Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

ΑΕΚ-Αίολος 0-11

Με διψήφιο αριθμό τερμάτων ο Αίολος επικράτησε της ΑΕΚ. Συγκεκριμένα το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία επικράτησε εύκολα των αντιπάλων του με 0-11.
Η αναμέτρηση διεξήχθη το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 3. Ήταν στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 10 θεατών.
Η ΑΕΚ του Γιάννη Χάσκου υποχρεώθηκε σε συντριβή από ένα από τα φαβορί του πρωταθλήματος. Η ανωτερότητα του Αιόλου ήταν εμφανής και αυτό φάνηκε από το ξεκίνημα του αγώνα. Το συγκρότημα των Αγίων Ευρυτάνων παρέμεινε στους τρεις πόντους.
Ο Αίολος του Κώστα Γουλέτα ήταν καταιγιστικός, παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο. Ο Δημήτρης Κατσαδούρος σημείωσε πέντε γκολ, ο Στάθης Μπουμπουρής σημείωσε δυο και από ένα έβαλαν οι: Πάνος Χρυσικός, Άγγελος Παχής, Κώστας Μπόνιας και Κώστας Μπουμπουρής.  Πέτυχε πέντε τέρματα στο πρώτο μέρος και άλλα έξι στο δεύτερο.  Έφτασε τους 18 βαθμούς, κάνοντας το 6 στα 6.
Για την τελευταία αγωνιστική(7η) του πρώτου γύρου ο «δικέφαλος» θα αντιμετωπίσει το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου τη Φραγκίστα. Μια ημέρα μετά στο ντέρμπι κορυφής ο Αίολος θα παίξει με την Ποταμιά.

Δεκάδα θεατών
Τη συνάντηση, που διεξήχθη υπό αρκετά καλές καιρικές συνθήκες είδαν γύρω στα 10 άτομα.


«Σπάει» τα ρεκόρ


Ο ποιοτικός Δημήτρης Κατσαδούρος(Φωτογραφία) του Αιόλου συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό, σκοράροντας 5 φορές. Έφτασε τα 15 τέρματα και είναι φαβορί για την κατάληψη της 1ης θέσης του πίνακα των σκόρερ, στον οποίο και προπορεύεται. Ο «Κάτσα» αγωνίζεται στο Α΄ τοπικό Ευρυτανίας μετά από 14 ολόκληρα χρόνια.

Διαφορετική τετράδα





 






 














Στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ συμπεριλήφθησαν οι: Χρήστος Σεντής(Φωτογραφία πάνω αριστερά), Χρήστος Καλτσής(Φωτογραφία πάνω δεξιά), Πάνος Ζιάκας(Φωτογραφία κάτω αριστερά, 1η φετινή συμμετοχή) και Αλέκος Οικονόμου(Φωτογραφία κάτω δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Δημήτρη Κοτσιμπού, Δημήτρη Κολλημένου, Γιώργου Μπακογεώργου(Έπαιξαν ως αλλαγή) και Μάκη Νιαβή(Απουσίαζε).

Νεοκλεγείς παρατηρητής


Χρέη παρατηρητή αγώνα εκτέλεσε ο Ηλίας Γκαλιμάνης(Φωτογραφία), που εκλέχτηκε πρόσφατα στη νέα εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Ο κ. Γκαλιμάνης υπήρξε διαιτητής της Ενώσεως πριν από ορισμένα χρόνια.

Όσα με τη Φραγκίστα
Ο Αίολος είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ της Φραγκίστας πριν από λίγες αγωνιστικές.

«Πρόβα» για το ντέρμπι

 












Ο προπονητής του Αιόλου Κώστας Γουλέτας «πρόβαρε» τη βασική ενδεκάδα για το ντέρμπι με την Ποταμιά. Ο Δημήτρης Μπισμπίκης(Φωτογραφία αριστερά) και ο Αποστόλης Φούκας(Φωτογραφία δεξιά) επέστρεψαν στο αρχικό σχήμα και αντικατέστησαν συγκριτικά με το ματς με τον ΠΑΟΚ τους: Νάσο Τριανταφυλλόπουλο και Αλέξανδρο Τόλη(Μπήκαν ως αλλαγή).

Α΄ Μέρος

«Φουριόζος» ο Αίολος
Την ανωτερότητα του από το ξεκίνημα του αγώνα έδειξε ο Αίολος, που προηγήθηκε στα πρώτα 45΄ με 0-5 της ΑΕΚ.

Γρήγορα στα 2


Μόλις στο 8΄ ο Πάνος Χρυσικός(Φωτογραφία) με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Βασίλη Παρασκευόπουλου σημείωσε το 0-1. Αυτό ήταν το 4ο γκολ του 17χρονου μεσοεπιθετικού. Δυο λεπτά αργότερα ο Δημήτρης Κατσαδούρος με όμορφη ενέργεια και διαγώνιο σουτ σημείωσε το 0-2. 





Περίεργο γκολ


Ο Άγγελος Παχής(Φωτογραφία) επιχείρησε σέντρα-σουτ στο 24ο λεπτό και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3. Ο Παχής έχει πλέον 5 γκολ στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. 


«Οβίδα» Μπόνια


Με πολύ ωραίο δυνατό σουτ ο Κώστας Μπόνιας(Φωτογραφία) διαμόρφωσε στο 26΄ το 0-4. Ο 36χρονος έφτασε τα δυο γκολ στο πρωτάθλημα.

Με 2πλη προσπάθεια
Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου ο Δημήτρης Κατσαδούρος με διπλή προσπάθεια, ύστερα από την μπαλιά του Άγγελου Παχή πέτυχε το 0-5. 



Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Εκτέλεση κόρνερ του Παχή, ο Χρυσικός έπιασε την κεφαλιά, η οποία κατέληξε μόλις έξω από την εστία της ΑΕΚ.
7΄: Ο Μπόνιας δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο απέκρουσε ψηλά στο κέντρο του τέρματος του ο Ιωάννου.
8΄: Ο Παρασκευόπουλος έβγαλε όμορφη σέντρα από αριστερά, ο Χρυσικός με κεφαλιά στη δεξιά γωνία της ΑΕΚ σημείωσε το 0-1.
10 ΄: Ο Κατσαδούρος έκανε ωραία ατομική ενέργεια από αριστερά και με διαγώνιο σουτ στην αριστερή γωνία του Ιωάννου πέτυχε το 0-2.
18΄: Σέντρα του Φούκα από δεξιά, ο Χρυσικός μετά από κόντρες σούταρε και ο Ιωάννου απέκρουσε.
24΄: Ο Παχής έκανε σέντρα-σουτ από αριστερά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στην αριστερή γωνία της ΑΕΚ(0-3).
26΄: Ο Μπόνιας με μονοκόμματο σουτ εκτός περιοχής σημάδεψε την αριστερή γωνία του Ιωάννου και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-4.
41΄: Ο Παχής σέντραρε στον Κατσαδούρο, που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ από αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
45΄: Κάθετη πάσα του Παχή στον Κατσαδούρο, που πλάσαρε σε θέση τετ α ατετ, ο Ιωάννου απέκρουσε και ο Κατσαδούρος με νέο πλασέ σε κενή εστία «έγραψε» το 0-5.

Β΄ Μέρος

Σε διψήφιο αριθμό
Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν έξι ακόμη φορές και έφεραν τα τέρματα τους σε διψήφιο αριθμό.

Από "Καλάιφερτ" σε Τζίμη
Σε δυο πανομοιότυπα τέρματα ο Δημήτρης Κατσαδούρος στο 53΄ και στο 55΄ εκμεταλλεύτηκε τις ισάριθμες ασίστ του Κώστα Καλύβα και έκανε το 0-6 και το 0-7 αντίστοιχα.



Πήρε το «ριμπάουντ»


Ο νεοεισελθών Κώστας Μπουμπουρής(Φωτογραφία) μετά την απόκρουση του Κώστα Ιωάννου στο σουτ του Δημήτρη Κατσαδούρου σημείωσε το 0-8, φτάνοντας τα 3 γκολ στο πρωτάθλημα.


Έκανε πενταρέ
Ο Δημήτρης Κατσαδούρος με προσωπική ενέργεια και μπάσιμο από δεξιά πραγματοποίησε στο 68΄ το 0-9, φτάνοντας τα 5 στην αναμέτρηση και 15 συνολικά.

Δυο τέρματα Ε. Μπουμπουρή


Ο νεαρός Στάθης Μπουμπουρής(Φωτογραφία) έκανε το 0-10 και το 0-11 με δυο δικά του γκολ στο 73΄ και στο 85΄, δεχόμενος τις ασίστ των: Κώστα Μπόνια και Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου αντίστοιχα.




Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Αρβανίτης εκτέλεσε απευθείας φάουλ, με την μπάλα να καταλήγει μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Κόκκοτα.
53΄: Πάσα του Καλύβα στον Κατσαδούρο, που από κοντά με σουτ στην αριστερή γωνία του Ιωάννου σημείωσε το 0-6.
55΄: Ο Καλύβας τροφοδότησε τον Κατσαδούρο, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή σημάδεψε τη δεξιά γωνία της ΑΕΚ(0-7).
56΄: Ο Μπόνιας τροφοδότησε τον Κατσαδούρο, που βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, πλάσαρε, ο Ιωάννου απέκρουσε και ο Μπουμπουρής Κ. με σουτ στη δεξιά γωνία έκανε το 0-8.
68΄: Ο Κατσαδούρος έκανε ατομική προσπάθεια από δεξιά, «έσπασε» το τεχνητό οφσάιντ και με διαγώνιο σουτ σημείωσε το 0-9.
73΄: Ο Μπόνιας έβγαλε μπαλιά στον Μπουμπουρή Ε., που με σουτ στη δεξιά γωνία του Ιωάννου έκανε το 0-10.
85΄: Όμορφη μπαλιά του Τριανταφυλλόπουλου  Χ. στον Μπουμπουρή Ε., ο οποίος με σουτ στην αριστερή γωνία των «γαλάζιων» πραγματοποίησε το 0-11.

Κίτρινες Κάρτες
Μπακόλας, Τριανταφυλλόπουλος Χ

Διακριθέντες
ΑΕΚ: -
Αίολος: Κατσαδούρος, Μπόνιας, Χρυσικός, Μπουμπουρής Ε.

Δηλώσεις Προπονητών


Γιάννης Χάσκος (ΑΕΚ): «Σαφώς και η ανωτερότητα του αντιπάλου ήταν δεδομένη. Εμείς κάναμε πολλά παιδικά λάθη στην άμυνα μας και γενικότερα στις επιλογές μας. Bρεθήκαμε σε κακή μέρα και ο αντίπαλος ήταν πολύ καλύτερος. Το παιχνίδι δεν χωράει περαιτέρω κριτική. Κοιτάμε πλέον τα παιχνίδια που είναι στις δυνατότητες μας και βλέπουμε πλέον το επόμενο παιχνίδι με την Φραγκίστα. Θα προσπαθήσουμε μέσα στην εβδομάδα να ανασυνταχτούμε. Μας στεναχώρησε η έκταση της σημερινής ήττας, όμως δε μπορούμε να την αποφύγουμε. Συγχαρητήρια στον Αίολο και στον φίλο μου τον Κώστα Γουλέτα  για την δουλειά του και για τον τρόπο που διαχειρίζεται την ομάδα του. »

Κώστας Γουλέτας (Αίολος): «Ήταν ένα παιχνίδι, όπως όλα τα υπόλοιπα. Προσπαθήσαμε να βγάλουμε πολλά πράγματα από αυτά που δουλεύουμε όλη την εβδομάδα. Υπήρχαν στιγμές που παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο, απλά θέλουμε ακόμη αρκετή δουλειά με σκυμμένο το κεφάλι και με ταπεινότητα θα συνεχίσουμε για τον στόχο που έχουμε βάλει, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.»





Συνθέσεις Ομάδων

ΑΕΚ (Γιάννης Χάσκος): Ιωάννου, Σεντής, Γιαννόπουλος Γ., Λάππας, Καλτσής(73΄ Κολλημένος), Αρβανίτης, Αρκουμάνης(69΄ Μπακογεώργος), Ζιάκας, Μπέσσας Ι.(58΄ Κοτσιμπός), Οικονόμου, Μπακόλας Κ.

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Κόκκοτας, Φούκας(53΄ Τόλης), Παρασκευόπουλος, Ζαραβέλης Χ., Μπισμπίκης(58΄ Μπουμπουρής Ε.), Τριανταφυλλόπουλος Χ., Μπόνιας, Παχής(48΄ Τριανταφυλλόπουλος Α.), Χρυσικός(55΄ Μπουμπουρής Κ.), Κατσαδούρος, Καλύβας

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιάννης Σέλελης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)




























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας