Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Παίδες: Π.Α.Κ.-Αναγέννηση Λαμίας 29-81

Εύκολο πέρασμα είχε από το Καρπενήσι η Αναγέννηση Λαμίας, η οποία επιβλήθηκε με 29-81 της πιο άπειρης Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης.
Η συνάντηση διεξήχθη το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου και άρχισε στις 2. Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Ε΄ Ομίλου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου με αρκετούς μικρότερους ηλικιακές αθλητές συλλέγει εμπειρίες και παραστάσεις απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους. Δεν κατάφερε να ανταγωνιστεί του Λαμιώτες, ξεκινώντας με το «αριστερό». Ο Δημήτρης Μαυραγάνης πρώτευσε με 7 πόντους στο σκοράρισμα.
Η Αναγέννηση Λαμίας του Θεόφιλου Μελισσάρη έφτασε με όμορφο μπάσκετ στην τελική επικράτηση, παρότι είχε στη διάθεση της μόλις έξι αθλητές. Έδειξε ότι θα είναι από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν. Εντυπωσιακή «πρώτη» για τον Γιώργο Φασούλα με 27 πόντους και ένα εύστοχο 3ποντο.
Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής η Π.Α.Κ. αντιμετωπίζει το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου τον Άτλαντα στο Καρπενήσι, ενώ την ίδια ημέρα οι νικητές υποδέχονται τον Άρη Αμφίκλειας. 

Λίγος κόσμος
Το πρώτο επίσημο παιχνίδι της αγωνιστικής περιόδου στο Καρπενήσι παρακολουθήθηκε από λίγους φιλάθλους.


Αποκτά εμπειρίες


Η Π.Α.Κ. αγωνίζεται με μόλις έναν αθλητή γεννημένο το 2003 και οι υπόλοιποι είναι γεννημένοι από το 2004 και ύστερα, μη έχοντας παραστάσεις από το παιδικό πρωτάθλημα. Τους Ευρυτάνες καθοδηγεί η Κατερίνα Μπαλωμένου(Φωτογραφία) με άμεσο συνεργάτη τον Φώντα Ζαχαρόπουλο. Η Ακαδημία συμμετέχει στο πρωτάθλημα παίδων μετά από μια παύση ενός έτους και με εξαίρεση τον Βασίλη Σβερώνη όλοι οι υπόλοιποι παίχτες της αποτελούσαν το περυσινό παμπαιδικό τμήμα.

Θετική η Αναγέννηση


Η ομάδα του Θεόφιλου Μελισσάρη(Φωτογραφία) αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στον Ε΄ Όμιλο, κάνοντας δυναμικό ξεκίνημα.

Οι Ευρυτάνες εκπρόσωποι


Πρώτο φετινό παιχνίδι για τον διαιτητή Θανάση Χουσιάδα(Φωτογραφία) και τον κριτή Θανάση Γιαννόπουλο, αμφότεροι από το Καρπενήσι.

7 για Μαυραγάνη


Για την Πανευρυτανική ο Δημήτρης Μαυραγάνης(Φωτογραφία) σημείωσε 7 πόντους. Έναν λιγότερο είχαν οι: Βασίλης Σβερώνης, Γιώργος Ντότσικας και Μιχάλης Κότσιεβ. 


Υποχρεωτική παρουσία ιατρού
Ο προϊστάμενος του ΕΚΑΒ Καρπενησίου Γιάννης Σβερώνης κάλυψε τον αγώνα ιατρικά, καθώς η ΕΣΚΑΣΕ υποχρεώνει τα γηπεδούχα σωματεία να φροντίζουν για αυτό.

Ιδανικό ντεμπούτο


Ο νεοαποκτηθείς από τον Έσπερο Γιώργος Φασούλας(Φωτογραφία) πέτυχε 27 πόντους για τους νικητές, με τον Πάνο Κεραμάρη να ακολουθεί στους 22.  Ο Φασούλας πέτυχε και το μοναδικό τρίποντο του αγώνα, που ήταν και ο τελευταίος πόντος της Αναγέννησης.

Με 6αδα
Οι Φθιωτοί ταξίδεψαν στο Καρπενήσι με μόλις έξι καλαθοσφαιριστές, καθώς δεν ήταν ακόμη έτοιμες αρκετές κάρτες υγείας παιχτών της.  Απουσίες είχε και η Π.Α.Κ. με κυριότερη τον εξαιρετικό Βαγγέλη Μπόνια.

Αποσπάστηκε νωρίς
Η Αναγέννηση προηγήθηκε από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο με διψήφια διαφορά(6-19). Οι γηπεδούχοι δυσκολεύτηκαν να βρουν τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, με τους Λαμιώτες να προηγούνται ακόμη και με 0-14. 



Άνετη συνέχεια
Οι φιλοξενούμενοι έκαναν ένα επιμέρους 9-21 στη δεύτερη περίοδο και οδηγήθηκαν στο 15-40.


«Φορτσάτοι» Λαμιώτες
Δεν «πάτησαν» φρένο οι Λαμιώτες. Οι παίχτες του Θεόφιλου Μελισσάρη στο τρίτο δεκάλεπτο με όμορφο μπάσκετ έφτασαν στο 21-62,  κάνοντας ένα επιμέρους 6-22.

Ξεπέρασε τους 50
Με διαφορά +52 υπέρ της Αναγέννησης κόντρα στη φιλότιμη Π.Α.Κ. ολοκληρώθηκε το παιχνίδι. Το τελικό σκορ ήταν το 29-81.

Δυο αποβολές














Για τους παίχτες της Ευρυτανικής ομάδας Βασίλης Σβερώνης(Φωτογραφία αριστερά) και Γιώργος Ντότσικας (Φωτογραφία δεξιά) συμπλήρωσαν πέντε προσωπικά φάουλ.

Τα δεκάλεπτα
6-19, 15-40, 21-62, 29-81

Συνθέσεις Ομάδων


Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Παλαιολόγος 4, Μπακατσιάς, Κουδουνάς, Φλωράκης, Σβερώνης 6, Κότσιεβ 6, Μαυραγάνης 7, Μαραγούσιας, Ντότσικας  6

Αναγέννηση (Θεόφιλος Μελισσάρης): Νταβάκος 2, Παρίσης 16, Λαδάς 4, Τσουκάρας 10, Κεραμάρης 22, Φασούλας 27(1)

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος& Θανάσης Χουσιάδας(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Γιάννης Τσάνε
Χρονομέτρης 24΄΄ : Δημήτρης Γλωσσόπουλος(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)


























Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας