Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Αίολος-Ποταμιά 1-1

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Αίολο και Ποταμιά δεν ανέδειξε νικητή, με τις δυο ομάδες, που αποτελούν τις βασικές διεκδικήτριες και του φετινού τίτλου να μένουν στο ισόπαλο 1-1.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου και άρχισε στις 3. Ήταν στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής και έγινε στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, παρουσία πληθώρας θεατών.
Ο Αίολος του Κώστα Γουλέτα έκανε δυναμικό ξεκίνημα και στα δυο ημίχρονα, έχοντας σε γενικότερες γραμμές θετική παρουσία. Στην πρώτη του καλή ευκαιρία είχε δοκάρι με τον Δημήτρη Κατσαδούρο, ενώ στην επανάληψη προηγήθηκε με απευθείας χτύπημα φάουλ του Κώστα Μπόνια στο 60΄. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία δεν κατάφερε ωστόσο να κρατήσει το υπέρ της σκορ, έχοντας και δυο μεγάλες φάσεις.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη δεν μπήκε καλά στον αγωνιστικό χώρο και βελτίωσε την απόδοση της μετά το 25o λεπτό των δυο ημιχρόνων. Παρά το γεγονός ότι δεν βρέθηκε στην καλύτερη δυνατή ημέρα απέδειξε τη δύναμη της, φτάνοντας στην ισοφάριση στο 75ο λεπτό.
Οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο στην κορυφή με 19 βαθμούς. Θα αγωνιστούν με το νέο έτος σε ημερομηνία που θα οριστεί από την επιτροπή πρωταθλήματος. Ο Αίολος θα υποδεχτεί τα Άγραφα και η Ποταμιά τη Φραγκίστα.

Μάζεψε κόσμο το ντέρμπι
Το αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι παρακολούθησαν περίπου 150 θεατές.



Η απώλεια του Αιόλου
Ο προπονητής του Αιόλου Κώστας Γουλέτας δεν έχει στη διάθεση του τη φετινή σαιζόν τον Νίκο Νικολάου, που διαμένει πλέον στην Ορεστιάδα.

Ίδια ενδεκάδα
Ο Αίολος έπαιξε με την ίδια ενδεκάδα, που χρησιμοποιήθηκε και στο προηγούμενο ματς με την ΑΕΚ.

Διαιτητική ενδοεπικοινωνία-Θετικό πρόσημο


Η τριάδα των: Νεκτάριου Χρυσαφόπουλου(Φωτογραφία), Μίλτου Ελ Ταχάν και Στέλιου Σώμαλη χρησιμοποίησε την ενδοεπικοινωνία, όπως είχε συμβεί και μια ημέρα νωρίτερα στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον ΑΠΟΚ. Οι διαιτητές είχαν πολύ καλή παρουσία σε ένα δύσκολο ματς.


Χωρίς Σταμούλη
Οι Μεγαλοχωρίτες στερήθηκαν των υπηρεσιών του τραυματία φορ και περυσινού πρώτου σκόρερ της κατηγορίας Κώστα Σταμούλη, καθώς και του πολύτιμου Δημήτρη Ζαλοκώστα.

«Έσπασαν» δυο ρεκόρ
Η εστία της Ποταμιάς «παραβιάστηκε» για πρώτο φετινό παιχνίδι. Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας δέχτηκαν γκολ για τελευταία φορά σε επίσημο ματς από τον περασμένο Μάρτιο από τη Μυρίκη, έχοντας συμπληρώσει 908 αγωνιστικά λεπτά. Παράλληλα δεν σκόραρε ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας με 15 τέρματα Δημήτρης Κατσαδούρος του Αιόλου, που στάθηκε άτυχος ωστόσο  σε δυο περιπτώσεις.

Διεκδικητές του τίτλου
Αίολος και Ποταμιά θα τεθούν αντιμέτωποι ακόμη τρεις φορές(Μια επιπλέον στην κανονική διάρκεια και δυο στα Play Off).Αποτελούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου.

Μοναδική αλλαγή ο Νούλας


Ο Μιχάλης Νούλας(Φωτογραφία) της Ποταμιάς αντικατέστησε στο αρχικό σχήμα τον Κώστα Μαντζιούτα, που δεν αγωνίστηκε. 

 Νέα φανέλα
Η Ποταμιά φόρεσε για πρώτο ματς την καινούργια της εμφάνιση.

Α΄ Μέρος

Ημίχρονο χωρίς τέρματα
Ο Αίολος μπήκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και ήταν καλύτερος μέχρι το 25΄, έχοντας και δοκάρι. Η Ποταμιά ισορρόπησε και βελτιώθηκε σε εκείνο το σημείο.

Δοκάρι «Κάτσα»


Οι τυπικά γηπεδούχοι πλησίασαν το γκολ στο 15ο λεπτό, με τον Δημήτρη Κατσαδούρο(Φωτογραφία) στο 15΄να βλέπει το μακρινό σουτ που επιχείρησε να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Γιώργου Καλύβα.


Ένταση μεταξύ δυο


«Αψιμάχησαν» στο 17ο λεπτό ο Κώστας Μπόνιας του Αιόλου, με τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο(Φωτογραφία) της Ποταμιάς.




Κίτρινη σε αναπληρωματικό


Ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος τιμώρησε με κίτρινη κάρτα στο 26΄ τον αναπληρωματικό της Ποταμιάς Ηλία Σαπούνη(Φωτογραφία) για διαμαρτυρία.


Οι καλύτερες φάσεις
15΄: Ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ του Κατσαδούρου εκτός περιοχής προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Καλύβα. Ο Παρασκευόπουλος στην εξέλιξη της φάσης σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Παχή έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ποταμιάς.
19΄: Χτύπημα φάουλ του Κατσαρή από πλάγια θέση, κεφαλιά του Μισύρη κατέληξε πάνω από την εστία του Αιόλου.
23΄: Πάσα του Γενιτσαρόπουλου στον Νούλα, αδύναμο σουτ του δεύτερου από δεξιά μάζεψε εύκολα ο Κόκκοτας.
42΄: Μακρινό χτύπημα φάουλ του Γενιτσαρόπουλου κόντραρε στο τοίχος και πέρασε σε κόρνερ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.

Β΄ Μέρος

Ίδιος ρυθμός, αλλά με γκολ
Και στην επανάληψη η ομάδα του Κώστα Γουλέτα έκανε καλή αρχή, βρίσκοντας δίχτυα και έχοντας δυο μεγάλες ευκαιρίες πριν και μετά το γκολ. Η ομάδα του Γιάννη Φλωράκη ανέβηκε στη συνέχεια και ισοφάρισε, με τις δυο ομάδες να μένουν στο τελικό 1-1.

Σκόραρε από μακριά


Ο Αίολος έφτασε στην επίτευξη το 1-0 με απευθείας χτύπημα φάουλ του Κώστα Μπόνια(Φωτογραφία) από αρκετά μακριά και πλάγια, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να μην υπολογίζει σωστά την πορεία της μπάλας. Ο «ΚΜ» σκόραρε το 3ο του γκολ στο τρέχον πρωτάθλημα.




Μια μεγάλη πριν και μετά

 












Μια εξαιρετική επέμβαση έκανε το 48ο λεπτό ο πορτιέρο της Ποταμιάς Γιώργος Καλύβας(Φωτογραφία αριστερά), αποκρούοντας σε κόρνερ την κεφαλιά του Δημήτρη Κατσαδούρου. Στο 73΄ ο Κώστας Καλύβας(Φωτογραφία δεξιά) έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, με τον κίπερ των Μεγαλοχωριτών να αποκρούει και πάλι.


«Μίλησε» η εμπειρία


Η ομάδα της Ποταμιάς έφτασε στην ισοφάριση στο 75΄, όταν ο Χρήστος Κατσαρής σέντραρε και ο Ηλιάδης(Φωτογραφία) ισοφάρισε με κεφαλιά. 




Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Μακρινό σουτ του Μπόνια πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Καλύβα.
48΄: Χτύπημα κόρνερ του Μπόνια από αριστερά, κεφαλιά του Κατσαδούρου απέκρουσε σε νέο κόρνερ εντυπωσιακά ο Καλύβας.
54΄: Εκτέλεση φάουλ του Γενιτσαρόπουλου κατέληξε λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κόκκοτα.
60΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε φάουλ από πλάγια αριστερά και μακριά, ο Καλύβας δεν έκανε καλό υπολογισμό, με την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή του γωνία(1-0).
73΄: Ο Χρυσικός έδωσε στον Καλύβα Κ., που από θέση αριστερά πλάσαρε και ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς απέκρουσε σωτήρια.
75΄: Ωραία σέντρα του Κατσαρή από δεξιά, ο Ηλιάδης με κεφαλιά από κοντά βρήκε δίχτυα και ισοφάρισε σε 1-1.
90΄: Ο Λέρης έδωσε στον Γενιτσαρόπουλο, το σουτ του οποίου κατέληξε αρκετά άουτ από αριστερό δοκάρι του Κόκκοτα.
91΄: Χτύπημα φάουλ του Ξαγάρα από το κέντρο, μετά από κόντρες πλασέ του Κατσαρή μπλόκαρε ο Κόκκοτας στην αριστερή του γωνία.
93΄: Απευθείας χτύπημα κόρνερ του Παχή από δεξιά απέκρουσε με υπερένταση ο Καλύβας.

Κίτρινες Κάρτες
Μπισμπίκης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουμπουρής, Γιαννακόπουλος, Γενιτσαρόπουλος, Σαπούνης

Διακριθέντες
Αίολος: Μπισμπίκης, Μπόνιας, Παρασκευόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Κατσαδούρος
Ποταμιά: Κόγιας, Φαρμάκης, Κατσαρής

Δηλώσεις Προπονητών

Κώστας Γουλέτας (Αίολος): «Έγινε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, μεταξύ των δυο καλύτερων ομάδων του πρωταθλήματος, που διεξάγεται με λίγες ομάδες. Κατά διαστήματα παίχτηκε ωραίο ποδόσφαιρο και από τις δυο ομάδες. Θεωρώ ότι εμείς χάσαμε τις πιο κλασικές ευκαιρίες και εκεί που θα μπορούσε να γίνει ένα 2-0 ή 3-0 δεχτήκαμε το γκολ της ισοφάρισης. Συνεχίζουμε, έχουμε ακόμη δουλειά. Και αντίθετο να ήταν το αποτέλεσμα, θα υπήρχε αρκετός δρόμος. Θεωρώ ότι αυτές οι δυο ομάδες μέχρι το τέλος θα πρωταγωνιστήσουν. Θέλω να ευχηθώ καλή συνέχεια στην Ποταμιά και καλές γιορτές σε όλους.»


Γιάννης Φλωράκης (Ποταμιά): «Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι μεταξύ δυο ισάξιων αντιπάλων, όπως παρουσιαστήκαν και σήμερα. Κυριάρχησε η δύναμη. Εμείς προσπαθήσαμε να παίξουμε μπάλα, αλλά δυστυχώς λόγω της σύνθεσης του αντιπάλου που αποτελείται από δυνατούς ποδοσφαιριστές, που ξέρουμε πολύ καλά πως αγωνίζεται δεν καταφέραμε να βάλουμε την μπάλα κάτω, ώστε να αναπτυχθούμε. Αυτό βέβαια οφείλεται και στο γεγονός ότι εμείς δεν ήμασταν αρκετά έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι σήμερα. Το ότι καταφέραμε και ισοφαρίσαμε το ματς στο δεύτερο ημίχρονο και είχαμε και 1-2 ευκαιρίες να το τελειώσουμε είναι στα θετικά. Στα αρνητικά είναι ότι αφήσαμε όλο το πρώτο ημίχρονο, χωρίς να πιέσουμε και χωρίς να κάνουμε κάποια σημαντική ευκαιρία. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αιόλου, νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο και για τις δυο ομάδες.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Κόκκοτας, Φούκας, Παρασκευόπουλος, Ζαραβέλης Χ., Μπισμπίκης, Τριανταφυλλόπουλος Χ., Μπόνιας, Παχής, Χρυσικός, Κατσαδούρος, Καλύβας Κ.(77΄ Ζαραβέλης Κ.)

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Καλύβας Γ., Μπουμπουρής Π.(63΄ Πλεξίδας), Γιαννακόπουλος, Ξαγάρας, Φαρμάκης, Κόγιας, Κατσαρής, Λέρης, Νούλας, Γενιτσαρόπουλος, Μισύρης(63΄ Ηλιάδης)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)







































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος