Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Σε επαγγελματικά πρότυπα το μέλλον της ΑΕΚ

Η ομάδα νέων της ΑΕΚ πραγματοποιεί προπονήσεις στο Καρπενήσι, δουλεύοντας σε επαγγελματικά πρότυπα. Ο «δικέφαλος» διαμένει στο Avaris(1-11 Αυγούστου) και «χτίζεται» στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.
Πρόκειται για την τρίτη προετοιμασία της ΑΕΚ(U20) στο Καρπενήσι, καθώς είχαν προηγηθεί το 2015 και το 2016, ενώ θα ακολουθήσει και αυτή της Κ17 μετά από επιλογή του διευθυντή των ακαδημιών Άκη Ζήκου.
Ο τεχνικός Γιώργος Σίμος, μαζί με τον βοηθό του Μιχάλη Βλάχο έχουν στη διάθεση τους 26 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι πέντε υπέγραψαν πρόσφατα επαγγελματικό συμβόλαιο. Το όνομα του εκ των κορυφαίων τερματοφυλάκων Ηλία Ατματσίδη ξεχωρίζει στο προπονητικό επιτελείο του συλλόγου. Τρία φιλικά θα δώσουν οι «κιτρινόμαυροι» στην πόλη μας, αντιμετωπίζοντας τη Φλαμουρτάρι, επίλεκτους Ευρυτάνες ποδοσφαιριστές και τον Ολυμπιακό Αγίου Στεφάνου.
Η περυσινή πρωταθλήτρια της Super League ΑΕΚ διαθέτει μια άρτια οργάνωση σε επίπεδο ακαδημιών. Να επισημάνουμε πως στο περσινό πρωτάθλημα το συγκρότημα των νέων τερμάτισε στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Ποιοι αποτελούν την αποστολή
Στην αποστολή συμπεριλαμβάνονται οι εξής ποδοσφαιριστές: Σαρδέλης, Τάφας, Σταμούλης, Αρβανίτης, Μπακόλας, Μαλισσόβας, Μπούσης, Τσιβελεκίδης, Μαχαίρας, Σταμάτης, Τάμπας, Μπιλικαΐδής, Καραβίδας, Λαζαρίδης, Κοπιτσής, Ποζατζίδης, Οικονομικός, Πετούσης, Τσέλιος, Καλούδης, Μπακίρης, Μπογντάνι, Χριστόπουλος, Μάρκου, Πατρινός και Αυγέρης.   
Το υπόλοιπο επιτελείο συμπληρώνουν οι: Σίμος, Ατματσίδης, Βλάχος, Πασχαλίδης, Ζαφόλια, Κέσογλου, Αλεξανδρόπουλος, Καλαμποκάς, Πρίτσας και Μανίτσας.


Με εντολή Ζήκου


Ο Γενικός διευθυντής των ακαδημιών Άκης Ζήκος(Φωτογραφία) αποφάσισε τη διεξαγωγή της προετοιμασίας στο Καρπενήσι.  Ο 44χρονος σήμερα Ζήκος κατέγραψε μια σπουδαία καριέρα ως ποδοσφαιριστής, φορώντας τη φανέλα της Ξάνθης, της ΑΕΚ και της Μονακό, με την οποία αγωνίστηκε σε τελικό Champions League.
Παρελθόν αποτέλεσε ο Γιάννης Σαμαράς, τέως Τεχνικός Διευθυντής. Υπεύθυνος λειτουργίας των ακαδημιών είναι ο Σταύρος Λέτσας και βοηθός υπευθύνου λειτουργίας ο Νίκος Γεωργέας, αρχηγός και ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ για 15 ολόκληρα χρόνια.

Οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο Καρπενήσι:
Όνομα
Θέση
Έτος Γέννησης
Άγγελος Τάφας
Τερματοφύλακας
2000
Νίκος Καλούδης
Τερματοφύλακας
2001
Αλέξης Μαλισσόβας
Αμυντικός
2000
Μανώλης Αρβανίτης
Αμυντικός
2001
Γιώργος Πετούσης
Αμυντικός
2001
Γιάννης Τσιβελεκίδης
Αμυντικός
1999
Κώστας Καραβίδας
Αμυντικός
2001
Κώστας Σταμούλης
Αμυντικός
2000
Ντόναλντ Μπογντάνι
Αμυντικός
2000
Ηλίας Αυγέρης
Αμυντικός
2001
Λεωνίδας Ποζατζίδης
Αμυντικός
2001
Μιχάλης Μπούσης
Αμυντικός
1999
Γιώργος Τάμπας
Μέσος
2000
Μιχάλης Τσέλιος
Μέσος
2001
Γιάννης Κοπιτσής
Μέσος
2001
Θέμης Πατρινός
Μέσος
2001
Γιάννης Σαρδέλης
Μέσος
2000
Ηλίας Λαζαρίδης
Μέσος
2001
Μανώλης Μπακίρης
Επιθετικός
2000
Ευθύμιος Μπακόλας
Επιθετικός
2000
Κώστας Μπιλικαΐδής
Επιθετικός
2001
Μάριος Μάρκου
Επιθετικός
2001
Θεοδόσης Μαχαίρας
Επιθετικός
2000
Γιώργος Σταμάτης
Επιθετικός
2001
Ευθύμιος Χριστόπουλος
Επιθετικός
2000
Κώστας Οικονομικός
Επιθετικός
2001


Έγιναν επαγγελματίες


Επαγγελματικό συμβόλαιο υπέγραψαν πρόσφατα οι: Γιάννης Σαρδέλης, Παναγιώτης Γκίνης(1999, τερματοφύλακας),  Γιάννης Τσιβελεκίδης, Βασίλης Χατζηεμμανουήλ(1999, τερματοφύλακας), Κώστας Σταμούλης, Μιχάλης Μπούσης και Φοίβος Μπότος(Επιτελικός μέσος, 2000) και ο Θεοδόσης Μαχαίρας, που αποκτήθηκε από τον Πανιώνιο. Να αναφέρουμε πως προετοιμασία στο Καρπενήσι είχαν κάνει τα προηγούμενα χρόνια και ποδοσφαιριστές που αργότερα υπέγραψαν συμβόλαιο στην μεγάλη ομάδα, με τα ονόματα των: Κώστα Γαλανόπουλου(Φωτογραφία), Γιώργου Γιαννούτσου, Χρήστου Γιούση, Ηλία Τσέλιου και Χρήστου Αντωνίου να ξεχωρίζουν. 


Ακολουθεί η Κ17
Το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου(22/8-1/9) θα ακολουθήσει η προετοιμασία της Κ17 υπό τις οδηγίες του Γιώργου Αλεξόπουλου. Η ομάδα θα διαμείνει επίσης στο Avaris.

Γνωστά ονόματα στο επιτελείο 


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Γιώργος Σίμος(Φωτογραφία αριστερά) θα είναι ο τεχνικός της ομάδας νέων.  Ο 40χρονος ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό, στην ΑΕΚ Λάρνακας, στον ΠΑΟ Ρούφ, στον Άγιο Νικόλαο, στον ΟΦΗ, στον Ατρόμητο, στη Λάρισα, στον Παναιτωλικό, στον Εθνικό και στη Καλλιθέα. Ως προπονητής έχει εργαστεί επίσης στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού
Ο Μιχάλης Βλάχος(Φωτογραφία κέντρο) είναι βοηθός προπονητή. Ο 50χρονος άλλοτε διεθνής αμυντικός έπαιξε στην ΑΕΚ, στον Ολυμπιακό, στον Απόλλωνα Σμύρνης, στην Πόρτσμουθ, στην Ουόλσολ και στον Ιωνικό.  Επέστρεψε το 2017 στο τεχνικό επιτελείο των ακαδημιών του «δικεφάλου».
Ο σπουδαίος Ηλίας Ατματσίδης(Φωτογραφία δεξιά) προπονεί τους τερματοφύλακες.  0 49χρονος πήρξε πορτιέρο της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και των Ποντίων Βέροιας, έχοντας και 47 διεθνείς συμμετοχές.
Στο Καρπενήσι βρίσκονται και οι: Γιάννης Κέσογλου(Γυμναστής), Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος(Ιατρός), Τάσος Πρίτσας(Αναλυτής απόδοσης), Νίκος Καλαμποκάς, Χριστίνα Ζαφόλια(Φυσιοθεραπευτές), Δημήτρης Μανίτσας(Φροντιστής) και Δημήτρης Πασχαλίδης(Οδηγός).

6ος πέρυσι
Ο «δικέφαλος» τερμάτισε στο περυσινό πρωτάθλημα στην 6η θέση της βαθμολογίας με 48 βαθμούς υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Σίμου και με βοηθό τον Γιώργο Αλεξόπουλο.


Τρία φιλικά
Ο «δικέφαλος» θα αντιμετωπίσει στο Καρπενήσι τη Φλαμουρτάρι(4/8), επίλεκτους ποδοσφαιριστές της Ευρυτανίας(7/8) και τον Ολυμπιακό Αγίου Στεφάνου(10/8)

Αρκετοί Ευρυτάνες

 
Την φανέλα των νέων της ΑΕΚ φόρεσε την περίοδο 2005-2006 ο αμυντικός μέσος Δημήτρης Κατσαδούρος(Φωτογραφία αριστερά) και τη σαιζόν 2016-2017 ο τερματοφύλακας Γιάννης Φεγγούλης(Φωτογραφία δεξιά). Τα προηγούμενα χρόνια στον «δικέφαλο» έπαιξαν δυο ποδοσφαιριστές με καταγωγή από τον νομό μας, ο Γιάννης Βιδάλης(Φωτογραφία κέντρο, Από τον Άγιο Νικόλαο, είχε και μια συμμετοχή με την ανδρική ομάδα στη Γ΄ Εθνική) και ο Αλέξης Ασπρογιάννης, που έχει «ρίζες» από τον Άγιο Γεώργιο.
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος