Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Ανανεωμένο το νέο συμβούλιο της ΕΠΣΕ-Καθολική στήριξη σε Παπαντζίμα

Διεξήχθη τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου η Γενική Συνέλευση των σωματείων-μελών της ΕΠΣ Ευρυτανίας στις  6 το απόγευμα. Κυριότερο θέμα ήταν η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέας εκτελεστικής επιτροπής.
Η Γ.Σ. ξεκίνησε με τον διοικητικό απολογισμό της 4ετιας από τον Προεδρο της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργο Παπαντζίμα.
Αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε για την οικονομική στήριξη των σωματείων από την ΕΠΣΕ, αλλά και για την μελέτη που έγινε για την κατασκευή γηπέδου με χόρτο στην Φραγκίστα.
Επιπλέον έκανε αναφορά στην εξάλειψη των παλιών χρεών των σωματείων και στην δωρεάν διαιτησία προς τα σωματεία για την τρέχουσα σαιζόν.  Υπήρξε απολογισμός για την παρουσία των ενωσιακών μας ομάδων, καθώς τα βήματα προόδου που έγιναν στην διαιτησία και στην παρουσία αξιολογημένης 3αδας στην Γ΄ Εθνική.
Σημαντική έμφαση δόθηκε και στο τουρνουά ακαδημιών που διοργανώθηκε από την ΕΠΣ Ευρυτανίας το περασμένο καλοκαίρι, το οποίο πλέον είναι «οδηγός» για την διεξαγωγή και άλλων ανάλογων διοργανώσεων. Τόνισε τα σημαντικά οικονομικά οφέλη από την προετοιμασία μικρών εθνικών ομάδων, καθώς και το νέο έτος θα προετοιμαστούν ξανά εθνικές ομάδες στην πόλη μας. Κλείνοντας ανέφερε χαρακτηριστικά : «Ελπίζω να εκτιμήσετε όσα κάναμε και να μας εμπιστευτείτε.»
Δεν υπήρξε καμία ερώτηση από τα σωματεία και ο διοικητικός απολογισμός εγκρίθηκε.
Εν συνεχεία ο Διονύσης Βονόρτας ανέγνωσε τον οικονομικό απολογισμό, ο οποίος είχε έσοδα 46.362,54 και έξοδα 44.034,37 με το ταμείο να είναι θετικό και να έχει απόθεμα 7.319,81. Ο οικονομικός απολογισμός εγκρίθηκε. Γραμματέας για την τήρηση των πρακτικών ορίστηκε ο Παναγιώτης Κολλημένος.
Όσον αφορά τη μυστική ψηφοφορία τα σωματεία στήριξαν καθολικά τον υπάρχοντα Πρόεδρο Γιώργο Παπαντζίμα, ο οποίος εκλέχτηκε παμψηφεί(12 ψήφοι, 1 ψηφοδέλτιο κρίθηκε ως άκυρο), καθώς και ο Νίκος Δροσίνης. Την 9αδα συμπληρώνουν οι «νέοι» στα διοικητικά της Ενώσεως: Δημήτρης Αθανασόπουλος, Ηλίας Γκαλιμάνης, Παναγιώτης Κολλημένος, Σεραφείμ Κακιώρης, Βασίλης Στασινός, Άρης Τσιούνης και Γιάννης Μαντζιούτας.
Δεν εκλέχτηκαν οι απερχόμενοι παράγοντες(2014-2018): Γιώργος Λιάγκας, Βασίλης Κατσίκης και π. Ευάγγελος Φεγγούλης, καθώς και ο Θανάσης Τσατσαράγκος(Παράγοντας της ΕΠΣΕ από το 2010 έως το 2014).
Δεν ήταν υποψήφιοι οι: Σωτήρης Διώτης, Θωμάς Θεοδωρογιάννης, Βασίλης Μπούρας, οι οποίοι μαζί με τον εκλιπόντα Πάνο Παπαδημητρίου συμπλήρωναν την προηγούμενη εκτελεστική επιτροπή. Δικαίωμα ψήφου και υπόδειξης υποψήφιου είχαν τα εξής σωματεία: Ποταμιά, ΑΠΟΚ Βελούχι, Αίολος, Μυρίκη, Κρέντη, Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002, Ραπτόπουλο, Φραγκίστα, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Κεράσοβο, Άγραφα, Απεραντιακός και το Κρίκελλο. Το τελευταίο δεν υπέδειξε υποψήφιο και εκπρόσωπο στη Γενική Συνέλευση, με τους υποψηφίους για τακτικά μέλη της εκτελεστικής επιτροπής να ανέρχονται στους 13.
Την εφορευτική επιτροπή αποτελούσαν η δικηγόρος Σπυριδούλα Σβερώνη και οι: Ηλίας Τσιούνης και Γιώργος Παπαδήμος. Αναπληρωματικά μέλη εκλέχτηκαν οι δυο υποψήφιοι: Νίκος Μπακατσιάς και Θωμάς Σκόνδρας και εξελεγκτική επιτροπή οι: Γιάννης Σβερώνης, Γιώργος Χρυσαφόπουλος και Νίκος Κουρλός.

Η σταυροδοσία για τακτικά μέλη της εκτελεστικής επιτροπής:
Γιώργος Παπαντζίμας
12
Νίκος Δροσίνης
12
Δημήτρης Αθανασόπουλος
11
Ηλίας Γκαλιμάνης
11
Παναγιώτης Κολλημένος
10
Βασίλης Στασινός
10
Σεραφείμ Κακιώρης
9
Άρης Τσιούνης
9
Γιάννης Μαντζιούτας
7
Βασίλης Κατσίκης
6
π. Ευάγγελος Φεγγούλης
6
Γιώργος Λιάγκας
3
Θανάσης Τσατσαράγκος
2

Η σταυροδοσία για αναπληρωματικά μέλη της εκτελεστικής επιτροπής:
Νίκος Μπακατσιάς
8
Θωμάς Σκονδράς
8

Η σταυροδοσία για τακτικά μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής:
Νίκος Κουρλός
12
Γιάννης Σβερώνης
12
Γιώργος Χρυσαφόπουλος
12

Ψήφος εμπιστοσύνης σε Παπαντζίμα


Παρουσία 7 νεοεκλεγέντων μελών(Απουσίαζαν οι: Γιάννης Μαντζιούτας και Σεραφείμ Κακιώρης) συνεδρίασε σύντομα η εκτελεστική επιτροπή σε κλίμα σύμπνοιας. Μετά από κλήρωση των δυο πρώτων σε ψήφων(Παπαντζίμα και Δροσίνη), ο πρώτος συγκάλεσε το νέο συμβούλιο για πρώτη φορά.
Ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας ευχαρίστησε τα σωματεία για την εμπιστοσύνη τους και έδωσε το σύνθημα για δουλειά την επόμενη 4ετια. «Είναι ευθύνη να πετύχουμε περισσότερα» τόνισε χαρακτηριστικά. Στόχος είναι να παραμείνουν όλοι ενωμένοι και να βάλουν το «λιθαράκι» τους για το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο, φέρνοντας τα απαιτούμενα αποτελέσματα, βρισκόμενοι μέσα στα γήπεδα και δίπλα στα σωματεία συνεχώς.  
Τον λόγο πήραν και άλλα μέλη του συμβουλίου. Ο επί σειρά ετών Πρόεδρος του ΑΠΟΚ Άρης Τσιούνης τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Να έχουμε μια καλή 4ετια, θα είμαστε δίπλα σε όλα τα σωματεία, να κάνουμε το βήμα παραπάνω». Ευχαρίστησε τα σωματεία και τα μέλη για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του. Ο Ηλίας Γκαλιμάνης επεσήμανε: «Να είμαστε όλοι 1. Ο Πρόεδρος επανεκλέχτηκε, διότι προσέφερε έργο.».  Στο ίδιο μήκος κλίματος κυμάνθηκε και ο Παναγιώτης Κολλημένος και τα υπόλοιπα μέλη, δίνοντας βάση στην ενότητα και στην προσφορά όλων. «Είμαι εργάτης του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου» είπε χαρακτηριστικά. Ο Δημήτρης Αθανασόπουλος ευχήθηκε καλή πορεία στο νέο συμβούλιο, ευχαρίστησε όλους για τη στήριξη τους. Επεσήμανε: «Να παρουσιάσουμε κάτι παραπάνω και να είμαστε ενωμένοι». Ο Νίκος Δροσίνης, που αποτελεί τον δεύτερο «παλιό» του συμβουλίου είπε: «Χάρης στον Πρόεδρο έχουμε πρωτάθλημα με 8 ομάδες, να μείνουμε ενωμένοι.»
Άπαντες, όπως και τα σωματεία έδειξαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Γιώργο Παπαντζίμα, ο οποίος αναμένεται να συνεχίσει και επίσημα για ακόμη μια 4ετια στην Προεδρία και εξήραν όλοι τον ρόλο αυτού.
Τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει εκ νέου η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΣ Ευρυτανίας, η οποία θα συσταθεί σε σώμα, καθώς και οι επιτροπές της.
















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος