Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Παίδες: ΑΣΕ Μπούκαλη-Γ.Σ. Άτλας 49-69

Με νέα εντυπωσιακή εμφάνιση ο Άτλας ήταν το «αφεντικό» του αγώνα με τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη, κερδίζοντας εκτός έδρας με 49-69.
Η αναμέτρηση που ήταν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Ε΄ Ομίλου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ έγινε την Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 3 στο κλειστό των Εκπαιδευτηρίων Μπούκαλη.
Τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη του Φώτη Πιτσιλιώνη έμειναν από νωρίς πίσω στο σκορ και δεν μπόρεσαν να «κοντράρουν» την ομάδα του Καρπενησίου. Έχουν πλέον τρεις νίκες και δυο ήττες. Μοναδικός διψήφιος των αξιόμαχων Λαμιωτών ήταν με 11 ο Παναγιώτης Γεωργούσης.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά έφτασε στο τέταρτο του συνεχόμενο θετικό αποτέλεσμα, έχοντας αρκετές επιθετικές λύσεις. Πέρασε με επιβλητική παρουσία από μια δύσκολη έδρα. Οι Καρπενησιώτες βρίσκονται στην κορυφή με 9 βαθμούς(4 νίκες-1 ήττα) και είναι από τα φαβορί του ομίλου για πρόκριση. Ο Δημήτρης Σεριανάι με 18 πόντους ήταν το πρώτο «κανόνι» της συνάντησης.
Για την 6η αγωνιστική τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη θα παίξουν στο ΔΑΚ Λαμίας στις 11 Νοεμβρίου με τον Έσπερο Λαμίας. Ο Άτλαντας θα υποδεχτεί στο Καρπενήσι την Αναγέννηση Λαμίας. Και τα δυο ματς παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η καλύτερη του ομίλου
Ο Άτλας έχει αποδείξει στους μέχρι τώρα αγώνες του ότι αποτελεί την καλύτερη ομάδα του ομίλου και βαδίζει σε πολύ καλό δρόμο.

Επιθετικός «πλουραλισμός»


Τέσσερις αθλητές πάνω από τους δέκα πόντους είχε ο Άτλας. Ο Δημήτρης Σεριανάι(Φωτογραφία) έβαλε 18, ενώ οι: Στέφανος Μήτσιος και Μανώλης Κάππας είχαν 11. Ο Γιώργος Δροσίνης έκλεισε το ματς με 10.

Ένας διψήφιος


Μοναδικός διψήφιος αθλητής των γηπεδούχων ήταν ο Παναγιώτης Γεωργούσης(Φωτογραφία) με 11. Με 7 ακολούθησαν οι: Παπαγεωργίου και Κοτσαρίδας.

Ένταση στο ξεκίνημα
Οι ρέφερι του αγώνα προειδοποίησαν για εκκένωση του γηπέδου λόγω έντασης που υπήρξε στην κερκίδα και υβριστικών συνθημάτων. 

Κανένα τρίποντο
Οι δυο ομάδες δεν σκόραραν καμία φορά από τη γραμμή του τριπόντου.

«Κεφάλι» έξι πόντων
Στην πρώτη περίοδο οι Καρπενησιώτες του Άγγελου Σαμαντά πήραν προβάδισμα με 8-14.

Μπροστά με 16
Ο Άτλας με πολύ καλό μπάσκετ έφτασε στο 21-37, έχοντας σαφές προβάδισμα νίκης. Έκανε ένα επιμέρους 13-23 στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Ασταμάτητος ο Άτλας
Δυναμικά μπήκε και στην επανάληψη ο Γυμναστικός, φτάνοντας στο +23(33-56). Το επιμέρους σκορ της τρίτης περιόδου ήταν 12-19.

Κατέβηκε στους 20
Σε ένα τελευταίο δεκάλεπτο που είχε διαδικαστικό χαρακτήρα η ομάδα του Φώτη Πιτσιλιώνη κατέβασε με ένα επιμέρους 16-13 τη διαφορά στους 20. Το τελικό σκορ ήταν το 49-69.

Συμπλήρωσαν φάουλ
Μανώλης Κάππας και Δημήτρης Σεριανάι των νικητών συμπλήρωσαν πέντε ατομικά φάουλ, ενώ το ίδιο συνέβη και για τον Χρήστο Οικονόμου των γηπεδούχων.

Τα δεκάλεπτα
8-14, 21-37, 33-56, 49-69

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΣΕ Μπούκαλη (Φώτης Πιτσιλιώνης): Παπαγεωργίου 7, Αναγνωστόπουλος, Γεωργούσης 11, Οικονόμου 4, Κοτσαρίδας 7, Γκούμας 3, Πατάγιας 6, Τιμπλαλέξης 8, Αντωνόπουλος, Παπαδήμας Π., Παπαδήμας Κ.2, Σακκάς 1

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Μπίκας 2, Κατσαρός, Μπούργος, Ανδρέου 9, Σεριανάι Κ. 5, Μανταλιός, Κάππας 11, Ελεζάι 1, Σεριανάι Δ. 18, Μήτσιος 11, Δροσίνης 10, Μπουμπουρής 2

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος& Μαρία Ζαφείρη(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Διονύσης Αναγνώστου(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Βαγγέλης Δέδες(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης 24΄΄: Αναστάσιος Κανδηλάρης(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)











Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Γιάννης Μπουμπουρής