Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

ΑΠΟΚ Βελούχι-Αίολος 1-2

Ο Αίολος ήταν ανώτερος στο ντέρμπι της αγωνιστικής επικρατώντας, με 2-1 του ΑΠΟΚ και κάνοντας συγχρόνως το 3 στα 3.
Ο αγώνας διεξήχθη το Σάββατο(3/11) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις  3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες παρουσία περίπου 80 με 100 θεατών.
Ο ΑΠΟΚ του Σπύρου Κολόκα ηττήθηκε για δεύτερη συνεχή αγωνιστική στο φετινό πρωτάθλημα. Παρότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ κρατήθηκε στο ματς «ζωντανός» και ισοφάρισε με πανέμορφο γκολ του Άλεξ Μπακαλίδη στο 62΄. Είκοσι λεπτά έπειτα ήρθε το γκολ του Αίολου με τους «κυανόλευκους» να έχουν δοκάρι στις καθυστερήσεις σε κεφαλιά του Βαγγέλη Αθανασόπουλου.
Ο Αίολος του Κώστα Γουλέτα ήταν καλύτερος σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης έχοντας την υπεροχή και αρκετές χαμένες ευκαιρίες. Στο 10΄ ο Παναγιώτης Χρυσικός άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, ενώ είχε και δοκάρι στο 40ο λεπτό. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία παρά την ισοφάριση είχε τα ψυχικά αποθέματα να φτάσει στο «τρίποντο» με σκόρερ τον Δημήτρη Κατσαδούρο στο 82΄.
Την επόμενη (4η) αγωνιστική ο ΑΠΟΚ αγωνίζεται με την Φραγκίστα στο αθλητικό κέντρο την Κυριακή (11/11), ενώ ο Αίολος υποδέχεται την ίδια μέρα στο Δημοτικό στάδιο το Ραπτόπουλο. Το Βελούχι έμεινε στους τρεις βαθμούς, ενώ ο Αίολος έφτασε τους εννιά

Λιγότεροι από 100
Το ντέρμπι της αγωνιστικής έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 80 με 100 θεατών.



Ρεβάνς για τα ημιτελικά
Ο Αίολος πήρε άτυπη ρεβάνς για τον αποκλεισμό του στα προημιτελικά του κυπέλλου από τον ΑΠΟΚ, που είχε νικήσει με 1-0.

Στο αρχικό Μπόγδανος-Φλωράκης-Τσούκας


Το αρχικό σχήμα του Βελουχίου είχε τρια νέα πρόσωπα σε σύγκριση με το ματς κόντρα στην Ποταμιά μια εβδομάδα πριν. Φανέλα βασικού πήραν οι: Χρήστος Μπόγδανος (Φωτογραφία Αριστερά), Γιάννης Φλωράκης (Φωτογραφία Κέντρο) και Γιάννης Τσούκας (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Γρηγόρη Τάσιου, Γιώργου Σερπάνου και Σπύρου Κωστορρίζου (Απουσίαζαν).

Βασικοί Κόκκοτος & Καλύβας

 












Ο φιλοξενούμενος Αίολος είχε μόλις δυο αλλαγές στο βασικό του σχήμα σε σχέση με το ματς της περασμένης Κυριακής ενάντια στη Φραγκίστα. Ο Θεοδόσης Κόκκοτος (Φωτογραφία Αριστερά) αγωνίστηκε κάτω από τα δοκάρια και ο Κώστας Καλύβας (Φωτογραφία Δεξιά) έπαιξε στην μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας. Αντικατέστησαν τους: Αλέκο Κόκκοτα (Έμεινε στον πάγκο) και Κώστα Μπουμπουρή (Αγωνίστηκε ως αλλαγή).

Σκοράρουν σε όλα
Για τρίτο σερί ματς του Αιόλου Δημήτρης Κατσαδούρος και Παναγιώτης Χρυσικός βρήκαν δίχτυα και μάλιστα κόντρα στην πρώην τους ομάδα.


Α΄ Μέρος

Καλύτερα ο Αίολος
Ο Αίολος «πατούσε» καλύτερα στο πρώτο μέρος, προηγήθηκε νωρίς με 0-1 και είχε της ευκαιρίες να φτάσει και σε δεύτερο γκολ.

Νωρίς με Χρυσικό


Μόλις στο 10ο λεπτό το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία άνοιξε το σκορ, ο Άγγελος Παχής εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Παναγιώτης Χρυσικός με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Βελουχίου πέτυχε το 0-1. Ο 17χρονος έφτασε τα τρία γκολ, ένα σε κάθε ματς πρωταθλήματος.




Ευκαιρία για προβάδισμα 2
Οι φιλοξενούμενοι έχασαν σημαντική στιγμή να διπλασιάσουν τα τέρματα τους στο 40΄ όταν μετά το λάθος του Βαγγέλη Αθανασόπουλου,  ο Δημήτρης Κατσαδούρος πάσαρε στον αφύλακτο Παναγιώτη Χρυσικό, που πλάσαρε στο δεξί κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια ο Στάθης Φακίτσας μπλόκαρε.



Οι καλύτερες φάσεις
9΄: Σουτ του Παχή μέσα από την περιοχή απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Φακίτσας.
10΄: Ο Παχής εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Χρυσικός με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ έκανε το 0-1.
33΄: Ο Καλύβας πάσαρε στον Χρυσικό, που πλάσαρε άουτ από το αριστερό δοκάρι του ΑΠΟΚ.
35΄: Ο Μπόνιας πάσαρε στον Τριανταφυλλόπουλο Χ., ο οποίοςσούταρε εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι του Φακίτσα.
40΄: Μετά από λάθος του Αθανασόπουλου, ο Κατσαδούρος πάσαρε στον Χρυσικό, που μόνος από καλή θέση σούταρε στο δεξί κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια ο Φακίτσας μπλόκαρε.

Β΄ Μέρος

Νέο ενδιαφέρον
Το ματς απέκτησε νέο ενδιαφέρον στην επανάληψη αφού το γκολ της ισοφάρισης του ΑΠΟΚ στο 63΄ έκανε «ροντέο» το ματς. Ο Αίολος όμως είχε την απάντηση και έφτασε στην νίκη.

Διαμαρτυρίες για πέναλτι
Στο 62΄ ο ΑΠΟΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Θωμά Τσίπρα μέσα στην περιοχή από τον Δημήτρη Μπισμπίκη. 


Ισοφάρισε με «Μπάκα»


Οι γηπεδούχοι στο 63΄ έφτασαν στην ισοφάριση όταν ο ΆλεξΜπακαλίδης βρέθηκε μέσα στην περιοχή και θέση δεξιά και με δυνατό σουτ ψηλά στην αριστερή γωνία του Αίολου σκόραρε το γκολ της ισοφάρισης (1-1). Ο «Μπάκα» είχε σκοράρει και στο ματς κυπέλλου απέναντι στους «τζιαλομπλού», ενώ έφτασε τα δυο γκολ στο πρωτάθλημα. 




Απώλεια Τσιλίκα


Ο μέσος Σάκης Τσιλίκας αποχώρησε στο 67΄ λόγω τραυματισμού και την θέση του πήρε ο Δημήτρης Ίβρος.


Η «λύτρωση» από «Κάτσα»


Ο Αίολος στο 82΄ έφτασε στο πολυπόθητο γκολ όταν μετά την σέντρα του Δημήτρη Μπισμπίκη από τα δεξιά και μετά από κόντρα, ο Δημήτρης Κατσαδούρος στα όρια της περιοχής με σουτ στην δεξιά γωνία του Στάθη Φακίτσα έκανε το 1-2. Ο «Κάτσα», όπως και ο Χρυσικός πέτυχαν γκολ εις βάρος της πρώην τους ομάδας, ενώ ο σκόρερ του νικητήριου τέρματος έφτασε τα 7, οδηγώντας τον πίνακα των σκόρερ. 





Δοκάρι στο φινάλε


Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων μετά την εκτέλεση φάουλ του Βασίλη Συγκελόπουλου από το κέντρο η κεφαλιά του Βαγγέλη Αθανασόπουλου (Φωτογραφία) χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.


Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Μπόνιας σέντραρε από τα αριστερά και το σουτ του Χρυσικού έφυγε άουτ.
54΄: Ο Κατσαδούρος έβγαλε τον Καλύβα απέναντι στον Φακίτσα, που πλάσαρε και ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΚ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
60΄: Σουτ του Παχή πέρασε πάνω από την εστία του ΑΠΟΚ.
63΄: Ο Μπακαλίδης βρέθηκε μέσα στην περιοχή και δεξιά και με δυνατό σουτ ψηλά στην αριστερή γωνία του Αίολου ισοφάρισε σε 1-1.
82΄: Ο Μπισμπίκης έκανε την μπαλιά από τα δεξιά και ο Κατσαδούρος μετά από κόντρα από τα όρια της περιοχής με σουτ στην δεξιά γωνία του Φακίτσα σκόραρε το 1-2.
85΄: Ο Κατσαδούρος έβγαλε τον Μπουμπουρή Κ. μόνο απέναντι στον γκολκίπερ, όμως σούταρε ψηλά άουτ.
90΄: Ο Παχής εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Κατσαδούρος έκανε την κεφαλιά και ο Πατρώνης απέκρουσε πάνω στην γραμμή με το κεφάλι.
95΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και η κεφαλιά του Αθανασόπουλου χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κόκκοτου και έφυγε άουτ.

Πανηγύρισαν οι νικητές
Μετά το τέλος του αγώνα οι παίκτες του Αίολου πανηγύρισαν στο κέντρο του γηπέδου την νίκη τους, η οποία ήταν η 3η σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Διακριθέντες:
ΑΠΟΚ Βελούχι: Μπακαλίδης, Τσιάμης
Αίολος: Χρυσικός, Κατσαδούρος, Παχής

Κίτρινες Κάρτες
Τσιλίκας, Μπόγδανος, Μπισμπίκης

Δηλώσεις Προπονητών

Σπύρος Κολόκας (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Σήμερα έγινε ένα από τα τοπικά ντέρμπι της πόλης μας, όπου είχαμε ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο με πολλά λάθη, με αποτέλεσμα ο Αίολος να το εκμεταλλευτεί, να δεχτούμε το πρώτο γκολ και να μείνουμε πίσω στο σκορ. Ευτυχώς δε δεχτήκαμε και άλλα γκολ από τα λάθη που κάναμε. Στο δεύτερο ημίχρονο ισορροπήσαμε το παιχνίδι, ισοφαρίσαμε, όμως δεχτήκαμε το γκολ από δικό μας διώξιμο και κόντρα στον Κατσαδούρο, όπου η τύχη δεν μας ευνόησε. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αίολου που δίκαια κέρδισε. Εμείς κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι και πιστεύω ότι αυτή τι στιγμή ο ΑΠΟΚ βρίσκεται σε καλό δρόμο και θα γίνει πιο ανταγωνιστικός με τη πάροδο του χρόνου, υπομονή χρειάζεται.»

Κώστας Γουλέτας (Αίολος): «Ήταν ένα ντέρμπι, όπου θέλαμε τους 3 βαθμούς της νίκης και πιστεύω ότι κέρδισε ο καλύτερος . Χάσαμε πολλές ευκαιρίες, σπαταλήσαμε πάρα πολύ ενέργεια και στο τέλος κινδυνέψαμε ακόμη να χάσουμε και το παιχνίδι. Πιστεύω ότι η ομάδα μας από παιχνίδι με παιχνίδι θα βρει τον εαυτό της, γιατί υπάρχει αρκετή ποιότητα σε αυτήν. Συνεχίζουμε με πολύ σκληρή δουλειά, σκυμμένο το κεφάλι και με στόχο να φτάσουμε στο στόχο μας που δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΑΠΟΚ και εύχομαι καλή πορεία στο φίλο μου και προπονητή του ΑΠΟΚ Σπύρο Κολόκα. »





Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Ζαχαράκης, Συγκελόπουλος, Αθανασόπουλος, Τσιάμης, Τσιλίκας(67΄ λ.τρ. Ίβρος), Πατρώνης, Μπόγδανος, Φλωράκης(76΄ Σκοπέτος), Μπακαλίδης, Τσούκας(46΄ Τσίπρας)

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Κόκκοτος, Φούκας, Παρασκευόπουλος(79΄ Μπουμπουρής Κ.), Ζαραβέλης Χ., Μπισμπίκης, Τριανταφυλλόπουλος Χ., Μπόνιας(96΄ Ράικος), Παχής, Χρυσικός, Κατσαδούρος, Καλύβας(60΄ Μπουμπουρής Ε.)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος