Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Ποταμιά-ΑΠΟΚ Βελούχι 3-0

Στον τελικό του κυπέλλου προκρίθηκε η Ποταμιά, διεκδικώντας ένα ακόμη τρόπαιο. Επικράτησε με 3-0 του ΑΠΟΚ, «καθαρίζοντας» το ματς μέσα σε δυο λεπτά.
Ο πρώτος ημιτελικός το κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας διεξήχθη την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 3. Τον παρακολούθησαν περίπου 100 θεατές.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη διαθέτοντας την απαιτούμενη ποιότητα έφτασε στη νίκη-πρόκριση και βρίσκεται μέσα σε όλους τους στόχους της. Ο Μιχάλης Νούλας άνοιξε το σκορ στο πρώτο μέρος, με το οποίο και ολοκληρώθηκε το 45λεπτο. Στην επανάληψη ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος με πέναλτι και ο Κώστας Σταμούλης διαμόρφωσαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το 2-0. Ο τελευταίος είχε και δοκάρι στο α΄ ημίχρονο.
Ο ΑΠΟΚ του Σπύρου Κολόκα προερχόταν από μια σπουδαία νίκη-πρόκριση απέναντι στον Αίολο. Ήταν ανταγωνιστικός και μέσα στο παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκεια του και συγκεκριμένα ως το 75΄.  Ωστόσο το νεανικό σύνολο γνώρισε τον αποκλεισμό και δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Πλέον το Βελούχι στρέφει την προσοχή του στο πρωτάθλημα.
Οι Μεγαλοχωρίτες θα αντιμετωπίσουν στον τελικό του κυπέλλου τον νικητή του ημιτελικού Άγραφα-Φραγκίστα. Για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας η Ποταμιά «κοντράρεται» με τη Φραγκίστα και ο ΑΠΟΚ με την ΑΕΚ.

Μάζεψε κόσμο
Τη συνάντηση που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως πρόωρος τελικός παρακολούθησαν περίπου 100 θεατές. 


4ος τελικός
Η Ποταμιά προκρίθηκε για τέταρτη φορά στην ιστορία της σε τελικό κυπέλλου και θα αγωνιστεί σε αυτόν μετά από τρία χρόνια, με δεδομένο ότι θα γίνει μέσα στο 2019. Το 2016 στην τελευταία της παρουσία κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας της, κερδίζοντας με 2-1 τα Άγραφα υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Τσιγαρίδα.  Να αναφέρουμε πως στον προημιτελικό πριν μια εβδομάδα είχε αποκλείσει εύκολα την ΑΕΚ με 7-0.

Επιστροφή Μπόγδανου


Με τον ΑΠΟΚ αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε φετινό επίσημο παιχνίδι ο Χρήστος Μπόγδανος(Φωτογραφία), που επέστρεψε τις προηγούμενες ημέρες ως ελεύθερος.

Νίκησε πάλι με «0»
Η ομάδα του Γιάννη Φλωράκη δεν έχει δεχτεί ακόμη γκολ σε επίσημο παιχνίδι. Επιπλέον είχε κερδίσει ξανά τον ΑΠΟΚ πριν δυο εβδομάδες με 2-0 στον τελικό του Super Cup.

Αναμένει αντίπαλο
Ο νικητής του ημιτελικού Άγραφα-Φραγκίστα θα αντιμετωπίσει την Ποταμιά στον 29ο τελικό του κυπέλλου ΕΠΣ Ευρυτανίας.  Αντίθετα ο πολυνίκης του θεσμού ΑΠΟΚ συνεχίζει την προσπάθεια του στο πρωτάθλημα.

Α΄ Μέρος

Στάθηκε καλά ο ΑΠΟΚ-Μπροστά η Ποταμιά
Η ομάδα του Σπύρου Κολόκα «πατούσε» καλά στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο μισό του α΄ ημιχρόνου της συνάντησης.  Μετά το 25΄ η Ποταμιά πήρε τα ηνία, είχε δοκάρι, βρήκε δίχτυα και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 1-0.

Αναγκαστική αντικατάσταση 


Οι Μεγαλοχωρίτες «έχασαν» νωρίς τον Κώστα Γιαννακόπουλο(Φωτογραφία) λόγω τραυματισμού και τη θέση του πήρε ο Δημήτρης Ζαλοκώστας. 



«Κεραυνός» στο δοκάρι
Ένα υπέροχο γκολ πήγε να σημειώσει ο Κώστας Σταμούλης στο 29΄, αλλά το μακρινό σουτ που επιχείρησε τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Στάθη Φακίτσα, που βρήκε την μπάλα.

Όμορφη κεφαλιά Νούλα


Η Ποταμιά πήρε «κεφάλι» στο σκορ στο 36΄ με ωραία κεφαλιά του Μιχάλη Νούλα(Φωτογραφία), ύστερα από τη σέντρα του Χρήστου Λέρη. 




Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Ο Τσίπρας τροφοδότησε τον Τσιλιμέκη, που σούταρε εκτός περιοχής έξω από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.
28΄: Ο Κατσαρής πάσαρε στον Γενιτσαρόπουλο, που σούταρε από αριστερά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φακίτσα.
29΄: Ο Σταμούλης επιχείρησε σουτ-«κεραυνό» εκτός περιοχής και αριστερά, το οποίο προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Φακίτσα, που είχε παρεμβολή στην μπάλα.
 30΄: Χτύπημα φάουλ του Σταμούλη από καλό σημείο έφυγε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του ΑΠΟΚ.
36΄: Ο Λέρης σέντραρε από αριστερά και ο Νούλας με εξαιρετική γυριστή κεφαλιά στο αριστερό «παραθυράκι» του Φακίτσα σημείωσε το 1-0.
40΄:  Σουτ του Κατσαρή εκτός περιοχής κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του ΑΠΟΚ.

Β΄ Μέρος

Κρίθηκε στο τελευταίο τέταρτο
Η Ποταμιά στο δεύτερο ημίχρονο σκόραρε άλλες δυο φορές και έφτασε στο τελικό 3-0 με ένα γρήγορο «ξέσπασμα» στο 75΄ και στο 77΄. Ως το 75΄ ο ΑΠΟΚ ήταν μέσα στο ματς, προσπαθώντας για την ισοφάριση.

«Καθάρισε» από τα 11 βήματα


Οι τυπικά γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 74΄, όταν ο Κώστας Σταμούλης ανατράπηκε από τον Φώτη Ζαχαράκη. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος(Φωτογραφία) ανέλαβε την εκτέλεση και σημείωσε το 2-0. Ο «Πελέ» έχει πετύχει 5 γκολ σε τρεις επίσημες αναμετρήσεις. Το Βελούχι διαμαρτυρήθηκε για μη καταλογισμό φάουλ υπέρ του στο ξεκίνημα της φάσης, που δόθηκε το εις βάρος του πέναλτι. 





Το πιο εύκολο τέρμα


Διαστάσεις θριάμβου έδωσε στη νίκη της η ομάδα του Μεγάλου Χωριού, όταν ο Κώστας Σταμούλης(Φωτογραφία) στο 77΄ έκανε με πλασέ εύκολα το 3-0, μετά τη σέντρα του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου. 





Χρόνος σε Ντουφεκιά


Ο Βασίλης Ντουφεκιάς(Φωτογραφία) επέστρεψε στον ΑΠΟΚ από την Ποταμιά και αγωνίστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιτελικού.

Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Μπακαλίδη μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.
51΄: Ο Γενιτσαρόπουλος πάσαρε κάθετα στον Σταμούλη, που πλάσαρε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Φακίτσα.
68΄: Σέντρα του Κατσαρή από αριστερά, ο Σταμούλης έδωσε στον Νούλα, που σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του ΑΠΟΚ.
74΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Σταμούλη, που ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Ζαχαράκη, κερδίζοντας πέναλτι.
75΄: Ο Γενιτσαρόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση και με δυνατό σουτ σημείωσε το 2-0.
77΄: Ο Ζαλοκώστας έκανε μπαλιά στον Γενιτσαρόπουλο, που σέντραρε από αριστερά και ο Σταμούλης με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι διαμόρφωσε το 3-0.

Κίτρινες Κάρτες
Λέρης, Αθανασόπουλος, Μπακαλίδης, Μπόγδανος

Διακριθέντες
Ποταμιά: Σταμούλης, Φαρμάκης, Γενιτσαρόπουλος, Κατσαρής, Νούλας
ΑΠΟΚ:  Σερπάνος, Μπακαλίδης, Αθανασόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Ποταμιά): «Νομίζω ότι παρουσιαστήκαμε καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο παρότι μπορούσαμε να δώσουμε περισσότερα πράγματα. Κάτσαμε λίγο στο πρώτο 20λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, πιστέψαμε ότι είχε τελειώσει το παιχνίδι, αλλά στο τέλος βάλαμε και δυο γκολ, είχαμε και την κατοχή της μπάλας. Η νίκη μας ήταν δίκαιη πέρα για πέρα. Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΑΠΟΚ και της εύχομαι καλή συνέχεια.»





Σπύρος Κολόκας (ΑΠΟΚ): «Συγχαρητήρια στην ομάδα της Ποταμιάς για τη νίκη της. Πιστεύω ότι μέχρι το 1-0 στο δεύτερο ημίχρονο πιέσαμε να ισοφαρίσουμε. Σε αυτό το σημείο έγινε ένα φάουλ προς την περιοχή της Ποταμιάς και δεν μας δόθηκε, έγινε η αντεπίθεση, δόθηκε το πέναλτι και δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ. Από εκεί και πέρα χάσαμε τον ρυθμό μας. Η ομάδα μας δεν είναι ακόμη έτοιμη και ψυχολογικά, αλλά και ως ποδοσφαιριστές να ανταπεξέρχονται σε τέτοιους αγώνες. Θα προσπαθήσουμε στη συνέχεια για το καλύτερο. Καλή πορεία στην ομάδα της Ποταμιάς.»



Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Καλύβας, Μπουμπουρής, Γιαννακόπουλος(15΄ λ.τρ Ζαλοκώστας Δ.), Ξαγάρας, Φαρμάκης, Λέρης, Νούλας(78΄ Ράικος), Κατσαρής, Σταμούλης, Γενιτσαρόπουλος(81΄ Μαντζιούτας Κ.), Μισύρης(65΄ Κόγιας)

ΑΠΟΚ (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Ζαχαράκης, Τσιλιμέκης(85΄ Τσούκας), Ίβρος, Τάσιος, Αθανασόπουλος, Πατρώνης, Τσίπρας(55΄ Φλωράκης), Σερπάνος, Μπακαλίδης, Μπόγδανος(82΄ Ντουφεκιάς)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)












































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος