Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Ραπτόπουλο-Φραγκίστα 0-3

Με το εμφατικό 0-3 πέρασε νικηφόρα από το Ραπτόπουλο η Φραγκίστα, καταβάλλοντας την τοπική Δόξα και παίρνοντας την πρόκριση για τους «4» του κυπέλλου.
Ο προημιτελικός κυπέλλου Ευρυτανίας διεξήχθη την Κυριακή(14/10) στο γήπεδο του Ραποτπούλου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Έγινε κάτω από συννεφιά και καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή, παρουσία περίπου 20 θεατών.
Το Ραπτόπουλο κατέβηκε χάρης την πρωτοβουλία των ποδοσφαιριστών του και συμπλήρωσε αποστολή μόλις 11 ατόμων. Η δεύτερη πιο ιστορική ομάδα του νομού δίνει μάχη επιβίωσης και οι ποδοσφαιριστές της είναι άξιοι συγχαρητήριών. Στα αγωνιστικά πάλεψε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αμυνόμενη στο μεγαλύτερο διάστημα, έχοντας και δοκάρι στο δεύτερο μέρος με τον Κώστα Διαμαντή.
Η Φραγκίστα με καινούργιο προπονητή-παίκτη τον Μάκη Ζήκα κυριάρχησε στην αναμέτρηση και έκανε θετική εμφάνιση δείχνοντας ότι διαθέτει αρκετές ποιοτικές μονάδες και ένα αρκετά ανταγωνιστικό σύνολο. Το σκορ άνοιξε στο 16΄ ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος, στο 29΄ ο Δημήτρης Λαθύρης έκανε το 0-2 και το τελικό σκορ πραγματοποίησε στο 68΄ ο Αλέξανδρος Λάμπρου, με τον Στέφανο Γαλανό να έχει δοκάρι στο 75΄.
Στα ημιτελικά ο ΑΠΟΔΦ θα αναμετρηθεί με τα Άγραφα, διεκδικώντας το δεύτερο «εισιτήριο» για τον τελικό. Όσον αφορά το πρωτάθλημα η Δόξα παίζει εκτός έδρας με τον ΠΑΟΚ και η Φραγκίστα υποδέχεται την Ποταμιά.

Λιγοστοί θεατές
Τον προημιτελικό κυπέλλου στο γήπεδο του Ραπτοπούλου παρακολούθησαν περίπου 20 θεατές.


Άδειοι πάγκοι
Η γηπεδούχος Δόξα δεν είχε αναπληρωματικό, ενώ ο φιλοξενούμενος ΑΠΟΔΦ είχε 13 ποδοσφαιριστές στην αποστολή του. Να τονίσουμε ότι οι δυο ομάδες συμμετέχουν χωρίς προετοιμασία. 


Νέος βοηθός


Χρέη βοηθού εκτέλεσε για πρώτη φορά ο ταλαντούχος Γιώργος Δροσίνης (Φωτογραφία), που ολοκλήρωσε την τελευταία σχολή διαιτησίας της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Χωρίς προπονητή
Η Δόξα Ραπτοπούλου δεν είχε προπονητική καθοδήγηση και κατέβηκε χάρης τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της.

Έδρα στο Καρπενήσι
Η Φραγκίστα θα αγωνίζεται φέτος στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου. Το Ραπτόπουλο αποτελεί την μοναδική ομάδα που αγωνίζεται στη Δυτική Ευρυτανία και χρησιμοποιεί ξερό γήπεδο.

Πρώτη για Ζαγκότση-Γούλα

 












Πρώτη συμμετοχή με τους φιλοξενούμενους έκαναν δυο νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Πρόκειται για τον έμπειρο μέσο Γιώργο Ζαγκότση (Φωτογραφία Αριστερά) που αποκτήθηκε από την Ποταμιά και τον μεσοεπιθετικό Ταξιάρχη Γούλα (Φωτογραφία Δεξιά) που μεταγράφηκε από τον Αίολο, επιστρέφοντας στην ομάδα.

Ενάντια στα Άγραφα
Η Φραγκίστα για τα ημιτελικά του κυπέλλου θα κοντραριστεί με τα Άγραφα, διεκδικώντας την πρόκριση για τον τελικό, τον οποίο βρίσκεται ήδη η Ποταμιά.

Διπλός ρόλος για Ζήκα


Ο ποδοσφαιριστής της Φραγκίστας Μάκης Ζήκας έχει φέτος τον διπλό ρόλο στην ομάδα του παίκτη-προπονητή και καθοδήγησε την ομάδα του σε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα. Τα προηγούμενα χρόνια ο Πρόεδρος Χρήστος Γαλανός είχε τον άτυπο ρόλο και του προπονητή.

Τέρμα ο Κετσιλής


Την εστία των φιλοξενούμενων υπερασπίστηκε ο Νίκος Κετσιλής.

Εξέτισε ο Μάκκας
Τη μια αγωνιστική της τιμωρίας του εξέτισε ο Βαγγέλης Μάκκας της Φραγκίστας.

Α΄ Μέρος

Κυρίαρχοι οι «βυσσινί»
Οι φιλοξενούμενοι του ΑΠΟΔΦ κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος, όπου και προηγήθηκαν με 0-2.

Προβάδισμα με «Γεν»


Η ομάδα της Δυτικής Φραγκίστας άνοιξε το σκορ στο 16΄ όταν ο Ταξιάρχης Γούλας έκανε προσπάθεια εκτός περιοχής, πάσαρε στον Χρήστο Γενιτσαρόπουλο (Φωτογραφία), που ελίχτηκε και με έξοχο πλασάρισμα εκτός περιοχής στην αριστερή γωνία του Κώστα Ντάλλη πέτυχε το 0-1.




Διπλασιασμός από Λαθύρη


Η ομάδα της Φραγκίστας 13 λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματα της, όταν ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος έδωσε στον Αλέξανδρο Λάμπρου, που σούταρε, η μπάλα μετά από κόντρα έφτασε στον Δημήτρη Λαθύρη, ο οποίος από κοντά με πλασέ πέτυχε το 0-2.




Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Καζάκος έδωσε στον Λαθύρη, που από καλή θέση μέσα στην περιοχή πλάσαρε πάνω από την εστία του Ντάλλη.
16΄: Ο Γούλας έκανε την προσπάθεια πάσαρε στον Γενιτσαρόπουλου, ο οποίος με έξοχο χαμηλό πλασέ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων (0-1).
29΄: Ο Γενιτσαρόπουλος πάσαρε στον Λάμπρου, αυτός σούταρε η μπάλα κόντραρε έφτασε στον Λαθύρη που με πλασέ από κοντά πέτυχε το 0-2.
40΄: Όμορφο φαλτσαριστό σουτ του Ζαγκότση από πλάγια αριστερά πέρασε πάνω από το τέρμα του Ραπτοπούλου.
43΄: Ο Γούλας έδωσε στον Λαθύρη, που σούταρε ο Ντάλλης απέκρουσε σωτήρια.
43΄: Σουτ του Ζήκα απέκρουσε σε κόρνερ από την αριστερή του γωνία ο Ντάλλης.

Β΄ Μέρος

Ίδιο σκηνικό
Μετά το πρώτο 15λεπτο, όπου το Ραπτόπουλο προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι η Φραγκίστα πήρε τον απόλυτο έλεγχο του ματς και έφτασε στο τελικό 0-3.

Δοκάρι με Διαμαντή


Σημαντική στιγμή να σκοράρει έχασε το Ραπτόπουλο στο 58΄ ο Κώστας Διαμαντής σούταρε μέσα από την περιοχή στο δεξί κάθετο δοκάρι του Νίκου Κετσιλή και στην επαναφορά χωρίς αντίπαλο ο Αλέξανδρος Αζούκης σούταρε πάνω από την εστία της Φραγκίστας.



«Κλείδωσε» με Λάμπρου


Μετά από εντυπωσιακή προσπάθεια και μισό γκολ στην ουσία του Ταξιάρχη Γούλα στο 68΄, ο Αλέξανδρος Λάμπρου εκμεταλλεύτηκε την ασιστ και με σουτ στην κενή εστία έγραψε το τελικό 0-3.




«Άγγιξε» το γκολ ο Γαλανός


Ο νεαρός Στέφανος Γαλανός στο 75΄ μετά από λάθος γύρισμα αμυντικού προς τα πίσω, βρέθηκε μόνος απέναντι στον Κώστα Ντάλλη και σούταρε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του αντιπάλου.



Οι καλύτερες φάσεις
54΄: Σουτ του Κώτσια μέσα από την περιοχή και δεξιά απέκρουσε ο Κετσιλής και στην συνέχεια ο παίκτης της Δόξας έκανε νέο σουτ που έφυγε άουτ.
58΄: Σουτ του Διαμαντή σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κετσιλή και στη επαναφορά ο Αζούκης χωρίς πίεση σούταρε πάνω από το τέρμα της Φραγκίστας.
66΄: Σουτ του Ζήκα απέκρουσε ο Ντάλλης.
68΄: Εντυπωσιακή προσπάθεια του Γούλα από αριστερά, γύρισε στον Λάμπρου, που σε κενή εστία διαμόρφωσε με πλασέ το τελικό 0-3.
75΄: Μετά από λάθος γύρισμα αμυντικού,  ο Γαλανός από κοντά σούταρε στο αριστερό δοκάρι του Ραπτοπούλου.
78΄: Σουτ του Γούλα μπλόκαρε ο Ντάλλης.

Διακριθέντες:
Ραπτόπουλο:Ντάλλης, Κοτούλας Η., Ντζίμας
Φραγκίστα: Γενιτσαρόπουλος, Ζήκας, Μπισμπίκης Ι., Γερονίκος Π., Γούλας

Κίτρινες Κάρτες
-

Δηλώσεις Προπονητών


*Το Ραπτόπουλο δεν έχει προπονητή.

Μάκης Ζήκας (Φραγκίστα): «Καταρχάς θα ήθελα να ευχηθώ καλή ποδοσφαιρική χρονιά στην ομάδαμας,αλλά και στις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος. Για εμάςήταν το πρώτο παιχνίδι της σεζόν, με καινούργιαπαιδιά στην ομάδα, που σίγουρα θα μας βοηθήσουν πολύ στη συνέχεια. Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, νομίζω ότι ήμασταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει κ άλλα γκολ αν ήμασταν πιο αποτελεσματικοί. Λογικό, αρχή είναιακόμα, προπονήσεις δεν έχουμε κάνει καθόλου εμείς, αλλά  θα προσπαθήσουμε στη συνέχεια για το καλύτερο. Καλή συνέχεια στο Ραπτόπουλο και καλήχρονιά με υγεία σε όλες τις ομάδες.»


Συνθέσεις Ομάδων


Ραπτόπουλο (-): Ντάλλης, Διαμαντής, Κοτούλας Χ., Ντζίμας, Στασινός Χ., Παπαδημητρίου, Μαραγκούλας, Παπαντζίμας, Αζούκης, Κώτσιας, Κοτούλας Η.

Φραγκίστα (Μάκης Ζήκας): Κετσιλής Ν., Λάμπρου, Μπισμπίκης Φ., Μπισμπίκης Ι., Γερονίκος, Καζάκος, Λαθύρης(62΄ Γαλανός), Ζαγκότσης, Γούλας, Ζήκας, Γενιτσαρόπουλος

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)



























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος