Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Πως έζησε τη μεγάλη της διάκριση στην Ιταλία η Φωτεινή Κολόκα














Την μεγαλύτερη της αθλητική επιτυχία σημείωσε πριν λίγες ημέρες η συντοπίτισσα μας Φωτεινή Κολόκα. Συγκεκριμένα στο Youth Skyrunning World Championship(Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ορεινού τρεξίματος νέων-νεανίδων), που έγινε στο Fonte Ceretto(L΄Aquila) της Ιταλίας από τις 3 έως τις 5 Αυγούστου έχασε για ελάχιστα δευτερόλεπτα(40΄΄) το χάλκινο μετάλλιο.
Συγκεκριμένα τον  κάθετο αγώνα Vertical, που ήταν 3,5 χιλιόμετρα(1.000 μέτρα υψομετρικής διαφοράς) μόνο ανηφόρα την Παρασκευή(3/8) τερμάτισε 6η, έχοντας και εκεί μια υπέρ του δέοντος θετική παρουσία.
Δυο ημέρες μετά στον αγώνα Skyrace(23,6 χιλιόμετρα με 2.250 μέτρα υψομετρικής διαφοράς) ήρθε η μεγαλύτερη διάκριση με την 4η της θέση. Μάλιστα αντιμετώπισε σε αυτόν μικροπροβλήματα κατά τη διάρκεια του, ωστόσο ευχαριστήθηκε ως το τέλος τον αγώνα και τερμάτισε ιδιαίτερα χαρούμενη.
Η ίδια μιλά στη σελίδα μας πως έζησε αυτή τη σπουδαία επιτυχία και τις εμπειρίες που συνέλλεξε από τη διοργάνωση, αναφέροντας αρχικά: «Ήταν η πρώτη φορά που εκπροσώπησα τη χώρα μου. Από τη πρώτη στιγμή που προκρίθηκα ξεκίνησα να αισθάνομαι μοναδικά. Ήταν πολύ όμορφη εμπειρία, να συναντάς ανθρώπους της ίδιας ηλικίας από όλον τον κόσμο, που έχουν την ίδια αγάπη και σεβασμό για τα βουνά.»
Όσον αφορά τους δυο αγώνες περιγράφει εντυπωσιασμένη: «Τρέξαμε σε κορυφογραμμές, ανεβήκαμε σε βράχους, όπου είχαν σχοινί, για να κρατιέσαι και ανθρώπους, για να μη φύγεις στο κενό. Φτάσαμε στην κορυφή στα 2.600 μέτρα υψόμετρο. Κινούμασταν για ώρα πάνω από τα 2.000 μέτρα, βλέποντας μια θέα μαγική. Από την όλη εμπειρία θα μου μείνουν…τα πάντα!. Τα τοπία, το να τρέχω και να εκπροσωπώ τη χώρα μου, οι συμπεριφορές των αθλητών, παρότι δεν γνωριζόμασταν ο ένας κοιτούσε τον άλλον και χαμογελούσε..!»
Κλείνοντας η Φωτεινή θα ήθελε να αφιερώσει τον αγώνα της σε έναν φίλο της, το δικό της μικρό αγγελάκι, όπως μας λέει που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή και της στέλνει δύναμη από τον ουρανό. Επιπλέον ευχαριστεί τους ανθρώπους που ήταν δίπλα της όλο αυτό το διάστημα για τον μεγάλο της στόχο και όσους της έστελναν συνεχώς τη θετική τους ενέργεια και τις ευχές τους.
Να αναφέρουμε πως μαζί με τη Δήμητρα Μπίκα και τον Δημήτρη Ελευθερίου καταγράφουν τη μια επιτυχία μετά την άλλη στο ορεινό τρέξιμο, αποτελώντας τη καλύτερη «διαφήμιση» για τον Ευρυτανικό αθλητισμό.
Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ από την αξιοθαύμαστη προσπάθεια της Φωτεινής.