Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Ραπτόπουλο-ΑΕΚ 0-2

Εκτός έδρας νίκη με 0-2 επί του Ραπτοπούλου σημείωσε η ομάδα της ΑΕΚ.
Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στο γήπεδο Ραπτοπούλου και άρχισε στις 3, παρουσία περίπου 20 φιλάθλων. Ήταν εξ αναβολής στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Το Ραπτόπουλο πάλεψε  αρκετά σε ένα ακόμη παιχνίδι, ωστόσο δεν μπόρεσε να βάλει την μπάλα κάτω και να φανεί ιδιαίτερα επιθετικό. Αγωνίστηκε σε όλο το ματς με την ίδια ενδεκάδα, ενώ διαμαρτύρεται έντονα για τη φάση του δευτέρου γκολ. Οι «ακρίτες» έμειναν στους -5 βαθμούς, κάνοντας αξιοθαύμαστη προσπάθεια.
Η ΑΕΚ έκανε πολύ καλή εμφάνιση και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα. Έπαιξε όμορφο και στρωτό ποδόσφαιρο, κερδίζοντας δίκαια. Σκόραρε μια φορά σε κάθε ημίχρονο με τον Δημήτρη Γιαννόπουλο και τον Νίκο Κωστή αντίστοιχα, μπαίνοντας δυναμικά στο «κυνήγι» των Play Off. Η ομάδα των Αγίων Ευρυτάνων έφτασε τους 6 βαθμούς.
Η Δόξα δίνει την Κυριακή(16/12) νέο εντός έδρας παιχνίδι, αντιμετωπίζοντας τη Φραγκίστα. Ο «δικέφαλος» θα αγωνιστεί με το νέο έτος απέναντι στον ΑΠΟΚ για την πρεμιέρα του δευτέρου γύρου.

Εικοσάδα θεατών
Τη συνάντηση παρακολούθησαν περίπου 20 θεατές από τη γύρω περιοχή. Ο αγωνιστικός χώρος είχε συγκεντρώσει αρκετά νερά ,δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των παιχτών. 


Απουσία προπονητών
Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν χωρίς προπονητική και διοικητική καθοδήγηση. Το Ραπτόπουλο κάνει ηρωικές προσπάθειες και κατεβαίνει χάρης τις πρωτοβουλίες των ποδοσφαιριστών του. Από πλευράς φιλοξενούμενων απουσίαζε ο προπονητής τους Γιάννης Χάσκος.

Αλλαγή στην εστία 

 












Ο Λάμπρος Παπαδήμος(Φωτογραφία αριστερά) αγωνίστηκε κάτω από τα γκολπόστ του Ραπτοπούλου, παίρνοντας τη θέση του Κώστα Ντάλλη, που είχε παίξει απέναντι στα Άγραφα.  Στην ενδεκάδα βρέθηκε και ο στρατευμένος Θοδωρής Παπαδήμος(Φωτογραφία δεξιά).

14 χρόνια μετά
Οι δυο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στο γήπεδο Ραπτοπούλου για τελευταία χρόνια το 2004. Η Δόξα είχε επικρατήσει με 5-1 σε ένα «επεισοδιακό» ματς.

Ελάχιστες διαφοροποιήσεις


Τέσσερις συνολικά αλλαγές είχε το αρχικό σχήμα της ΑΕΚ. Πρόκειται για τους: Δημήτρη Γιαννόπουλο, Αλέκο Οικονόμου(Φωτογραφία αριστερά), Χρήστο Παρούτσα(Φωτογραφία κέντρο) και Κώστα Μπακόλα(Φωτογραφία δεξιά). Απουσίαζαν οι: Γιάννης Λάππας, Χάρης Τσιουγκρής, Χρήστος Σεντής και Χρήστος Αρκουμάνης.

Α΄ Μέρος

Καλύτερος ο «δικέφαλος»
Πολύ καλή εμφάνιση έκανε στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ, που προηγήθηκε με 0-1 του Ραπτοπούλου και είχε 2-3 ακόμη καλές στιγμές για γκολ.

Από μια αμφισβητούμενη

 












Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για ακυρωθέν γκολ του Σπύρου Στασινού(Φωτογραφία αριστερά) ως οφσάιντ στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με τον α΄ βοηθό κ. Σώμαλη να έχει σηκώσει έγκαιρα τη σημαία του. Οι «κιτρινόμαυροι» ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Ηλία Μαραγκούλα(Φωτογραφία δεξιά) στο 23΄, με τον ρέφερι κ. Μπύρο να δίνει συνέχεια στο ματς.

Με «γκολάρα» Δ. Γιαννόπουλου


Η ΑΕΚ μετουσίωσε την υπεροχή της σε γκολ στο 32ο λεπτό με πολύ ωραίο μακρινό σουτ του Δημήτρη Γιαννόπουλου(Φωτογραφία), που έκανε το 0-1, βλέποντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα εκτός εστίας. 




 
Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Ο Καλτσής με ωραία μπαλιά τροφοδότησε τον Γιαννόπουλο Δ., που πλάσαρε σε θέση τετ ατ τετ άουτ από το αριστερό δοκάρι του Παπαδήμου.
15΄: Πάσα του Αρβανίτη στον Παρούτσα, το πλασέ του δεύτερου απέκρουσε με τα πόδια ο Παπαδήμος, στη συνέχεια ο Μπακογεώργος σούταρε εκτός περιοχής και έδιωξε εκ νέου όμορφα ο πορτιέρο της Δόξας.
24΄: Συνδυασμός Παρούτσα-Κοτσιμπού, σουτ του δεύτερου και ο Καλτσής στην πορεία της μπάλας έκανε την προβολή, που έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Ραπτοπούλου.
25΄: Χτύπημα φάουλ του Κώτσια από μακριά, ο Στασινός Σ. κατέβασε και σούταρε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ιωάννου.
28΄: Ο Οικονόμου εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και την κεφαλιά του Καλτσή απέκρουσε σωτήρια ο Παπαδήμος.
32΄: Ο Κοτσιμπός έδωσε στον Γιαννόπουλο Δ., που είδε εκτός εστίας τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με ωραίο σουτ από μακριά, το οποίο κατέληξε στη δεξιά γωνία του Ραπτοπούλου πέτυχε το 0-1.

Β΄ Μέρος

Πεσμένος ρυθμός
Χειρότερη ποιοτικά ήταν η επανάληψη του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην επίτευξη του 0-2, παίρνοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης. Πάλεψαν φιλότιμα οι γηπεδούχοι.

«Καθάρισε» ο Κωστής


Η ΑΕΚ με τη συμπλήρωση 78 λεπτών βρήκε δίχτυα, όταν ο Γιώργος Μπακογεώργος τροφοδότησε τον Νίκο Κωστή(Φωτογραφία), που έσπασε το τεχνητό οφσάιντ και πλάσαρε τον Λάμπρο Παπαδήμο στην αριστερή του γωνία. Ο Κωστής επέστρεψε από τραυματισμό και βοήθησε σημαντικά την ομάδα του, φτάνοντας τα τρία φετινά γκολ.





Διαμαρτυρίες Δόξας
Οι Ραπτοπουλίτες διαμαρτυρήθηκαν έντονα για οφσάιντ στον α΄ βοηθό Στέλιο Σώμαλη, θεωρώντας πως ο σκόρερ ήταν εκτεθειμένος. 



Οι καλύτερες φάσεις
49΄: Ο Κοτσιμπός τροφοδότησε τον Κωστή, η μπάλα κόντραρε στον δεύτερο μετά από προβολή του και κόλλησε στα νερά προ της γραμμής, με τον τερματοφύλακα να μπλοκάρει.
56΄: Προσωπική προσπάθεια και αδύναμο σουτ του Μπακογεώργου μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Ραπτοπούλου.
78΄: Ο Μπακογεώργος έκανε ωραία μπαλιά στον Κωστή, που σε θέση τετ α τετ πλάσαρε τον Παπαδήμο στην αριστερή γωνία(0-2).

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Ραπτόπουλο: Κώτσιας, Στασινός Σ., Ντζίμας
ΑΕΚ: Μπακογεώργος, Οικονόμου, Γιαννόπουλος Δ., Νιαβής

Συνθέσεις Ομάδων

Ραπτόπουλο: Παπαδήμος Λ., Στασινός Σ., Πέτσας, Μαραγκούλας, Κώτσιας, Κοτούλας Χ., Στασινός Χ., Παπαντζίμας, Πιπέρας, Παπαδήμος Θ., Ντζίμας

ΑΕΚ: Ιωάννου, Γιαννόπουλος Γ., Νιαβής, Αρβανίτης, Κοτσιμπός, Καλτσής, Μπακογεώργος, Παρούτσας(72΄ Κολλημένος), Μπακόλας Κ., Οικονόμου, Γιαννόπουλος Δ.(46΄ Κωστής)

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας