Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Έφηβοι: Αναγέννηση Λαμίας-Π.Α.Κ. 69-30

Αρνητική πρεμιέρα για το εφηβικό τμήμα της Π.Α.Κ., που ηττήθηκε με 69-30 στη Λαμία από την τοπική και δυνατή Αναγέννηση.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στο ΔΑΚ Λαμίας, αρχίζοντας στις 5. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Ε΄ Ομίλου του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.
Η Αναγέννηση του Θεόφιλου Μελισσάρη επέβαλλε από το ξεκίνημα το ρυθμό της και είχε την υπεροχή, φτάνοντας σε ένα αρκετά άνετο «2ποντο». Θα είναι από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν και θα διεκδικήσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Πρώτευσε με 19 και 1 εύστοχο 3ποντο ο Βασίλης Παπαγεωργίου.
Η Π.Α.Κ. του Φώντα Ζαχαρόπουλου παρουσιάστηκε ανέτοιμη σε άμυνα και επίθεση, γνωρίζοντας δίκαια την ήττα. Θα επιδιώξει να βελτιώσει μέσα από τις προπονήσεις την απόδοση της. Είναι χαρακτηριστικό πως σκόραραν μόλις δυο αθλητές, με τον Αποστόλη Νούλα με 23 και ένα εύστοχο 3ποντο να ξεχωρίζει σε αυτόν τον τομέα.
Για την 2η αγωνιστική την Κυριακή 23/9 η Πανευρυτανική θα υποδεχτεί στο Καρπενήσι τον Έσπερο Λαμίας. Η Αναγέννηση ταξιδεύει στην Ιστιαία, για να αγωνιστεί με τον Τελεθριακό.

Δυο στα δυο
Η Αναγέννηση είχε επικρατήσει μια ημέρα νωρίτερα στο Καρπενήσι της Π.Α.Κ. με 29-81 για το πρωτάθλημα των παίδων. Από πλευράς Π.Α.Κ. Βασίλης Σβερώνης και Γιώργος Ντότσικας έπαιξαν και στα δυο ματς και από πλευράς Λαμιωτών οι: Κώστας Παρίσης, Γιάννης Τσουκάρας, Γιώργος Φασούλας, Νίκος Λαδάς και Πάνος Κεραμάρης. Και τα δυο τμήματα της Αναγέννησης καθοδηγεί ο Θεόφιλος Μελισσάρης.

18 για Παπαγεωργίου


Για τους νικητές ο Βασίλης Παπαγεωργίου(Φωτογραφία) σημείωσε 18 πόντους με ένα εύστοχο 3ποντο. Ο Κώστας Παρίσης ακολούθησε με 12. 


Πάλεψε ο Νούλας


Για τους «πράσινους» ο Αποστόλης Νούλας(Φωτογραφία) σημείωσε 23 πόντους με 1 εύστοχο 3ποντο. Δεύτερος με 7 και επίσης μια τρίποντη «βόμβα» ήταν ο Ευθύμης Γραμματίκας.

Μόνο δυο σκόρερ
Πέραν των δυο προαναφερθέντων κανείς άλλος αθλητής της Π.Α.Κ. δεν βρήκε τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι.

Αρκετές απουσίες


Με πολλές ελλείψεις αγωνίστηκε η Π.Α.Κ. Προπονητής της και φέτος είναι ο Φώντας Ζαχαρόπουλος(Φωτογραφία) με βοηθό την Κατερίνα Μπαλωμένου. Η Ακαδημία λαμβάνει μέρος για 5η σαιζόν στην ιστορία της στο εν λόγω πρωτάθλημα.

Ανοιχτό δεκάλεπτο
Οι γηπεδούχοι εξασφάλισαν διαφορά δέκα πόντων από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο, βρισκόμενοι μπροστά με 21-11.

«Μπλόκαρε» η Π.Α.Κ.
Το συγκρότημα του Θεόφιλου Μελισσάρη ήταν εντυπωσιακό στο δεύτερο δεκάλεπτο και με ένα επιμέρους 18-2 έφτασε στο 39-13, «καθαρίζοντας» από νωρίς τη νίκη. Μόλις δυο πόντους πέτυχε στη δεύτερη περίοδο η Π.Α.Κ.

Άνετα η Αναγέννηση
Με όμορφο μπάσκετ και ένα επιμέρους 16-6 οι γηπεδούχοι έκλεισαν το 30λεπτο με 55-19.

Σε ρυθμούς ρελαντί
Προσπάθησε στην τελευταία περίοδο η Π.Α.Κ. να μαζέψει τη διαφορά, χωρίς να το καταφέρει. Η Αναγέννηση με ένα επιμέρους 14-11 έφτασε στο τελικό +39(69-30).


Τα δεκάλεπτα
21-11, 39-13, 55-19, 69-30

Συνθέσεις Ομάδων

Αναγέννηση (Θεόφιλος Μελισσάρης): Παρίσης 12, Τσουκάρας, Λαΐνάς 10, Φωτεινός 8, Τάκης 2, Σταματόπουλος 4, Φασούλας 3, Κουτσούμπας 2, Κεραμάρης 3, Παπαγεωργίου Β. 19(1), Λαδάς Ν. 2, Λαδάς Δ. 4 

Π.Α.Κ. (Φώντας Ζαχαρόπουλος): Καραμπάς, Σβερώνης, Νούλας 23(1), Παπαγεωργίου Κ., Γραμματίκας 7(1), Τσιαμάκης, Τόλης, Ντότσικας Γ., Μπακατσιάς

Διαιτητές: Αντώνης Πατάγιας& Μαρία Ζαφείρη(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Διονύσης Αναγνώστου(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Δημήτρης Γλωσσόπουλος(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης 24΄΄:  Αναστάσιος Κανδηλάρης(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)























Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Ηλίας Λιασκώνης, panevrytaniki.wordpress.com, Γιώργος Σταματόπουλος (https://anagennisilamias.blogspot.com)