Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Άγραφα-Αίολος 0-4

Ανεβάζοντας «στροφές» στην επανάληψη ο Αίολος ξεκίνησε με το «δεξί» στο πρωτάθλημα, επικρατώντας των Αγράφων με 0-4.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή(21/10) στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω συννεφιά και παρουσία περίπου 50 με 60 θεατών.
Τα Άγραφα του Νίκου Βούρτσα ήταν ανταγωνιστικά στο πρώτο 45λεπτο, κατά το οποίο κράτησαν το ματς σε αργό τέμπο και στο ισόπαλο 0-0. Στο δεύτερο μέρος οι «νεοφώτιστοι» δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την βαριά ήττα.
Ο Αίολος του Κώστα Γουλέτα παρουσίασε δυο διαφορετικά πρόσωπα, ένα νωθρό στο πρώτο μέρος και ένα πολύ καλό στην επανάληψη, που δημιούργησε σωρεία ευκαιριών σκοράροντας 4 φορές και έχοντας και δοκάρι σε προσπάθεια του Δημήτρη Κατσαδούρο. Τα τέρματα της ομάδας πέτυχαν οι: Δημήτρης Κατσαδούρος, Κώστας Μπόνιας (Πέναλτι), Παναγιώτης Χρυσικός και Νάσος Τριανταφυλλόπουλος (Πέναλτι).
Την επόμενη (2η) αγωνιστική ο Αίολος θα παίξει την Κυριακή (28/10) με την Φραγκίστα, ενώ τα Άγραφα θα αγωνιστούν την ίδια μέρα με τον ΠΑΟΚ.

Οι περισσότεροι
Το ματς Άγραφα-Αίολος ήταν αυτό με την μεγαλύτερη προσέλευση στην πρεμιέρα του τοπικού, αφού παρακολουθήθηκε από 50 με 60 περίπου θεατές.


Επιστροφή Αγράφων
Τα Άγραφα επέστρεψαν μετά από ένα έτος απουσίας στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Εξέτισαν τρεις

 












Από πλευράς Αιόλου οι: Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά), Δημήτρης Μπισμπίκης (Φωτογραφία Δεξιά) και Κώστας Μπόνιας εξέτισαν την περυσινή τους τιμωρία στον αγώνα κυπέλλου με τον ΑΠΟΚ και τέθηκαν ξανά στη διάθεση του προπονητή τους.

«Πρώτη» για δυο


 












Ο τερματοφύλακας Στέλιος Μεριγκούνης(Φωτογραφία Αριστερά) και ο μέσος Θανάσης Ντάλλας (Φωτογραφία Δεξιά)έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση με τα Άγραφα.

Τα αδέρφια Καλύβα

 












Ο Ταξιάρχης Καλύβας(Φωτογραφία Αριστερά/Άγραφα) και ο Κώστας Καλύβας(Φωτογραφία Δξειά/Αίολος) τέθηκαν αντιμέτωποι σε μια άτυπη αδερφική «κόντρα», που έληξε υπέρ του δεύτερου.

Αγρίνιο το Σάββατο
Ο ρέφερι Σπύρος Μπύρος και ο πρώτος βοηθός Θοδωρής Κατσαρός ήταν βοηθοί διαιτητές το Σάββατο(20/10) στη συνάντηση της Κ17 της Super League μεταξύ Παναιτωλικού και Ξάνθης.


Α΄ Μέρος

Ενός λεπτού σιγή
Και σε αυτή την αναμέτρηση πριν το ξεκίνημα της κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του παράγοντα της ΕΠΣ Ευρυτανίας Παναγιώτη Παπαδημητρίου.




Κατοχή Αίολου
Οι φιλοξενούμενοι του Κώστα Γουλέτα είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως δεν βρήκαν χώρους από την καλοστημένη και πολυπρόσωπη άμυνα των Αγράφων.

Αστόχησε ο Καρβέλης


Οι γηπεδούχοι έχασαν μοναδική στιγμή να προηγηθούν στο 18΄, όταν ο Μπάμπης 
Καρβέλης μετά την μεταβίβαση του Ταξιάρχη Καλύβα στο τετ α τετ με τον Θεοδόση Κόκκοτο πλάσαρε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του.


Μεγάλες φάσεις με Χρυσικό & «Μπούμπου»


Η ομάδα του Αίολου έχασε δυο σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο, στο 3΄ μόλις ο Στέλιος Μεριγκούνης απέκρουσε την εξ επαφής κεφαλιά του Παναγιώτη Χρυσικού, καθώς και σουτ του Κώστα Μπουμπουρή (Φωτογραφία) στο 29΄. 





Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Παχής σέντραρε από αριστερά και την κεφαλιά του Χρυσικού από κοντά απέκρουσε σωτήρια ο Μεριγκούνης.
18΄: Ο Καλύβας Τ. έκλεψε και έβγαλε τον Καρβέλη τετ α τετ με τον Κόκκοτο, όμως πλάσαρε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι.
21΄: Ο Παχής εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά η προβολή του Κατσαδούρου σταμάτησε σε αμυνόμενο.
29΄: Ο Χρυσικός σέντραρε από τα δεξιά και το σουτ του Μπουπουρή από καλή θέση αποκρούστηκε σωτήρια από τον Μεριγκούνη.

Β΄ Μέρος

Βελτιώθηκε και κυριάρχησε
Το δεύτερο 45λεπτο άνηκε πλήρως στον Αίολο που με την είσοδο των Κώστα Μπόνια και Κώστα Καλύβα βελτίωσε πολύ την εικόνα του σκοράροντας 4 τέρματα και έχοντας σωρεία ευκαιριών.

Ντεμπούτο Λιάνγκου


Ο νεαποκτηθείς ποδοσφαιριστής των Αγράφων από την Ποταμιά Πολυχρόνης Λιάνγκος έκανε την πρώτη του εμφάνιση.

«Ξεκλείδωσε» ο Κατσαδούρος


Στο 9΄ της επανάληψης ο Άγγελος Παχής εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Δημήτρης Κατσαδούρος με κεφαλιά «ξεκλείδωσε» την αντίπαλη άμυνα κάνοντας το 0-1.




Με πέναλτι Μπόνια


Οι φιλοξενούμενοι στο 63΄ κέρδισαν πέναλτι όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Προκόπη Γκούρλια μετά από προσπάθεια του Κώστα Καλύβα. Ο Κώστας Μπόνιας το εκτέλεσε εύστοχα σουτάροντας στην δεξιά γωνία (0-2).




Διπλή χαμένη


Ο Αίολος έχασε διπλή ευκαιρία στο 74΄ όταν ο Κώστας Μπόνιας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Δημήτρης Κατσαδούρος έκανε την κεφαλιά, που σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι στην συνέχεια ο Στέλιος Μεριγκούνης απέκρουσε προσωρινά, ο Άγγελος Παχής (Φωτογραφία) πήρε το «ριμπάουντ» σούταρε και ο πορτιέρο των Αγράφων απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.



Κεφαλιά Χρυσικού


9 λεπτά πριν το φινάλε ο Αίολος σκόραρε για 3η φορά στην αναμέτρηση, όταν ο Κώστας Μπόνιας εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά και ο Παναγιώτης Χρυσικός με όμορφη γυριστή κεφαλιά στην δεξιά γωνία των Αγράφων έκανε το 0-3.


Σκόραρε στο ντεμπούτο του


Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο 15χρονος Νάσος Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία) που «ντεμπούταρε» με τον Αίολο ανατράπηκε από τον Λάμπρο Κατσαρό, κερδίζοντας το πέναλτι. Μετά από εντολή του προπονητή του Κώστα Γουλέτα ο νεαρός ποδοσφαιριστής μετέτρεψε το πέναλτι σε γκολ πλασάροντας στην δεξιά γωνία των Αγράφων. Ο νεαρός σκόρερ είναι γιος του παλαιού ποδοσφαιριστή και προπονητή της ομάδας Νίκου Τριανταφυλλόπουλου.




Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Σουτ του Καλύβα Κ. από τα όρια της περιοχής βρήκε σε αντίπαλο και πέρασε κόρνερ δίπλα από το δεξί δοκάρι.
54΄: Ο Παχής εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Κατσαδούρος με κεφαλιά στην αριστερή γωνία έκανε το 0-1.
57΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε φάουλ, ο Κατσαδούρος πήρε την κεφαλιά και  ο Μεριγκούνης απέκρουσε.
59΄: Έξυπνη κάθετη του Μπόνια για τον Φούκα που βρέθηκε απέναντι στον Μεριγκούνη πλάσαρε και ο γκολκίπερ του Αίολου απέκρουσε.
63΄: Ο Καλύβας Κ. γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή και αυτή βρήκε στον χέρι του Γκούρλια, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Μπόνιας με εκτέλεση στην δεξιά γωνία του αντιπάλου έκανε το 0-2.
73΄: Ο Καλύβας Κ. πάσαρε στον Κατσαδούρο, που σούταρε και ο Μεριγκούνης απέκρουσε.
74΄:  Ο Μπόνιας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά η κεφαλιά του Κατσαδούρου σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι, ο Μεριγκούνης έδιωξ,  ο Παχής πήρε το «ριμπάουντ» σούταρε και ο αντίπαλος γκολκίπερ απέκρουσε σε κόρνερ.
77΄: Ο Φούκας σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Χρυσικού έφυγε άουτ.
81΄: Ο Μπόνιαςετέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Χρυσικός με πανέμορφη γυριστή κεφαλιά στην δεξιά γωνία έγραψε το 0-3.
91΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος Α. ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Κατσαρό κερδίζοντας το πέναλτι. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής το εκτέλεσε εύστοχα και με πλασέ στην δεξιά γωνία πραγματοποίησε το τελικό 0-4.
92΄: Σουτ του Χρυσικού μπλόκαρε ο γκολκίπερ των Αγράφων.

Διακριθέντες:
Άγραφα: Μεριγκούνης
Αίολος: Κατσαδούρος, Μπόνιας, Χρυσικός, Τριανταφυλλόπουλος Α.

Κίτρινες Κάρτες
Τελώνης, Ντάλλας, Παρασκευόπουλος, Τόλης

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Βούρτσας (Άγραφα): «Στο πρώτο ημίχρονο σταθήκαμε αρκετά καλά, κρατήσαμε τις θέσεις και είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών. Απλά στο δεύτερο ημίχρονο δεχτήκαμε 4 γκολ από στημένες φάσεις, τα δυο εξ αυτών με πέναλτι. Ο αντίπαλος ήταν ανώτερος από εμάς. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την εμφάνιση που έκαναν. Θεωρώ επίσης όσον αφορά την διαιτησία ότι το πρώτο πέναλτι δεν ήταν και υπήρξε και δεύτερη κίτρινη κάρτα σε αντίπαλο, η οποία δεν δόθηκε. Γνωρίζαμε από την αρχή τη δυσκολία του αγώνα και ξέραμε ότι θα είχαμε δύσκολο έργο. Τέλος να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα του Αίολου.»

Κώστας Γουλέτας (Αίολος): «Η ομάδα μας σήμερα ήταν βελτιωμένη από το προηγούμενο παιχνίδι κυπέλλου. Είχαμε αρκετό άγχος ,γιατί μετά από ένα δύσκολο παιχνίδι και όταν υπάρχει διακοπή δυο εβδομάδων πάντα υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι κάτι μπορεί να μην πάει καλά. Παρόλα αυτά η ομάδα μας σήμερα έδειξε χαρακτήρα και ανά διαστήματα παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Έχουμε πολύ δουλειά όμως ακόμη και να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Πήραμε σήμερα τους τρεις βαθμούς, έχω μείνει ευχαριστημένος εν μέρει από τους ποδοσφαιριστές μου, με σκυμμένο κεφάλι, ηρεμία, δουλειά μπορούμε να φτάσουμε στα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης που θέλω. Συγχαρητήρια στην ομάδα των Αγράφων και καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα.»

Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Νίκος Βούρτσας): Μεριγκούνης, Τσάκνης(77΄ Κατσαρός), Ζανιάς, Γκούρλιας, Κωσταρέλος, Τελώνης(77΄ Θεοχάρης), Ντάλλας, Γκριμόπουλος(52΄ λ.τρ. Μπίκας), Καρβέλης(62΄ Λιάνγκος), Καλύβας Τ., Βούρτσας

Αίολος (Κώστας Γουλέτας): Κόκκοτος, Φούκας, Παρασκευόπουλος, Ζαραβέλης Χ., Μπισμπίκης, Τριανταφυλλόπουλος Χ., Παχής(74΄ Τριανταφυλλόπουλος Α.), Τόλης(53΄ Μπόνιας), Μπουμπουρής(46΄ Καλύβας Κ.), Κατσαδούρος, Χρυσικός

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)











































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος