Λ.

Β΄ Μέρος

Θετική και καλύτερη η Δόξα
Ο ΑΠΟΔΦ πήρε διαφορά δυο τερμάτων στο 50΄, γεγονός που το εξασφάλισε τη νίκη. Εν συνεχεία το Ραπτόπουλο έκανε πολύ καλή εμφάνιση, μείωσε στο σκορ, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση.

«Κλάση» Ι. Μπισμπίκη


Μόλις στο 5΄ της επανάληψης ο Γιάννη Μπισμπίκης(Φωτογραφία) ξεμαρκαρίστηκε και με διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το 0-2, ύστερα από το χτύπημα κόρνερ του Πάνου Ράπτη. Ο 22χρονος σκόραρε το πρώτο του τέρμα στο τρέχον πρωτάθλημα, αγωνιζόμενος στον χώρο της άμυνας. 






Στο ματς το Ραπτόπουλο


Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-2 στο 66΄ με σουτ του Γιώργου Πιπέρα(Φωτογραφία), μετά το χτύπημα φάουλ του κορυφαίου της ομάδας Φάνη Ντζίμα. Ο 18χρονος μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο και σημείωσε το πρώτο γκολ της Δόξας στο πρωτάθλημα. 





Οι καλύτερες φάσεις
49΄: Ευθύβολο μακρινό σουτ του Ζήκα απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Ραπτοπούλου.
50΄: Ο Ράπτης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Μπισμπίκης Ι. ξεμαρκαρίστηκε από τα όρια της περιοχής και αριστερά και με διαγώνιο σουτ στην αριστερή γωνία του Ραπτοπούλου πέτυχε το 0-2.
57΄: Χτύπημα φάουλ του Κώτσια απέκρουσε σε κόρνερ ο Κατσαδούρος.
63΄: Ο Μαραγκούλας έδωσε στον Κώτσια, το σουτ του δεύτερου από αριστερά μπλόκαρε ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων.
66΄: Ο Ντζίμας εκτέλεσε φάουλ από μακρινή απόσταση, ο Πιπέρας με σουτ από θέση βολής έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Κατσαδούρου(1-2).
84΄: Εκτέλεση φάουλ του Κώτσια απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο γκολκίπερ της Φραγκίστας.
91΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκμεταλλεύτηκε λάθος των αντιπάλων και πλάσαρε ψηλοκρεμαστά από αριστερά πάνω από την εστία του Παπαδήμου Λ.


Πανηγύρισαν τη νίκη
Δείγμα του οικογενειακού κλίματος που επικρατεί σε αυτούς οι Φραγκιστιανοί πανηγύρισαν το 4ο συνεχόμενο θετικό τους αποτέλεσμα. 


Κίτρινες Κάρτες
Τσιάμης, Παπαντζίμας, Κόκκοτος

Διακριθέντες
Ραπτόπουλο: Ντζίμας, Κώτσιας, Παπαδήμος Λ., Παπαδήμος Θεοδ.
Φραγκίστα: Γενιτσαρόπουλος, Κόκκοτος, Ράπτης, Μπισμπίκης Ι.

Δηλώσεις 

Παναγιώτης Κώτσιας (Αρχηγός Ραπτοπούλου): «Ήταν ένας δύσκολος πρώτος γύρος για εμάς, διότι κάθε Κυριακή μαζευόμασταν συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές, για να κάνουμε τον δικό μας αγώνα για την ιστορική ομάδα της Δόξας Ραπτοπούλου. Ο καθένας από εμάς κάνει ξεχωριστά τη δική του προσπάθεια, για να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί μπορούμε στο τοπικό πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια στον κάθε παίχτη της Δόξας, που συμμετέχει στην προσπάθεια, για να μην αφήσουμε αυτή την ομάδα να διαλυθεί. Στον δεύτερο γύρο είμαι σίγουρος για τους συμπαίχτες μου ότι θα είμαστε πιο ανταγωνιστικοί, για να βγάλουμε εις πέρας τη σαιζόν με υγεία. Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα της Φραγκίστας, της εύχομαι σε ότι καλύτερο στο πρωτάθλημα και καλή επιτυχία στον τελικό κυπέλλου. Της εύχομαι ολόψυχα να το κερδίσει. Καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά.»

Μάκης Ζήκας (Προπονητής-παίχτης Φραγκίστας): «Είχαμε πολλές απουσίες και ξέραμε ότι θα είναι  ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι σήμερα. Ευτυχώς καταφέραμε να προηγηθούμε και να κρατήσουμε το σκορ παρά τη μεγάλη πίεση του αντιπάλου στο τέλος. Κρατάμε μόνο τους τρεις βαθμούς, που είναι για εμάς πολύ σημαντικοί για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στην ομάδα του Ραπτοπούλου.»





Συνθέσεις Ομάδων

Ραπτόπουλο (-): Παπαδήμος Λ., Κοτούλας Η., Τσιάμης, Μαραγκούλας, Κώτσιας, Στασινός Χ., Παπαντζίμας, Παπαδήμος Ε.(46΄ Πιπέρας), Παπαδήμος Θεοδ., Ντζίμας, Στασινός Σ.(63΄ Παπαδήμος Θεοφ.)

Φραγκίστα (Μάκης Ζήκας): Κατσαδούρος, Ράπτης, Μπισμπίκης Φ., Μπισμπίκης Ι., Μάκκας, Καμαρέτσος, Γενιτσαρόπουλος, Ζαγκότσης(93΄ Λαθύρης), Γούλας Ν.(76΄ Γαλανός), Ζήκας, Κόκκοτος

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιάννης Σέλελης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)








































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος