Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Νέο Κρίκελλο-Ποταμιά 0-2

Με πολύ καλή εμφάνιση και τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο να σκοράρει δυο φορές η Ποταμιά πήρε εκτός έδρας φιλική νίκη με 2-0 επί του Νέου Κρικέλλου.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο της Ηράκλειας και άρχισε στις 6 και 10. Πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία ελάχιστων θεατών.
Το Νέο Κρίκελλο του Γιάννη Αποστόλου αποτελεί μια από τις ποιοτικότερες ομάδες της Φθιώτιδας, έχοντας πρωταγωνιστικές βλέψεις στην Α΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας. Είναι ένα καινούργιο σύνολο με αρκετά νέα πρόσωπα. Στο φιλικό με τους Ευρυτάνες είχε τον έλεγχο, όμως «πλήρωσε» τα αμυντικά του  λάθη. Την ευκαιρία για το «γκολ της τιμής» έχασε στην εκπνοή ο Γιώργος Καυκιάς, που είχε δοκάρι.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη παρουσιάστηκε αρκετά καλοστημένη και αποφασισμένη στο γήπεδο, βρισκόμενη σε πολύ καλό δρόμο αγωνιστικά, αντιμετωπίζοντας έναν αρκετά δυνατό αντίπαλο. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος πέτυχε δυο τέρματα, ένα σε κάθε μέρος, χαρίζοντας στους Μεγαλοχωρίτες την πρώτη τους φιλική νίκη, που διεκδικούν τη φετινή περίοδο τρεις τίτλους.
Η ομάδα της Φθιώτιδας θα αγωνιστεί το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου σε αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι κυπέλλου απέναντι στη Δίβρη. Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας αναμένεται να «κλείσουν» το επόμενο τους φιλικό πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών τους υποχρεώσεων.

Απουσία θεατών
Λιγότεροι από 10 θεατές βρέθηκαν στο γήπεδο της Ηράκλειας. 


Τραυματίας ο «Ξήρο»


Οι Φθιωτοί στερήθηκαν των υπηρεσιών του δυναμικού σέντερ μπακ τους Γιώργου Ξηρομερίτη(Φωτογραφία), που τραυματίστηκε στην τελευταία προπόνηση.

Πέρασε στο κύπελλο
Η ομάδα του Γιάννη Αποστόλου πέρασε στους «16» του κυπέλλου, επικρατώντας με 0-11 του Αχιλλέα Δομοκού. Θα δώσει ένα ακόμη παιχνίδι κυπέλλου απέναντι στη Δίβρη, ενώ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας αγωνίζεται εκτός έδρας με τη Νίκη Αγίας Παρασκευής.  Το Νέο Κρίκελλο τερμάτισε στο περυσινό πρωτάθλημα στην 7η θέση με 49 βαθμούς.

Στην Ηράκλεια το φιλικό
Η φιλική συνάντηση διεξήχθη στο γήπεδο της Ηράκλειας, καθώς σε αυτό του Νέου Κρικέλλου διεξάγονται έργα. 


Θετικότατη εμφάνιση
Η Ποταμιά πραγματοποίησε πάρα πολύ καλή εμφάνιση κόντρα σε μια πιο έτοιμη ομάδα, αφήνοντας υποσχέσεις για τη συνέχεια. Μάλιστα απουσίαζαν δυο σημαντικά της στελέχη και συγκεκριμένα οι: Κώστας Σταμούλης και Δημήτρης Ζαλοκώστας.

Γνώριμος ρέφερι


Τη συνάντηση σφύριξε ο Χρήστος Σταμάτης(Φωτογραφία). Ο έμπειρος ρέφερι έχει υπάρξει κατά το παρελθόν μέλος της Ευρυτανικής διαιτησίας, επιστρέφοντας στην αντίστοιχη Φθιωτική το 2012.

Έντονη διοικητική παρουσία
Η διοίκηση των πρωταθλητών Ευρυτανίας έδωσε δυναμική παρουσία στο φιλικό της ομάδας εκτός Ευρυτανίας. Συγκεκριμένα παρόντες ήταν οι: Νίκος Μαντζιούτας, Δημήτρης Νάσιος, Γιώργος Γκορόγιας, Γιάννης Μαντζιούτας, καθώς και ο ποδοσφαιριστής Γιάννης Γκορόγιας.


Παρουσία Ρεσίτη


Τη συνάντηση παρακολούθησε ο Δημήτρης Ρεσίτης(Φωτογραφία), τερματοφύλακας του κυπελλούχου Βελουχίου. Διαμένει στη Λαμία.

Με στόχο τον 1ο τίτλο
Η ομάδα του Γιάννη Φλωράκη προετοιμάζεται εν όψει του τελικού του Super Cup κόντρα στον ΑΠΟΚ, ένας θεσμός που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στον νομό μας.

Τα αδέρφια Λάππα

 













Στο Νέο Κρίκελλο αγωνίζονται τη φετινή περίοδο οι: Νίκος Λάππας(Φωτογραφία αριστερά) και Γιάννης Λάππας(Φωτογραφία δεξιά), πρώην ποδοσφαιριστές του Βελουχίου. Βρέθηκαν αντιμέτωποι με πρώην συμπαίχτες τους, καθώς και τον προπονητή Γιάννη Φλωράκη. Πέρυσι κατέκτησε το κύπελλο Φθιώτιδας με το Καλαπόδι. 


Α΄ Μέρος

Μπροστά οι Μεγαλοχωρίτες
Έχοντας αρκετά καλό πρόσωπο στο πρώτο 45λεπτο οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Φλωράκη προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο με 0-1. Επιχείρησαν να «χτυπήσουν» μέσα από αντεπιθέσεις. Το Νέο Κρίκελλο είχε την υπεροχή, χωρίς όμως την ουσία.

Απειλή Θεοχάρη


Οι γηπεδούχοι έφτασαν μια «ανάσα» από το 1-0 στο 6ο λεπτό, αλλά το πλασέ του Πέτρου Θεοχάρη(Φωτογραφία) απέκρουσε έξοχα ο Γιώργος Καλύβας. 


«Διάβασε» τη φάση


Η Ποταμιά προηγήθηκε στο σκορ στην πρώτη της αξιόλογη ευκαιρία. Στο 19ο λεπτό ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος(Φωτογραφία) εκμεταλλεύτηκε το λάθος του στόπερ Θωμά Χαντζή και με ιδανικό πλασέ σημείωσε το 0-1. 





Το..έψαξε με Μισύρη


Αρκετά κινητικός ήταν ο Χριστόδουλος Μισύρης(Φωτογραφία) της Ποταμιάς, που απείλησε την εστία του Μίλτου Γιοβά σε 2-3 περιπτώσεις.

Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Καυκιάς Γ. τροφοδότησε τον Λατσούδα, ο οποίος σέντραρε από δεξιά και το πλασέ του Θεοχάρη απέκρουσε ο Καλύβας.
19΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκμεταλλεύτηκε λάθος του Χαντζή, βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και με πλασέ στην αριστερή γωνία του Γιοβά σημείωσε το 0-1.
33΄: Ο Λέρης έκανε κάθετη πάσα, ο Γιοβάς βγήκε και έδιωξε την τελευταία στιγμή προ του Μισύρη, με την μπάλα να κοντράρει πάνω στον τελευταίο και να καταλήγει άουτ.
34΄: Ο Μισύρης κέρδισε τις κόντρες από αριστερά και πλάσαρε, με τον τερματοφύλακα των Φθιωτών να αποκρούει σε κόρνερ.
37΄: Μακρινό σουτ του Καυκιά Γ. έφυγε άουτ από αριστερό δοκάρι της Ποταμιάς.
40΄: Ο Καυκιάς Γ. δοκίμασε σουτ από αριστερά, το οποίο κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Καλύβα.
43΄: Ο Νούλας έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Μισύρης έκλεψε και σούταρε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Γιοβά.

Β΄ Μέρος

Αποτελεσματική η Ποταμιά
Αρκετά καλοστημένη στον αγωνιστικό χώρο η Ποταμιά, πέτυχε ένα ακόμη γκολ και έφτασε στην τελική επικράτηση με 0-2. Το συγκρότημα του Γιάννη Αποστόλου ανέβηκε επιθετικά στο τελευταίο 15αρτο, χωρίς να μειώσει. Η αναμέτρηση τελείωσε υπό το φως των προβολέων.

Εξαιρετικό τέρμα
Οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 65΄. Ο Χρήστος Λέρης έκανε άψογη μπαλιά στον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο, που με εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό σουτ πέτυχε το 0-2. Ο «Πελέ» σημείωσε και τα δυο νικητήρια γκολ, έχοντας πολύ καλή παρουσία.  




Συμμετοχή Ι. Ζαλοκώστα 


Από τη Μυρίκη αναμένεται να επιστρέψει στην Ποταμιά ο Γιάννης Ζαλοκώστας(Φωτογραφία), που αγωνίστηκε στην επανάληψη.

Πιο «επιθετική»
Με την είσοδο των Θάνου Καυκιά και Γιώργου Καραπέτσα στο παιχνίδι το Νέο Κρίκελλο έγινε αρκετά απειλητικό στο τελευταίο 15αρτο.

Δοκάρι Γ. Καυκιά


Ο έμπειρος και πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων Γιώργος Καυκιάς(Φωτογραφία) σημάδεψε με κεφαλιά στο 89ο λεπτό το δεξί δοκάρι του Κώστα Χειλά.

Οι καλύτερες φάσεις
65΄: Όμορφη κάθετη πάσα του Λέρη στον Γενιτσαρόπουλο, ο οποίος κινήθηκε στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας και με εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό σουτ σημείωσε το 0-2.
73΄: Πάσα του Καυκιά Γ. στον Καραπέτσα, το σουτ του δεύτερου μάζεψε ο Καλύβας.
76΄: Ο Καυκιάς Γ. έκανε ατομική ενέργεια, βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και πλάσαρε, αλλά ο Καλύβας απέκρουσε.
80΄: Πάσα του Καυκιά Α. στον Καραπέτσα, σουτ του τελευταίου εκτός περιοχής έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
81΄: Ο Καραπέτσας επιχείρησε ξανά σουτ εκτός περιοχής, που πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι του Καλύβα.
89΄: Σέντρα του Καυκιά Α. από δεξιά, κεφαλιά του Καυκιά Γ. προσέκρουσε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Χειλά.

Τραπέζι στη Μακρακώμη
Μετά τη λήξη του παιχνιδιού η διοίκηση της Ποταμιάς έκανε το τραπέζι στην αποστολή στην ταβέρνα «Κολοτούμπας» στη Μακρακώμη, δείγμα του οικογενειακού κλίματος που επικρατεί στους Μεγαλοχωρίτες. 


Κίτρινες Κάρτες
Χαντζής

Συνθέσεις Ομάδων
Νέο Κρίκελλο (Γιάννης Αποστόλου): Γιοβάς, Λάππας Ν., Σαρρής(66΄ Λίκο), Χαντζής(56΄ Καυκιάς Α.), Συγγούνης(64΄ Μανταφάρας), Λάππας Ι., Παπανάγνος(76΄ Αποστόλου), Παπαναστασίου(65΄ Καραπέτσας), Καυκιάς Γ., Θεοχάρης(69΄ Τσαούσης), Λατσούδας(58΄ Αναγνώστου)

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Καλύβας(87΄ Χειλάς), Μπουμπουρής(50΄ Ζαλοκώστας Ι.), Γιαννακόπουλος, Φαρμάκης, Ξαγάρας, Λέρης, Κόγιας(78΄ Μαντζιούτας Α.), Κατσαρής, Μισύρης(50΄ Σαπούνης), Γενιτσαρόπουλος(76΄ Μαντζιούτας Κ.), Νούλας(66΄ Ράικος)

Διαιτητής: Χρήστος Σταμάτης(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Επαμεινώνδας Κατσαβριάς(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Νικήτας Μπρέκης(ΣΔΠ Φθιώτιδας)












































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος