Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Φραγκίστα-ΠΑΟΚ 1-0

Με ένα τέρμα του Ταξιάρχη Γούλα στο 75ο λεπτό κρίθηκε η αναμέτρηση της Φραγκίστας με τον ΠΑΟΚ. Οι «μπλε» επικράτησαν οριακά με 1-0.
Το παιχνίδι διεξήχθη την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 15:00. Ήταν ενταγμένο στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και το είδαν λιγοστοί θεατές.
Η Φραγκίστα του Μάκη Ζήκα παρουσιάστηκε με αρκετά δυνατή ενδεκάδα, στοχεύοντας στην πρώτη της νίκη. Τελικώς τα κατάφερε στην επανάληψη με τον Γούλα, που είχε νωρίτερα και προσπάθεια στο δοκάρι. Την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Βαγγέλη Μάκκα στο πρώτο μέρος. Ο ΑΠΟΔΦ έφτασε τους 4 βαθμούς και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, παρότι δεν αγωνίζεται στη φυσική του έδρα.
Ο ΠΑΟΚ του Λάκη Αναστασόπουλου διεκδίκησε το θετικό αποτέλεσμα, γνωρίζοντας την ήττα στις λεπτομέρειες. Ο «δικέφαλος» έχει αρκετά παράπονα από τη διαιτησία, διαμαρτυρόμενος ειδικότερα για δυο φάσεις στο β΄ μέρος, στις οποίες θεωρεί ότι έπρεπε να κατοχυρωθούν ως γκολ. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές που έκαναν καλή εμφάνιση παρέμειναν στον 1 πόντο.
Στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου η Φραγκίστα θα τεθεί αντιμέτωπη με την ΑΕΚ στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου. Την ίδια ημέρα ο ΠΑΟΚ παίζει στο πλαστικό με το Βελούχι.

Μικρή παρουσία
Τη συνάντηση μεταξύ δυο περίπου ισοδύναμων ομάδων παρακολούθησαν περίπου 20 θεατές. Μάλιστα τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού έγιναν με περιορισμένη ορατότητα, αφού είχε σκοτεινιάσει.


Πρώτη νίκη
Η Φραγκίστα πέτυχε την πρώτη της νίκη και διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδο στον τελικό κυπέλλου, αλλά και στα Play Off.

Παρέμειναν τα 8/11


Από πλευράς ΑΠΟΦ ο πορτιέρο Χρήστος Σάλτης(Φωτογραφία αριστερά), ο Γιώργος Ζαγκότσης(Φωτογραφία κέντρο) και ο  Κώστας Μπούκας(Φωτογραφία δεξιά) αποτέλεσαν τις τρεις διαφοροποιήσεις στο αρχικό σχήμα του Μάκη Ζήκα συγκριτικά με το προ δυο εβδομάδων παιχνίδι με τον ΑΠΟΚ. Πήραν τις θέσεις των: Στέφανου Καμαρέτσου(Αποτέλεσε τη μοναδική αλλαγή), Νίκου Κόκκοτου και Πάνου Ράπτη(Απουσίαζαν).

Μέσα Χότζα & Μαστρογιάννης


Ο Άντι Χότζα και ο Αλέξης Μαστρογιάννης(Φωτογραφία) χρησιμοποιήθηκαν ως βασικοί, με τα 9/11 να παραμένουν ίδια από το παιχνίδι με τον Αίολο από πλευράς ΠΑΟΚ.
Αντικατέστησαν τους: Στέλιο Μίλη(Απών) και Φάνη Παπαροιδάμη(Πέρασε ως αλλαγή).

Διαμαρτύρεται για τη διαιτησία


Η ομάδα του ΠΑΟΚ διαμαρτύρεται έντονα για τη διαιτησία του Δημήτρη Κουρλού(Φωτογραφία).

Α΄ Μέρος

«Λευκό» ημίχρονο
Σε ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο οι δυο ομάδες έπαιξαν ανοιχτό ποδόσφαιρο, αλλά έμειναν στο ισόπαλο 0-0.

Κοντά στο γκολ με Μάκκα


Η ομάδα της Φραγκίστας είχε σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με διπλή προσπάθεια του Βαγγέλη Μάκκα(Φωτογραφία) στο 37΄ . Η πρώτη κεφαλιά του αποκρούστηκε από τον Άγγελο Γυφτομήτρο και το πλασέ του στη συνέχεια βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι και έφυγε άουτ.


Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Πάσα του Ρουμελιώτη στον Ρέπα, σουτ του δεύτερου έξω από την περιοχή κατέληξε άουτ από το δεξί δοκάρι του Σάλτη.
19΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Μπούκα κατέληξε άουτ από το αριστερό δοκάρι του ΠΑΟΚ.
28΄: Χτύπημα φάουλ του Ζαγκότση κόντραρε στα σώματα, νέο σουτ του Ζήκα κόντραρε και έφυγε σε κόρνερ από το δεξί δοκάρι του Γυφτομήτρου.
29΄: Σέντρα του Μάκκα από αριστερά, εντυπωσιακό γυριστό σουτ του Γούλα κατέληξε πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
32΄: Μακρινό χτύπημα φάουλ του Μουστάκη απέκρουσε σε κόρνερ ο Σάλτης.
37΄: Χτύπημα φάουλ του Ζήκα από τα αριστερά, κεφαλιά του Μάκκα απέκρουσε σωτήρια ο Γυφτομήτρος και στην επαναφορά το πλασέ του ίδιου ποδοσφαιριστή κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του ΠΑΟΚ και έφυγε άουτ.

Β΄ Μέρος

Κρίθηκε στις λεπτομέρειες
Διεκδίκησαν τη νίκη επί ίσοις όροις Φραγκίστα και ΠΑΟΚ, έχοντας εκατέρωθεν ευκαιρίες. Τελικά οι «μπλε» ήταν αυτοί, που έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα με γκολ του Ταξιάρχη Γούλα.

Δεν μπήκε το γκολ 


Ο Γιώργος Κελεσίδης(Φωτογραφία) του ΠΑΟΚ σούταρε εκτός περιοχής στο 2o λεπτό της επανάληψης, με τον Χρήστο Σάλτη να μαζεύει με διπλή προσπάθεια, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος του. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται ότι πέρασε και έπρεπε να μετρήσει το τέρμα από τον β΄ βοηθό Δημήτρη Γιαννιώτη. 
 
Μοναδική ευκαιρία «δικεφάλου»


Μια κλασσική ευκαιρία έχασε ο ΠΑΟΚ στο 56΄, όταν ο Άντι Χότζα(Φωτογραφία) μετά την μπαλιά του Άρη Ρέπα, σούταρε από θέση τετ α τετ ελάχιστα άουτ.

2ο δοκάρι
Ο Ταξιάρχης Γούλας είδε στο 63΄ το γυριστό σουτ του, μετά το κόρνερ του Κώστα Μπούκα να καταλήγει στο δεξί δοκάρι του «δικεφάλου» και να φεύγει άουτ.


«Χτύπησε» με Γούλα


Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο «χρυσό» γκολ στο 75΄. Ο κορυφαίος σε αυτό το παιχνίδι Βαγγέλης Μάκκας τροφοδότησε τον Ταξιάρχη Γούλα(Φωτογραφία), που πλάσαρε ιδανικά από θέση τετ α τετ, κάνοντας το 1-0. Ο στρατευμένος ποδοσφαιριστής έφτασε τα τρία γκολ στο πρωτάθλημα, χαρίζοντας στην ομάδα του τη νίκη.



Ακυρωθέν γκολ & διαμαρτυρίες ΠΑΟΚ


Ένα λεπτό αργότερα, στο 76΄  ο Άρης Ρέπας(Φωτογραφία) σκόραρε εξ επαφής μετά την κεφαλιά του Γιώργου Μουστάκη. Ο κ. Κουρλός ακύρωσε τελικώς το γκολ, θεωρώντας πως έγινε επιθετικό φάουλ του Ρέπα στον τερματοφύλακα Χρήστο Σάλτη. Ο ΠΑΟΚ ισχυρίζεται ότι ο ρέφερι έδειξε αρχικά σέντρα και άλλαξε στη συνέχεια την απόφαση του, δείχνοντας επιθετικό φάουλ. Μάλιστα οι ποδοσφαιριστές του «δικεφάλου» είχαν πανηγυρίσει για την ισοφάριση, η οποία τελικά δεν επετεύχθη.  


Πανηγύρισαν τη νίκη
Οι νικητές πανηγύρισαν στο κέντρο του γηπέδου την πρώτη τους επιτυχία. 


Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Χότζα πάσαρε στον Κελεσίδη, που επιχείρησε μακρινό σουτ και ο Σάλτης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
49΄: Σέντρα του Ζήκα, σουτ του Ζαγκότση έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι του ΠΑΟΚ.
56΄: Ο Ρέπας έβγαλε μπαλιά στον Χότζα, που βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και πλάσαρε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Σάλτη.
57΄: Κατέβασμα και σουτ του Γενιτσαρόπουλου από αριστερά κατέληξε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Γυφτομήτρου.
63΄: Ο Μπούκας έκανε κάθετη πάσα στον Γούλα, ο οποίος πλάσαρε από δεξιά και ο Γυφτομήτρος έδιωξε σε κόρνερ. Ο Μπούκας εκτέλεσε από δεξιά, το γυριστό σουτ του Γούλα προσέκρουσε στο δεξί κάθετο δοκάρι του ΠΑΟΚ και έφυγε άουτ.
64΄: Ο Μάκκας σέντραρε από αριστερά, το σουτ του Ζαγκότση κατέληξε μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γυφτομήτρου.
71΄: Σουτ που επιχείρησε ο Μπισμπίκης Ι. εκτός περιοχής απέκρουσε όμορφα σε κόρνερ ο Γυφτομήτρος.
75΄: Ο Μάκκας με ωραία μπαλιά έβγαλε τον Γούλα σε θέση τετ α τετ, αυτός πλάσαρε ιδανικά στην αριστερή γωνία τον Γυφτομήτρο και πέτυχε το 1-0.

Κίτρινες Κάρτες
Μάκκας

Διακριθέντες
Φραγκίστα: Μάκκας, Ζήκας, Γούλας, Μπούκας
ΠΑΟΚ: Μουστάκης, Γυφτομήτρος, Κελεσίδης

Δηλώσεις Προπονητών

Μάκης Ζήκας (Φραγκίστα): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που κάναμε σήμερα, για να φτάσουμε στη νίκη. Θέλαμε τη νίκη και για βαθμολογικούς λόγους, αλλά και για να φτιάξει η ψυχολογία της ομάδας μετά τα άσχημα αποτελέσματα που είχαμε. Ξέραμε ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και όπως εξελισσόταν φάνηκε πως οποίος έβαζε το γκολ θα κέρδιζε. Ευτυχήσαμε να σκοράρουμε εμείς και να κρατήσουμε το αποτέλεσμα. Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα του ΠΑΟΚ και της εύχομαι καλή συνέχεια.»



Λάκης Αναστασόπουλος (ΠΑΟΚ): «Πρώτα από όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες. Εμείς νομίζω ότι σήμερα, αν θεωρήσουμε ότι ήμασταν άτυχοι και δεν κερδίζαμε, σίγουρα δεν αξίζαμε να χάσουμε τον αγώνα. Όλα τα παιδιά είναι πολύ απογοητευμένα, στεναχωρημένα και νοιώθουν αδικία για ότι έγινε στο σημερινό παιχνίδι. Εγώ θεωρώ ότι ο μοναδικός υπαίτιος είναι ο κ. Κουρλός, ο διαιτητής του αγώνα, ο οποίος έκανε μια κακή διαιτησία και αναφέρουμε στη φάση του γκολ της ισοφάρισης μας στο 76΄. Έχει δείξει γκολ με την κίνηση του χεριού του και χωρίς καμία υπόδειξη βοηθού, τέταρτου, παρατηρητή, αλλά ως πρόσχημα της διαμαρτυρίας ελάχιστων ποδοσφαιριστών της Φραγκίστας μετά από λεπτό άλλαξε την απόφαση του και έδειξε φάουλ στον τερματοφύλακα, όπως μου είπε στο τέλος του αγώνα ο ίδιος. Στο 47o λεπτό επίσης μετά από σουτ του παίχτη μας Κελεσίδη έξω από την μεγάλη περιοχή, ο τερματοφύλακας της Φραγκίστας έχασε την μπάλα, που πέρασε τη γραμμή και ο β΄ βοηθός κ. Γιαννιώτης, δεν είχε τη σωστή ευθεία, δεν βοήθησε τον διαιτητή, για να κατακυρώσει ένα πεντακάθαρο γκολ της ομάδας μας.   Όπως γνωρίζετε η ομάδα μας δεν έχει αυτόν τον σκοπό, κανέναν τίτλο, ούτε παίζει για το αποτέλεσμα, παρά μόνο αυτό το νεανικό ρόστερ που έχουμε, να πάρει εμπειρίες, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και να δώσει μια άλλη ομορφιά στο τοπικό ποδόσφαιρο μας. Με μεγάλο σεβασμό προς την ομάδα της Φραγκίστας θεωρούμε απαράδεκτη την ενέργεια του ποδοσφαιριστή Ταξιάρχη Γούλα να χτυπήσει άθελα ή ηθελημένα τον νεαρό μας ποδοσφαιριστή Φάνη Παπαροιδάμη στο 82΄, με επικίνδυνο χτύπημα στον λαιμό, με κίνδυνο να πάθει σοβαρό τραυματισμό. Δεν ζήτησε συγνώμη, φυσικά η αξιοκρατική διαιτησία του κ. Κουρλού έδωσε το φάουλ, αλλά ούτε μια παρατήρηση ή επίπληξη στον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Τέλος αφήνουμε την ερμηνεία των φάσεων στο site, το δικό σας, γιατί εμείς τόσο από τους λιγοστούς φιλάθλους, αλλά και από τον Πρόεδρο της Φραγκίστας πήραμε συγχαρητήρια. Το διοικητικό συμβούλιο του ΠΑΟΚ Καρπενησίου συγχαίρει τον κ. Κουρλό, ο οποίος σήμερα μας έδειξε πόσο υπολογίζει το Α΄ τοπικό Ευρυτανίας, μετά από μια εβδομάδα, που πήρε πολλά συγχαρητήρια στο παιχνίδι στο Κομπότι και μας έκανε να νοιώθουμε περηφάνια για τους Ευρυτάνες διαιτητές, σήμερα να διαχωρίζει τα παιχνίδια που θέλει να είναι καλός.»

Συνθέσεις Ομάδων

Φραγκίστα (Μάκης Ζήκας): Σάλτης, Μπισμπίκης Φ., Μάκκας, Μπισμπίκης Ι., Μπούκας, Ζαγκότσης, Γενιτσαρόπουλος, Κατσαδούρος(69΄ Καμαρέτσος), Γούλας, Ζήκας, Γαλανός

ΠΑΟΚ (Λάκης Αναστασόπουλος): Γυφτομήτρος, Μαστρογιάννης, Καώνης, Τσάρας, Μουστάκης, Λάνης, Κελεσίδης, Τόλης(67΄ Παπαροιδάμης), Χότζα, Ρέπας, Ρουμελιώτης(82΄ Πλατανίτης)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος