Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Ποταμιά-ΑΠΟΚ Βελούχι 2-0

Επιβεβαίωσε την αγωνιστική της ανωτερότητα η Ποταμιά και κατέκτησε το πρώτο Super Cup που έγινε στην Ευρυτανία, καταβάλλοντας με 2-0 τον ΑΠΟΚ.
Ο τελικός του Super Cup ξεκίνησε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στις 4. Πραγματοποιήθηκε κάτω από κακές καιρικές συνθήκες, βροχόπτωση και παρουσία ελάχιστων θεατών.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη καλύτερη από τον αντίπαλο της και στηριζόμενη σε έναν περυσινό «κορμό» κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της αγωνιστικής περιόδου, στοχεύοντας στο «τρέμπλ». Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος σκόραρε στο 25ο λεπτό και των δυο ημιχρόνων, όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής της συνάντησης.
Ο ΑΠΟΚ του Σπύρου Κολόκα αποτελείται από αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές, προερχόμενους κατά πλειοψηφία από τη Μυρίκη. Κατέβηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς και πάλεψε φιλότιμα τον τελικό σε αυτό το κομμάτι. Σημαντική ήταν η απουσία του «ηγέτη» του Άλεξ Μπακαλίδη. Πλέον το Βελούχι «στρέφει» την προσοχή του στις άλλες δυο διοργανώσεις.
Το Σαββατοκύριακο(6 και 7/10) οι δυο ομάδες θα παίξουν στον προημιτελικό του κυπέλλου Ευρυτανίας. Η Ποταμιά αντιμετωπίζει το Σάββατο 6/10 την ΑΕΚ και μια ημέρα μετά ο ΑΠΟΚ αγωνίζεται με τον Αίολο στην επανάληψη του περυσινού τελικού.

Βροχή και λίγοι θεατές
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε με βροχή σε όλη τη διάρκεια της και παρουσία περίπου 30-40 θεατών.


Πρώτο σούπερ καπ
Για πρώτη φορά η ΕΠΣ Ευρυτανίας διεξήγαγε σούπερ καπ. Η περυσινή πρωταθλήτρια Ποταμιά αντιμετώπισε τον περυσινό κυπελλούχο ΑΠΟΚ. Και τις δυο ομάδες καθοδήγησε στον τίτλο ο Γιάννης Φλωράκης.

Νεανική ομάδα ο ΑΠΟΚ



Το Βελούχι στηρίζεται στον «κορμό» της περυσινής Μυρίκης, καθώς τα δυο σωματεία συνεργάζονται μετά τη μη κάθοδο της τελευταίας. Επίσημο ντεμπούτο έκαναν στο αρχικό σχήμα οι: Στάθης Φακίτσας, Δημήτρης Τσιάμης, Μάριος Πατρώνης, Γρηγόρης Τάσιος, Σάκης Τσιλίκας, Θανάσης Τριανταφύλλου και Θωμάς Τσίπρας, που όλοι πέρυσι ήταν μέλη του Α.Ο.Μ. Στα αρκετά ευχάριστα πως ο ΑΠΟΚ άρχισε με έξι ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών.

Αντίπαλοι με τις «πρώην»


Οι δυο προπονητές Γιάννης Φλωράκης(Ποταμιά) και Σπύρος Κολόκας(Φωτογραφία, ΑΠΟΚ) αντιμετώπισαν προηγούμενες ομάδες τους. Ο κ. Φλωράκης κατέκτησε έναν ακόμη τίτλο, έχοντας σημαντική πορεία στον ΑΠΟΚ, ενώ ο κ. Κολόκας κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο του Βελουχίου σε επίσημο παιχνίδι. Με αυτόν άρχισε το 2011 η αγωνιστική «ανάταση των Μεγαλοχωριτών, αλλάζοντας τον τρόπο λειτουργία τους. 


Ίδιο ρόστερ


Οι Μεγαλοχωρίτες στηρίζονται κατά πολύ στο περυισνό τους ρόστερ. Νέο πρόσωπο ήταν ο Πάνος Μπουμπουρής(Φωτογραφία), που επέστρεψε από τον Αίολο.

Χωρίς Μπακαλίδη-«Τσίτα»


Μια σημαντική απώλεια είχε ο ΑΠΟΚ, καθώς στερήθηκε των υπηρεσιών του Άλεξ Μπακαλίδη, που απουσίαζε για επαγγελματικούς λόγους. Τη μια αγωνιστική της τιμωρίας του εξέτισε ο αρχηγός της Ποταμιάς Κώστας Γιαννακόπουλος(Φωτογραφία)

Παρουσίες από ΕΠΣΕ


Τη διοργανώτρια ΕΠΣ Ευρυτανίας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας(Φωτογραφία) και ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Λιάγκας.

Αφιερωμένο στον Ηλία
Οι τροπαιούχοι αφιέρωσαν το τρόπαιο στον αδικοχαμένο Ηλία Ελευθερίου, που αποτελούσε αναπληρωματικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Α΄ Μέρος

Ανωτερότητα Ποταμιάς
Το συγκρότημα του Γιάννη Φλωράκη ήταν καλύτερο στο πρώτο μέρος και προηγήθηκε με 1-0 του Βελουχίου, που κατέβηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς.

Ενός λεπτού σιγή& μαύρα περιβραχιόνια
Πριν την έναρξη το παιχνιδιού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του επί σειρά ετών παράγοντα της ΕΠΣ Ευρυτανίας Πάνου Παπαδημητρίου, που έφυγε πριν μια εβδομάδα από τη ζωή. Οι δυο ομάδες και το διαιτητικό τρίο έπαιξαν με μαύρα περιβραχιόνια.




Προβάδισμα στο 25΄ 


Με τη συμπλήρωση 25 λεπτών και μετά από ένα μέτριο πρώτο 20λεπτο η Ποταμιά προηγήθηκε με 1-0. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος(Φωτογραφία) με όμορφη ενέργεια και σουτ από δεξιά έστειλε την μπάλα στο «δεξί» παραθυράκι του Στάθη Φακίτσα. 





Εκπληκτική επέμβαση

 












Μια εντυπωσιακή απόκρουση έκανε ο πορτιέρο του ΑΠΟΚ Στάθης Φακίτσας(Φωτογραφία αριστερά) στο 32΄, σταματώντας την κοντινή προσπάθεια του Δημήτρης Ζαλοκώστα.


Οι καλύτερες φάσεις
18΄: Ο Ζαλοκώστας σέντραρε από αριστερά, ο Κατσαρής σούταρε και ο Φακίτσας μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.
20΄: Σέντρα του Μπουμπουρή από δεξιά, ο Γενιτσαρόπουλος εκμεταλλεύτηκε λάθη στην αντίπαλη άμυνας και πλάσαρε, με τον τερματοφύλακα του Βελουχίου να διώχνει.
21΄: Σουτ του Λέρη εκτός περιοχής κόντραρε και απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο Φακίτσας.
25΄: Ο Γενιτσαρόπουλος με όμορφη ενέργεια και σουτ από θέση δεξιά έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Βελουχίου(1-0).
30΄: Ο Γενιτσαρόπουλος τροφοδότησε τον Σταμούλη, που έκανε ατομική προσπάθεια και σούταρε πάνω από την εστία του Φακίτσα.
32΄: Σέντρα του Γενιτσαρόπουλου από δεξιά, ο Ζαλοκώστας σούταρε στο δεύτερο δοκάρι και ο Φακίτσας απέκρουσε εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία.
37΄: Σουτ του Τσιλίκα εκτός περιοχής έφυγε άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ηλιάδη.
41΄: Χτύπημα φάουλ του Γενιτσαρόπουλου από αριστερά, κεφαλιά του Ζαλοκώστα στο δεύτερο δοκάρι μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΚ.
44΄: Πάσα του Σταμούλη στον Γενιτσαρόπουλο, που επιχείρησε δυνατό σουτ, το οποίο κατέληξε πάνω από το τέρμα του Φακίτσα.

Β΄ Μέρος

«Σφράγισε» την υπεροχή της
Η Ποταμιά ήταν ανώτερη και στην επανάληψη και με ένα ακόμη γκολ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Πάλεψε αμυντικά το Βελούχι, που δεν κατάφερε να απειλήσει επιθετικά.

Δεύτερο προσωπικό και ομαδικό
«Χτύπησε» ξανά στο 25΄ και της επανάληψης ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος, όταν εκτέλεσε απευθείας φάουλ , η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στην αριστερή γωνία του αντίπαλου τερματοφύλακα για το τελικό 2-0. 





Μπήκαν τα αδέρφια
Με το ίδιο νούμερο και στο ίδιο λεπτό πέρασαν στον αγωνιστικό χώρα τα αδέρφια Λάμπρος Φλωράκης(Ποταμιά) και Γιάννης Φλωράκης(ΑΠΟΚ)



Πρώτο για τρεις


Από πλευράς Ποταμιάς ντεμπούτο έκανε στην επανάληψη ο Γιώργος Πλεξίδας(Φωτογραφία αριστερά) και από πλευράς Βελουχίου οι: Φώτης Ζαχαράκης(Φωτογραφία κέντρο) και Γιάννης Τσούκας(Φωτογραφία δεξιά), άπαντες πρώην μέλη της Μυρίκης.

Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Ο Λέρης έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Φακίτσας έδιωξε προσωρινά και το σουτ του Ζαλοκώστα κατέληξε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του ΑΠΟΚ.
54΄: Χαμηλό διαγώνιο σουτ του Γενιτσαρόπουλου εκτός περιοχής και δεξιά έφυγε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Φακίτσα.
67΄: Ο Φλωράκης Λ. έδωσε στον Ζαλοκώστα, το σουτ του δεύτερου απέκρουσε όμορφα στη δεξιά του γωνία ο Φακίτσας.
70΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε φάουλ από θέση αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στην αριστερή γωνία του Βελουχίου για το 2-0.

Κίτρινες Κάρτες
Πλεξίδας, Αθανασόπουλος

Διακριθέντες
Ποταμιά: Λέρης, Γενιτσαρόπουλος, Ζαλοκώστας, Φαρμάκης
ΑΠΟΚ: Ίβρος, Τάσιος, Τσιλίκας, Φακίτσας

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Ποταμιά): «Νομίζω ότι δίκαια πήραμε το τρόπαιο. Δείξαμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Οι στόχοι φέτος της Ποταμιάς είναι να πάρουμε και τα τρία τρόπαια, ξεκινήσαμε με το πρώτο, μένουν τα υπόλοιπα δύο. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του ΑΠΟΚ, αποτελείται από νέα παιδιά, κάνει μια νέα αρχή. Έχω ζήσει πολλά χρόνια σε αυτή, της εύχομαι καλή συνέχεια και να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται. Συγχαρητήρια και στα δικά μου τα παιδιά, διότι αντιμετώπισαν με σοβαρότητα το παιχνίδι. Για ψυχολογικούς λόγους περισσότερο έπρεπε να πάρουμε το τρόπαιο, ώστε να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα με καλή ψυχολογία, όπως και το κύπελλο. Συγχαρητήρια και πάλι στην ομάδα του ΑΠΟΚ και της εύχομαι καλή συνέχεια.»

Σπύρος Κολόκας (ΑΠΟΚ): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Ποταμιάς, ήταν ανώτερη, φυσιολογικά βέβαια, διότι η ομάδα του ΑΠΟΚ αποτελείται από νέα παιδιά και σήμερα ήταν η πρώτη μέρα που συγκεντρωθήκαμε όλοι μαζί, για να παίξουμε μπάλα. Προσπαθήσαμε να κρατηθούμε στο παιχνίδι, δεν μπορέσαμε, προχωράμε για το επόμενο. Συγχαρητήρια και πάλι στην ομάδα της Ποταμιάς και καλή πορεία να έχουν όλες οι ομάδες.»



Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Ηλιάδης, Μπουμπουρής(75΄ Πλεξίδας), Σαπούνης, Ξαγάρας, Φαρμάκης, Κόγιας(70΄ Νούλας), Ζαλοκώστας(75΄ Μισύρης), Λέρης, Σταμούλης(59΄ Φλωράκης Λ.), Γενιτσαρόπουλος, Κατσαρής

ΑΠΟΚ (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Τσιάμης, Πατρώνης, Ίβρος, Τάσιος, Τσιλίκας(59΄ Φλωράκης Ι.), Τριανταφύλλου, Τσιλιμέκης(46΄ Αθανασόπουλος), Τσίπρας(81΄ Τσούκας), Σκοπέτος(46΄ Ζαχαράκης), Σερπάνος

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)






































Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος