Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Παίδες: Π.Α.Κ.-Άρης Σπερχειάδας 62-74

Μετά από μια αρκετά ενδιαφέρουσα και ανοιχτή αναμέτρηση ο Άρης Σπερχειάδας πήρε το θετικό αποτέλεσμα στο Καρπενήσι, καταβάλλοντας με 62-74 την τοπική Π.Α.Κ.
Το παιχνίδι διεξήχθη την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου. Ξεκίνησε στις 5 και ήταν στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Ε΄ Ομίλου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου παρουσίασε και σε αυτό το ματς φανερά σημάδια βελτίωσης, αγωνιζόμενη με αρκετά παιδιά μικρότερης ηλικίας. Η Πανευρυτανική είχε σε μεγάλη ημέρα τον Γιώργο Ντότσικα, που πέτυχε 37 πόντους, διεκδικώντας το θετικό αποτέλεσμα. Μετά από τέσσερις αγωνιστικές οι γηπεδούχοι δεν έχουν ακόμη «γευτεί» τη χαρά της νίκης, όμως σε αυτά τα πρωταθλήματα αυτό δεν έχει πρωτεύουσα σημασία.
Ο Άρης του Δημήτρη Έλληνα είχε σταθερά την πρωτοπορία και έφυγε με νικηφόρο αποτέλεσμα από την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας. Η ομάδα της Σπερχειάδας κέρδισε δίκαια, έχοντας ένα αρκετά καλό σύνολο.  Ο Σταύρος Έλληνας είχε εκπληκτική παρουσία, σταματώντας στους 42 πόντους με ένα εύστοχο 3ποντο. Οι Σπερχειαδίτες μετρούν δυο νίκες και δυο ήττες.
Την επόμενη(5η) αγωνιστική η Ακαδημία θα αντιμετωπίσει την Κυριακή 28/10 εκτός έδρας τον Άρη Αμφίκλειας. Την ίδια ημέρα ο Άρης Σπερχειάδας υποδέχεται την Αναγέννηση Λαμίας.

Aρκετοί στο παιδικό
Τον αγώνα παρακολούθησαν περισσότεροι από 50 θεατές.


Κοτσιμπός αντί Ζαφείρη


Την αρχική ορισθείσα Μαρία Ζαφείρη αντικατέστησε ο έμπειρος, άλλοτε ρέφερι της Α1΄ Αλέξανδρος Κοτσιμπός(Φωτογραφία). Δεν σφύριξε λόγω «κωλύματος» ο Ευρυτάνας Θανάσης Χουσιάδας.

Βελτιώνεται η Π.Α.Κ.
Καλύτερη γίνεται παιχνίδι με παιχνίδι η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου, που κατεβαίνει με μικρότερους ηλικιακά αθλητές.

Παράσταση Ντότσικα


Ο Γιώργος Ντότσικας(Φωτογραφία) των γηπεδούχων ήταν εντυπωσιακός, σταματώντας στους 37 πόντους. Με 13 ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Βασίλης Σβερώνης. 


Ντεμπούτο Φέγγου
Την πρώτη του εμφάνιση με την Π.Α.Κ. έκανε ο Γιώργος Φέγγος. Αντίθετα δεν αγωνίστηκε ξανά λόγω τραυματισμού ο πολύτιμος Βαγγέλης Μπόνιας.

Άπιαστος ο Σταύρος


Εκπληκτική παρουσία για τον Σταύρο Έλληνα(Φωτογραφία) με 42 πόντους και 1 εύστοχο 3ποντο. Ο Παναγιώτης Ζάχος ήταν δεύτερος σκόρερ του Άρη με 12. 


2 και 2
Η Σπερχειάδα του Δημήτρη Έλληνα έχει απολογισμό δυο νίκες και δυο ήττες.

Οριακό προβάδισμα
Μετά από ένα αρκετά ενδιαφέρον πρώτο δεκάλεπτο ο Άρης προηγήθηκε της αξιόμαχης Π.Α.Κ. με 18-21.

Αποσπάστηκε ο Άρης
Στη δεύτερη περίοδο με ένα επιμέρους 14-20 οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με +9(32-41).

Πάλευε η Π.Α.Κ.
Ανταγωνιστική ήταν και στο τρίτο δεκάλεπτο το συγκρότημα της Κατερίνας Μπαλωμένου. Με ένα επιμέρος 17-14 μείωσε σε 49-55, μπαίνοντας δυναμικά στη διεκδίκηση της νίκης.

Τελικά «διπλό»
Οι «κίτρινοι» του Δημήτρη Έλληνα ήταν πιο ψύχραιμοι στο τελευταίο κομμάτι της συνάντησης και με ένα επιμέρους 13-19 πήραν την εκτός έδρας νίκη με 62-74.

Τα δεκάλεπτα
18-21, 32-41, 49-55, 62-74

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Παλαιολόγος 2, Μπακατσιάς, Κουδουνάς, Σβερώνης 13, Φλωράκης, Κότσιεβ 2, Μαυραγάνης 8, Μαραγούσιας, Ντότσικας 37, Φέγγος

Άρης (Δημήτρης Έλληνας): Τσούμας, Έλληνας Θ. 6, Γριτσίπης 4, Ζάχος 12, Έλληνας Σ. 42(1), Μέρρας 2, Καραγεώργος 4, Φέκας, Λαμπρακόπουλος 4

Διαιτητές: Αλέξανδρος Κοτσιμπός& Αντώνης Πατάγιας(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Γιάννης Τσάνε
Χρονομέτρης 24΄΄: Θεοδόσης Κόκκοτος



















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος