Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

ΑΕΚ-Ποταμιά 0-7

Στα ημιτελικά του κυπέλλου Ευρυτανίας προκρίθηκε η Ποταμιά,  νικώντας την ΑΕΚ με το επιβλητικό 0-7.
Ο προημιτελικός κυπέλλου Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο(6/10) στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Έγινε παρουσία περίπου λιγοστών φιλάθλων και κάτω από καλές καιρικές συνθήκες.
Η ΑΕΚ του Γιάννη Χάσκου έχοντας πραγματοποιήσει μια προπόνηση κατέβηκε στο θεσμό του κυπέλλου, βλέποντας το παιχνίδι σαν ένα φιλικό προετοιμασίας. Δεν μπόρεσε φυσιολογικά να είναι ανταγωνιστική, ξεκινώντας με το «αριστερό» την σεζόν και με μια βαριά ήττα. Αναμένει την ένταξη νέων ποδοσφαιριστών.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη έκανε μια δυνατή προπόνηση, κυριαρχώντας στο παιχνίδι και στα 90΄ λεπτά,  βάζοντας 7 γκολ και έχοντας και δυο δοκάρια με τους Γιάννη Ζαλοκώστα και Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο. Σκόραραν οι: Κώστας Σταμούλης (Χατ-τρικ), Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος(Δύο τέρματα), Γιάννης Χαλκιάς (Αυτογκόλ) και Λάμπρος Φλωράκης.
Στα ημιτελικά η Ποταμιά θα αγωνιστεί με τον νικητή του ζευγαριού Αίολος-ΑΠΟΚ Βελούχι, ενώ το επόμενο παιχνίδι του «δικεφάλου» θα είναι ενάντια στον ΑΠΟΚ για την 1η αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Άδειες οι εξέδρες
Λιγότεροι από 10 ήταν οι θεατές που παρακολούθησαν τον προημιτελικό κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

«Πρώτη» Χάσκου


Τον «δικέφαλο» καθοδήγησε για πρώτη φορά ο καινούργιος του προπονητής Γιάννης Χάσκος.


Ντεμπούτο για τρεις














Για τον «δικέφαλο» την πρώτη του εμφάνιση έκανε ο Νίκος Κωστής (Φωτογραφία Αριστερά) και για την Ποταμιά ο Γιάννης Ζαλοκώστας. Και οι δυο αποκτήθηκαν από τη Μυρίκη. Πρώτη εμφάνιση και για τον μικρό Αντώνη Μαντζιούτα (Φωτογραφία Δεξιά) των Μεγαλοχωριτών, που μεταγράφηκε από τον ΠΑΟΚ.

Τέρμα ο Δ. Γιαννόπουλος


Την εστία της ΑΕΚ υπερασπίστηκε ο αμυντικός Δημήτρης Γιαννόπουλος.

Επιστροφή «Τσίτα»
 

Ο Κώστας Γιαννακόπουλος (Φωτογραφία) εξέτισε τη μια αγωνιστική της τιμωρίας του στο νικηφόρο τελικό του Super Cup με το Βελούχι και επανήλθε σε επίσημους αγωνιστικούς ρυθμούς.

Μετά το 2016
Τελευταίο επίσημο παιχνίδι στο αθλητικό κέντρο είχε γίνει την σεζόν 2015-2016, όπου τότε ο Αίολος με τεχνικό τον Γιάννη Φλωράκη (Νυν της Ποταμιάς) κατακτούσε το πρωτάθλημα Ευρυτανίας ενάντια στον ΑΠΟΚ(1-3).

Νέος βοηθός


Ο δεύτερος βοηθός Γιάννης Σέλελης (Φωτογραφία) ορίστηκε για πρώτη φορά σε παιχνίδι, έχοντας τελειώσει την πρόσφατη σχολή διαιτησίας της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Α΄ Μέρος

Άρχισε με γκολ


Η πρωταθλήτρια Ευρυτανίας Ποταμιά μόλις στο 3΄ πήρε προβάδισμα στο σκορ όταν μετά το κόρνερ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου, ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία) από κοντά στο δεύτερο δοκάρι σκόραρε με πλασέ(0-1).



Δοκάρι Ι. Ζαλοκώστα


Με την συμπλήρωση 15 λεπτών παιχνιδιού ο Γιάννης Ζαλοκώστας σούταρε δυνατά  εκτός περιοχής, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Δημήτρη Γιαννόπουλου και έφυγε άουτ.


2ο προσωπικό
Ο Κώστας Σταμούλης στο 31΄ μετά την νέα ασιστ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου σκόραρε εύκολα σε κενή εστία το δεύτερο προσωπικό του τέρμα (0-2).



Ο δημιουργός έγινε σκόρερ


Στο 35΄ ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) από δημιουργός των προηγούμενων δυο τερμάτων έγινε σκόρερ, όταν έκλεψε από τον Γιάννη Λάππα και βρέθηκε τετ α τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ,  «γράφοντας» το 0-3. Οι παίκτες της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ του σκορερ στην αρχή της προσπάθειας του.



Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Σταμούλης στο δεύτερο δοκάρι από κοντά με πλασέ πέτυχε το 0-1.
5΄: Ο Λέρης έκανε την μπαλιά και το πλασέ του Πλεξίδα από τα δεξιά απέκρουσε ο Γιαννόπουλος και στην επαναφορά ο παίκτης της Ποταμιάς προ κενής εστίας σούταρε ψηλοκρεμαστά άουτ.
14΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Μισύρης σούταρε άουτ πάνω από το τέρμα της ΑΕΚ.
15΄: Σουτ του Ζαλοκώστα εκτός περιοχής χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.
18΄: Ο Πλεξίδας εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και σουτ του Μισύρη έφυγε άουτ.
26΄: Ατομική ενέργεια και σέντρα-σουτ του Κωστή από αριστερά απέκρουσε σε κόρνερ ο Καλύβας.
28΄: Σουτ του Σταμούλη πέρασε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
31΄: Ο Ζαλοκώστας βρήκε τον Γενιτσαρόπουλο, που γύρισε στον Σταμούλη που προ κενής εστίας διαμόρφωσε το 0-2.
35΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έκλεψε από τον Λάππα και βρέθηκε τετ α τετ με τον Γιαννόπουλο σκοράροντας με σουτ  για το 0-3.

Β΄ Μέρος

Αυτογκόλ «δικεφάλου»


Μόλις στο 5ο λεπτό της επανάληψης μετά το γύρισμα του Γιάννη Χαλκιά (Φωτογραφία) προς τα πίσω, η μπάλα πέρασε πάνω από τον τερματοφύλακα Δημήτρη Γιαννόπουλο, βρήκε πάλι στο κεφάλι του Χαλκιά και έγινε το 0-4.


Εκμεταλλεύτηκε το λάθος
Στο 54΄ ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ επιχείρησε να τριπλάρει τον Κώστα Σταμούλη ο οποίος του έκλεψε την μπάλα και εύκολα σε κενή εστία διαμόρφωσε το 0-5, συμπληρώνοντας χατ-τρικ.



Δεύτερο Γενιτσαρόπουλου
Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος στο 56΄ σημείωσε το δεύτερο του γκολ, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 0-6 μετά την ασιστ του Κώστα Σταμούλη.



«7στερη» Ποταμιά


25 λεπτά πριν το τέλος του ματς η Ποταμιά με τέρμα του Λάμπρου Φλωράκη (Φωτογραφία) έφτασε στο τελικό 0-7 μετά την ασιστ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου.



Νέο δοκάρι
Στο 79΄ η Ποταμιά είχε δεύτερο δοκάρι στο παιχνίδι όταν το δυνατό σουτ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου εκτός περιοχής χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ και έφυγε άουτ.


Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Πλασέ του Γενιτσαρόπουλου απέκρουσε ο γκολκίπερ Γιαννόπουλος.
49΄: Δυνατό σουτ του Λέρη πέρασε πάνω από οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ.
50΄: Ο Χαλκιάς έκανε το γύρισμα προς τα πίσω ο Γιαννόπουλος ξεγελάστηκε από την πορεία της μπάλας, η οποία πέρασε από πάνω του, βρήκε πάλι το κεφάλι του Χαλκιά και έγινε με το περιπετειώδες αυτογκόλ το 0-4.
52΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έκανε σέντρα και σουτ του Ζαλοκώστα από κοντά απέκρουσε ο γκολκίπερ της ΑΕΚ.
54΄: Ο Γιαννόπουλος Δ. πήγε να τριπλάρει τον Σταμούλη, που του έκλεψε την μπάλα και σε κενή εστία έκανε εύκολα το 0-5.
56΄: Ο Σταμούλης έκανε την κούρσα από αριστερά, έδωσε στον Γενιτσαρόπουλο, που εύκολα έκανε το 0-6.
63΄: Ο Τσόγκας έδωσε  κάθετα στον Κωστή, που από καλή θέση μέσα από την περιοχή σούταρε άουτ.
65΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έδωσε έτοιμο γκολ στον Φλωράκη που εύκολα έκανε το τελικό 0-7.
70΄: Ο Λάππας τροφοδότησε τον Μπέσσα Ι., που σούταρε από θέση δεξιά άουτ.
79΄: Δυνατό σουτ του Γενιτσαρόπουλου χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.
81΄: Ο Φλωράκης σέντραρε από δεξιά και το όμορφο εναέριο σουτ του Γιαννακόπουλου έφυγε λίγο άουτ.

Διακριθέντες
ΑΕΚ: Κωστής
Ποταμιά: Γενιτσαρόπουλος, Σταμούλης, Ζαλοκώστας

Κίτρινες Κάρτες
-

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Χάσκος (ΑΕΚ): «Ο σκοπός της φετινής μας προσπάθειας δεν είναι να αποφύγουμε τις βαριές ήττες και τα πολλά γκολ, αυτό που μας ενδιέφερε ήταν να μην έχουμε τραυματισμούς. Ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι μας, η πρώτη προπόνηση έγινε χθες, ήταν χαλαρή και με σκοπό να δω τα παιδιά, πως κινούνται και πως παίζουν. Για μένα στόχος είναι να μπορέσω να φέρουμε αυτά τα παιδιά στην προπόνηση, στο γήπεδο και επίσης να σταματήσει το σχόλιο των φιλάθλων ότι η ΑΕΚ είναι καφενείο. Η ΑΕΚ δεν είναι καφενείο, είναι μια ομάδα, μια παρέα, η οποία πρέπει και μπορεί να γίνει μια καλή ομάδα, η πορεία θα το δείξει αυτό.»

Γιάννης Φλωράκης (Ποταμιά): «Ήταν ένα παιχνίδι που δε χωράει κριτική. Ήμασταν πολύ ανώτεροι και δίκαια κερδίσαμε. Δοκιμάσαμε και κάποιους ποδοσφαιριστές σε διάφορες θέσεις. Συγχαρητήρια στην ομάδα της ΑΕΚ Αγίων Ευρυτάνων και της  εύχομαι καλή πορεία στη σεζόν.»







Συνθέσεις Ομάδων

ΑΕΚ (Γιάννης Χάσκος): Γιαννόπουλος Δ., Σεντής(46΄ Παρούτσας), Νιαβής, Λάππας, Γιαννόπουλος Γ., Τσόγκας, Κωστής, Κολλημένος, Μπέσσας Ι., Χαλκιάς, Κατσαρός

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Καλύβας(56΄ Χειλάς), Μαντζιούτας Α., Γιαννακόπουλος, Μπουμπουρής, Κατσαρής, Λέρης, Πλεξίδας(46΄ Νούλας), Ζαλοκώστας Ι., Σταμούλης(57΄ Μαντζιούτας Κ.), Γενιτσαρόπουλος, Μισύρης(46΄ Φλωράκης Λ.)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιάννης Σέλελης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)



























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος