Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Κ14: Αναγέννηση Δυτικής Φθιώτιδας-Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 2-5

Νικηφόρο και ελπιδοφόρο ξεκίνημα έκανε η ομάδα παίδων της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002, επικρατώντας εκτός έδρας με το εμφατικό 5-2 της Αναγέννησης Δυτικής Φθιώτιδας.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Σπερχειάδας την Κυριακή 14 Οκτωβρίου και άρχισε στις 10 και 30. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου του πρωταθλήματος Κ14(παίδων) της ΕΠΣ Φθιώτιδας «Γιάννης Λάμπρου» και είχε διάρκεια 70 λεπτά.
Η Αναγέννηση του Γιώργου Ζαχαρόπουλου μπήκε καλά στο παιχνίδι και προηγήθηκε στο σκορ, κρατώντας μέχρι το ημίχρονο το υπέρ της σκορ. Στην επανάληψη οι Σπερχειαδίτες δεν κατάφερε να διατηρηθούν μπροστά, δεχόμενοι πέντε γκολ και μειώνοντας στο φινάλε με τον ίδιο σκόρερ.
Η Ακαδημία των Δημήτρη Αντωνίου και Χρήστου Καλαμπάκα έφτασε στη νίκη με πολύ καλό ποδόσφαιρο, έχοντας πέντε διαφορετικούς σκόρερ. Ανέτρεψε το σκορ με όμορφα τέρματα, καθώς ήταν καταιγιστική στην επανάληψη και μπήκε το «δεξί» στο πρωτάθλημα.
Για τη 2η αγωνιστική την Κυριακή 21/10 η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 υποδέχεται την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Λαμίας Β΄, ενώ η Αναγέννηση αντιμετωπίζει στη Μακρακώμη στο γειτονικό ντέρμπι την Ένωση 2010.

Η διακύμανση
Στο 15΄ ο Τσαμαλής άνοιξε το σκορ για την Αναγέννηση, με το 1-0 να είναι και το αποτέλεσμα ημιχρόνου. Στην επανάληψη η Ακαδημία ήταν καταιγιστική και με γκολ κατά σειρά των: Κώστα Σερπάνου(40΄), Άγγελου Τσιγαρίδα(42΄), Παντελή Γιαννιώτη(50΄), Κώστα Γυφτομήτρου(52΄) και Γιάννη Τσιλίκα(68΄) διαμορφώθηκε το 1-5. Ο Τσαμαλής σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του γκολ για το τελικό 2-5 στο 70΄.

Πρώτη φορά σε επίσημο
Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 συμμετέχει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Φθιώτιδας, καθώς ο νομός μας δεν διαθέτει παιδικό πρωτάθλημα. Ο ίδιος «κορμός» θα αγωνιστεί και το πρωτάθλημα προεπιλογής Εθνικών Ομάδων με τη μικτή παίδων της ΕΠΣ Ευρυτανίας υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Αντωνίου. Στο πρωτάθλημα Κ14 της ΕΠΣ Φθιώτιδας συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννημένοι τα έτη 2005 και 2006, ενώ έχουν δικαίωμα και τρεις αθλητές, που έχουν γεννηθεί το 2007.

Προκρίνονται όλοι
Και οι τέσσερις ομάδες του ομίλου θα προκριθούν στη δεύτερη φάση, στην οποία θα σχηματιστούν νέοι όμιλοι με μεταφερόμενη βαθμολογία και θα περιλαμβάνουν έναν πρώτο, έναν δεύτερο, έναν τρίτο και έναν τέταρτο από κάθε όμιλο, με τις διασταυρώσεις να αναφέρονται στην προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Δήλωσε 9
Η Αναγέννηση δήλωσε 9 ποδοσφαιριστές, καθώς δεν έχουν εκδοθεί τα δελτία όλων των ποδοσφαιριστών της. Συμμετείχε ωστόσο κανονικά με ενδεκάδα. Ο σκοπός αυτών των πρωταθλημάτων είναι η συμμετοχή και όχι το αποτέλεσμα.

Στον Τυμφρηστό τα εντός
Η Ευρυτανική ομάδα θα δώσει τα εντός έδρας της ματς στο γήπεδο του Τυμφρηστού, το οποίο δεν χρησιμοποιείται από κάποιο σωματείο τα τελευταία χρόνια.

Coach ο Ζαχαρόπουλος
Την Αναγέννηση καθοδηγεί ο ποδοσφαιριστής της ανδρικής ομάδας και καθηγητής φυσικής αγωγής Γιώργος Ζαχαρόπουλος Οι άνδρες συμμετέχουν ως «νεοφώτιστοι» στην Α΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας και αγωνίζονται σε αυτούς οι πρώην ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΚ Ηλίας Ρίζος, Τζίμης Κουτσούμπας, Ντίνος Σκαρλάτος και Γιώργος Χαλλής.

Συνθέσεις Ομάδων


Αναγέννηση Δυτικής Φθιώτιδας (Γιώργος Ζαχαρόπουλος): Αντωνίου Δ., Κύρκος, Μανίτας, Σκουτέλης, Μπίκας, Ζαχαρόπουλος, Αντωνίου Π., Μαργαρίτης, Τσαμαλής

Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 (Δημήτρης Αντωνίου& Χρήστος Καλαμπάκας): Τριανταφυλλόπουλος, Σταμούλης, Τσιγαρίδας, Κελεσίδης, Δροσίνης, Γιαννιώτης, Σερπάνος, Γυφτομήτρος, Γραβιάς, Πιστιόλης, Μουρτογιάννης(Κρασιάς, Τσιάρας, Αθανασόπουλος, Τσιλίκας, Χρυσικός, Κουτούμπας, Ρεσίτης)

Διαιτητής: Παναγιώτης Κολοβός(ΣΔΠ Φθιώτιδας)











Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002