Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

ΠΑΟΚ-Άγραφα 1-5

Πολύ πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ τα Άγραφα σημείωσαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 1-5 του ΠΑΟΚ.
Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 28 Οκτωβρίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 3. Ήταν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και την είδαν λιγότεροι από 20 φίλαθλοι.
Ο ΠΑΟΚ του Λάκη Αναστασόπουλου ήταν αρκετά ανταγωνιστικός και μαχητικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο φάνηκε η απειρία του νεανικού συνόλου. Οι Καρπενησιώτες έκαναν θετική εμφάνιση και μείωσαν προσωρινά σε 1-2 με τον Άρη Ρέπα στην επανάληψη, με τον ίδιο να έχει και δοκάρι νωρίτερα.  
Τα Άγραφα του Νίκου Βούρτσα πήραν αυτό που ήθελαν, στηριζόμενα στην εμπειρία και την ποιότητα ορισμένων ποδοσφαιριστών τους. Δυο διαστήματα καλής απόδοσης ήταν αρκετά, για να τους δώσουν την ευρεία νίκη, που ανεβάζει βαθμολογικά και ψυχολογικά τους «νεοφώτιστους». Είχαν πέντε διαφορετικούς σκόρερ και συγκεκριμένα τους: Δημήτρη Τελώνη, Σάκη Θεοχάρη, Γιώργο Βούρτσα, Σπύρο Γκριμόπουλο και Ταξιάρχη Καλύβα.
Ο «δικέφαλος» έμεινε στους -2 πόντους και για την 3η αγωνιστική θα τεθεί αντιμέτωπος το Σάββατο 3 Νοεμβρίου με την ΑΕΚ. Ο Κατσαντώνης που κέρδισε για πρώτη φορά θα αγωνιστεί μια ημέρα μετά με τη Φραγκίστα. Και τα δυο παιχνίδια θα γίνουν στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου.

Μετρημένοι με το μάτι
Τη συνάντηση παρακολούθησαν λιγότεροι από 20 θεατές. 


Στην έδρα των Αγράφων
Το ματς έγινε στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου, το οποίο αποτελεί έδρα των Αγράφων.

Ίδια ενδεκάδα
Ο Λάκης Αναστασόπουλος παρέταξε την ίδια ενδεκάδα, που είχε χρησιμοποιήσει και στην πρεμιέρα με το Ραπτόπουλο.

Με τέσσερις διαφοροποιήσεις 
 

Από πλευράς Αγράφων θέση στο αρχικό σχήμα έλαβαν οι: Λάμπρος Κατσαρός(Φωτογραφία αριστερά), Σάκης Θεοχάρης, Κώστας Νικοπολίδης(Φωτογραφία κέντρο) και Παναγιώτης Μπίκας(Φωτογραφία δεξιά).  Πήραν τις θέσεις των: Μπάμπη Καρβέλη, Στέλιου Μεριγκούνη, Θανάση Ντάλλα και Γιάννη Τσάκνη(Απουσίαζαν). Οι Αγραφιώτες είχαν μόλις 13 ποδοσφαιριστές στην αποστολή τους.

Α΄ Μέρος

Θετικός ο ΠΑΟΚ-Τετράλεπτο Αγράφων
Η ομάδα των Αγράφων μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο μέρος προηγήθηκε με 0-2, σκοράροντας δυο φορές στο 39΄ και στο 43΄. Αρκετά καλά στάθηκε ο νεανικός ΠΑΟΚ.

Την «κάρφωσε» στα δίχτυα


Οι Αγραφιώτες προηγήθηκαν με 0-1 στο 39΄. Ο έμπειρος αμυντικός μέσος Δημήτρης Τελώνης(Φωτογραφία) σκόραρε με κεφαλιά, μετά το χτύπημα φάουλ του Σάκη Θεοχάρη.




Όμορφος συνδυασμός


Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σάκης Θεοχάρης(Φωτογραφία) μετατράπηκε από δημιουργός σε σκόρερ. Μετά τη σέντρα του Ταξιάρχη Καλύβα διαμόρφωσε με σουτ το 0-2, με το οποίο και ολοκληρώθηκε το ημίχρονο. 



Οι καλύτερες φάσεις
13΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Καλύβα μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ.
31΄: Κόρνερ του Ζανιά από δεξιά, κεφαλιά του Καλύβα κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι του Γυφτομήτρου.
32΄: Σέντρα του Κατσαρού από δεξιά, ο Καλύβας έπιασε την κεφαλιά, η οποία έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι του ΠΑΟΚ.
 38΄: Ο Μαστρογιάννης δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο κόντραρε και μπλοκαρίστηκε από τον Νικοπολίδη στην αριστερή του γωνία.
39΄: Χτύπημα φάουλ του Θεοχάρη από αριστερά, ο Τελώνης με καρφωτή κεφαλιά πραγματοποίησε το 0-1.
43΄: Ο Βούρτσας τροφοδότησε τον Καλύβα, που ελίχτηκε από αριστερά και σέντραρε στον Θεοχάρη, ο οποίος με σουτ στο δεύτερο δοκάρι διαμόρφωσε το 0-2.

Β΄ Μέρος

Ανοιχτό παιχνίδι
Αρκετά πιο καλό ήταν το παιχνίδι στην επανάληψη. Οι δυο ομάδες απέδωσαν όμορφο και ελεύθερο ποδόσφαιρο, με τα Άγραφα να επικρατούνε με 1-5, βελτιώνοντας την απόδοση τους κατά πολύ.

Προειδοποιητική «βολή»
Ο ΠΑΟΚ έχασε μοναδική ευκαιρία για το 1-2, όταν στο 56΄ η κεφαλιά του Άρη Ρέπα, μετά τη σέντρα του Ανδρέα Φύκα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Κώστα Νικοπολίδη. 



Διαμαρτυρίες για πέναλτι


Ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι στο 74ο λεπτό, θεωρώντας ότι ο Γιώργος Μουστάκης(Φωτογραφία) ανατράπηκε αντικανονικά από τον Δημήτρη Κωσταρέλο. Ο ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος δεν είδε κάτι το επιλήψιμο.

Μείωσε ο Ρέπας


Η καλή απόδοση του «δικεφάλου» επιβραβεύτηκε στο 76ο λεπτό, όταν ο Άρης Ρέπας(Φωτογραφία) σημείωσε το 1-2, εκμεταλλευόμενος λάθος αντιπάλου του.

Σε απόσταση ασφαλείας


Τα Άγραφα «αφυπνίστηκαν» και πήραν πάλι διαφορά δυο τερμάτων με ωραίο σουτ του Γιώργου Βούρτσα(Φωτογραφία) έξω από την περιοχή στο 79΄. 


Γκολ στην προηγούμενη ομάδα του


Διαστάσεις θριάμβου στην πρώτη νίκη του Κατσαντώνη έδωσε ο Σπύρος Γκριμόπουλος. Ο Μεγαρίτης ποδοσφαιριστής έκανε με κεφαλιά το 1-4 στο 83΄ μετά την εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Βούρτσα και σκόραρε απέναντι στην πρώην του ομάδα. 



Στο τέλος βρήκε δίχτυα


Μετά από ένα «κρεσέντο» χαμένων ευκαιριών ο Ταξιάρχη Καλύβας(Φωτογραφία) βρήκε «πλεχτό» σημειώνοντας με ωραία ενέργεια και σουτ το τελικό 1-5 στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ύστερα από μια ακόμη ασίστ του Γιώργου Βούρτσα. 



Πρώτο για Λάνη


Την πρώτη του παρουσία με τον «δικέφαλο» κατέγραψε ο Γιώργος Λάνης(Φωτογραφία), που αποκτήθηκε από τον Ατρόμητο Αμουρίου.

Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Καλύβας δοκίμασε σουτ από τα δεξιά, το οποίο πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
53΄: Σουτ του Κελεσίδη εκτός περιοχής έφυγε έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι των Αγράφων.
56΄: Σέντρα του Φύκα από αριστερά, κεφαλιά του Ρέπα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη.
59΄: Ο Θεοχάρης έβγαλε σέντρα, ο Καλύβας έκανε το γυριστό σουτ ,το οποίο κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ.
64΄: Χαμηλό σουτ του Καλύβα πέρασε μόλις άουτ από αριστερό δοκάρι του Γυφτομήτρου.
65΄: Εκτέλεση φάουλ του Ζανιά από δεξιά, σκαστή κεφαλιά του Γκούρλια κατέληξε πάνω από την εστία του ΠΑΟΚ.
67΄: Ο Θεοχάρης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, την κεφαλιά του Καλύβα στο δεύτερο δοκάρι απέκρουσε ο Γυφτομήτρος.
76΄: Ο Μουστάκης έκανε γέμισμα, ο Ρέπας εκμεταλλεύτηκε ασταθές διώξιμο των αντιπάλων του και με πλασέ σημείωσε το 1-2.
79΄: Ο Βούρτσας ξεμαρκαρίστηκε εκτός περιοχής και με όμορφο σουτ, που κατέληξε ψηλά στην αντίπαλη εστία «έγραψε» το 1-3.
83΄: Εκτέλεση φάουλ του Βούρτσα από δεξιά, ο Γκριμόπουλος με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Γυφτομήτρου(1-4).
86΄: Ο Μουστάκης μετά από λάθος της αντίπαλης άμυνας πλάσαρε και ο Σκαρμούτσος έδιωξε προ της γραμμής.
89΄: Σέντρα του Ρουμελιώτη από δεξιά, κεφαλιά του Ρέπα μπλόκαρε ο Νικοπολίδης.
92΄: Ο Βούρτσας έκανε κάθετη πάσα στον Καλύβα, που έκανε ωραία προσπάθεια και με σουτ σε θέση τετ α τετ σημάδεψε την αριστερή γωνία του ΠΑΟΚ, κάνοντας το 1-5.

Κίτρινες Κάρτες
Τόλης

Διακριθέντες
ΠΑΟΚ: Φύκας, Μουστάκης, Ρέπας, Καώνης, Κελεσίδης
Άγραφα: Θεοχάρης, Γκούρλιας, Ζανιάς,, Βούρτσας

Δηλώσεις Προπονητών

Λάκης Αναστασόπουλος (ΠΑΟΚ): «Σήμερα η ομάδα μας έκανε θα έλεγα μια από τις καλύτερες της εμφανίσεις μέχρι τώρα. Το σκορ θεωρώ ότι μας αδικεί και δεν λέει την πραγματική εικόνα του παιχνιδιού. Η ομάδα μας ήταν ανταγωνιστική εκτός από το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα. Θεωρώ ότι ο αντίπαλος σε οργανωμένη επίθεση δεν μας έβγαλε καμία φάση και η μοναδική του απειλή ήταν από στημένα, τα οποία όλοι γνωρίζουμε ότι είναι η μεγαλύτερη αδυναμία της ομάδας μας. Εμείς προσπαθούμε να παίξουμε ένα ποδόσφαιρο, στο οποίο δεν μας φοβίζει το λάθος και σίγουρα δεν μας αγχώνει το σκορ. Υπάρχει στεναχώρια σε όλα τα παιδιά, που δεν φέρνουν ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά όλοι μας πρέπει να σκύψουμε τα κεφάλια, να δουλέψουνε όλα τα παιδιά με τον κ. Γιώργο(ενν. Χρυσαφόπουλο) και να είναι σίγουροι ότι είναι κοντά η πρώτη μας νίκη. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια και να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα των Αγράφων, πολλά μπράβο σε όλους τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ Καρπενησίου.»

Νίκος Βούρτσας (Άγραφα): «Να δώσω συγχαρητήρια στους παίχτες μου για τη σημερινή νίκη και την προσπάθεια που κάνουν. Παρόλο που δεν παίξαμε αρκετά καλά, έχουμε τους παίχτες και την ποιότητα να κερδίζουμε αυτά τα παιχνίδια. Να δώσω επίσης συγχαρητήρια και στην ομάδα του ΠΑΟΚ για την προσπάθεια που έκανε και να της ευχηθώ καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα.»






Συνθέσεις Ομάδων

ΠΑΟΚ (Λάκης Αναστασόπουλος): Γυφτομήτρος, Μαστρογιάννης(68΄ Μίλης), Καώνης(78΄ Λάνης), Τσάρας, Μουστάκης, Τόλης(62΄ Παπαροιδάμης), Φύκας, Κελεσίδης, Χόντζα, Ρέπας, Ρουμελιώτης

Άγραφα (Νίκος Βούρτσας): Νικοπολίδης, Κατσαρός, Θεοχάρης, Γκούρλιας, Κωσταρέλος(85΄ Σκαρμούτσος), Τελώνης, Ζανιάς, Γκριμόπουλος, Μπίκας Π.(64΄ Κουρκούνης), Καλύβας, Βούρτσας

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)







































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος