Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Κ14: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Θεσσαλίας 0-6

Η περυσινή πρωταθλήτρια του 7ου Ομίλου ΕΠΣ Θεσσαλίας επιβλήθηκε εύκολα με 0-6 της αντίστοιχης της ΕΠΣ Ευρυτανίας στην κατηγορία των παίδων.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 12 και 30. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 7ου Ομίλου του Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων(Κ14), παρουσία ελάχιστων θεατών.
Η Ευρυτανία του Δημήτρη Αντωνίου πάλεψε αρκετά και ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, κρατώντας το σκορ σε μη υψηλά επίπεδα. Στην επανάληψη φάνηκε η απειρία των ποδοσφαιριστών της, με αποτέλεσμα να δεχτεί ακόμη τέσσερα τέρματα. Η προσπάθεια των νεαρών δεν σταματά και στόχος είναι η συνεχής βελτίωση τους μέσα από τους αγώνς.
Η Θεσσαλία του Αντώνη Μάνδαλου ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα, χωρίς να δυσκολευτεί.  Προηγήθηκε στο πρώτο 35λεπτο με 0-2, έχοντας σκόρερ τον Σεραφείμ Κατσαρό, που είχε και δοκάρι, αλλά και τον αρχηγό Κώστα Κωστούλα. Στο δεύτερο μέρος ο Βασίλης Σταυραντώνης έκανε το 0-3 και ανέλαβε δράση ο Μάριος Καραγιαννόπουλος, που με χατ-τρικ σημείωσε το τελικό σκορ. Το συγκρότημα της Μαγνησίας θα διεκδικήσει και φέτος την πρωτιά του ομίλου.
Την επόμενη(2η) αγωνιστική στις 21 Νοεμβρίου η ΕΠΣ Ευρυτανίας θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την ΕΠΣ Εύβοιας, ενώ η ΕΠΣ Θεσσαλίας θα υποδεχτεί την ΕΠΣ Φθιώτιδας.

Δέκα λιγότερα
Το φετινό πρωτάθλημα έχει διάρκεια 70 λεπτά(Δυο 35λεπτα) και από φέτος ονομάζεται Κ14. Τα προηγούμενα χρόνια οι ομάδες αγωνιζόταν σε 70΄. Συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννημένοι το 2005 και το 2006.

Ευρυτάνας ρέφερι


Το ματς σφύριξε ο Βασίλης Τσιγαρίδας(Φωτογραφία), που ανήκει στον ΣΔΠ Φθιώτιδας και κατάγεται από τον Μάραθο Ευρυτανίας. Μάλιστα δεν χρειάστηκε να υποδείξει κάποια κάρτα, με τις δυο ομάδες να κερδίζουν 6 πόντους στην ειδική βαθμολογία Fair Play.

Συμμετέχουν με την Ακαδημία
Οι παίχτες της ΕΠΣ Ευρυτανίας έχουν επίσημες αγωνιστικές παραστάσεις, καθώς λαμβάνουν μέρος στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Φθιώτιδας με την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002, έχοντας κάνει το δυο στα δυο.

Οι παράγοντες της ΕΠΣΕ
Την ΕΠΣ Ευρυτανίας εκπροσώπησαν οι: Βασίλης Κατσίκης(Πρόεδρος της επιτροπής μικτών ομάδων), Νίκος Δροσίνης, καθώς και ο Διονύσης Βονόρτας, μέλος της επιτροπής μικτών ομάδων και επί σειρά ετών παράγοντας της Ενώσεως.  Από την άλλη πλευρά αρκετοί διοικητικοί της ΕΠΣ Θεσσαλίας βρέθηκαν δίπλα στις μικτές ομάδες.

Α΄ Μέρος

Σε χαμηλά επίπεδα
Η Θεσσαλία ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε με 0-2. Πάλεψε αξιοπρεπώς η Ευρυτανία, κατεβαίνοντας με αμυντικούς προσανατολισμούς.

Νωρίς το 0-1


Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 7ο λεπτό με σουτ του Σεραφείμ Κατσαρού(Φωτογραφία), μετά την πάσα του Γιάννη Καλιάκη. Ο σκόρερ είχε και δοκάρι λίγα λεπτά αργότερα. 



Όμορφο γκολ 



 Στο 31ο λεπτό επετεύχθη το 0-2, όταν ο Θεόφιλος Ζαρίφης εκτέλεσε κόρνερ και ο αρχηγός Κώστας Κωστούλας(Φωτογραφία) με εξαιρετική κεφαλιά βρήκε δίχτυα. 



Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Χαμηλό σουτ του Κωστούλα κατέληξε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Καρδαμπίκη.
7΄: Ο Καλιάκης τροφοδότησε από δεξιά τον Κατσαρό, που με πλασέ διαμόρφωσε το 0-1.
8΄: Σουτ του Κωστούλα εκτός περιοχής απέκρουσε στη δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Ευρυτανίας.
11΄: Κόρνερ του Ζαρίφη από αριστερά, ο Κατσαρός πλάσαρε μετά από κόντρες στο οριζόντιο δοκάρι του Καρδαμπίκη.
16΄: Ο Κατσαρός τροφοδότησε τον Κουφογεώργο, διαγώνιο σουτ του δεύτερου έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
21΄: Ο Κωστούλας έβγαλε μπαλιά στον Κατσαρό, ο οποίος σε θέση τετ α τετ πλάσαρε άουτ από το αριστερό δοκάρι της ΕΠΣΕ.
31΄: Πάσα του Κουφογεώργου στον Καλιάκη, σουτ του τελευταίου απέκρουσε σε κόρνερ στη δεξιά του γωνία ο Καρδαμπίκης. Ο Ζαρίφης εκτέλεσε από αριστερά και ο Κωστούλας με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι σημείωσε το 0-2.

Β΄ Μέρος

Άνοιξε η διαφορά
Η υπεροχή της Θεσσαλίας μετουσιώθηκε στην επανάληψη σε ακόμη τέσσερα γκολ, με το σκορ να φτάνει στα επίπεδα το 0-2.

Έγινε..over


Οι Βολιώτες έκαναν το 0-3 στο 45΄, όταν ο Βασίλης Σταυραντώνης(Φωτογραφία) με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Θεόφιλου Ζαρίφη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κυριάκου Καρδαμπίκη. 




Χατ-τρικ Καραγιαννόπουλου


Ο Μάριος Καραγιαννόπουλος(Φωτογραφία) που μπήκε στον αγώνα στο ημίχρονο χρίστηκε σκόρερ τρεις φορές. Συγκεκριμένα στο 49΄ έκανε το 0-4, στο 51΄ το 0-5 και στο 61΄ το τελικό 0-6. Το 1ο γκολ του Καραγιαννόπουλου ήταν και το πιο ωραίο της συνάντησης. 







Οι καλύτερες φάσεις
45΄: Ο Ζαρίφης χτύπησε κόρνερ από δεξιά και ο Σταυραντώνης με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Καρδαμπίκη ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3.
49΄:Μπαλιά  του Κουφογεώργου στον Καραγιαννόπουλο, ο οποίος εντυπωσιακό σουτ από θέση αριστερά πέτυχε το 0-4.
51΄: Σέντρα του Γεωργακόπουλου από τα δεξιά, ο Καραγιαννόπουλος με σουτ μετά από λάθος της αντίπαλης άμυνας «έγραψε» το 0-5.
61΄: Κόρνερ του Ζαρίφη από αριστερά, σουτ του Καραγιαννόπουλου κόντραρε, κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι της Ευρυτανίας και στα δίχτυα(0-6).
65΄: Σουτ του Ζαρίφη από πλάγια αριστερά απέκρουσε στη δεξιά του γωνία ο Καρδαμπίκης.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Ευρυτανία: Καρδαμπίκης
Θεσσαλία: Ζαρίφης, Κωστούλας, Καραγιαννόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Ευρυτανία): «Να ευχηθούμε καλή ποδοσφαιρική χρονιά όσον αφορά το ενωσιακό πρωτάθλημα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε μια αξιοπρεπή παρουσία και αυτό φάνηκε από το σκορ και τη γενικότερη καλή απόδοση στον επιθετικό και στον αμυντικό τομέα. Αυτό έχει να κάνει και με το γεγονός ότι φέτος έχουμε μπει και στο πρωτάθλημα της Φθιώτιδας με τη συμμετοχή των ίδιων ακριβώς παιδιών. Ήδη έχουν κάνει δυο παιχνίδια και θα ακολουθήσουν και άλλα. Όπως είναι γνωστό τα παιχνίδια είναι που μας ωριμάζουν, μας κάνουν καλύτερους και μας φέρνουν πιο κοντά και στους αγωνιστικούς χώρους. Το τελικό αποτέλεσμα είναι δίκαιο, με την έννοια ότι η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δυο ομάδων είναι πάρα πολύ μεγάλη και αυτό φάνηκε κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, που δεν είχαμε πολλές εναλλαγές και χρησιμοποιήσαμε μάλιστα και μικρότερης ηλικίας παιδιά, τα οποία είναι το μέλλον του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου. Συγχαρητήρια στην μικτή παίδων και καλή συνέχεια.»

Αντώνης Μάνδαλος (Θεσσαλία): «Υπήρχε διαφορά δυναμικότητας παρόλο που τα παιδιά της Ευρυτανίας προσπαθούσαν όσο μπορούσαν. Πιστεύω ότι ήμασταν ανώτεροι και ποιοτικά και σαν ομάδα και για αυτό ήταν ένα εύκολο ματς.»







Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Δημήτρης Αντωνίου): Καρδαμπίκης, Σταμούλης, Τριανταφυλλόπουλος(52΄ Μπομποτσιάρης), Κελεσίδης, Δροσίνης, Τσιγαρίδας, Σερπάνος(62΄ Παρούτσας), Ρεσίτης(43΄ Κρασιάς), Πιστιόλης(36΄ Γραβιάς), Γιαννιώτης(62΄ Κοτρώνης), Μουρτογιάννης(57΄ Τσιάρας)

Θεσσαλία (Αντώνης Μάνδαλος): Καποτάς, Καρβέλης, Κασιούρας(36΄ Σταυραντώνης), Τρίχας, Μπέκος, Κωστούλας(51΄ Σακάτζης), Κατσαρός(45΄ Κόπανος), Κύρκος(51΄ Νούλας), Καλιάκης(45΄ Γεωργακόπουλος), Κουφογεώργος, Ζαρίφης

Διαιτητής: Βασίλης Τσιγαρίδας(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Βασίλης Καλύβας(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Λιτοσελίτης(ΣΔΠ Φθιώτιδας)


































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος