Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Φραγκίστα-Ποταμιά 0-7

«7σφαιρη» ήταν η πρωταθλήτρια Ποταμιά στο ξεκίνημα του τοπικού, επικρατώντας με 0-7 της Δυτικής Φραγκίστας.
Η αναμέτρηση διεξήχθη το Σάββατο(20/10) στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε λίγο μετά τις  3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και ζέστη, παρουσία περίπου 10 με 15 θεατών.
Η Φραγκίστα με προπονητή-παίκτη τον Μάκη Ζήκα κατέρρευσε στην επανάληψη, όπου φάνηκε να μένει από δυνάμεις με αποτέλεσμα να δεχτεί πίεση και απανωτά τέρματα. Στα πρώτα 45΄ οι «βυσσινί» παρά τις απουσίες ήταν πιο ανταγωνιστικοί, περιορίζοντας αρκετά τους Μεγαλοχωρίτες.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη μπήκε φουριόζα και στο πρωτάθλημα συντρίβοντας τον αντίπαλο με το επιβλητικό σκορ. Δημιούργησε σωρεία εύκαιρών και σκόραρε 7 τέρματα με τους Κώστα Σταμούλη (Καρέ), Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο (2 γκολ) και Χρήστο Κατσαρή. Είχε και 3 δοκάρια με τους Μιχάλη Νούλα, Κώστα Μαντζιούτα και Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο.
Την επόμενη (2η) αγωνιστική η Ποταμιά αγωνίζεται το Σάββατο(27/10) με τον ΑΠΟΚ, ενώ η Φραγκίστα θα παίξει την Κυριακή(28/10) με τον Αίολο.

Κάτω από 20
Η αναμέτρηση δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον των φιλάθλων της πόλης μας και έγινε παρουσία λιγότερων από 20 θεατών.

Βράβευσαν Ζαγκότση


Πριν την έναρξη της αναμέτρησης εκ μέρους της διοίκησης της Ποταμιάς ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Νάσιος βράβευσε απονέμοντας του τιμητική πλακέτα τον επί δεκαετιών ποδοσφαιριστή και αρχηγό της ομάδας Γιώργο Ζαγκότση που φέτος μεταγράφηκε στη Φραγκίστα. Μάλιστα ο «Τσέλος» χρησιμοποιήθηκε ως τερματοφύλακας και όχι στη φυσική του θέση. 



 

Αδερφική «κόντρα»
Ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος της Φραγκίστας αντιμετώπισε τον αδερφό του Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο της Ποταμιάς.

Δεν δέχεται γκολ
Η Ποταμιά σε τέσσερα επίσημα ματς δεν έχει δεχτεί κάποιο γκολ, ενώ έχει σκοράρει 19 φορές.

«Ξετιμωρήθηκε» ο Μάκκας


Ο αμυντικός του ΑΠΟΔΦ Βαγγέλης Μάκκας εξέτισε την ποινή της τιμωρίας (1 αγωνιστική) από την περσινή σεζόν και μετά από 9 μήνες περίπου αγωνίστηκε με την ομάδα του.

Αγωνίζεται στο αθλητικό
Η Φραγκίστα αγωνίζεται στο φετινό πρωτάθλημα, χρησιμοποιώντας ως έδρα το προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και όχι της φυσικής της έδρα.

«Ντεμπούταραν» δυο

 












Την πρώτη του εμφάνιση με τη Φραγκίστα έκανε ο Πάνος Ράπτης(Φωτογραφία Αριιστερά), που αποκτήθηκε από τον Αίολο. Ντεμπούτο για την Ποταμιά έκανε ο Νίκος Λαθύρης(Φωτογραφία Δεξιά), απόκτημα από τη Μυρίκη.

Α΄ Μέρος

Ενός λεπτού σιγή
Πριν την έναρξη του ματς κρατήθηκε ενός λεπτού στιγμή στην μνήμη του παράγοντα της ΕΠΣ Ευρυτανίας Παναγιώτη Παπαδημητρίου, που πριν περίπου ένα μήνα έφυγε από την ζωή. Υπήρξε μάλιστα Πρόεδρος της Δυτικής Φραγκίστας, προσφέροντας από πολλά πόστα στο ποδόσφαιρο της περιοχής και όχι μόνο.




Δίλεπτο τερμάτων
Η Ποταμιά έπιασε καλή απόδοση στο πρώτο μισάωρο απώλεσε ευκαιρίες και σε ένα δίλεπτο σκόραρε δυο φορές (0-2).

Γκολάρα «Γεν»


Στο 18΄ ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) με καταπληκτική ατομική προσπάθεια εκτός περιοχής και με σουτ στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας των γηπεδούχων έγραψε με πανέμορφο τρόπο το 0-1. Ο «Πελέ» έχει σκοράρει σε όλα τα επίσημα παιχνίδια των Μεγαλοχωριτών.



Διπλασίασε με Κατσαρή


Οι γηπεδούχοι στο 20΄ έκαναν δυο τα τέρματα τους, ο Μιχάλης Νούλας σέντραρε από δεξιά, ο Γιώργος Ράικος έξυπνα πάσαρε στον Χρήστο Κατσαρή, που με ψύχραιμο σουτ διαμόρφωσε το 0-2.



Αισθητή την παρουσία
Η Φραγκίστα έκανε αισθητή την παρουσία της στο ματς στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους,  που σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορούσε να είχε μειώσει το σκορ.



Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Ο Μισύρης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η προβολή του Σταμούλη από κοντά έφυγε πάνω από τέρμα της Φραγκίστας.
13΄: Χτύπημα φάουλ του Σταμούλη απέκρουσε ο Ζαγκότσης.
14΄: Ο Μισύρης σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Σταμούλη από κοντά κόντραρε σε αντίπαλο.
18΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Α. έκανε ατομική προσπάθεια από αριστερά και με καταπληκτικό σουτ από μακρινή απόσταση έστειλε την μπάλα στο αριστερό «Γ»(0-1).
20΄: Ο Νούλας σέντραρε από δεξιά, ο Ράικος πάσαρε στον Κατσαρή, που με ψύχραιμο σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του για το 0-2.
21΄: Δυνατό σουτ του Γούλα πέρασε πάνω από την εστία του Καλύβα.
34΄: Σουτ του Γενιτσαρόπουλου Χ. απέκρουσε σε κόρνερ ο Καλύβας.
40΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπούκα απέκρουσε εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς.

Β΄ Μέρος

Σκόραρε διαρκώς
Το δεύτερο μέρος άνηκε κατά κράτος στην πρωταθλήτρια Ποταμιά που σκόραρε 5 φορές, είχε τρία δοκάρια φτάνοντας στο τελικό 0-7.

0-3 για την Ποταμιά
Στο 6ο λεπτό της επανάληψης ο Μιχάλης Νούλας σέντραρε από δεξιά και ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος με προβολή πραγματοποίησε το 0-3.



Δοκάρι με Νούλα


Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού η Ποταμιά είχε δοκάρι όταν το σουτ του Μιχάλη Νούλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Καρέ «Σταμ» σε 12΄ 


Ο φορ Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία) από το 75’  έως το 86΄ σκόραρε 4 τέρματα πετυχαίνοντας «καρέ» για το τελικό 0-7. Στο 75΄ μετά την πάσα του Μιχάλη Νούλας σκόραρε το 0-4. Δυο λεπτά έπειτα μετά την ασιστ του Γιάννη Ζαλοκώστα σκόραρε με κεφαλιά (0-5). Στο 83΄ μετά την ασιστ του Κώστα Μαντζιούτα διαμόρφωσε το 0-6, ενώ στο 86΄ σκόραρε το «καρε» με κεφαλιά μετά από φάουλ του Δημήτρη Ζαλοκώστα για το τελικό 0-7. Ο Σταμούλης έβαλε από νωρίς πλώρη για να κατακτήσει για ακόμη μια φορά το «χρυσό παπούτσι».






Δοκάρι με Κ. Μαντζιούτα



Στο 80΄ ο Δημήτρης Ζαλοκώστας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Κώστα Μαντζιούτα σταμάτησε στο αντίπαλο δοκάρι.


Έχασε το 8ο
Μια «ανάσα» από το 0-8 έφτασε στο 87΄ η Ποταμιά όμως το σουτ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Γιώργου Ζαγκότση.


Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Ζαλοκώστας Ι. πάσαρε στον Σταμούλη που σούταρε με την μπάλα να βρίσκει σε αμυντικό.
51΄: Ο Νούλας σέντραρε από τα δεξιά και ο Γενιτσαρόπουλος Α. με προβολή στην αριστερή γωνία έκανε το 0-3.
60΄: Σουτ του Νούλα μέσα από την περιοχή χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και έφυγε άουτ.
63΄: Ο Νούλας σέντραρε από αριστερά και το όμορφο γυριστό σουτ του Γενιτσαρόπουλου Α. έφυγε άουτ.
75΄: Ο Νούλας πάσαρε στον Σταμούλη, που από κοντά σκόραρε με σουτ για το 0-4.
77΄: Ο Ζαλοκώστας Ι. σέντραρε από δεξιά και ο Σταμούλης με κεφαλιά έκανε το 0-5.
80΄: Ο Ζαλοκώστας Δ. εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Μαντζιούτα κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι.
83΄: Ο Μαντζιούτας πάσαρε στον Σταμούλη που σκόραρε με σουτ για το 0-6.
86΄: Ο Ζαλοκώστας Δ. εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Σταμούλης με κεφαλιά πέτυχε το 0-7.
87΄: Σουτ του Γενιτσαρόπουλου Α. σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Διακριθέντες:
Φραγκίστα: -
Ποταμιά: Μισύρης, Γενιτσαρόπουλος Α., Σταμούλης, Φαρμάκης

Κίτρινες Κάρτες
Μπισμπίκης Φ., Γενιτσαρόπουλος Α.

Δηλώσεις Προπονητών

Μάκης Ζήκας (Φραγκίστα): «Ξέραμε ότι δεν είχαμε πιθανότητες να πάρουμε κάτι απόαυτό το παιχνίδι, παίζαμε με την περσινή πρωταθλήτρια και σίγουρα με ένα από τα φαβορί και για φέτος. Στο πρώτο ημίχρονο πιστεύω ήμασταν αρκετά καλοί και δημιουργήσαμε κάποιες καλές ευκαιρίες. Για το δεύτερο ημίχρονο δεν έχω να πω κάτι, μόνο η Ποταμιά υπήρχε στο γήπεδο.  Συγχαρητήρια στην Ποταμιά και καλή συνέχεια.»





Γιάννης Φλωράκης (Ποταμιά): «Δε χωράει κριτική το παιχνίδι, ήμασταν πολύ ανώτεροι και δίκαια κερδίσαμε.  Σήμερα δώσαμε και χρόνο συμμετοχής σε κάποια παιδιά, που δεν είχαν παίξει έως τώρα στους αγώνες.  Έμεινα αρκετά ικανοποιημένος, όμως πρέπει να βελτιωνόμαστε γιατί σιγά-σιγά το πρωτάθλημα θα αρχίσει να γίνεται πιο δύσκολο. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Φραγκίστας.»





Συνθέσεις Ομάδων

Φραγκίστα (Μάκης Ζήκας): Ζαγκότσης, Ράπτης, Μπισμπίκης Φ., Μπισμπίκης Ι., Μάκκας, Λάμπρου, Μπούκας(66΄ Γαλανός), Γενιτσαρόπουλος Χ., Γούλας, Ζήκας, Λαθύρης Δ.(75΄ Πολύζος)

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Καλύβας, Λαθύρης Ν.(58΄ Μαντζιούτας Κ.), Ράικος(46΄ Ζαλοκώστας Δ.), Μπουμπουρής, Φαρμάκης, Κατσαρής, Νούλας, Ζαλοκώστας Ι., Σταμούλης, Γενιτσαρόπουλος Α., Μισύρης

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιάννης Σέλελης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)




















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος