Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΠΟΚ Βελούχι-ΠΑΟΚ 4-1

Φιλικό «ξεμούδιασμα» για τον ΑΠΟΚ και τον ΠΑΟΚ. Η ιστορικότερη ομάδα της Ευρυτανίας αντιμετώπισε την αντίστοιχη νεότερη του νομού για πρώτη φορά, έστω και ανεπίσημα. Το Βελούχι επικράτησε με σκορ 4-1.
Το παιχνίδι που είχε διάρκεια 60 λεπτά πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου και ξεκίνησε στις 6 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου.
Ο ΑΠΟΚ του Σπύρου Κολόκα στηρίζεται σε αρκετά νέα πρόσωπο, μετά τη συνεργασία του με τη Μυρίκη. Για πρώτο φιλικό έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο. Τα τέρματα του σημείωσαν οι: Άλεξ Μπακαλίδης, Θωμάς Τσίπρας, Χρήστος Μπόγδανος και Γιάννης Φλωράκης. Ο τελευταίος είχε και ένα δοκάρι.
Ο ΠΑΟΚ του Γιώργου Χρυσαφόπουλου έπαιξε με σύνθεση ανάγκης, χωρίς αλλαγές και ήταν αρκετά μαχητικός στο μέτρο του εφικτού. Ο  νεανικός «δικέφαλος» προηγήθηκε με τον Άρη Ρέπα και προσπάθησε να φανεί απειλητικός μέσα από αντεπιθέσεις.
Οι δυο ομάδες συνεχίζουν την προετοιμασία τους εν όψει των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων τους και θα προγραμματίσουν και άλλα φιλικά παιχνίδια.

1ο τους φιλικό
Οι δυο ομάδες έδωσαν το πρώτο τους φιλικό παιχνίδι, έχοντας περίπου μια εβδομάδα προπονήσεων. Ελάχιστοι θεατές παρακολούθησαν τον αγώνα προπονητικού χαρακτήρα, ο οποίος κράτησε 60 λεπτά.

«Πρώτη» Κολόκα
Για πρώτη φορά καθοδήγησε, έστω και ανεπίσημα τη νέα του ομάδα, ο Σπύρος Κολόκας, παλαιά «δόξα» του ΑΠΟΚ.


Πολλά νέα πρόσωπα




 












Το Βελούχι συνεργάστηκε φέτος με τη Μυρίκη και αρκετοί ποδοσφαιριστές έκαναν την πρώτη τους ανεπίσημη παρουσία στο αρχικό σχήμα. Πρόκειται για τους: Θωμά Τσίπρα, Μάριο Πατρώνη(Φωτογραφία πάνω αριστερά), Γιάννη Τσούκα(Φωτογραφία κάτω κέντρο), Δημήτρη Ίβρο(Φωτογραφία πάνω δεξιά), Θανάση Τριανταφύλλου(Φωτογραφία κάτω αριστερά) και Γρηγόρη Τάσιο(Φωτογραφία κάτω δεξιά). Άπαντες την περασμένη περίοδο έπαιζαν στη Μυρίκη.

Το παράδειγμα στους νέους

 













Οι «πορτοκαλί» είχαν πολλές ελλείψεις, καθώς στηρίζονται σε μαθητές και φοιτητές. Οι προπονητές Γιώργος Χρυσαφόπουλος(Φωτογραφία αριστερά) και Λάκης Αναστασόπουλος(Φωτογραφία δεξιά) αγωνίστηκαν σε όλο το παιχνίδι και είχαν πολύ καλή παρουσία. Ο δεύτερος μάλιστα έχει το δελτίο του στην ομάδα, αγωνιζόμενος στο Β΄ τοπικό την περίοδο 2016-07.

Σφύριξε ο Γενικός


Το φιλικό διεύθυνε ο Γενικός Αρχηγός του ΑΠΟΚ Δημήτρης Αθανασόπουλος(Φωτογραφία), χωρίς παρουσία βοηθών.

Επιστρέφουν δυο-Αντίθετος δρόμος



Ο τερματοφύλακας Παναγιώτης Πατλιάς(Φωτογραφία αριστερά) και ο αμυντικός μέσος Σπύρος Γκριμόπουλος(Φωτογραφία κέντρο) συμμετείχαν στη Β΄ ΕΠΣΕ με Απεραντιακό και Άγραφα αντίστοιχα. Αναμένεται να επιστρέψουν στον ΠΑΟΚ. Αντίθετα ο πορτιέρο Γρηγόρης Παπαϊωάννου(Φωτογραφία δεξιά) επιστρέφει στο Βελούχι από τον ΠΑΟΚ.

Α΄ Μέρος


Ανατροπή στο σκορ
Στο πρώτο 30λεπτο ο ΑΠΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε. Οι παίχτες του Σπύρου Κολόκα ανέτρεψαν το σκορ και έκλεισαν το πρώτο μέρος, προηγούμενοι με 2-1.

«Αιφνιδίασε» ο ΠΑΟΚ


Παρότι αγωνιζόταν με σύνθεση ανάγκης ο «δικέφαλος» προηγήθηκε στο σκορ στο 9΄. Ο Άρης Ρέπας(Φωτογραφία) εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του «σπεσιαλίστα» Λάκη Αναστασόπουλου και με άψογο πλασέ σημείωσε το 0-1.



Με όμορφη ενέργεια


Ο κινητήριος μοχλός και της φετινής σαιζόν για τον ΑΠΟΚ θα είναι ο Άλεξ Μπακαλίδης(Φωτογραφία), που με ωραία ενέργεια και πλασέ  ισοφάρισε σε 1-1 στο 15ο λεπτό.




Από σκόρερ…δημιουργός


Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Θωμά Τσίπρα(Φωτογραφία) να διαμορφώσει το 2-1 μετά την ασίστ του Άλεξ Μπακαλίδη. 



Μοιρασιά στους γκολκίπερ 

 













Τον Γρηγόρη Παπαϊωάννου αντικατέστησε αρχικά ο Βασίλης Δόσης(Φωτογραφία αριστερά) και εν συνεχεία ο Στάθης Φακίτσας(Φωτογραφία δεξιά), που έπαιξαν την προηγούμενη σαιζόν στη Μυρίκη.

Οι καλύτερες φάσεις
9΄: Ο Αναστασόπουλος έκανε έξοχη μπαλιά στον Ρέπα, ο οποίος προ του Παπαϊωάννου με πλασέ σημείωσε το 0-1.
15΄: Όμορφη προσωπική προσπάθεια και πλασέ του Μπακαλίδη κατέληξε στην αριστερή γωνία του Πατλιά(1-1).
19΄: Ο Μπακαλίδης έκανε κάθετη πάσα στον Τσίπρα, ο οποίος πλάσαρε στην αριστερή γωνία τον αντίπαλο τερματοφύλακα και πέτυχε το 2-1.
29΄: Ο Τσούκας τροφοδότησε τον Μπόγδανο, που σούταρε και ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ απέκρουσε στη δεξιά του γωνία.

Β΄ Μέρος


Ανωτερότητα Βελουχίου
Φυσιολογικά ανώτερος απέναντι στον ελλιπή, αλλά φιλότιμο ΠΑΟΚ ήταν ο ΑΠΟΚ, που έφτασε στο τελικό 4-1.

Σκόραραν οι «παλιοί»
 










Με δυο τέρματα των περυσινών παιχτών Χρήστου Μπόγδανου(Φωτογραφία αριστερά) και Γιάννη Φλωράκη(Φωτογραφία δεξιά) οι κυπελλούχοι Ευρυτανίας έφτασαν στο 3-1 και στο 4-1 αντίστοιχα.





Ένα δοκάρι
Ο Γιάννης Φλωράκης είχε σημαδέψει νωρίτερα και το δοκάρι του Παναγιώτη Πατλιά.

Ξανά στα «κυανόλευκα»

 
Οι έμπειροι Σάκης Τσιλίκας(Φωτογραφία) και Νίκος Κωστής(Φωτογραφία κέντρο) αγωνίστηκαν ξανά με τα χρώματα του ΑΠΟΚ. Στο δεύτερο μέρος έπαιξε και ο Στέλιος Ρεσίτης(Φωτογραφία δεξιά), που έμεινε ελεύθερος πέρυσι από το Βελούχι.

Παραλίγο σκόρερ


Δυο ευκαιρίες απώλεσε ο μόλις 13 ετών Κώστας Σερπάνος(Φωτογραφία) της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002. Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής είναι αδερφός του ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΚ Γιώργου και γιός του παλαίμαχου άσου της ομάδας Δημήτρη.


Οι καλύτερες φάσεις
38΄: Ο Τσούκας πάσαρε στον Μπόγδανο, που με πλασέ στην αριστερή γωνία του Πατλιά πραγματοποίησε το 3-1.
42΄: Διαγώνιο χαμηλό σουτ του Φλωράκη εκτός περιοχής απέκρουσε ο Πατλιάς και η μπάλα βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του.
45΄: Ο Μπόγδανος έβγαλε σέντρα στον Μπακαλίδη, το πλασέ του οποίου από κοντά απέκρουσε ενστικτωδώς ο Πατλιάς.
48΄: Πάσα του Κωστή στον Σερπάνο, σουτ του δεύτερου απέκρουσε ο τερματοφύλακας του «δικεφάλου».
51΄: Ο Μπακαλίδης έβγαλε όμορφη σέντρα από αριστερά και ο Φλωράκης με πλασέ από κοντά σημείωσε το 4-1.

Συνθέσεις Ομάδων


ΑΠΟΚ Βελούχι (Σπύρος Κολόκας): Παπαϊωάννου(20΄ Δόσης, 40΄ Φακίτσας), Τσιλιμέκης(36΄Τσιλίκας), Πατρώνης, Ίβρος(36΄ Ρεσίτης), Σκοπέτος(36΄ Κωστής), Τάσιος, Μπόγδανος(47΄ Σερπάνος Κ.), Μπακαλίδης, Τριανταφύλλου, Τσούκας, Τσίπρας(36΄ Φλωράκης)

ΠΑΟΚ (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Πατλιάς, Μαστρογιάννης, Γκορόγιας, Χρυσαφόπουλος, Τσάρας, Αναστασόπουλος, Γκριμόπουλος, Νεραντζάκης, Τόλης, Ρέπας, Κωστορρίζος

Διαιτητής: Δημήτρης Αθανασόπουλος(Γενικός Αρχηγός ΑΠΟΚ Βελούχι)

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος