Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Κ16: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Θεσσαλίας 3-4

Στα μάτια κοίταξε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο η ΕΠΣ Ευρυτανίας, η οποία ηττήθηκε στην εκπνοή με 3-4 από την ΕΠΣ Θεσσαλίας.
Το παιχνίδι διεξήχθη την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου και άρχισε στις 2 και 15 περίπου. Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 7ου Ομίλου του Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων(Κ16), παρουσία αρκετών θεατών.
Η Ευρυτανία υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Αντωνίου(Απουσίαζε ο προπονητής της Κ16 Δημήτρης Τσιγαρίδας) έκανε συγκινητική προσπάθεια. Με λίγους ποδοσφαιριστές να έχουν παραστάσεις αγώνων προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο μέρος και με 3-2 στην επανάληψη, χάνοντας στο «τσακ» ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Σκόρερ χρίστηκαν κατά σειρά οι: Μανώλης Κάππας, Γιάννης Τσούκας και Νάσος Τριανταφυλλόπουλος. Ο δεύτερος είχε και δυο δοκάρια με εκτελέσεις φάουλ, οι οποίες αποτελούσαν μόνιμο κίνδυνο στα αντίπαλα καρέ
Η Θεσσαλία του Αντώνη Μάνδαλου έδειξε επιμονή έως το τέλος και παρότι «καρδιοχτύπησε» έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα. Αποτελεί την περυσινή πρωταθλήτρια του ομίλου και εκ των φαβορί για πρόκριση. Δυο γκολ πέτυχε ο Δημήτρης Δήμος(Το δεύτερο με πέναλτι στην εκπνοή) και από ένα οι: Μάριος Ντόντα και Παναγιώτης Μπάλλας. Ο αρχηγός Δημήτρης Δήμος είχε και δοκάρι, όπως και ο Νίκος Καραγεωργόπουλος, που άλλαξε τη ροή του αγώνα.
Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής στις 21 Νοεμβρίου η Ευρυτανία θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Εύβοια, ενώ η Θεσσαλία θα υποδεχτεί τη Φθιώτιδα.

Αρκετός κόσμος
Μια συναρπαστική αναμέτρηση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν περίπου 80 θεατές κάτω από ηλιόλουστο καιρό. Οι αγώνες Κ16 έχουν χρόνο 80 λεπτά από 90, που ήταν τα προηγούμενα έτη. 


Μπλε κάρτα

 












Ο αξιολογημένος διαιτητής 3ης κατηγορίας Νίκος Παπακωνσταντίνου(Φωτογραφία αριστερά) υπέδειξε την μπλε κάρτα στον Θωμά Μαλαμούλη(Φωτογραφία δεξιά) της Θεσσαλίας στο 23΄. Η ΕΠΟ θέσπισε από φέτος τη βαθμολογία Fair Play, επιβραβεύοντας τις αντίστοιχες κινήσεις των ποδοσφαιριστών.  Η Θεσσαλία πήρε 9 βαθμούς στην ειδική βαθμολογία Fair Play(6 για το γεγονός ότι δέχτηκε κίτρινη κάρτα και 3 για τη μπλε κάρτα του Μαλαμούλη). Αντίθετα η Ευρυτανία δέχτηκε -1 βαθμό σε αυτή τη βαθμολογία λόγω της κίτρινης κάρτας του Βασίλη Τριανταφυλλόπουλου. Η εν λόγω βαθμολογία δεν έχει καμία σχέση με την κανονική. 


Ίδιοι προπονητές
Και τις δυο ομάδες καθοδήγησαν οι: Δημήτρης Αντωνίου(Ευρυτανία) και Αντώνης Μάνδαλος(Θεσσαλία). Την ομάδα Κ16 της Ευρυτανίας προπονεί ο Δημήτρης Τσιγαρίδας, που απουσίαζε δικαιολογημένα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ο κ. Μάνδαλος είναι προπονητής και των δυο ομάδων της Θεσσαλίας.

Μόνιμη απειλή
Όλα τα γκολ της Ευρυτανίας ξεκίνησαν μετά από εκτελέσεις φάουλ του Γιάννη Τσούκα από το κέντρο, που εκμεταλλεύτηκε τα «φαρμακερά» του πόδια και την κακή ημέρα του τερματοφύλακα Γιώργο Καραούλη.

Στο ίδιο χρονικό σημείο& ίδιος σκόρερ
Οι Ευρυτάνες είχαν ηττηθεί πέρυσι από τη Θεσσαλία με 0-1 στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον ίδιο σκορ του νικητήριου φετινού γκολ!.

Ο «γείτονας» βοηθός


Πρώτος βοηθός και στα δυο ματς ήταν Βασίλης Καλύβας(Φωτογραφία), που κατάγεται από τον γειτονικό Άγιο Γεώργιο Φθιώτιδας. Είναι βοηθός διαιτητή 2ης κατηγορίας.

Συγκινητική η ΕΠΣΕ
Η Ευρυτανία έκανε μια αξιοθαύμαστη προσπάθεια. Τέσσερις ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν στην ενδεκάδα(Κάππας, Μπίκας Β., Καμαρέτσος και Σβερώνης) δεν έχουν καμία συμμετοχή στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και αρκετοί ασχολούνται με το μπάσκετ παρά με το ποδόσφαιρο.

Α΄ Μέρος

Αποφασισμένοι Ευρυτάνες
Ένα αρκετά καλό πρώτο ημίχρονο έκανε η Ευρυτανία, που ήταν αποφασισμένη στο γήπεδο και προηγήθηκε με 2-0.  Οι φιλοξενούμενοι που είχαν την κατοχή της μπάλας και την υπεροχή απείλησαν με τον Κώστα Κολώνια, που νικήθηκε από τον Κώστα Νικοπολίδη.

Προβάδισμα Κάππα


Οι γηπεδούχοι «αιφνιδίασαν» στο 10ο λεπτό. Ο Γιάννης Τσούκας εκτέλεσε φάουλ από μακριά, ο αντίπαλος τερματοφύλακας έχασε την μπάλα και ο Μανώλης Κάππας(Φωτογραφία) με πλασέ εξ επαφής σημείωσε το 1-0. Ο Κάππας ανήκει στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002. 




Σκόραρε από το κέντρο


Ένα υπέροχο τέρμα σημείωσε στο 29΄ ο εκπληκτικός αρχηγός Γιάννης Τσούκας(Φωτογραφία), που έκανε το 2-0 με εκτέλεση φάουλ από το κέντρο και δεξιά, με την μπάλα να «σκάει» προ του αντίπαλου τερματοφύλακα και να περνάει από πάνω του. 





Οι καλύτερες φάσεις
8΄ : Κόρνερ του Κάβουρα από δεξιά, κεφαλιά του Δήμου στο πρώτο δοκάρι έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Νικοπολίδη.
10΄: Χτύπημα φάουλ του Τσούκα από το ύψος του κέντρου απέκρουσε ασθενώς ο Καραούλης και στην επαναφορά ο Κάππας με πλασέ σε κενό τέρμα έκανε το 1-0.
13΄: Χτύπημα φάουλ του Τσούκα από πλάγια αριστερά έδιωξε προ της γραμμής ο Μαλαμούλης.
14΄: Ο Κολώνιας βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, όμως ο Νικοπολίδης βγήκε έγκαιρα και αποσόβησε τον κίνδυνο.
18΄: Σέντρα του Τριανταφυλλόπουλου Α. από αριστερά, ο Καμαρέτσος σούταρε από λάθος της αντίπαλης άμυνας μόλις πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
24΄: Ο Κολώνιας εκ νέου από θέση τετ α τετ, νικήθηκε από τον Νικοπολίδη, που έδιωξε σωτήρια.
27΄: Μακρινό σουτ του Κάβουρα απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
29΄: Ο Τσούκας εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο περίπου και δεξιά, η μπάλα έσκασε και πέρασε πάνω από τον Καραούλη, καταλήγοντας στα δίχτυα(2-0).

Β΄ Μέρος

Αντεπίθεση και ανατροπή Θεσσαλίας
Απρόσμενη εξέλιξη είχε το δεύτερο μέρος. Η Θεσσαλία ισοφάρισε γρήγορα σε 2-2, όμως η Ευρυτανία δεν το έβαλε κάτω και πήρε ξανά «κεφάλι» στο σκορ. Τελικώς η ομάδα της Μαγνησίας κατάφερε να πάρει τη νίκη δίκαια με 3-4.

Άμεση μείωση και ισοφάριση


Οι φιλοξενούμενοι έκαναν τρεις αλλαγές στην ανάπαυλα και ισοφάρισαν άμεσα. Στο 49ο λεπτό ο Μάριο Ντόντα(Φωτογραφία) με πλασέ από κοντά έκανε το 2-1, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Δημήτρης Δήμος εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Νίκου Καραγεωργόπουλου και με άψογο σουτ διαμόρφωσε το 2-2.






Απώλεια Καμαρέτσου


Σημαντική ήταν η αναγκαστική αλλαγή του Γιάννη Καμαρέτσου(Φωτογραφία), με τους γηπεδούχους να χάνουν δύναμη από το κέντρο.

Απτόητη η Ευρυτανία


Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν και πήραν πάλι το προβάδισμα. Συγκεκριμένα στο 64΄ ο Γιάννης Τσούκας εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και η δεξιά, η μπάλα προσέκρουσε στο αντίπαλο οριζόντιο δοκάρι και ο Νάσος Τριανταφυλλόπουλος(Φωτογραφία) με κοντινό πλασέ σημείωσε το 3-2. 




Όλα στο 3


Νέα ισοφάριση για την ομάδα του Αντώνη Μάνδαλου στο 75΄ με πλασέ του Παναγιώτη Μπάλλα(Φωτογραφία), ύστερα από κάθετη πάσα του Βαλάντη Ματθαίου.



Με γκολ-πέναλτι


Στο τέλος της κανονικής διάρκειας η Θεσσαλία έκανε την ολική ανατροπή με γκολ-πέναλτι του Δημήτρη Δήμου(Φωτογραφία). Το πέναλτι το κέρδισε ο ίδιος από τον Γιώργο Βουτσέλη. Ο Δήμος είχε σκοράρει πέρυσι στο 92΄ το 0-1 στο αντίστοιχο ματς. 





Αρκετά δοκάρια


Ο Γιάννης Τσούκας εκτός από τη φάση του 3-2 είχε ένα ακόμη δοκάρι με απευθείας φάουλ στο 74΄. Οι Θεσσαλοί είχαν δυο δοκάρια με τον Δημήτρη Δήμο στο 78΄ και τον Νίκο Καραγεωργόπουλο(Φωτογραφία) στο 80΄. Και οι δυο ανήκουν στον Αλμυρό(Γ΄ Εθνική).

Οι καλύτερες φάσεις
43΄: Μακρινό χτύπημα φάουλ του Τσούκα απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο τερματοφύλακας της Θεσσαλίας.
45΄: Επέλαση του Δήμου και σουτ από δεξιά απέκρουσε ο πορτιέρο της ΕΠΣΕ.
49΄: Κόρνερ του Κάβουρα από δεξιά, κεφαλιά του Ντόντα απέκρουσε ο αντίπαλος πορτιέρο και στην επαναφορά ο ίδιος με πλασέ μείωσε σε 2-1.
53΄:Ο Καραγεωργόπουλος έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Δήμος κατέβασε την μπάλα και με δυνατό σουτ έκανε το 2-2.
58΄: Ο Κολώνιας με κάθετη πάσα βρήκε τον Ματθαίου, που σούταρε από θέση τετ α τετ άουτ από το αριστερό δοκάρι του Νικοπολίδη.
64΄: Ο Τσούκας εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και αριστερά, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Καραούλη και ο Τριανταφυλλόπουλος Α. με σουτ εξ επαφής πέτυχε το 3-2.
66΄: Χαμηλό μακρινό σουτ του Κάβουρα έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπδούχων.
68΄: Σουτ του Καραγεωργόπουλου από πλάγια αριστερά απέκρουσε ο Νικοπολίδης.
70΄: Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Τσούκα έφυγε μόλις πάνω από την εστία του Καραούλη.
74΄: Ο Τσούκας εκτέλεσε φάουλ από αρκετά μακρινή απόσταση, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι της Θεσσαλίας και πέρασε άουτ.
75΄: Ο Ματθαίου με κάθετη πάσα έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Μπάλλα, ο οποίος πλάσαρε στην αριστερή γωνία τον Νικοπολίδη(3-3).
78΄: Σέντρα-σουτ του Δήμου από δεξιά προσέκρουσε στο αριστερό κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων και έφυγε άουτ.
80΄: Πανέμορφη σέντρα-σουτ του Καραγεωργόπουλου από αριστερά σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Νικοπολίδη.
81΄: Ο Δήμος ανατράπηκε από τον Βουτσέλη, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Δήμος εκτέλεσε, η μπάλα αφού βρήκε και το αριστερό κάθετο δοκάρι κατέληξε στα δίχτυα για το 3-4.

Κίτρινες Κάρτες
Τριανταφυλλόπουλος Β.

Διακριθέντες
Ευρυτανία: Τσούκας, Τριανταφυλλόπουλος Α., Καμαρέτσος, Κάππας, Τσάρας
Θεσσαλία: Δήμος, Παπαδήμος, Καραγεωργόπουλος, Κάβουρας

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Ευρυτανία): «Έκανα χρέη προπονητή στο παιχνίδι των νέων στη θέση του Δημήτρη Τσιγαρίδα, που ήταν απών σήμερα. Συγχαρητήρια πραγματικά για το αγωνιστικό πνεύμα που δείξανε όλα τα παιδιά, δώσανε τον καλύτερο τους εαυτό και φάνηκε και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, προηγηθήκαμε 2-0. Στη συνέχεια ισοφαριστήκαμε, προηγηθήκαμε ξανά και στο τέλος είναι γεγονός ότι η πίεση ήταν πάρα πολύ μεγάλο, όπως και  το ποιοτικό επίπεδο των αντιπάλων σε ατομικό επίπεδο κάποιων ποδοσφαιριστών που έκαναν τη διαφορά, αλλά και η αγωνιστική τους κατάσταση που ήταν καλύτερη σε σχέση με εμάς. Σίγουρα δεν είχαμε και την τύχη μαζί μας και στο τελευταίο λεπτό δεχτήκαμε το γκολ με πέναλτι, που πραγματικά μπορεί να μας απογοητεύει, αλλά εγώ αυτό που τόνισα στα παιδιά είναι ότι αξίζουν συγχαρητήρια γιατί έκαναν τρομερή προσπάθεια παρά τις δυσκολίες και την έλλειψη αγωνιστικότητας και παιχνιδιών που υπάρχει στην Ευρυτανία. Καλή συνέχεια σε όλους, πάμε για το επόμενο παιχνίδι και να δώσουμε συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες της ΕΠΣ Θεσσαλίας.»

Αντώνης Μάνδαλος (Θεσσαλία): «Έγινε ένα ματς γκραν-γκινιόλ, γιατί όπως είδατε έγινε ανατροπή, χάναμε 2-0. Κάναμε κάποιες αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο, διαφοροποιηθήκαμε λίγο, για να μπορέσουμε να βάλουμε ένα πρώτο γκολ, να μπούμε στο παιχνίδι, όπως και έγινε. Πιστεύω ότι στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε καθολική υπεροχή, χάσαμε πολλές ευκαιρίες και το ευτύχημα ήταν ότι τα παιδιά προσπαθήσανε μέχρι το 90΄. Ένα ματς ψυχολογικά όταν χάνεις 2-0 ημίχρονο, μπορεί ορισμένα παιδιά να πέσουν ψυχολογικά. Αυτό δεν έγινε με εμάς και για αυτό τους έδωσα και συγχαρητήρια, είχαν σθένος να παλέψουν το ματς ως το τέλος και δικαιωθήκανε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάναμε και εμείς λάθη σαν ομάδα, αλλά αν μια ομάδα δικαιούταν τη νίκη αυτή ήμασταν εμείς, έστω και δύσκολα και στο τελευταίο λεπτό.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Δημήτρης Αντωνίου): Νικοπολίδης, Σβερώνης, Τριανταφυλλόπουλος Α., Τσάρας, Τριανταφυλλόπουλος Β., Κελεσίδης, Κάππας, Μπίκας Β., Καμαρέτσος(46΄ λ.τρ Γκορόγιας), Τσούκας, Μπίκας Π.(65΄ Βουτσέλης)

Θεσσαλία (Αντώνης Μάνδαλος): Καραούλης, Αφεντίτσας(41΄ Κωστής), Μαλαμούλης(41΄ Τόγιας), Ντόντα(65΄ Μπάλλας), Κόκκαλης, Κάβουρας(72΄ Αναστασίου), Δήμος, Παπαδήμος, Κολώνιας, Ματθαίου, Αναστασόπουλος(41΄ Καραγεωργόπουλος)

Διαιτητής: Νίκος Παπακωνσταντίνου(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Βασίλης Καλύβας(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Λιτοσελίτης(ΣΔΠ Φθιώτιδας)




































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος