Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Ραπτόπουλο-Άγραφα 0-1

Με τέρμα του Δημήτρη Σερπάνου στο 81΄ τα Άγραφα «απέδρασαν» με τη νίκη ενάντια στο μαχητικό Ραπτόπουλο με σκορ 0-1.
Το παιχνίδι διεξήχθη την Κυριακή (2/12) στο γήπεδο του Ραπτοπούλου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο  της 7ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από συννεφιά και παρουσία 30 φιλάθλων.
Το Ραπτόπουλο παρά τα αρκετά προβλήματα που αντιμετωπίζει ήταν αρκετά ανταγωνιστικό και λίγο έλλειψε να αποσπάσει το πρώτο του θετικό αποτέλεσμα. Είχε αρκετά καλή απόδοση στο πρώτο μέρος, όμως στην επανάληψη η κούραση και η οπισθοχώρηση της ομάδας επέφεραν την ήττα. Η «ακριτική» ομάδα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα στην έδρα της.
Τα Άγραφα του Δημήτρη Σερπάνου δεν μπόρεσαν να πιάσουν ικανοποιητική απόδοση, ωστόσο απέφυγαν το «στραβοπάτημα». Μετά από ένα κακό πρώτο μέρος, όπου είχαν ελάχιστες καλές στιγμές ανέβασαν στροφές στην επανάληψη. Το «χρυσό» τέρμα σημείωσε ο προπονητής τους Δημήτρης Σερπάνος στο 81΄ που μπήκε 8 λεπτά νωρίτερα στο γήπεδο ως αλλαγή. Τα Άγραφα είχαν δοκάρι σε προσπάθεια του Προκόπη Γκούρλια.
Η ομάδα της Δόξα θα δώσει εξ αναβολής παιχνίδι την Κυριακή(9/12) στο γήπεδο της ενάντια στην ΑΕΚ, ενώ τα Άγραφα θα αγωνιστεί την ίδια μέρα στον ημιτελικό κυπέλλου κόντρα στην Φραγκίστα. Το Ραπτόπουλο παρέμεινε στην τελευταία(8η) θέση με -5 βαθμούς, ενώ τα Άγραφα «συγκατοικούν» στην 4η θέση με την Φραγκίστα με 7 βαθμούς.

Περίπου 30
Το παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής, που ήταν και το πρώτο εντός έδρας πρωταθλήματος για το Ραπτόπουλο έγινε παρουσία περίπου 30 θεατών. Θα ακολουθήσουν δυο εξ αναβολής με: ΑΕΚ και Φραγκίστα. 


Παρατηρητής ο Στασινός


Χρέη παρατηρητή αγώνα εκτέλεσε για πρώτη φορά ο νεοκλεγείς παράγοντας της ΕΠΣ Ευρυτανίας Βασίλης Στασινός.

Απουσίες οι φιλοξενούμενοι
Και σε αυτό το ματς η ομάδα των Αγράφων είχε αρκετές απουσίες ποδοσφαιριστών της.

Ξεκίνησαν Θεοχάρης-Βουτσέλης-Μάκκας

 












Τα φιλοξενούμενα Άγραφα είχαν 3 αλλαγές στη βασική τους σύνθεση σε σχέση με το ματς του περασμένου Σαββάτου με την Ποταμιά. Ο Σάκης Θεοχάρης (Φωτογραφία Αριστερά), ο Γιώργος Βουτσέλης (Φωτογραφία Δεξιά) και ο φορ Χρήστος Μάκκας πήραν φανέλα βασικού. Αντικατέστησαν τους: Γιάννη Τσάκνη, Λάμπρο Κατσαρό (Απουσίαζαν) και Κώστα Γιαννιώτη (Έπαιξε ως αλλαγή).

Ντεμπούτο Μάκκα


Ο Χρήστος Μάκκας, που αποκτήθηκε πριν δυο χρόνια από τον Απεραντιακό έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα των Αγράφων.

«Δυνάμωσε» η ενδεκάδα


Την πρώτη τους φετινή εμφάνιση στο πρωτάθλημα με τη Δόξα έκαναν οι: Θωμάς Πέτσας (Φωτογραφία Αριστερά), Κώστας Ντάλλης (Φωτογραφία Κέντρο) και Λάμπρος Παπαδήμος (Φωτογραφία Δεξιά).

Α΄ Μέρος

Ευκαιρίες Δόξας
Η ομάδα του Ραπτοπούλου είχε τις καλύτερες στιγμές στο πρώτο μέρος και έφτασε αρκετές φορές κοντά σε ένα γκολ.


«Παγιδεύτηκαν» τα Άγραφα
Η φιλοξενούμενη ομάδα του Κατσαντώνη παρότι προσπάθησε να ελέγξει το ρυθμό του ματς «παγιδεύτηκε» από την κλειστή άμυνα των γηπεδούχων, υποπίπτοντας σε αρκετά λάθη και έχοντας μόλις 1 αξιόλογη ευκαιρία.

Ζήτησαν από 1 πέναλτι
Η Δόξα διαμαρτυρήθηκε στο 36΄ ζητώντας πέναλτι σε προσπάθεια του Χρήστου Κοτούλα, ενώ τα Άγραφα ζήτησαν πέναλτι στο 42΄ σε μαρκάρισμα του Σάκη Θεοχάρη μέσα στην περιοχή. Ο ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος ήταν κοντά και στις περιπτώσεις και δεν θεώρησε ότι υπήρχε κάποια παράβαση.





Οι καλύτερες φάσεις
10΄: Ο Παπαδήμος Λ. έδωσε στον Παπαντζίμα, που πλάσαρε ψηλοκρεμαστά και ο Νικοπολίδης μπλόκαρε.
20΄: Σουτ του Γκούρλια μπλόκαρε εύκολα ο Ντάλλης.
29΄: Σουτ του Κώτσια μπλόκαρε ο Νικοπολίδης.
32΄: Ο Παπαδήμος Λ. τροφοδότησε τον Πιπέρα, που βρέθηκε σε θέση βολής, πλάσαρε και ο γκολκίπερ των Αγράφων μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.
35΄: Ο Παπαδήμος Λ. έδωσε στον Παπαντζίμα, που σούταρε και ο Νικοπολίδης μπλόκαρε.
37΄: Σουτ του Κοτούλα Χ. πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Β΄ Μέρος

Αύξησε την πίεση
Όσο περνούσε η ώρα στο δεύτερο μέρος τα Άγραφα αύξησαν την πίεση τους, δημιούργησαν ευκαιρίες και έφτασαν στην πολυπόθητη νίκη.

Πλησίασε το γκολ


Ο Προκόπης Γκούρλιας (Φωτογραφία) στο 63΄ πλάσαρε τον Κώστα Ντάλλη που ήταν εκτός θέσης, ο γκολκίπερ της Δόξας απέκρουσε την τελευταία στιγμή με την μπάλα να βρίσκει και στο αριστερό δοκάρι και να φεύγει κόρνερ.Oπαίκτης των Αγράφων απώλεσε σημαντική στιγμή να χριστεί σκόρερ κόντρα στην πρώην του ομάδα και στο 73΄ όπου νικήθηκε στο τετ α τετ από τον γκολκίπερ των γηπεδούχων.




Χρειάστηκε ο «Σερ»


Ο Κατσαντώνης έφτασε στο γκολ της νίκης στο 81΄ μετά την σέντρα του Ανέστη Κοράκη από τα δεξιά το λάθος διώξιμο αμυντικού και το πλασέ του Δημήτρη Σερπάνου (Φωτογραφία) στη δεξιά γωνία. Ο προπονητής των Αγράφων είχε μπει ως αλλαγή στο ματς 7 λεπτά νωρίτερα. Απέδειξε για ακόμη μια φορά την εμπειρία και την κλάση του, στην πρώτη του φετινή συμμετοχή στην Α΄ ΕΠΣΕ. Οι παίκτες του Ραπτοπούλου διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ στη φάση του γκολ.






Οι καλύτερες φάσεις
53΄: Σουτ του Ντζίμα μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι.
63΄: Πλασέ του Γκούρλια απέκρουσε ο Ντάλλης την τελευταία στιγμή σε κόρνερ με την μπάλα να βρίσκει και στο αριστερό δοκάρι.
73΄: Ο Θεοχάρης έβγαλε τετ α τετ τον Γκούρλια, που πλάσαρε και ο αντίπαλος γκολκίπερ απέκρουσε.
81΄: Ο Κοράκης σέντραρε από δεξιά και μετά από διώξιμο αμυντικού ο Σερπάνος στο δεύτερο δοκάρι από κοντά με πλασέ πέτυχε το 0-1.
83΄: Δυνατό σουτ του Μάκκα πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
89΄: Ο Μπίκας τροφοδότησε τον Σερπάνο,  που σούταρε και ο Ντάλλης απέκρουσε σε κόρνερ.

Διακριθέντες:
Ραπτόπουλο: Παπαδήμος Λ., Παπαντζίμας, Ντζίμας
Άγραφα: Σερπάνος, Μπίκας, Κοράκης

Κίτρινες Κάρτες
Κώτσιας

Δηλώσεις Προπονητών

*Το Ραπτόπουλο κατεβαίνει χωρίς καθοδήγηση προπονητή.

Δημήτρης Σερπάνος (Άγραφα): «Για άλλη μια Κυριακή παραταχτήκαμε στον αγωνιστικό χώρο με τα γνωστά προβλήματα, μη προσέλευσής βασικών ποδοσφαιριστών στα πλάνα μας, ίσως λόγω της απόστασης, ίσως και λόγω υποχρεώσεων τους με δουλειές. Ταξιδέψαμε στο Ραπτόπουλο με 12-13 ποδοσφαιριστές κυρίως νεαρούς σε ηλικία, χρησιμοποιήσαμε ότι είχαμε και δεν είχαμε στον αγωνιστικό χώρο. Το παιχνίδι δεν μας έβγαινε, γκολ δεν μπορούσαμε να βάλουμε, κάποια στιγμή αναγκάστηκα να μπω και εγώ μιας και είμαι δηλωμένος και σαν παίκτης στην ομάδα και ευτυχήσαμε να προηγηθούμε, πήραμε τους βαθμούς, αυτό έχει σημασία.Συγχαρητήρια στα παιδιά, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε προσέλευση στις προπονήσεις και κυρίως στην Κυριακή στους αγώνες, γιατί δεν γίνεται να βγει η χρονιά με 12 ποδοσφαιριστές. Συγχαρητήρια στα παιδιά από το Ραπτόπουλο κάνουν μια τρομερή προσπάθεια, χωρίς στήριξη διοικητική, να κρατήσουν την ομάδα τους εύχομαι τα καλύτερα. Εμείς θέλουμε να υπάρχουν ομάδες εκτός Καρπενησίου, όπως η Κρέντη που δεν κατέβηκε και οποιαδήποτε άλλη ομάδα, ώστε να είναι το πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό και να υπάρχει ενδιαφέρον και από τα χωριά.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ραπτόπουλο (-): Ντάλλης, Κοτούλας Η., Πέτσας, Μαραγκούλας, Κώτσιας, Κοτούλας Χ., Στασινός Χ., Παπαντζίμας, Πιπέρας(71΄ Παπαδήμος Θ.), Παπαδήμος Λ., Ντζίμας

Άγραφα (Δημήτρης Σερπάνος): Νικοπολίδης, Γκριμόπουλος, Βουτσέλης(73΄ Σερπάνος), Γκούρλιας, Κωσταρέλος, Κοράκης, Μπίκας Π., Ζανιάς, Κουρκούνης(46΄ Σκαρμούτσος), Θεοχάρης, Μάκκας(92΄ Γιαννιώτης)

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Νίκος Παπαρούπας (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος