Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Η κλήρωση πρωταθλήματος και κυπέλλου Ευρυτανίας(2018-2019)

Το απόγευμα της Τετάρτης 5 Σεπτεμβρίου στις 5 και 30 διεξήχθη στα γραφεία της ΕΠΣ Ευρυτανίας η κλήρωση του πρωταθλήματος(Α΄ ΕΠΣΕ) και του κυπέλλου της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019. 
Οι διοργανώσεις μετά την απόσυρση της Μυρίκης θα γίνουν με συμμετοχή 8 ομάδων, οι οποίες είναι οι ακόλουθες: ΑΠΟΚ Βελούχι, Ποταμιά, Αίολος, Φραγκίστα,  ΠΑΟΚ, Ραπτόπουλο, ΑΕΚ και Άγραφα. 
 Παρόντες ήταν από πλευράς ΕΠΣ Ευρυτανίας ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας και οι: Γιώργος Λιάγκας και Νίκος Δροσίνης, ενώ οι ομάδες εκπροσωπήθηκαν από τους: Γιώργο Γκορόγια(Ποταμιά), Άρη Τσιούνη, Δημήτρη Αθανασόπουλο(ΑΠΟΚ Βελούχι), Νίκο Βούρτσα(Άγραφα), Βασίλη Στασινό(Ραπτόπουλο), Λάκη Αναστασόπουλο(ΠΑΟΚ Καρπενησίου), Περικλή Πλακιά(Αίολος), Ηλία Μπακόλα(ΑΕΚ), ενώ παρών ήταν και ο εκ των ενωσιακών τεχνικών και προπονητής της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 Δημήτρης Αντωνίου, καθώς και ο υποψήφιος διαιτητής 3ης κατηγορίας Δημήτρης Κουρλός. Στην κλήρωση συνέβαλλαν μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Λιάγκα για ακόμη μια φορά ο επί σειρά ετών πρώην παράγοντας της Ενώσεως Διονύσης Βονόρτας και ο υπάλληλος γραφείου Γιάννης Βονόρτας.

Η αγωνιστική περίοδος θα ξεκινήσει με Super Cup μεταξύ Ποταμιάς(Πρωταθλήτρια 2018) και ΑΠΟΚ(Κυπέλλουχος 2018) το οποίο πραγματοποιείται για πρώτη φορά στα χρονικά. Τυπικά γηπεδούχος θα είναι η Ποταμιά, ενώ θα προσκληθεί και ένας επίτιμος καλεσμένος, που δεν είναι άλλος από τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο. Η ημερομηνία του θα ανακοινωθεί επίσημα το προσεχές διάστημα.

Το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Οκτωβρίου θα γίνουν οι προημιτελικοί του κυπέλλου και το επόμενο(13 και 14 Οκτωβρίου) οι ημιτελικοί, όλοι νοκ-άουτ, με το ζευγάρι του τελικού να προκύπτει και φέτος αρκετά νωρίς. Η κληρωτίδα του κυπέλλου είχε «κέφια», καθώς το ζευγάρι των περυσινών φιναλίστ(ΑΠΟΚ και Αίολος) θα τεθεί αντιμέτωπο στους «8» και ο νικητής θα παίξει στην 4αδα με την Ποταμιά.

Το πρωτάθλημα ξεκινά το διήμερο 20 και 21 Οκτωβρίου με τις συναντήσεις: Άγραφα-Αίολος, ΠΑΟΚ-Ραπτόπουλο, Φραγκίστα-Ποταμιά και ΑΕΚ-ΑΠΟΚ Βελούχι. Μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας θα διεξαχθούν τα Play Off μεταξύ των τεσσάρων πρώτων για την ανάδειξη του πρωταθλητή και το σύστημα βαθμολόγησης παραμένει το ίδιο.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαντζίμας ευχήθηκε καλή αγωνιστική χρονιά σε όλα τα σωματεία και τόνισε πως θα είναι πάντοτε δίπλα τους και επιδιώκοντας περισσότερες συναντήσεις με τους παράγοντες. Αναφέρθηκε στις τελευταίες δράσεις της ΕΠΣΕ(Τουρνουά ακαδημιών, καμπ προετοιμασίας Εθνικών Ομάδων, σεμινάρια διαιτητών κ.α.). Παράλληλα αναφέρθηκε στην υποχρεωτική πράξη συναίνεσης για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, η οποία θα πρέπει να γίνει  από όλους τους εμπλεκομένους του τοπικού ποδοσφαίρου, την υποχρεωτική έκδοση κάρτα προπονητή και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην προσπάθεια των μικτών ομάδων. Φέτος να σημειωθεί πως θα αγωνίζεται υποχρεωτικά στην ενδεκάδα σε όλη τη διάρκεια των παιχνιδιών του πρωταθλήματος ένας ποδοσφαιριστής κάτω των 20 ετών(Γεννημένος από την 1/1/1998 και ύστερα). Όσον αφορά το θέμα διαιτησίας υπάρχει συνεργασία με την ΕΠΣ Φθιώτιδας και οι δυο πλευρές θα προσφέρουν ο ένας στον άλλον κάποιους από τους ρέφερι του, όταν υπάρχει ποσοτικό πρόβλημα.

Να επισημάνουμε επίσης πως φέτος τα έξοδα της διαιτησίας θα τα επωμιστεί η ΕΠΣ Ευρυτανίας, βοηθώντας αποφασιστικά και σημαντικά τα σωματεία σε δύσκολους οικονομικά καιρούς.

Επτά ομάδες έχουν δηλώσει έδρα το Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου πλην του Ραπτοπούλου, που έχει έδρα στο χωρίο του. Το γηπεδικό πρόβλημα υπάρχει και στις προπονήσεις, αλλά και στους αγώνες και θα υπάρξει αίτημα προς τον Δήμο Καρπενησίου, ώστε να δοθεί για χρήση κάποιο από τα γήπεδα του αθλητικού κέντρου Καρπενησίου και για τους επίσημους αγώνες, ειδάλλως θα υπάρχουν κάθε εβδομάδα πρωινά ματς. Ήδη Αίολος και Ποταμιά έχουν εξασφαλίσει άδεια για την τέλεση των προπονήσεων τους στο προπονητικό κέντρο. Τέλος όπως ενημέρωσε επίσης ο κ. Παπαντζίμας δόθηκε παράταση για έναν χρόνο στις άδειες των γηπέδων.



Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος της Α΄ΕΠΣ Ευρυτανίας:

1η αγωνιστική(20/21-10)

Άγραφα-Αίολος

ΠΑΟΚ-Ραπτόπουλο

Φραγκίστα-Ποταμιά

ΑΕΚ-ΑΠΟΚ Βελούχι



2η αγωνιστική

ΠΑΟΚ-Άγραφα

Αίολος-Φραγκίστα

Ραπτόπουλο-ΑΕΚ

ΑΠΟΚ Βελούχι-Ποταμιά



3η αγωνιστική

Άγραφα-Φραγκίστα

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

ΑΠΟΚ Βελούχι-Αίολος

Ποταμιά-Ραπτόπουλο



4η αγωνιστική

ΑΕΚ-Άγραφα

Φραγκίστα-ΑΠΟΚ Βελούχι

ΠΑΟΚ-Ποταμιά

Αίολος-Ραπτόπουλο



5η αγωνιστική

Άγραφα-ΑΠΟΚ Βελούχι

Ποταμιά-ΑΕΚ

Ραπτόπουλο-Φραγκίστα

Αίολος-ΠΑΟΚ



6η αγωνιστική

Ποταμιά-Άγραφα

ΑΠΟΚ Βελούχι-Ραπτόπουλο

ΑΕΚ-Αίολος

Φραγκίστα-ΠΑΟΚ



7η αγωνιστική

Ραπτόπουλο-Άγραφα

Αίολος-Ποταμιά

ΠΑΟΚ-ΑΠΟΚ

Φραγκίστα-ΑΕΚ



8η αγωνιστική

Αίολος-Άγραφα

Ραπτόπουλο-ΠΑΟΚ

Ποταμιά-Φραγκίστα

ΑΠΟΚ Βελούχι-ΑΕΚ



9η αγωνιστική

Άγραφα-ΠΑΟΚ

Φραγκίστα-Αίολος

ΑΕΚ-Ραπτόπουλο

Ποταμιά-ΑΠΟΚ Βελούχι



10η αγωνιστική

Φραγκίστα-Άγραφα

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Αίολος-ΑΠΟΚ Βελούχι

Ραπτόπουλο-Ποταμιά



11η αγωνιστική

Άγραφα-ΑΕΚ

ΑΠΟΚ Βελούχι-Φραγκίστα

Ποταμιά-ΠΑΟΚ

Ραπτόπουλο-Αίολος



12η αγωνιστική

ΑΠΟΚ Βελούχι-Άγραφα

ΑΕΚ-Ποταμιά

Φραγκίστα-Ραπτόπουλο

ΠΑΟΚ-Αίολος



13η αγωνιστική

Άγραφα-Ποταμιά

Ραπτόπουλο-ΑΠΟΚ Βελούχι

Αίολος-ΑΕΚ

ΠΑΟΚ-Φραγκίστα



14η αγωνιστική

Άγραφα-Ραπτόπουλο

Ποταμιά-Αίολος

ΑΠΟΚ-ΠΑΟΚ

ΑΕΚ-Φραγκίστα



Το πρόγραμμα του κυπέλλου:

Προημιτελικά(6/7-10)

Ραπτόπουλο-Φραγκίστα

ΑΕΚ-Ποταμιά

Άγραφα-ΠΑΟΚ

Αίολος-ΑΠΟΚ Βελούχι



Ημιτελικά(13/14-10)

Νικητής (ΑΕΚ-Ποταμιά)-Νικητής (Αίολος-ΑΠΟΚ Βελούχι)

Νικητής (Άγραφα-ΠΑΟΚ)-Νικητής (Ραπτόπουλο-Φραγκίστα)



Το πρόγραμμα του Super Cup(Αναμένεται η τελική ημερομηνία)

Τελικός

Ποταμιά-ΑΠΟΚ Βελούχι













Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος