Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

ΑΠΟΚ Βελούχι-Ποταμιά 0-2

Για 3η φορά και σε τρίτο διαφορετικό θεσμό μέσα σε ένα μήνα η Ποταμιά επικράτησε του ΑΠΟΚ, καταβάλλοντας τον με 0-2.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο(27/10) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από συννεφιά και παρουσία περίπου 100 θεατών.
Ο ΑΠΟΚ του Σπύρου Κολόκα ήταν εμφανώς βελτιωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες αναμετρήσεις με την Ποταμιά, χωρίς όμως να μπορέσει να πάρει κάτι από το ματς. Επιτέθηκε κυρίως μέσα από αντεπιθέσεις έχοντας την καλύτερη του στιγμή στο 89΄ με το δοκάρι στο σουτ του νεαρού Γιάννη Τσούκα. Το Βελούχι έμεινε στους τρεις βαθμούς.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και ήταν καλύτερη σκοράροντας μια φορά σε κάθε ημίχρονο. Το σκορ άνοιξε στο 40΄ με πανέμορφο σουτ εκτός περιοχής ο Χρήστος Κατσαρής και 58΄ ο Κώστας Σταμούλης «κλείδωσε» την νίκη για την Ποταμιά. Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας έφτασαν τους 6 πόντους.
Την επόμενη (3η) αγωνιστική η Ποταμιά υποδέχεται στο Δημοτικό στάδιο στις 4 Νοεμβρίου το Ραπτόπουλο, ενώ ο ΑΠΟΚ μια μέρα πριν παίζει στον ίδιο γήπεδο με τον Αίολο.

Μια 100αδα
Το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής του τοπικού έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 100 θεατών.


3Χ3
Η Ποταμιά σε διάστημα ενός μήνα κερδίζει για 3η φορά τον ΑΠΟΚ σε τρίτο διαφορετικό θεσμό. Μετά τον τελικό του Super Cup(2-0), τον ημιτελικό κυπέλλου(3-0) τον κέρδισε και για το πρωτάθλημα. Μάλιστα οι Μεγαλοχωρίτες δεν έχουν δεχτεί γκολ.

6 νέα πρόσωπα















Ο γηπεδούχος ΑΠΟΚ ξεκίνησε με 6 αλλαγές στο βασικό του σχήμα σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας μρ την ΑΕΚ. Ο Στάθης Φακίτσας (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά) έπαιξε στο τέρμα, ο Βασίλης Συγκελόπουλος ντεμπούταρε ως αριστερός μπακ, ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος (Φωτογραφία Πάνω Κέντρο) έπαιξε στο κέντρο της άμυνας, ο Δημήτρης Τσιάμης (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά) έπαιξε ως στόπερ, ο Σάκης Τσιλίκας (Φωτογραφία Κάτω Δξειά) αγωνίστηκε στην επίθεση και ο Φώτης Ζαχαράκης (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) ως δεξιός μέσος. Πήραν τις θέσεις των: Γρηγόρη Παπαϊωάννου, Βασίλη Ντουφεκιά (Έμειναν στον πάγκο), Γιάννη Τσούκα (Έπαιξε ως αλλαγή), Χρήστου Μπόγδανου και Δημήτρη Ίβρου (Απουσίαζαν).

Μέσα Ξαγάρας-Κόγιας-Λέρης


Η φιλοξενούμενη Ποταμιά διατήρησε τα 8/11 του βασικού κορμού της σε σύγκριση με την αναμέτρηση της πρεμιέρας με την Φραγκίστα. Ο Σπύρος Ξαγάρας (Φωτογραφία Αριστερά) έπαιξε στο κέντρο της άμυνας, ο Λεωνίδας Κόγιας (Φωτογραφία Κέντρο) και ο Χρήστος Λέρης (Φωτογραφία Δεξιά) αγωνίστηκαν στο κέντρο στον άξονα. Πήραν τις θέσεις των: Νίκου Λαθύρη, Γιώργου Ράικου (Εκτός 18αδας) και Γιάννη Ζαλοκώστα (Μπήκε ως αλλαγή).

«Απαραβίαστο» τέρμα
Η Ποταμιά για πέντε φετινά ματς δεν έχει δεχτεί κανένα γκολ, ενώ σημείωσε την 7η συνεχόμενη νίκη της σε επίσημο ματς, ξεκινώντας το σερί από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Βρίσκεται μέσα σε όλους τους στόχους της.

Ντεμπούτο Συγκελόπουλου


Ο Βασίλης Συγκελόπουλος, αριστερός μπακ του ΑΠΟΚ επέστρεψε στην ομάδα, αντιμετωπίζοντας την Ποταμιά, από την οποία και αποκτήθηκε.

Α΄ Μέρος

Χωρίς ρυθμό
Κακό ματς έγινε στην μεγαλύτερη διάρκεια του α΄ μέρους. Η Ποταμιά μετά το 30΄ αύξησε την απόδοση της φτάνοντας στο γκολ.

Εκτέλεση «Κάτσα»


Στο 40΄ ο Χρήστος Κατσαρής (Φωτογραφία) εκτός περιοχής και αριστερά με ξαφνικό σουτ άφησε «άγαλμα» τον Στάθη Φακίτσα στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό του «παραθυράκι» για το 0-1. Ο Κατσαρής άρχισε ως αριστερός μπακ και σκόραρε για δεύτερη σερί αγωνιστική.




Οι καλύτερες φάσεις
28΄: Ο Νούλας πάσαρε στον Λέρη, που σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής με τον Φακίτσα να μπλοκάρει.
34΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έκανε την μπαλιά για τον Σταμούλη, που πλάσαρε και ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΚ μπλόκαρε.
35΄: Σέντρα-σουτ του Ζαχαράκη από δεξιά απέκρουσε ο Καλύβας.
40΄: Ο Κατσαρής εκτός περιοχής και αριστερά με ξαφνικό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό «Γ» του εμβρόντητου Φακίτσα (0-1).
45΄: Ο Μισύρης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, η άμυνα απέκρουσε και το σουτ του Λέρη έδιωξε ο Φακίτσας.

Β΄ Μέρος

Μπήκε αποφασιστικά
Η Ποταμιά βελτίωσε αισθητά την απόδοση της και με ένα γρήγορο τέρμα «καθάρισε» την νίκη έχοντας και στην συνέχεια αρκετές χαμένες ευκαιρίες.

Διπλασίασε ο «Σταμ»


Στο 13ο λεπτό της επανάληψης μετά το ελεύθερο του αρχηγού Γιώργου Φαρμάκη, ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος κινήθηκε ταχύτατα από αριστερά πάσαρε στον Κώστα Σταμούλη (Φωτογραφία) που από κοντά εύκολα έδωσε προβάδισμα δυο τερμάτων στους «πορτοκαλί» (0-2). Ο «Σταμ» έφτασε τα 5 γκολ, μετά το καρέ της πρεμιέρας. 






Δοκάρι Τσούκα


Σημαντική στιγμή να μπει ξανά στο ματς έχασε ο ΑΠΟΚ στο 89΄ όταν μετά την πάσα του Άλεξ Μπακαλίδη, ο 15χρονος Γιάννης Τσούκας σούταρε εκτός περιοχής στο οριζόντιο δοκάρι των Μεγαλοχωριτών.


Οι καλύτερες φάσεις
58΄: Μετά από ελεύθερο του Φαρμάκη, ο Γενιτσαρόπουλος κινήθηκε ταχύτατα από αριστερά, πάσαρε στην κατάλληλη στιγμή στον Σταμούλη που με κοντινό πλασέ έκανε το 0-2.
64΄: Ο Σταμούλης έκλεψε εκτός περιοχής και σούταρε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
69΄: Ο Γενιτσαρόπουλος πάσαρε στον Κατσαρή, που σούταρε εκτός περιοχής και ο Φακίτσας μπλόκαρε.
74΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έδωσε στον Κατσαρή, που σούταρε και ο Φακίτσας απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ.
78΄: Σουτ του Γενιτσαρόπουλου εκτός περιοχής απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ.
83΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έκανε ατομική ενέργεια, σούταρε και ο Φακίτσας απέκρουσε σε κόρνερ.
89΄: Ο Μπακαλίδης πάσαρε στον Τσούκα, που σούταρε εκτός περιοχής στο οριζόντιο δοκάρι της Ποταμιάς.
92΄: Ο Μπουμπουρής σέντραρε από δεξιά, ο Ζαλοκώστας Ι. έδωσε με το κεφάλι στον Κατσαρή που τροφοδότησε τον Σαπούνη, που σούταρε απευθείας πάνω από το τέρμα του ΑΠΟΚ.

Διακριθέντες:
ΑΠΟΚ Βελούχι: Μπακαλίδης, Συγκελόπουλος
Ποταμιά: Γενιτσαρόπουλος, Κατσαρής, Σταμούλης, Μπουμπουρής

Κίτρινες Κάρτες
-

Δηλώσεις Προπονητών

Σπύρος Κολόκας (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Έγινε ένα παιχνίδι σήμερα που πιστεύω ότι οι δυο ομάδες ήταν ισάξιες, αν και τα δυο γκολ μαρτυρούν ότι κέρδισε η Ποταμιά. Τα δυο γκολ όμως αυτά ήταν από καθαρά λάθη δικά μας και όχι από οργανωμένες επιθέσεις της Ποταμιάς. Ήταν λάθη απειρίας των παιδιών, αλλά σιγά-σιγά θα δουλέψουμε στις προπονήσεις και θα τα διορθώσουμε. Συγχαρητήρια στην Ποταμιά και συγχαρητήρια και στα παιδιά του ΑΠΟΚ για την αγωνιστικότητά που δείξανε. Κοιτάζουμε πλέον το επόμενο ματς.»



Γιάννης Φλωράκης (Ποταμιά): «Χωρίς να είμαστε αρκετά καλοί σήμερα καταφέραμε και κερδίσαμε το παιχνίδι χάρης και την ποιότητα των ποδοσφαιριστών μου. Είναι πολύ σημαντικό που έχουμε πετύχει δυο νίκες, έχουμε στην συνέχεια ένα πολύ πιο εύκολο πρόγραμμα και πιστεύω ότι μέσα από την προπόνηση θα βελτιωθούμε και θα γίνουμε καλύτεροι. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του ΑΠΟΚ, παρουσιάστηκε αρκετά βελτιωμένη σήμερα και της εύχομαι καλή συνέχεια.»





Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Πατρώνης, Συγκελόπουλος, Αθανασόπουλος, Τσιάμης, Τάσιος, Ζαχαράκης, Σερπάνος(78΄ Τσούκας), Τσιλίκας(46΄ Τσίπρας), Μπακαλίδης, Κωστορρίζος(60΄ Φλωράκης)

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Καλύβας, Μπουμπουρής, Κατσαρής, Ξαγάρας, Φαρμάκης, Κόγιας(60΄ Ζαλοκώστας Δ.), Νούλας(73΄ Ζαλοκώστας Ι.), Λέρης(60΄ Γιαννακόπουλος), Σταμούλης, Γενιτσαρόπουλος, Μισύρης(73΄ Σαπούνης)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος