Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Παίδες: Έσπερος Λαμίας-Γ.Σ. Άτλας 67-60

Ένα δικό του ματς έχασε ο Άτλαντας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Γνώρισε την ήττα με 67-60 από τον περυσινό φιναλίστ του θεσμού Έσπερο Λαμίας, παρότι είχε βρεθεί προηγούμενος και με δέκα πόντους διαφορά.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου και ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι στο ΔΑΚ Λαμίας. Ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Ε΄ Ομίλου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ και «κοντραρίστηκαν» οι δυο καλύτερες ομάδες του αντίστοιχου περυσινού ομίλου.
Ο Έσπερος Λαμίας του Μάνθου Σοφογιάννη γύρισε το παιχνίδι στην τελευταία περίοδο, ξεκινώντας με το «δεξί». Αποτελείται από την πλειοψηφία των περυσινών αθλητών της περυσινής παμπαιδικής ομάδας.  Είχε σε εντυπωσιακή ημέρα τον «ηγέτη» του Δημήτρη Μαντζούκα, που πέτυχε 42 με 4 3ποντα, οδηγώντας τους Λαμιώτες εκ του ασφαλούς στη νίκη. Οι νικητές σκόραραν 10 φορές έξω από τα 6,75 έναντι τριών του αντιπάλου.
Ο Άτλαντας του Άγγελου Σαμαντά είχε εξαιρετική παρουσία στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, ξέροντας τι ζητούσε στο γήπεδο και πλησιάζοντας σε μια μεγάλη νίκη. Ωστόσο στο κρίσιμο κομμάτι του αγώνα δεν κατάφερε να κρατήσει το υπέρ του «2ποντο», Η εμφάνιση του για 30΄ κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο αφήνει υποσχέσεις για τη συνέχεια. Κορυφαίος σκόρερ με 24 και δυο τρίποντα ήταν ο Δημήτρης Σεριανάι.
Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, η οποία είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου ο Άτλαντας θα αντιμετωπίσει στην τοπική «μονομαχία» την Π.Α.Κ. Ο Έσπερος υποδέχεται τον Άρη Σπερχειάδας.

Περυσινός φιναλίστ


Ο Έσπερος έφτασε πέρυσι υπό τις οδηγίες του Γιάννη Σοφογιάννη στον τελικό του πρωταθλήματος, χάνοντας τον τίτλο από το ΧΒΑ. Προπονητής φέτος είναι ο άλλοτε αθλητής Α1΄ Μάνθος Σοφογιάννης(Φωτογραφία), αδερφός του Γιάννη, που προπονεί τους άνδρες στη Β΄ Εθνική.

«Άπιαστος» ο Μαντζούκας


Ο κορυφαίος αθλητής του πρωταθλήματος Δημήτρης Μαντζούκας(Φωτογραφία) εντυπωσίασε με το «καλημέρα», βάζοντας 42 με 4 εύστοχα 3ποντα. Πολύ καλός με 13 και επίσης τέσσερις τρίποντες «βόμβες» ήταν και ο Θανάσης Χαρίλας.

Για το βήμα παραπάνω


Η ομάδα του Άγγελου Σαμαντά(Φωτογραφία) δείχνει ικανή να κάνει ακόμη καλύτερη πορεία από το περυσινό πρωτάθλημα, στο οποίο εντυπωσίασε με τον ίδιο «κορμό», φτάνοντας στη 2η φάση του. Άμεσος συνεργάτης του κ. Σαμαντά είναι ο Δημήτρης Λερογιάννης. Οι δυο τους, μαζί με τον Γιάννη Χαλκιά προπονούν τις ακαδημίες του συλλόγου.

Ο αρχηγός στους 24


«Ζεστός» άρχισε το πρωτάθλημα ο αρχηγός του Άτλαντα Δημήτρης Σεριανάι(Φωτογραφία), έχοντας 24 πόντους με δυο τρίποντα. Ο Στέφανος Μήτσιος ήταν δεύτερος στο σκοράρισμα με 9.


Με έναν διαιτητή


Τον αγώνα σφύριξε ο Αντώνης Πατάγιας(Φωτογραφία). Ο ορισθείς δεύτερος διαιτητής Ηλίας Φούντας δεν έδωσε το παρών.

Προεδρικές παρουσίες


Δίπλα στις προσπάθειες των ομάδων τους βρέθηκαν οι δυο Πρόεδροι των ομάδων Γιώργος Αργύρης(Φωτογραφία) και Γιάννης Μπουμπουρής.

Δυναμική αρχή Άτλαντα
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αρκετά καλά στο παρκέ και προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 16-21. 


Κυρίαρχοι Ευρυτάνες
Εντυπωσιακή ήταν η συνέχεια και στη δεύτερη περίοδο για το συγκρότημα του Άγγελου Σαμαντά, που με ένα επιμέρους 10-14 έφτασε στο +9(26-35), με το οποίο τελείωσε το ημίχρονο.


Αντεπίθεση Εσπέρου
Ο Έσπερος βελτίωσε την απόδοση του σε άμυνα και επίθεση. Έφερε το ματς στο -3(42-45) με τη λήξη του 30λεπτου, κάνοντας ένα επιμέρους 16-10.


Ανατροπή γηπεδούχων
Οι Φθιωτοί κατάφεραν να κάνουν την ολική ανατροπή και να πάρουν το πρώτο «ροζ» φύλλο αγώνος. Έφτασαν στο τελικό 67-60 με ένα επιμέρους 25-15 στην τελευταία περίοδο.



Εκτός τέσσερις αθλητές


Δεν ολοκλήρωσαν το παιχνίδι από πλευράς Άτλαντα οι: Μανώλης Κάππας, Κώστας Μπουμπουρής, Γιώργος Δροσίνης και Στέφανος Μήτσιος(Φωτογραφία), που συμπλήρωσαν πέντε ατομικά φάουλ, με τις απώλειες τους να είναι αρκετά σημαντικές. Αντίθετα κανένας αθλητής των γηπεδούχων δεν έφτασε στον «απαγορευμένο» αριθμό σφαλμάτων.

Τα δεκάλεπτα
16-21, 26-35, 42-45, 67-60

Συνθέσεις Ομάδων

Έσπερος Λαμίας (Μάνθος Σοφογιάννης): Αργύρης, Παρούτσας, Λάππας, Μαντζούκας 42(4), Μπίτζας, Χαρίλας 13(4), Παπαηρακλής 6, Ζαρκαδούλας 3(1), Ζωμένος, Μαραζιάρης 3(1), Λεμονής, Θεοχαρόπουλος


Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Μπίκας, Κατσαρός 3(1), Μπούργος, Ανδρέου 4, Σεριανάι Κ. 5, Μανταλιός, Κάππας 6, Ελεζάι, Σεριανάι Δ. 24(2), Μήτσιος 9, Δροσίνης 4, Μπουμπουρής 5

Διαιτητής: Αντώνης Πατάγιας(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Νίκος Καλαντζής(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Ανθή Τσιμπρικά(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης 24΄΄: Διονύσης Αναγνώστου(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)











Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: Γιάννης Μπουμπουρής