Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

ΑΕΚ-ΑΠΟΚ Βελούχι 0-8

Με «φόρα» μπήκε στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΚ,  που κέρδισε την ΑΕΚ με το επιβλητικό 0-8.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο(20/10) στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησεστις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω καλές καιρικές συνθήκες υπό το βλέμμα 30 περίπου θεατών.
Η ΑΕΚ του Γιάννη Χάσκου μπήκε με το χειρότερο δυνατό τρόπο στο πρωτάθλημα στην επιστροφή της στην μεγάλη κατηγορία του νομού. Ηττήθηκε με το βαρύ 8-0, με τα περισσότερα τέρματα να έρχονται στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.
Ο ΑΠΟΚ του Σπύρου Κολόκα μετά τον αποκλεισμό του στο κύπελλο επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα παίρνοντας μια ευρεία νίκη και σκοράροντας 8 φορές με πολλές χαμένες ευκαιρίες. Τα γκολ του Βελουχίου σημείωσαν οι: Σπύρος Κωστορρίζος (Χατ-τρικ), Γιώργος Σερπάνος (2 τέρματα) και από 1 οι: ΆλεξΜπακαλίδης, Βασίλης Ντουφεκιάς και Γιάννης Φλωράκης.
Την επόμενη (2η) αγωνιστικήο ΑΠΟΚ αγωνίζεται με την Ποταμιά το Σάββατο(27/10), ενώ η ΑΕΚ ταξιδεύει στο Ραπτόπουλο την Κυριακή (28/10) για να αναμετρηθεί με την τοπική Δόξα.

Λιγοστοί θεατές
Η αναμέτρηση της πρεμιέρας της Α΄ Ευρυτανίας έγινε παρουσία περίπου 30 θεατών.


Ιδανικό ντεμπούτο


Ο 17χρονος Σπύρος Κωστορρίζος (Φωτογραφία), απόκτημα του ΑΠΟΚ από τον ΠΑΟΚ έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο, σκοράροντας 3 φορές.

Φιλοξενούμενη η γηπεδούχος
Ο αγώνας έγινε στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, το οποίο αποτελεί την έδρα του ΑΠΟΚ.

Εστία ο Παπαϊωάννου


Για τον ΑΠΟΚ τερματοφύλακας χρησιμοποιήθηκε ο Γρηγόρης Παπαιωάννου, που επέστρεψε στον «ιστορικό» από τον ΠΑΟΚ.

Χωρίς τερματοφύλακα
Η ΑΕΚ έπαιξε για ένα ακόμη ματς χωρίς τερματοφύλακα και την εστία της υπερασπίστηκε ξανά ο αμυντικός Δημήτρης Γιαννόπουλος.

Μπήκαν οι μεταγραφές

 


 







 















Τα μεταγραφικά αποκτήματα της ΑΕΚ Γιώργος Μπακογεώργος (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά), Αλέκος Οικονόμου (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά), Πάνος Αρβανίτης (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά) και Κώστας Μπακόλας (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά) έκαναν την πρώτη τους συμμετοχή με τον «δικέφαλο». Ο τελευταίος καλύπτει θέση ποδοσφαιριστή κάτω των 20.

Α΄ Μέρος

Προβάδισμα 3
Οι «κυανόλευκοι» του Σπύρου Κολόκα πήραν προβάδισμα 3 τερμάτων στο πρώτο μέρος.

Ενός λεπτού σιγή
Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Παναγιώτη Παπαδημητρίου, επί σειρά ετών παράγοντα της ΕΠΣ Ευρυτανίας.




Προβάδισμα με «Μπάκα»


Το Βελούχι προηγήθηκε στο 11ο λεπτό όταν μετά την σέντρα του Σπύρου Κωστορρίζου από τα δεξιά, ο  διαχρονικός Άλεξ Μπακαλίδης με πλασέ στην αριστερή γωνία της ΑΕΚ έκανε το 0-1.

Δεύτερο με «Σερ»


Ο νεαρός Γιώργος Σερπάνος (Φωτογραφία) στο 41΄ μετά την ασιστ του Άλεξ Μπακαλίδη με πλασέ από τα όρια της περιοχής διαμόρφωσε το 0-2.

Αύξησε το προβάδισμα


Οι φιλοξενούμενοι διεύρυναν και άλλο το προβάδισμα τους στο 44΄, όταν μετά την σέντρα του Γιάννη Φλωράκη από τα δεξιά ο Βασίλης Ντουφεκιάς με κοντινό πλασέ χρίστηκε σκόρερ (0-3).



Οι καλύτερες φάσεις
11΄: Ο Κωστορρίζος έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και ο Μπακαλίδης με πλασέ στην αριστερή γωνία της ΑΕΚ έκανε το 0-1.
15΄: Σουτ του Σερπάνου από τα όρια της περιοχής απέκρουσε ο Γιαννόπουλος.
28΄: Ο Μπακαλίδης έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Ντουφεκιάς πήρε την κεφαλιά και ο πορτιέρο της ΑΕΚ μπλόκαρε.
32΄: Σουτ του Σερπάνου απέκρουσε σε κόρνερ ο Γιαννόπουλος.
41΄: Ο Μπακαλίδης τροφοδότησε τον Σερπάνο, που με πλασέ στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων έγραψε το 0-2.
44΄: Ο Φλωράκης σέντραρε από τα δεξιά και ο Ντουφεκιάς με κοντινό πλασέ πέτυχε το 0-3.

Β΄ Μέρος

Άλλα 5
Ο ΑΠΟΚ συνέχισε να σκοράρει στην επανάληψη, βρήκε δίχτυα 5 φορές ακόμη φτάνοντας στο τελικό 0-8.

Έπαιξε ο Ζωχάκης


Την πρώτη του παρουσία με την ΑΕΚ κατέγραψε ο Παναγιώτης Ζωχάκης, ο οποίος αποκτήθηκε από τα Άγραφα.

Σκόραρε ο δις Κωστορρίζος
Ο νεοαποκτηθείς Σπύρος Κωστορρίζος στο 64΄ μετά την πάσα του Γιάννη Τσούκα σκόραρε για το 0-4. Ο παίκτης του ΑΠΟΚ δέκα λεπτά αργότερα μετά την ασιστ του Γιάννη Φλωράκη σκόραρε για δεύτερο φορά στο ματς (0-5).

Τα ηνία σε Φλωράκη


Ο έμπειρος Γιάννης Φλωράκης χρίστηκε σκόρερ στο 76΄ όταν μετά την παράλληλη πάσα του Γιώργου Σερπάνου σκόραρε με σουτ (0-6).

Έφτασε στα 8
Ο Γιώργος Σερπάνος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 82΄ και στο 86΄ ο Σπύρος Κωστορρίζος με το τρίτο του τέρμα(Χατ-τρικ) διαμόρφωσαν το τελικό 0-8.

Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Ο Μπέσσας εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Κωστής σούταρε από κοντά και ο Παπαϊωάννου απέκρουσε από την δεξιά του γωνία σε νέο κόρνερ.
64΄: Ο Τσούκας έδωσε στον Κωστορρίζο, που με πλασέ διαμόρφωσε το 0-4.
74΄: Ο Φλωράκης τροφοδότησε τον Κωστορρίζο, ο οποίος με κοντινό σουτ σκόραρε (0-5).
76΄: Ο Σερπάνος με παράλληλη πάσα βρήκε τον Φλωράκη που με σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-6.
81΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αρβανίτη μπλόκαρε ο Παπαϊωάννου.
82΄: Ο Σερπάνος με σουτ στην δεξιά γωνία του Γιαννόπουλου έκανε το 0-7.
86΄: Ο Κωστορρίζος με σουτ εκτός περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 0-8.

Διακριθέντες:
ΑΕΚ: -
ΑΠΟΚ Βελούχι: Σερπάνος, Κωστορρίζος, Ντουφεκιάς

Κίτρινες Κάρτες
Ίβρος

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Χάσκος (ΑΕΚ): «Η ομάδα μας άργησε να ξεκινήσει προετοιμασία και προσπαθούμε μέσα από τα παιχνίδια να βελτιωθούμε. Θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε μέσα από τις προπονήσεις τις επόμενες ημέρες. Το παιχνίδι δεν χωράει κριτική, το σκορ τα λέει όλα. Ο αντίπαλος είχε πολύ περισσότερα τρεξίματα από εμάς, εμείς παίξαμε περισσότερα με τα πόδια παρά με το μυαλό. Παρά τη βαριά ήττα θεωρώ ότι βελτιωθήκαμε από το παιχνίδι κυπέλλου με την Ποταμιά. Τα περισσότερα γκολ που ανέβασαν το σκορ προήλθαν από ατομικά λάθη. Καλή συνέχεια στην ομάδα του ΑΠΟΚ.»


Σπύρος Κολόκας (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Το παιχνίδι δεν χωράει κριτική και αξιολόγηση. Συγχαρητήρια στην ομάδα της ΑΕΚ για την φιλότιμη προσπάθεια που κάνει. Είμαι ευχαριστημένος από τα νέα παιδιά που αγωνίστηκαν στην ομάδα του ΑΠΟΚ, που προσπαθούν να είναι το παρόν και το μέλλον αυτής της ομάδας. Καλή συνέχεια στην ΑΕΚ.»







Συνθέσεις Ομάδων

ΑΕΚ (Γιάννης Χάσκος): Γιαννόπουλος Δ., Αρβανίτης, Γιαννόπουλος Γ., Λάππας, Νιαβής(46΄ Ζωχάκης), Οικονόμου, Παρούτσας, Μπακογεώργος, Μπέσσας Ι.(63΄ Τσόγκας), Κωστής, Μπακόλας Κ.

ΑΠΟΚ Βελούχι (Σπύρος Κολόκας): Παπαϊωάννου, Πατρώνης, Τσούκας, Ίβρος, Τάσιος, Μπόγδανος, Φλωράκης, Σερπάνος, Ντουφεκιάς(46΄ Τσίπρας), Μπακαλίδης, Κωστορρίζος

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)


























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας