Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Φραγκίστα-ΑΠΟΚ Βελούχι 2-5

Νίκη ανατροπής στο δεύτερο 45λεπτο με σκορ 2-5 για τον ΑΠΟΚ κόντρα στην ομάδα της Δυτικής Φραγκίστας.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή(11/11) στο Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας και την παρακολούθησαν περίπου 20 άτομα.
Η Φραγκίστα του Μάκη Ζήκα παρά τις πολλές απουσίες παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο και χάρης τα γκολ του παίχτη-προπονητή Μάκη Ζήκα προηγήθηκε στο ημίχρονο με 2-1. Μέχρι 17 λεπτά πριν το φινάλε κρατούσε την ισοπαλία, αλλά στα τελευταία λεπτά κατάρρευσε δεχόμενη 3 τέρματα για να γίνει το τελικό 2-5. Δοκάρι στο 0-0 και στο 7ο λεπτό είχε ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος.
Ο ΑΠΟΚ του Σπύρου Κολόκα παρουσιάστηκε νωθρός και χαλαρός και παρά το 0-1 του Θανάση Τριανταφύλλου βρέθηκε να χάνει με 2-1. Ο Άλεξ Μπακαλίδης στο 62΄ και ο Γιώργος Σερπάνος με χατ-τρικ (73΄, 84΄, 88΄) έκαναν την ολική ανατροπή στο β΄ μέρος, επιστρέφοντας στις νίκες. Δοκάρι στο 24΄ είχε ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος.
Την επόμενη (5η) αγωνιστική η Φραγκίστα αγωνίζεται την Κυριακή (18/11) εκτός έδρας με το Ραπτόπουλο, ενώ ο ΑΠΟΚ παίζει την ίδια μέρα στο αθλητικό κέντρο με τα Άγραφα. Το Βελούχι έφτασε τους 6 βαθμούς, ενώ η Φραγκίστα έμεινε στον 1 βαθμό.

Λίγοι στις κερκίδες
Το μοναδικό ματς που έγινε για την Α΄ κατηγορία την Κυριακή έγινε κάτω από αρκετό κρύο και παρουσία περίπου 20 θεατών.

Παρουσία Προέδρου
Την αναμέτρηση παρακολούθησε ο Πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαντζίμας.


Τέρμα ο «Κάτσα»


Για ακόμη ένα ματς η Φραγκίστα παρατάχθηκε χωρίς τερματοφύλακα με τα γάντια να φοράει ο μέσος Κώστας Κατσαδούρος (Φωτογραφία), κάτι που έχει κάνει και κατά το παρελθόν.

4 αλλαγές















Η γηπεδούχος Φραγκίστα είχε 4 νέα πρόσωπα στο βασικό της σχήμα σε σύγκριση με το ματς της περασμένης Κυριακής με τα Άγραφα. Ο Φώτης Μπισμπίκης (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά) έπαιξε ως αριστερός αμυντικός, ο Στέφανος Γαλανός (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά), ο Στέφανος Καμαρέτσος (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) και ο Νίκος Κόκκοτος (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά) έπαιξαν στο κέντρο. Ο τελευταίος έκανε ντεμπούτο για φέτος. Πήραν τις θέσεις των: Γιώργου Ζαγκότση (Έπαιξε ως αλλαγή), Πάνου Γερονίκου, Χρήστου Σάλτη και Αλέξανδρου Λάμπρου (Απουσίαζαν).

5 καινούργιοι στην 11αδα
 

Σε 5 αλλαγές προχώρησε ο προπονητής του ΑΠΟΚ Σπύρος Κολόκας σε σύγκριση με την αναμέτρηση ενάντια στον Αίολο. Ο Γρηγόρης Παπαϊωάννου (Φωτογραφία Αριστερά) άρχισε ως γκολκίπερ ενώ στην μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας έπαιξαν οι: Θανάσης Τριανταφύλλου, Σπύρος Κωστορρίζος (Φωτογραφία Δεξιά), Γιώργος Σερπάνος και Θωμάς Τσίπρας (Φωτογραφία Κέντρο). Πήραν τις θέσεις των: Στάθη Φακίτσα, Άλεξ Μπακαλίδη, Βασίλη Συγκελόπουλου (Έπαιξαν ως αλλαγή) και Μάριου Πατρώνη (Απουσίαζε).

Α΄ Μέρος

2-1 υπέρ ΑΠΟΔΦ
Η λήξη του πρώτου μέρους βρήκε την ομάδα της Φραγκίστας να είναι μπροστά στο σκορ με 2-1.

Πήγε να «αιφνιδιάσει»


Η Φραγκίστα έδειξε από την αρχή ότι μπορεί να γίνει επικίνδυνη και μόλις στο 7΄ ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) μετά τη σέντρα του Ταξιάρχη Γούλα από αριστερά πλάσαρε στη ρίζα της αριστερής δοκού του Γρηγόρη Παπαϊωάννου.



Ισοφάριση στα δοκάρια


Ο ΑΠΟΚ είχε δοκάρι στο 24΄ όταν μετά το κόρνερ του Γιάννη Τσούκα, ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος (Φωτογραφία) σούταρε δυνατά, με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι να σκάει στο έδαφος και τον Κώστα Κατσαδούρο να μπλοκάρει. Οι παίκτες του ΑΠΟΚ διαμαρτυρήθηκαν, θεωρώντας ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή του τέρματος.



Μπροστά με Τριανταφύλλου


Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 33΄ , ο Γιάννης Τσούκας σέντραρε από αριστερά και ο Θανάσης Τριανταφύλλου με διαγώνιο σουτ και μετά την ασταθή απόκρουση του Κώστα Κατσαδούρου πέτυχε το 0-1.



Άμεση απάντηση


Η Φραγκίστα τρία λεπτά έπειτα απάντησε και ισοφάρισε όταν μετά την μεταβίβαση του Ταξιάρχη Γούλα στον Μάκη Ζήκα (Φωτογραφία), αυτός βρέθηκε απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα και με σουτ, το οποίο αποκρούστηκε ασθενώς από τον τερματοφύλακα ισοφάρισε σε 1-1.




Γκολ-φάουλ Ζήκα
Ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 45΄ ο Μάκης Ζήκας εκτέλεσε φάουλ λίγο πιο μπροστά από την σέντρα, ο Γρηγόρης Παπαϊωάννου έκανε τραγικό λάθος, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του (2-1).




Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Γούλας σέντραρε από αριστερά και το πλασέ του Γενιτσαρόπουλου σταμάτησε στη ρίζα της αριστερής δοκού του ΑΠΟΚ.
14΄: Ο Μπόγδανος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και την κεφαλιά του Τσιλίκα απέκρουσε ο Κατσαδούρος.
16΄: Εκτέλεση φάουλ του Τσούκα απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Φραγκίστας.
24΄:  Ο Τσούκας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, η μπάλα στρώθηκε στον Αθανασόπουλο που σούταρε δυνατά με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι να σκάει στο έδαφος και τον Κατσαδούρο να μπλοκάρει.
33΄: Ο Τσούκας σέντραρε από αριστερά και ο Τριανταφύλλου με σουτ και μετά την ασταθή απόκρουση του Κατσαδούρου έκανε το 0-1.
36΄: Ο Γούλας έβγαλε τον Ζήκα τετ α τετ με τον Παπαϊωάννου ο παίκτης της Φραγκίστας σούταρε και παρά την απόκρουση του Παπαϊωάννου η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα (1-1)
44΄: Απευθείας φάουλ του Ζήκα λίγο πιο μπροστά από την σέντρα και τραγικό λάθος του Παπαϊωάννου (2-1).

Β΄ Μέρος

Αλλαγές και επαναφορά τάξης
Η τριπλή αλλαγή του Σπύρου Κολόκα στο ημίχρονο άλλαξε πλήρως την εικόνα του Βελουχίου, που ήταν πιο πιεστικό φτάνοντας στην ολική ανατροπή με 2-5.

Ζήτησαν από 1 πέναλτι
Από 1 φορά η κάθε ομάδα στην επανάληψη ζήτησαν πέναλτι από τον ρέφερι Δημήτρη Κουρλό. Στο 54΄ ο ΑΠΟΚ ζήτησε πέναλτι και χέρι αμυντικού σε προσπάθεια του Άλεξ Μπακαλίδη μέσα στην περιοχή. Η Φραγκίστα διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στο 90΄ σε μαρκάρισμα του Βαγγέλη Μάκκα από τον Φώτη Ζαχαράκη.

Ισοφάριση με «Μπάκα»


Ο ΑΠΟΚ έφτασε στο 2-2 στο 62΄, ο Θωμάς Τσίπρας πάσαρε στον Άλεξ Μπακαλίδη (Φωτογραφία) που με δυνατό σουτ ψηλά στην αριστερή γωνία του Κώστα Κατσαδούρου πέτυχε το 2-2. Ο «Μπάκα» σημείωσε το 3ο του γκολ στο τρέχον πρωτάθλημα.



Διαμαρτυρίες για χέρι
Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στον ρέφερι Δημήτρη Κουρλό για χέρι του Θωμά Τσίπρα τη στιγμή που πάσαρε στον σκόρερ Μπακαλίδη.



Χατ-τρικ Σερπάνου


Οι «κυανόλευκοι» του Σπύρου Κολόκα έκαναν την ολική ανατροπή χάρις σε χατ-τρικ του Γιώργου Σερπάνου. Πρώτα στο 73΄ μετά την σέντρα του Βαγγέλη Αθανασόπουλου, ο Γιώργος Σερπάνος με προβολή έβαλε μπροστά την ομάδα του (2-3). Στο 84΄ σούταρε η μπάλα βρήκε σε αντίπαλο και στην συνέχεια την έστειλε στην αριστερή γωνία των «βυσσινί» για το 2-4. Το χατ-τρικ το πέτυχε στο 88΄ όταν μετά την ασιστ του Άλεξ Μπακαλίδη πλάσαρε εύστοχα στο τετ α τετ, «γράφοντας»  το τελικό 2-5. Ο πρωταγωνιστής του αγώνα «Σερ» έφτασε τα 5 γκολ.








Οι καλύτερες φάσεις
55΄: Ο Συγκελόπουλος πάσαρε στον Τσίπρα που σούταρε και ο Κατσαδούρος μπλόκαρε.
61΄: Ο Μπακαλίδης πάσαρε στον Μπόγδανο, που σούταρε άουτ.
62΄: Ο Καμαρέτσος τροφοδότησε τον Γούλα, που πλάσαρε και ο Φραγκίτσας μπλόκαρε.
62΄: Ο Τσίπρας πάσαρε στον Μπακαλίδη, που με δυνατό σουτ ψηλά στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων ισοφάρισε σε 2-2.
65΄: Ο Ζήκας εκτέλεσε φάουλ για τον Γούλα, που σούταρε η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.
73΄: Ο Αθανασόπουλος σέντραρε από αριστερά και ο Σερπάνος από κοντά με προβολή στην αριστερή γωνία διαμόρφωσε το 2-3.
80΄: Ο Κωστορρίζος πάσαρε στον Μπακαλίδη, που σούταρε και ο Κατσαδούρος απέκρουσε.
84΄: Ο Σερπάνος από το ύψος του πέναλτι με διπλή προσπάθεια και με σουτ στην αριστερή γωνία πέτυχε το 2-4.
88΄: Ο Μπακαλίδης έβγαλε τετ α τετ τον Σερπάνο με τον Κατσαδούρο και με εύστοχο πλασάρισμα διαμόρφωσε το τελικό 2-5.

Διακριθέντες:
Φραγκίστα: Μπισμπίκης Ι., Ζήκας, Γενιτσαρόπουλος
ΑΠΟΚ Βελούχι: Σερπάνος, Μπακαλίδης

Κίτρινες Κάρτες
Μπισμπίκης Φ., Κόκκοτος, Γούλας

Δηλώσεις Προπονητών

Μάκης Ζήκας (Φραγκίστα): «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας σήμερα ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια, γιατί παρόλες τις απουσίες που είχαμε, καταφέραμε να περιορίσουμε πολύ τον αντίπαλο. Το σκορ δεν αντιπροσωπεύει ακριβώς την εικόνα του ματς. Συγχαρητήρια στον ΑΠΟΚ για τη νίκη, καλή συνέχεια.»





Σπύρος Κολόκας (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Σήμερα είχαμε ένα πρώτο ημίχρονο που ήμασταν κάκιστοι και αυτό οφείλεται και σε δικά μου λάθη, αλλά και στο ότι υποτιμήσαμε τον αντίπαλο. Βρεθήκαμε δικαίως να χάνουμε με 2-1. Στην επανάληψη το παιχνίδι ήταν ολοκληρωτικά δικό μας, η ομάδα ανέβηκε, αντεπεξήλθε όπως έπρεπε για να κερδίσουμε. Πρέπει όλα τα παιχνίδια που παίζουμε είτε  είναι με την Φραγκίστα είτε με την Ποταμιά να έχουμε την ανάλογη σοβαρότητα για να λεγόμαστε ομάδα. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Φραγκίστας για την παρουσία της και της εύχομαι καλή συνέχεια.»



Συνθέσεις Ομάδων

Φραγκίστα (Μάκης Ζήκας): Κατσαδούρος, Ράπτης, Μπισμπίκης Φ., Μπισμπίκης Ι., Μάκκας, Γαλανός, Καμαρέτσος, Κόκκοτος, Γενιτσαρόπουλος, Ζήκας(74΄ Ζαγκότσης), Γούλας

ΑΠΟΚ Βελούχι (Σπύρος Κολόκας): Παπαϊωάννου(46΄ Φακίτσας), Ζαχαράκης, Τσούκας(46΄ Συγκελόπουλος), Αθανασόπουλος, Τσιάμης, Τσιλίκας, Τριανταφύλλου(46΄ Μπακαλίδης), Σερπάνος, Τσίπρας, Μπόγδανος(69΄ Σκοπέτος), Κωστορρίζος

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Νίκος Παπαρούπας (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος