Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Αριστείδης Τασιός: «Επιδίωξή μας να γίνουν και διεθνείς διοργανώσεις στο κολυμβητήριο του Καρπενησίου»


Με αφορμή τη διεξαγωγή μιας ακόμα διοργάνωσης της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας στο Καρπενήσι, αυτής του πρωταθλήματος συλλόγων θάλασσας, το διήμερο 8 και 9 Σεπτεμβρίου, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Αριστείδης Τασιός μιλάει στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας την άψογη συνεργασία με την ΚΟΕ και τονίζει, ανάμεσα στα άλλα, ότι έχει εκφραστεί η επιθυμία να γίνουν και διεθνείς διοργανώσεις των σπορ της πισίνας στο κολυμβητήριο της πόλης.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αριστείδη Τασιού:
"Καλωσορίζουμε για μια ακόμη φορά τους ανθρώπους της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, εδώ στο Καρπενήσι, τον πιο δημοφιλή ορεινό προορισμό της Ελλάδας, ο οποίος όμως έχει καθιερωθεί πλέον και ως διάσημος κολυμβητικός και αθλητικός προορισμός. Διαθέτουμε 365 μέρες τον χρόνο ένα κολυμβητήριο λειτουργικό στα 900 μέτρα υψόμετρο, που είναι ένα στολίδι του τόπου μας και το αξιοποιούμε. Έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία με την ΚΟΕ, έχουμε κάνει πάρα πολλές και σπουδαίες διοργανώσεις. Να θυμίσω τα δύο Final-4 του Κυπέλλου υδατοσφαίρισης Ανδρών, το Final-4 του Κυπέλλου Γυναικών που έγινε για πρώτη φορά στο Καρπενήσι, τα πρωταθλήματα κολύμβησης συλλόγων θάλασσας, αλλά και το πανελλήνιο χειμερινό της κολύμβησης που είναι προγραμματισμένο για τον ερχόμενο χειμώνα.

Με τη συνεργασία των τριών φορέων, ΚΟΕ, Δήμου Καρπενησίου και Περιφέρειας, προσπαθούμε να καθιερώσουμε, λοιπόν, το Καρπενήσι ως έναν προορισμό αθλητικό, ιδιαίτερα για τα σπορ της πισίνας. Κι αισθανόμαστε υπερήφανοι διότι τα αθλήματα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας φέρνουν συνεχείς και σημαντικές διεθνείς διακρίσεις στη χώρα, στις οποίες θεωρούμε ότι έχουμε κι εμείς μια συμβολή και συμμετέχουμε στην προσπάθεια που γίνεται, έστω σε ένα μικρό βαθμό. Καθώς και με τις διοργανώσεις μας αυτές δίνουμε μια ώθηση στους αθλητές μας και βοηθούμε την Ομοσπονδία να συνεχίσει το σημαντικό της έργο.

Όσον αφορά στο πρωτάθλημα συλλόγων θάλασσας, που γίνεται και πάλι εδώ, παρότι ακούγεται οξύμωρο ότι διεξάγεται σε ένα μέρος που δεν έχει καμία σχέση με τη θάλασσα, εντούτοις συγκεντρώνονται πολλοί αθλητές από αρκετά σωματεία της χώρας, γνωρίζουν την πόλη μας και χαίρονται ένα πολύ ωραίο κολυμβητήριο και φεύγουν απολύτως ευχαριστημένοι από τη διοργάνωση.

Έχουμε προγραμματίσει να διεξαχθεί εδώ και το χειμερινό πρωτάθλημα κολύμβησης τον χειμώνα. Θέλουμε μεγάλους αγώνες στον τόπο μας και είναι στρατηγική μας επιλογή, από κοινού με την ΚΟΕ, να καταστήσουμε το Καρπενήσι τόπο διεξαγωγής και διεθνών διοργανώσεων, που θα μπουν στο καλεντάρι των διεθνών Ομοσπονδιών, για να γίνουμε δημοφιλής αθλητικός προορισμός και στο εξωτερικό.

Σιγά σιγά, ο κόσμος του Καρπενησίου αγαπάει όλο και περισσότερο τον αθλητισμό και ειδικότερα τα αθλήματα της πισίνας. Έτσι, η νεολαία έρχεται κοντά και είναι χαρακτηριστικό ότι για πάνω από το 60% των παιδιών της πόλης η πρώτη του επαφή με τον αθλητισμό είναι το άθλημα της κολύμβησης. Κάτι πολύ σημαντικό. Υπάρχει σκέψη, εξάλλου, να καλλιεργηθεί σε επίπεδο συλλόγων και το πόλο."
Ο κ. Τασιός αποκαλύπτει, εξάλλου, ότι η Περιφέρεια "είναι διατεθειμένη να στηρίξει χρηματοδοτικά και να διοργανώσει και τη νέα σεζόν ένα από τα δύο Final-4 του Κυπέλλου υδατοσφαίρισης, Ανδρών ή Γυναικών, καθώς υφίσταται πάντα η αγαστή συνεργασία μας με την Κολυμβητική Ομοσπονδία".

Πηγή: koe.org.gr