Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Παίδες: Άρης Αμφίκλειας-Π.Α.Κ. 84-63

Ο Άρης Αμφίκλειας  σημείωσε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, επιβλήθηκε με 84-63 της μαχητικής Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης.
Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 28 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Αμφίκλειας και άρχισε στις 4 και 30. Ήταν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Ε΄ Ομίλου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.
Ο Άρης Αμφίκλειας του Άρη Παπαδάκη διατήρησε από την αρχή έως το τέλος ένα σταθερό προβάδισμα και επιβεβαίωσε την ανωτερότητα του, φτάνοντας στο «ροζ» φύλλο αγώνος . Οι Φθιωτοί έχουν απολογισμό τρεις νίκες και δυο ήττες, βρισκόμενοι στο «κόλπο» της πρόκρισης, την οποία παίρνουν οι δυο πρώτοι.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου κατέβαλλε φιλότιμες προσπάθειες και είχε καλή εικόνα, παίζοντας με μόλις έξι αθλητές. Η Πανευρυτανική έχει πέντε ήττες σε ισάριθμα ματς, όμως βρίσκεται σε καλό δρόμο, αγωνιζόμενη με αρκετά παιδιά μικρότερης ηλικίας.
Την επόμενη(6η) αγωνιστική η Αμφίκλεια θα αντιμετωπίσει στις 11 Νοεμβρίου στην έδρα της τον Άρη Σπερχειάδας. Η Π.Α.Κ. θα αγωνιστεί στο Καρπενήσι στο ντέρμπι των ουραγών με τον Μώλο.

Με 6 αθλητές
Η ομάδα της Κατερίνας Μπαλωμένου ταξίδεψε στην Αμφίκλεια με έξι αθλητές, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Είχε αρκετές απουσίες καλαθοσφαιριστών, αγωνιζόμενη για πρώτη φορά εκτός Ευρυτανίας στο τρέχον πρωτάθλημα.

Δεν όρισε κριτές
Η ΕΣΚΑΣΕ δεν όρισε κριτές στο παιχνίδι του Άρη με την Π.Α.Κ.

Οριακή «νίκη»


Ο αρχηγός των «κιτρίνων» Γιάννης Στιβαχτής(Φωτογραφία) σημείωσε 24 πόντους, με τον Ευθύμη Ζανιά να έχει έναν λιγότερο. Ο δεύτερος πέτυχε και τρία τρίποντα.

Ευκαιρία για νίκη
Την καλύτερη της επιθετική επίδοση πραγματοποίησε η Π.Α.Κ., που βελτιώνεται διαρκώς. Μάλιστα θα έχει την ευκαιρία και για νίκη απέναντι στον ουραγό Μώλο.

Ασταμάτητος ο «Ντο»


Σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκεται ο Γιώργος Ντότσικας(Φωτογραφία) της Πανευρυτανικής. Σκόραρε 26 πόντους. Σταθερά ψηλά με 19 ο Βασίλης Σβερώνης. Ο πρώτος είχε ένα εύστοχο τρίποντο και ο δεύτερος δυο.

Πρώτο Κοτσιμπού
Την πρώτη του εμφάνιση στο παιδικό πρωτάθλημα έκανε ο Θεοδόσης Κοτσιμπός της Π.Α.Κ.

Ανοιχτό από την αρχή
Σε ένα πρώτο δεκάλεπτο, κατά το οποίο οι δυο ομάδες έπαιξαν ανοιχτό μπάσκετ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 24-15.

Παρόμοιο επιμέρους
Με το ευρύ 49-30 υπέρ της ομάδας του Άρη Παπαδάκη ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.
Το επιμέρους σκορ της δεύτερης περιόδου ήταν 25-15, με τον Άρη να σκοράρει +1 πόντο και την Ακαδημία να έχει την ίδια επιθετική επίδοση.

Αποσπάστηκε και άλλο
Ο Άρης έκανε ένα επιμέρους 19-11 στο τρίτο δεκάλεπτο και έφτασε τη διαφορά στο +27(68-41).

Το τέταρτο της άνηκε
Ένα πολύ καλό τέταρτο δεκάλεπτο πραγματοποίησε το συγκρότημα της Κατερίνας Μπαλωμένου. Μετά από ένα επιμέρους 16-22 μείωσε στο τελικό αξιοπρεπές 84-63 υπέρ του ανώτερου Άρη. 


Τα δεκάλεπτα: 24-15, 49-30, 68-41, 84-63

Συνθέσεις Ομάδων

Άρης Αμφίκλειας (Άρης Παπαδάκης): Χλωμίσιος, Γκόλφης, Στιβαχτής 24, Ζανιάς 23(3), Μωράκης 2, Κουρέπης 7, Στρωτός 16, Πάντος 2, Μπαούρδος 8, Καφάσης, Μπάτσος, Πάπα 2

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Σβερώνης 19(2), Φλωράκης 5(1), Κοτσιμπός 2, Μαυραγάνης 11, Ντότσικας 26(1), Φέγγος

Διαιτητές: Νίκος Καρβούνης& Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Φαίδων Μώρος
Χρονομέτρης& Χρονομέτρης 24΄΄: Στάθης Ζανιάς









Φωτογραφίες: Άρης Αμφίκλειας, Π.Α.Κ.